X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy moze ktoras z Was korzystala albo zna kogos kto korzystal albo po prostu wie cos od tym programie mieszkanie dla mlodych? ponoc ostatni dzwonek bo w przyszlym roku ostatnie doplaty, my sie zastanawiamy tylko czytam wlasnie ze to jest doplata do kredytu ;/ a my dosc duzo bysmy mieli swojej kasy i chcielismy uniknac kredytu a tu trzeba wziac go z tego co rozumiem;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko my się dowiadywaliśmy. Po pierwsze musisz sprawdzić ile za metr2 max może mieszkanie kosztować. Dla każdego miasta próg jest inny. Cieżko w takiej cenie znaleźć lokum ale zawsze można się dogadać ze sprzedającym. Najlepiej wybierzcie się do jakiegoś banku i porozmawiajcie z kimś od kredytów. Darmowych usług typu open finance nie polecam a przynajmniej my się na nich nacięliśmy. Pieprzyli nam farmazony że się nie da i przez nich teraz nie mamy kredytu a mogliśmy mieć. No i na bank musielibyście jakiś kredyt wziąć ale to Wam najlepiej specjalista wytłumaczy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowalam sie na tej stronie, niby ma sie skontaktowac ten ich doradca. Kurde u nas buduja takie wypasione bloki, tam nam sie marzy do odbioru w stanie surowym w marcu 2018 tylko sie boje wlasnie ze tam moga byc za drogie za metr ;/ Lexi a gdzie to sie sprawdza?

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma tutaj takie charakterne dziecko jak moje? Chodzi o buty...

Ryk jakich mało, jak już je założę tak w nich nie wstanie bo się boi :/ Tylko siedzi i próbuje je zdjąć. Ja nie wiem jak ją mam przekonać. Po domu już biega a spacery nadal tylko w wózku bo się tak boi - i butów i stania na dworze.

Eh strasznie roszczeniowe dziecko, o wszystko muszę walczyć :/

Myszko w mdm kretyd min. na 15 lat. I ileś % kwoty mieszkania musi stanowić kredyt. Nie pamiętam ile. Myśmy się starali, niestety nie puściła nas cena za m2.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limity podane są na stronie mdm.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero do domu wracam...mamusiu pani dr powiedziała ze po cc absolutnie nie mozna do 2 lat zachodzić w ciąże :P takze ten, co lekarz to opinia

Szara myszko my żeśmy sie dowiadywali ws budowy domu, ale z tego co wiem to mieszkanie chyba tez do jakoegos metrażu i jak dziewczyny pisały ceny za metr i w ogole podobno ciezko dostac i duzo zachodu. Czytałam, ze tu dopłata to prowizja większa i to takie czesto pozorne dofinansowanie. Koleżanki za granica ktore pracują w mojej firmie to singielki Polki brały Same kredyty tam na mieszkania i jeszxze pare tysi euro zwrotu dostają i spłacają niewiele wiecej niz pożyczają, a u nas spłacasz prawie jeszxze raz tyle, złodziejski kraj :/

Vayn moja to wręcz prosi zeby jej buty założyć i zeby szła na dwor, jak czasem biore ją w foteliku to bedzie tak grzecznie w nim siedzieć i czekać az wyjdziemy :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tez po ptakach, limit 4200 ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu wlasnie ktos to mezowi kiedys tlumaczyl ze wlasciwie to odsetki zwracaja ktore sie placi jakby to przeliczac ;/

ehhhh nie wiem czy drazyc z mezem w ogole temat kredytu, czy cierpliwie zbierac te pieniadze zeby samemu kupic, pewnie w koncu bysmy kupili mysle do 5lat
    teraz mieszkamy w 48m 3 pokoje mieszkanie moich rodzicow, wszedzie blisko, wygodnie, ale no chcialoby sie

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiaj tez był zmierzly, ale zrobił 3 kupy wiec moze go brzuszek bolał, jedynie go cieszyła jego nowa atrakcja - schody. Gora dół gora dół i tak w kółko, do góry na czworaka albo przy poręczy, ana dół przy poreczy.chodzic nie potrafi ale schody opanował

Nie wiem czy moje dziecko jest gotowy na odstawienie, bo jakis miesiąc temu przestałam karmic w nocy i przeszło bezproblemowo. Za dnia teraz wyeliminowałam kolejne karmienie i tez sie nie dopomina. Karmie juz tylko rano i wieczorem. Z jednej strony sie cieszę ale z drugiej smutno. Nie wiem ile go jeszcze bede karmic, ale jak na razie ńie jestem gotowa na całkowite odstawienie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a moze jej niewygodnie w tych butach, moze gdzies uciskaja. A moze niech leza na wierzchu i niech probuje sie z nimi oswajac, bawic patrzec na nie i moze w koncu zechce w nich chodzic.
    Mój na szczescie biega po dworze . Chciałam mu zdjecie dzisiaj zriobic i co przed niego poszłam to sie odwracał i uciekałw druga strone i tak w kółko :/ az sie wywalił heheh popatrzył na rece ze brudne z ziemi i dalej krecha :D

Dana bedziesz gotowa jak Ci kiedys przypału narobi gdzies w sk;lepie i jak bedzie chcial cyca a bedzie juz duzy :D Kolezanka opowiadała ze swoja pierwsza córke karmiła kilka ładnych lat i jak jej przyapłu narobiła przy kasie w wielkim w sklepie gdzie duuzo ludzi było . Zaczeła ja tarmosic do momentu az wyjeła sobie tego cyca. Druga córke juz karmiła do roku czasu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 21:03

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, serio mi już ręce do wielu spraw opadają.... Nie sądziłam, że z takich banałów będę miała takie problemy. Z sandałkami chodzi, bawi się nimi i to w sumie tyle. Z innymi kapciami to samo. Traktuje je jako zabawki, a założenie ich na stopy to kara boska.
    Dzisiaj na spacerze ją wyjęłam z wózka i postawiłam w niechodach na takiej piance przy huśtawkach. No panika. Boi się podłoża

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn moze regularnie kazdego dnia po troszke próbowac ja stawiac na nózkach na dworze np w tym samym miejscu moze wtedy sie oswoi..

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A attipasy? Nadadzą się jako "butki" do chodzenia na codzień?

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała Polce tydzień dwa spokoju i potem na nowo delikatnie próbować. Na Tymiego działa taki sposób. Też czasem mamy problem z takimi rzeczami, ze bym się nie spodziewała :-)

Mam kryzys psychiczno-fizyczny, nie wiem co bardziej. Chce wiosny i zębów Tympniastego na wierzchu. Błagam!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a moeszjania po rodzicach nie mozecie sprzedać i dobrać kredytu zeby kupic cos większego co by Wam odpowiadało?

Vayn moje zdanie jest takie, ze Polcia nie jest gotowa na chodzenie po dworze i żadne buty tu nie pomogą. Daj jej czas, a sama pokarze że chce isc. Moje dziecko tez na początku przy próbie zeby sama szła wpadała w panikę, wiec odpuściliśmy i az nagle zaskoczyła sama i poszła. Moxe dlatego tak reaguje na buty bo boi sie co bedzie?

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u nas tez zeby, wczoraj przebiła sie druga górna jedynka, a widze ze dwójki są tez na wylocie...a tu jeszcze tyle zebow bo my jestesmy w tyle z tym ehhh w ogole chyba ostatnia zostanę na placu boju z karmieniem...za nic w świecie jaj sie uprze to nie zrezygnuje i musi pociumkac i tak jak Tusia napisalas juz mi wyjmuje i wkłada ręce pod bluzkę, to jest masakra nagle tak zaczęła robic i robi tez tak innym nawet ostatnio kuzyna corka 10lat wciela ja na ręce to jej wkładają ręce w dekolt :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mam nadzieje ze Michas oszczędzi mi takich historii

A tak mi sie przypomniało jak piszecie o bucikach. Czy którejś zalecono zakładanie butów lewy na prawa nogę przy krzywych stopkach? Bo ja wyśmiałem babcie od męża jak mi o tym powiedziała, a potem sie okazało ze szwagierka ktora pracuje w żłobku powiedziała ze jej niektórzy rodzice tez kazali tak zakładać buciki ich dzieciom

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja też z karmieniem w lesie. Mój mówi cycy a jak udaję że nie słysze to i palcem pokaże. A jak ja mu powiem idziemy na cycy to się cieszy i śmieje :D Póki co cyc jest 1 raz w dzień do drzemki, do spania na noc i w nocy multum razy na uspokojenie, ale efektywnego jedzenia to tak do 4 razy na dobę. Teraz ma te kijowe nocki to mu daję cycka bo fizycznie nie wyrabiam. Ale codziennie widzę postępy w poczynaniach B.

W ogóle mały chyba "wie" hehe że zmiana czasu bo od kilku dni śpi o godzinę krócej.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jutro idziemy trochę wcześniej i mały będzie sam tzn my w atrium ale nie będzie nas widział. Kiedy on się taki dorosły zrobił to ja nie wiem. Dobranoc.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mój dalej chleba nie chce, ale dałam mu wase posmarowana pasztetem z soczewicy i zjadł. W weekend dałam mu mm w butelce - ale nie tędy droga. Więc my będziemy w ogóle bez mm, tylko w kaszkach na dobranoc.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2623 2624 2625 2626 2627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ