Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy moze ktoras z Was korzystala albo zna kogos kto korzystal albo po prostu wie cos od tym programie mieszkanie dla mlodych? ponoc ostatni dzwonek bo w przyszlym roku ostatnie doplaty, my sie zastanawiamy tylko czytam wlasnie ze to jest doplata do kredytu ;/ a my dosc duzo bysmy mieli swojej kasy i chcielismy uniknac kredytu a tu trzeba wziac go z tego co rozumiem;/
-
Myszko my się dowiadywaliśmy. Po pierwsze musisz sprawdzić ile za metr2 max może mieszkanie kosztować. Dla każdego miasta próg jest inny. Cieżko w takiej cenie znaleźć lokum ale zawsze można się dogadać ze sprzedającym. Najlepiej wybierzcie się do jakiegoś banku i porozmawiajcie z kimś od kredytów. Darmowych usług typu open finance nie polecam a przynajmniej my się na nich nacięliśmy. Pieprzyli nam farmazony że się nie da i przez nich teraz nie mamy kredytu a mogliśmy mieć. No i na bank musielibyście jakiś kredyt wziąć ale to Wam najlepiej specjalista wytłumaczy.
-
Zarejestrowalam sie na tej stronie, niby ma sie skontaktowac ten ich doradca. Kurde u nas buduja takie wypasione bloki, tam nam sie marzy do odbioru w stanie surowym w marcu 2018 tylko sie boje wlasnie ze tam moga byc za drogie za metr ;/ Lexi a gdzie to sie sprawdza?
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy któraś ma tutaj takie charakterne dziecko jak moje? Chodzi o buty...
Ryk jakich mało, jak już je założę tak w nich nie wstanie bo się boi Tylko siedzi i próbuje je zdjąć. Ja nie wiem jak ją mam przekonać. Po domu już biega a spacery nadal tylko w wózku bo się tak boi - i butów i stania na dworze.
Eh strasznie roszczeniowe dziecko, o wszystko muszę walczyć
Myszko w mdm kretyd min. na 15 lat. I ileś % kwoty mieszkania musi stanowić kredyt. Nie pamiętam ile. Myśmy się starali, niestety nie puściła nas cena za m2. -
Dopiero do domu wracam...mamusiu pani dr powiedziała ze po cc absolutnie nie mozna do 2 lat zachodzić w ciąże takze ten, co lekarz to opinia
Szara myszko my żeśmy sie dowiadywali ws budowy domu, ale z tego co wiem to mieszkanie chyba tez do jakoegos metrażu i jak dziewczyny pisały ceny za metr i w ogole podobno ciezko dostac i duzo zachodu. Czytałam, ze tu dopłata to prowizja większa i to takie czesto pozorne dofinansowanie. Koleżanki za granica ktore pracują w mojej firmie to singielki Polki brały Same kredyty tam na mieszkania i jeszxze pare tysi euro zwrotu dostają i spłacają niewiele wiecej niz pożyczają, a u nas spłacasz prawie jeszxze raz tyle, złodziejski kraj
Vayn moja to wręcz prosi zeby jej buty założyć i zeby szła na dwor, jak czasem biore ją w foteliku to bedzie tak grzecznie w nim siedzieć i czekać az wyjdziemy -
zosiu wlasnie ktos to mezowi kiedys tlumaczyl ze wlasciwie to odsetki zwracaja ktore sie placi jakby to przeliczac ;/
ehhhh nie wiem czy drazyc z mezem w ogole temat kredytu, czy cierpliwie zbierac te pieniadze zeby samemu kupic, pewnie w koncu bysmy kupili mysle do 5lat
teraz mieszkamy w 48m 3 pokoje mieszkanie moich rodzicow, wszedzie blisko, wygodnie, ale no chcialoby sie -
Moj dzisiaj tez był zmierzly, ale zrobił 3 kupy wiec moze go brzuszek bolał, jedynie go cieszyła jego nowa atrakcja - schody. Gora dół gora dół i tak w kółko, do góry na czworaka albo przy poręczy, ana dół przy poreczy.chodzic nie potrafi ale schody opanował
Nie wiem czy moje dziecko jest gotowy na odstawienie, bo jakis miesiąc temu przestałam karmic w nocy i przeszło bezproblemowo. Za dnia teraz wyeliminowałam kolejne karmienie i tez sie nie dopomina. Karmie juz tylko rano i wieczorem. Z jednej strony sie cieszę ale z drugiej smutno. Nie wiem ile go jeszcze bede karmic, ale jak na razie ńie jestem gotowa na całkowite odstawienie
-
Vayn a moze jej niewygodnie w tych butach, moze gdzies uciskaja. A moze niech leza na wierzchu i niech probuje sie z nimi oswajac, bawic patrzec na nie i moze w koncu zechce w nich chodzic.
Mój na szczescie biega po dworze . Chciałam mu zdjecie dzisiaj zriobic i co przed niego poszłam to sie odwracał i uciekałw druga strone i tak w kółko az sie wywalił heheh popatrzył na rece ze brudne z ziemi i dalej krecha
Dana bedziesz gotowa jak Ci kiedys przypału narobi gdzies w sk;lepie i jak bedzie chcial cyca a bedzie juz duzy Kolezanka opowiadała ze swoja pierwsza córke karmiła kilka ładnych lat i jak jej przyapłu narobiła przy kasie w wielkim w sklepie gdzie duuzo ludzi było . Zaczeła ja tarmosic do momentu az wyjeła sobie tego cyca. Druga córke juz karmiła do roku czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 21:03
Kubuś
-
nick nieaktualnyNie wiem, serio mi już ręce do wielu spraw opadają.... Nie sądziłam, że z takich banałów będę miała takie problemy. Z sandałkami chodzi, bawi się nimi i to w sumie tyle. Z innymi kapciami to samo. Traktuje je jako zabawki, a założenie ich na stopy to kara boska.
Dzisiaj na spacerze ją wyjęłam z wózka i postawiłam w niechodach na takiej piance przy huśtawkach. No panika. Boi się podłoża -
nick nieaktualny
-
Ja bym dała Polce tydzień dwa spokoju i potem na nowo delikatnie próbować. Na Tymiego działa taki sposób. Też czasem mamy problem z takimi rzeczami, ze bym się nie spodziewała
Mam kryzys psychiczno-fizyczny, nie wiem co bardziej. Chce wiosny i zębów Tympniastego na wierzchu. Błagam!
-
Myszko a moeszjania po rodzicach nie mozecie sprzedać i dobrać kredytu zeby kupic cos większego co by Wam odpowiadało?
Vayn moje zdanie jest takie, ze Polcia nie jest gotowa na chodzenie po dworze i żadne buty tu nie pomogą. Daj jej czas, a sama pokarze że chce isc. Moje dziecko tez na początku przy próbie zeby sama szła wpadała w panikę, wiec odpuściliśmy i az nagle zaskoczyła sama i poszła. Moxe dlatego tak reaguje na buty bo boi sie co bedzie? -
Mila u nas tez zeby, wczoraj przebiła sie druga górna jedynka, a widze ze dwójki są tez na wylocie...a tu jeszcze tyle zebow bo my jestesmy w tyle z tym ehhh w ogole chyba ostatnia zostanę na placu boju z karmieniem...za nic w świecie jaj sie uprze to nie zrezygnuje i musi pociumkac i tak jak Tusia napisalas juz mi wyjmuje i wkłada ręce pod bluzkę, to jest masakra nagle tak zaczęła robic i robi tez tak innym nawet ostatnio kuzyna corka 10lat wciela ja na ręce to jej wkładają ręce w dekolt
-
Tusia mam nadzieje ze Michas oszczędzi mi takich historii
A tak mi sie przypomniało jak piszecie o bucikach. Czy którejś zalecono zakładanie butów lewy na prawa nogę przy krzywych stopkach? Bo ja wyśmiałem babcie od męża jak mi o tym powiedziała, a potem sie okazało ze szwagierka ktora pracuje w żłobku powiedziała ze jej niektórzy rodzice tez kazali tak zakładać buciki ich dzieciom
-
Zosia ja też z karmieniem w lesie. Mój mówi cycy a jak udaję że nie słysze to i palcem pokaże. A jak ja mu powiem idziemy na cycy to się cieszy i śmieje Póki co cyc jest 1 raz w dzień do drzemki, do spania na noc i w nocy multum razy na uspokojenie, ale efektywnego jedzenia to tak do 4 razy na dobę. Teraz ma te kijowe nocki to mu daję cycka bo fizycznie nie wyrabiam. Ale codziennie widzę postępy w poczynaniach B.
W ogóle mały chyba "wie" hehe że zmiana czasu bo od kilku dni śpi o godzinę krócej.17/2/2016 B
11/3/2018 I