X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryda zalozona za grubo i pozalewane skorki to na bank odejdzie:/ trzeba to zrobic tak zeby byl 1-2 mm odstepu od skorek,wyedy siedzi grzecznie:)
    Niieee ja wlosow nie zetne na krotko w zyciu! Mam traume. Dziecinstwa,raz mnie mam tak obciela i sama ryczala jak glupia.. ;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore juz wróciły do pracy, czy musialyscie mieć zaświadczenie od ginekologa ze jesteście zdrowe? Byłam dzisiaj w medycynie pracy i mi babka powiedziała ze muszę jeszcze donieść ten papierek, bo byłam więcej jak 30 dni na L4 w ciazy. Szkoda źe wczoraj o tym nie wiedziałam bo akurat byłam u gina

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana a co ma ginekolog do zdolności? Haha o matko żal...

Kupiłam odganiacz bólu i nieszczęścia. Szalowo nie wygląda bo to najzwyklejsza ale Pola zachwycona :) - huśtawka pokojowa/ogrodowa.
    Już mnie tak plecy bolały od noszenia, wzięłam jak mała zasnęła pobuszowalam na olx i facet przywiózł pod drzwi w ciągu 30 min :p

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 37,8 pod pacha to juz gorączka czy nie? Bo to pierwszy raz tak i nie wiem ;) tu sie dodaje jakies stopnie czy nie?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia z tego co pamiętam Brusia pół stopnia dodaje. To trochę byłaby gorączka. A co? Mała dziwnie się zachowuje?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wszystko jak zawsze tylko wstała z drzemki gorąca mimo ze była w body i przykryta cieniutkim kocykiem no i zmierzyłam, dam jej w takim razie nurofen bo pedicetamol jiz 6mcy po otwarciu wiec dupa. Jutro ma byc piekna pogoda to masz babo placek.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia pachą plus w pupie minus. Zaczyna się temperatura.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest jakos tak ze to do 1 rz aie dosaje pod pacha? W pupie to logiczne ze trzeba odjac ale przeciez my jak mierzymy temp to pod pacha nie dodajemy sobie 0,5 st. Jak to jest?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn tez sie zdziwiłam, ale ten lekarz co wystawił L4 na więcej niz 30 dni to on musi napisac ze juz jest wszytsko ok

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana pierwsze slysze o tym a w hr pracuje i nigdy nie bylo to wymagane w pracy i nikt mi o tym z wracajacych tez nie mowil

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski. Porządkuję ciuszki, bo dostałam górę ubrań od kumpeli i muszę w końcu posegregować. I tak patrzę i to takie maluśkie. Chlip, chlip. Trudno mi odkładać do oddania. Te najkochańsze zostawiam dla mieszkowego rodzeństwa. Ależ on był malutki... Aż mi się dzidziusia zachciało :D

atdc6iyei0o27of5.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a ja w sobotę jadę odwiedzić takiego 4 tyg maluszka, juz się nie mogę doczekać:) nie pamiętam już jak Mikołaj byl taki maly i miał specyficzny, mleczny zapach :)))

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o badania nie miałam a le to zależy od firmy co masz zapisane aby mieć zrobione po powrocie.
    My byliśmy w piątek u lekarza pomimo kataru mega i kaszlu czysto. We wtorek to samo. Czysto. A z dnia na dzień w mojej ocenie gorzej. No i dziś zastrzyki. Dwa dziennie. A że po tych syropkach już miał luźna kupę więc tak siedzi za biurkiem i cmoka no wie pani jak damy coś w płynie to przez brzuch może się nie przyjąć to ja jej mówię że chce coś co szybko da poprawę bo się już długo męczy. No to dała zastrzyki. Jestem już tak zmęczona że nie wyobrażacie sobie. No ale te tiki drgajace są coraz częściej prywatnie eeg mamy dopiero 24 więc jak wyzdrowieje dostaliśmy skierowanie do szpitala na diagnostykę. Więc trzeba wyzdrowiec i wszystko wybadac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta. Nam się w rodzinie rodzi na koniec maja. I choć może nie mamy zbyt mocnych/częstych relacji to już się pytam niemęża czy pójdziemy odiwedzić jak się urodzi (bo to jego strona rodziny) :) Jemy właśnie te za małe ubranka wybieram, bo to też chłopiec będzie. Rodzice baaaaardzo długo się starali, więc strasznie się cieszę.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to co wcześniej pisałam że UV lampa lepsza niż UV Led to bzdura. Lykam wszystko jak pelikan :-D. Sama wlasnie zamówiłam UV LED 36W

4 godziny i fryzjera. Nie pamiętam kiedy tak długo bylam bez mojego mamisynka. Nigdy więcej. Nie jestem gotowa hehe :-D a Niunia mi dorasta bo ani razu nie zatesknil. Za to fryzjer był bee.. a chciałam tylko grzywke podciac. Sama jakoś przy zabawie to zrobię :-)

Brusia dużo dużo zdrówka dla Małego

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D mam pytanko. Jak jest naliczane wynagrodzenie teraz jak jestem na zaległym urlopie mając podstawę + premię uznaniową (ale oczywiście co miesiąc wypłacaną)? Z mojej wiedzy wynika, że podstawa w całości a premia (w ogóle wszystkie tego typu dodatki) ze średniej z ostatniego okresu gdy pracowałam 3/12 miesięcy, czyli powinnam dostawać 100% tego co dostawałam pracując. Bo w pracy od stycznia jest nowa księgowa i wypłaca mi od sasa do lasa, ale w tym miesiącu to sobie pojechała i zastanawiam się na czym mi ucięła kilka stówek :/ oczywiście wystąpię z oficjalnym pismem, ale muszę odszperać podstawę prawną :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wyleczcie się. Trzeba sprawdzić co to za tik jasia męczy. Ja sobie wyobrazić nie mogę. Silna jesteś kobieto!

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ja w hr, a nie wynagrodzenia więc Ci w 100% nie powiem. ale z tego co pamiętam to się liczy przy premiach średnia z poprzedzających miesięcy (podobnie jak przy L4) a jak byłaś na macierzyńskim to nie miałaś jak premii wyrobić więc całkiem możliwe że bez niej Ci wypłacają - czasem jest to też uregulowane w regulaminie wynagradzania.
    niestety nie pomoge w wynagrodzeniach.

Brusia lepiej że w szpitalu diagnostyka bo zobią od a do z w jednym czasie - przynajmniej powinni. A Jaś to ma te drgawki ogólnie na całym ciele? Trzymamy kciuki

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, ach szkoda, że tylko HR ;) no właśnie jak byłam na macierzyńskim to się nie liczy bo miałam inną średnią, więc powinni uwzględnić okres sprzed ciąży. W regulaminie na pewno nie ma. Najlepsze jest to, że dopiero teraz mi ucięła, czyli przy 3 wypłacie :/

Brusia oby szybko rozwiali wątpliwości i już będzie wszystko dobrze. No właśnie, ale powiedz co to w ogóle za drgawki? Kurczę pierwsze słyszę o czymś takim i aż mam ciarki :(

• d84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia mi się wydaje że nie powinni uwzględniać okresu przed ciążowego

a coś znalazlam
    http://kadry.infor.pl/kadry/wynagrodzenia/rozliczanie_wynagrodzen/559556,Uwzglednianie-premii-uznaniowej-w-podstawie-wymiaru-wynagrodzenia-urlopowego.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:33

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ