Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hybryda zalozona za grubo i pozalewane skorki to na bank odejdzie:/ trzeba to zrobic tak zeby byl 1-2 mm odstepu od skorek,wyedy siedzi grzecznie:)
Niieee ja wlosow nie zetne na krotko w zyciu! Mam traume. Dziecinstwa,raz mnie mam tak obciela i sama ryczala jak glupia.. -
Dziewczyny ktore juz wróciły do pracy, czy musialyscie mieć zaświadczenie od ginekologa ze jesteście zdrowe? Byłam dzisiaj w medycynie pracy i mi babka powiedziała ze muszę jeszcze donieść ten papierek, bo byłam więcej jak 30 dni na L4 w ciazy. Szkoda źe wczoraj o tym nie wiedziałam bo akurat byłam u gina
-
nick nieaktualnyDana a co ma ginekolog do zdolności? Haha o matko żal...
Kupiłam odganiacz bólu i nieszczęścia. Szalowo nie wygląda bo to najzwyklejsza ale Pola zachwycona - huśtawka pokojowa/ogrodowa.
Już mnie tak plecy bolały od noszenia, wzięłam jak mała zasnęła pobuszowalam na olx i facet przywiózł pod drzwi w ciągu 30 min :pMamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
Wlasnie wszystko jak zawsze tylko wstała z drzemki gorąca mimo ze była w body i przykryta cieniutkim kocykiem no i zmierzyłam, dam jej w takim razie nurofen bo pedicetamol jiz 6mcy po otwarciu wiec dupa. Jutro ma byc piekna pogoda to masz babo placek.
-
Laski. Porządkuję ciuszki, bo dostałam górę ubrań od kumpeli i muszę w końcu posegregować. I tak patrzę i to takie maluśkie. Chlip, chlip. Trudno mi odkładać do oddania. Te najkochańsze zostawiam dla mieszkowego rodzeństwa. Ależ on był malutki... Aż mi się dzidziusia zachciało
-
Jeśli o badania nie miałam a le to zależy od firmy co masz zapisane aby mieć zrobione po powrocie.
My byliśmy w piątek u lekarza pomimo kataru mega i kaszlu czysto. We wtorek to samo. Czysto. A z dnia na dzień w mojej ocenie gorzej. No i dziś zastrzyki. Dwa dziennie. A że po tych syropkach już miał luźna kupę więc tak siedzi za biurkiem i cmoka no wie pani jak damy coś w płynie to przez brzuch może się nie przyjąć to ja jej mówię że chce coś co szybko da poprawę bo się już długo męczy. No to dała zastrzyki. Jestem już tak zmęczona że nie wyobrażacie sobie. No ale te tiki drgajace są coraz częściej prywatnie eeg mamy dopiero 24 więc jak wyzdrowieje dostaliśmy skierowanie do szpitala na diagnostykę. Więc trzeba wyzdrowiec i wszystko wybadac. -
Roberta. Nam się w rodzinie rodzi na koniec maja. I choć może nie mamy zbyt mocnych/częstych relacji to już się pytam niemęża czy pójdziemy odiwedzić jak się urodzi (bo to jego strona rodziny) Jemy właśnie te za małe ubranka wybieram, bo to też chłopiec będzie. Rodzice baaaaardzo długo się starali, więc strasznie się cieszę.
-
Dziewczyny to co wcześniej pisałam że UV lampa lepsza niż UV Led to bzdura. Lykam wszystko jak pelikan . Sama wlasnie zamówiłam UV LED 36W
4 godziny i fryzjera. Nie pamiętam kiedy tak długo bylam bez mojego mamisynka. Nigdy więcej. Nie jestem gotowa hehe a Niunia mi dorasta bo ani razu nie zatesknil. Za to fryzjer był bee.. a chciałam tylko grzywke podciac. Sama jakoś przy zabawie to zrobię
Brusia dużo dużo zdrówka dla Małego
-
D mam pytanko. Jak jest naliczane wynagrodzenie teraz jak jestem na zaległym urlopie mając podstawę + premię uznaniową (ale oczywiście co miesiąc wypłacaną)? Z mojej wiedzy wynika, że podstawa w całości a premia (w ogóle wszystkie tego typu dodatki) ze średniej z ostatniego okresu gdy pracowałam 3/12 miesięcy, czyli powinnam dostawać 100% tego co dostawałam pracując. Bo w pracy od stycznia jest nowa księgowa i wypłaca mi od sasa do lasa, ale w tym miesiącu to sobie pojechała i zastanawiam się na czym mi ucięła kilka stówek oczywiście wystąpię z oficjalnym pismem, ale muszę odszperać podstawę prawną
-
Mamusia ja w hr, a nie wynagrodzenia więc Ci w 100% nie powiem. ale z tego co pamiętam to się liczy przy premiach średnia z poprzedzających miesięcy (podobnie jak przy L4) a jak byłaś na macierzyńskim to nie miałaś jak premii wyrobić więc całkiem możliwe że bez niej Ci wypłacają - czasem jest to też uregulowane w regulaminie wynagradzania.
niestety nie pomoge w wynagrodzeniach.
Brusia lepiej że w szpitalu diagnostyka bo zobią od a do z w jednym czasie - przynajmniej powinni. A Jaś to ma te drgawki ogólnie na całym ciele? Trzymamy kciuki17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D, ach szkoda, że tylko HR no właśnie jak byłam na macierzyńskim to się nie liczy bo miałam inną średnią, więc powinni uwzględnić okres sprzed ciąży. W regulaminie na pewno nie ma. Najlepsze jest to, że dopiero teraz mi ucięła, czyli przy 3 wypłacie
Brusia oby szybko rozwiali wątpliwości i już będzie wszystko dobrze. No właśnie, ale powiedz co to w ogóle za drgawki? Kurczę pierwsze słyszę o czymś takim i aż mam ciarki -
Mamusia mi się wydaje że nie powinni uwzględniać okresu przed ciążowego
a coś znalazlam
http://kadry.infor.pl/kadry/wynagrodzenia/rozliczanie_wynagrodzen/559556,Uwzglednianie-premii-uznaniowej-w-podstawie-wymiaru-wynagrodzenia-urlopowego.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:33
17/2/2016 B
11/3/2018 I