X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti super wiesci!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    w 5 tygodniu widziałaś już zarodek a ja tylko pusty pęcherzyk :( kurcze coraz bardziej stresuję się jutra:(
    A u mnie trzeba sie bylo naszukac pecherzyka i ma tylko 3mm wiec ja to dopiero w stresie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój też miał ok 3mm... jeszcze 23godziny i się okaże!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel wrote:
    Pianistka plamienia we wczesnej ciąży zdarzają się i takie krótkotrwałe bez bolu brzucha czy skurczy zwykle nie zagrażają ciąży jednakże zawsze uczono mnie że każde plamienie musi być omówione z lekarzem. Może ono czasem towarzyszyć zapaleniu pochwy np więc warto się poradzić. Osobiście myślę że nasze narządy w ciąży są tak delikatne że może zwyczajnie podczas usg coś tam zostało podrażnione może śluzówka i stąd owy ślad. Jeśli się to nie powtórzy myślę nie ma powodu do niepokoju. Oczywiście zawsze sygnałem kiedy trzeba się zgłosić do lekarza natychmiatowo jest żywo czerwona krew.

Mam np koleżankę któa miała takie ślady krwi czy plamienia po każdym badaniu ginekologicznym.. ale na szczęście było to niegroźne i ma już zdrowe maleństwo
    Sęk w tym że USG miałam przez brzuch więc nikt mi tam nie gmerał... Aczkolwiek biorę luteinę dopochwowo więc może ona podrażnia lub jej aplikacja.. na pewno nie jest to problem z progesteronem. Przy pierwszym USG mówiłam położnej o brązowych plamieniach, mówiła że na USG wszystko ok, brak krwi w macicy żeby się nie martwić... potem znów miałam brązowe i plamienie i znów mówiłam, znów wszystko ok i mówiła że to się zdarza... Ale taki czerwonawy ślad był pierwszy raz... Może jakieś naczynko pękło? To było w trakcie podróży pociągiem i od 8 godzin siedziałam na tyłku w pociągu, może dlatego... :( w każdym bądź razie jeśli to plamienie więcej się nie powtórzyło i nie było żadnych skurczów czy bólu brzucha, myślisz że mogę poczekać z wizytą u ginekologa tydzień? Oczywiście jeśli pojawiłoby się krwawienie to jadę do szpitala ale chcę sprawdzić u ginekologa... może to nadżerka lub infekcja, lub po prostu żyłka pękła ...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zarodek to wiesz.. Jest namiastka tego ale czy dobrze się ukształtuje to dopiero w poniedziałek się dowiem :-) Narazie nie chce się stresować i odpoczywam sobie. Idę ta luteiNe zaaplikować sobie..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja bym spokojnie poczekała do wizyty jeśli to faktycznie tylko mały ślad i jednorazowe zdarzenie. Nasz stres mam też bardzo negatywne działanie na rozwijającego się dzidziusia.Aczkolwiek rozumiem że bardzo się martwisz więc jeśli masz możliwość iść do lekarza wcześniej to dla swojego spokoju zrób to. Moja ginekolog ma podejście takie że lepiej dmuchać na zimne. Tym bardziej kiedy dziecko jest tak wyczekane. Byłaś w podróży to wszystko mogło mieć wpływ na to że w środku coś się podrażniło i stąd ślad krwi. Moje zdanie jest takie że gdyby działo się coś złego na śladzie by się nie skończyło i pojawił by się ból w podbrzuszu. Ale oczywiście wiadomo że 1 trymest jest najbardziej niebezpieczy i im mniej rzeczy nas nie niepokoi tym lepiej. Głowa do góry :) Musi być dobrze.. a cytologię robiłaś? Ja mam niewielką nadżerkę ale powiedziała mi doktor że jest zanikająca i teraz nic nie robimy.

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć jeśli pozwolicie to dołączę do Was. Pisanie z kimś kto jest na podobnym etapie pozwoli mi przetrwać ten okres może mniej stresowo. Ja obecnie jestem po pierwszym usg, które potwierdziło ciążę w 6 tyg. i bijące serduszko. W piętek druga wizyta i czekam jak na zbawienie i na wieści że kruszynka rośnie i wszystko jest dobrze.

miszkaaa, Biedroneczka29, zosiaaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela hej, jest ciąża, jest serduszko nic tylko się cieszyć.. a stres to chyba juz żadnej z nas nie opuści aż do rozwiązania :) teraz będzie życie od wizyty do wizyty ale nie my pierwsze.. damy radę :)

lelewela lubi tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel wrote:
    Pianistka ja bym spokojnie poczekała do wizyty jeśli to faktycznie tylko mały ślad i jednorazowe zdarzenie. Nasz stres mam też bardzo negatywne działanie na rozwijającego się dzidziusia.Aczkolwiek rozumiem że bardzo się martwisz więc jeśli masz możliwość iść do lekarza wcześniej to dla swojego spokoju zrób to. Moja ginekolog ma podejście takie że lepiej dmuchać na zimne. Tym bardziej kiedy dziecko jest tak wyczekane. Byłaś w podróży to wszystko mogło mieć wpływ na to że w środku coś się podrażniło i stąd ślad krwi. Moje zdanie jest takie że gdyby działo się coś złego na śladzie by się nie skończyło i pojawił by się ból w podbrzuszu. Ale oczywiście wiadomo że 1 trymest jest najbardziej niebezpieczy i im mniej rzeczy nas nie niepokoi tym lepiej. Głowa do góry :) Musi być dobrze.. a cytologię robiłaś? Ja mam niewielką nadżerkę ale powiedziała mi doktor że jest zanikająca i teraz nic nie robimy.

No był mały ślad i to taki rozwodniony jakby, bez skrzepów itp... włożyłam palec do pochwy żeby sprawdzić czy tam nie ma już krwotoku ale w środku było czysto...
    Niestety czwartek to jest pierwszy dzień kiedy mogę iść na wizytę bo wcześniej jest tylko jedna wolna godzina o której niestety nie mogę iść... Też uważam, że gdyby to było coś tragicznego to nie skończyłoby się na plamce na papierze zwłaszcza że i w pochwie i na bieliźnie nie było krwi... doczekam do tego czwartku jeśli nic się nie będzie działo :)
    Cytologię robiłam dawno więc zapewne jest nieaktualna...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nasz organizm sie zmienia, wszystko sie powiększa, jest przekrwione wiec z tego co sie oczytałam na ten temat to takie plamienia jakie opisujesz nie powinny być na prawdę groźne. Rozumiem, ze się denerwujesz, ale na pewno nic się nie dzieje. Spróbuj się w jakiś sposób zrelaksować.
    Nie wiem, czy któraś z was słuchała kiedyś nagrań Bytofa ale mi czasem bardzo pomaga sie odprężyć. Na poczatu trochę mnie to śmieszyło ale po wysłuchaniu pierwszego....pełen relaks :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka więc teraz na spokojnie czekaj do wizyty :) Ja trzymam mocno kciuki żeby było dobrze, jak zresztą za każde dziecko takie już mam zawodowe myślenie :) Warto robić cytologie raz do roku, nie wiem ile masz lat ja mam 28 i NFZ od 25 roku życia refunduje cytologię raz na 4 lata ale ja chodzę co roku prywatnie kosztuje max do 50 zł u mnie w mieście więc pieniądze niewielkie a naprawdę warto się badać tym bardziej jak już spodziewasz się maleństwa :*

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia trzymam kciuki za jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 18:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Agnesia trzymam kciuki za jutro!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od ginka, zapalenie gardla, dostalam antybiotyk augmentin, luteine dopochwowo, i w sobote do niego do szpitala na kontrole bo ma dyzur. Badajac powiedzial ze macica rozpulchniona i ciaza malutka ale cos tam wyczul :-) i mam isc na bete ale jak goraczka spadnie

• Skierka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem, czytam, ale nie mam siły. Mąż niebawem będzie, to idę do łóżka. Boli mnie wszystko, dzieci marudne, a obowiązków nie ubywa....Może jutro będzie mnie więcej.

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel wrote:
    Pianistka więc teraz na spokojnie czekaj do wizyty :) Ja trzymam mocno kciuki żeby było dobrze, jak zresztą za każde dziecko takie już mam zawodowe myślenie :) Warto robić cytologie raz do roku, nie wiem ile masz lat ja mam 28 i NFZ od 25 roku życia refunduje cytologię raz na 4 lata ale ja chodzę co roku prywatnie kosztuje max do 50 zł u mnie w mieście więc pieniądze niewielkie a naprawdę warto się badać tym bardziej jak już spodziewasz się maleństwa :*
    Mam 24 lata ale od kilku lat nie mieszkam w Polsce więc mnie w ogóle nie obowiązują takie normy jak Was :( niestety...
    U mnie cytologia kosztuje ok 2 000 nok co daje ok 1000 zł ale nie w tym sęk... :) teraz na wizycie na pewno mi zrobi :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Dziewczyny jestem, czytam, ale nie mam siły. Mąż niebawem będzie, to idę do łóżka. Boli mnie wszystko, dzieci marudne, a obowiązków nie ubywa....Może jutro będzie mnie więcej.

Skierka a co ci jest?

• Anabel Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mam 24 lata ale od kilku lat nie mieszkam w Polsce więc mnie w ogóle nie obowiązują takie normy jak Was :( niestety...
    U mnie cytologia kosztuje ok 2 000 nok co daje ok 1000 zł ale nie w tym sęk... :) teraz na wizycie na pewno mi zrobi :)
    Myślałam że bywasz w PL, teraz na pewno zlecą wszystkie badania :) Za tow Norwegii masz piękne widoki, byłam 2 lata temu, zakochałam się we fiordach i te domy urządzone na biało-szaro :) Super

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Skierka a co ci jest?

Wirusa mam w domu :/ Dzieci chore i mnie dopadło :( Nie mam na szczęście temperatury, ale mi to wystarczy,żeby panicznie się bać...

Ty się kuruj i uważaj na siebie, bo z gorączką w ciąży nie ma żartów :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp, Skierka zdrowiejcie dziewczyny :)

Skierka lubi tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ