Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Położna powiedziała że 12 czerwca na 90% powinno być serduszko... Ale w piątki nie mogę więc idę 15-ego lub 18-ego bo tylko w te dni ma gabinet dłuzej czynny a chciałabym iść z mężem ciąza trwa 9 miesięcy więc 3 dni mnie nie zbawi
Co do plamień, to czytam w internecie, że brązowe a raczej taka "kawa z mlekiem" zdarzają się bardzo często i dopóki nie ma bólu, skurczów i nie leci żywa krew to nie ma powodów do zmartwień...
co prawda wczoraj przy podcieraniu śluz był lekko zabarwiony na pomarańczowo ale podejrzewam, że stres lub urażona śluzówka od luteiny dopochwowej... bo przez noc i dzisiaj czysto, wkładki czyste a bóle się już nie pojawiają..
Mam nadzieję, że dotrwam z Wami do lutego
Monkey lubi tę wiadomość
-
!0 dni do wizyty Wytrzymamy A nie chcę iść te 3 dni za wcześnie bo jesli np nie zobaczę serduszka to będę się stresowała, zastanawiała co byłoby za te 3 dni, a może coś źle, a może nie będzie biło...
Nie czuję się jakby coś się działo złego... piersi bolą, beta rośnie jest oki
Monkey lubi tę wiadomość
-
Ok to ja też coś o sobie napiszę
Mam 21 lat, mieszkam w woj. mazowieckim, dzisiaj po odebraniu wyników bety (przepraszam wczoraj już po północy jest ) zobaczyłam 287,7 w poniedziałek / wtorek idę na drugą bete, a później umówię się do ginaMonkey, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę dziewczyny, że każda z nowych pisze cos o sobie tylko ja taka niekulturalna, kazałam sie wpisać na 15 lutego i nic o sobie. To teraz nadrobię zaległości. Mam 30 lat, mieszkam w Pruszkowie, pracuję w Warszawie jako księgowa. W lipcu 2014 wzięliśmy z mężem slub i od tego czasu sie staramy o groszka. Kiedy nie udało sie przez kilka miesięcy zaczęłam miec przeczucie, ze jestem zbyt stara na dziecko, ze na pewno ze mną cos nie tak, ze kończą mi sie jajeczka. Gdy odebrałam na poczatku tego cyklu wynik FSH to zamarłam. Wynik potwierdzał moje czarne wizje - FSH 20,5. Lekarz od razu władował mi clo 2 tabl dziennie i tak wyhodowałam 5 pęcherzyków. Następnie zastrzyk z ovitrelle. Pozniej to juz był istny cyrk z tymi pęcherzykami, raz znikały na monitoringu a na kolejnym pojawiały sie. Ostatecznie wiem na pewno, ze pękł jeden. Czy cos wiecej - nie mam pojecia. W czwartek zrobiłam pierwszy sikaniec - wyszła bladziutka kreska, w piątek kolejny - kreska była juz ciemniejsza. Wczorajsza beta potwierdziła ciążę. Cały czas mam wzdęty, bolący brzuch, wczoraj na bieliźnie pojawił sie leciutko brązowy ślad ale dzis juz jest czysto. Przeleżałam wczoraj cały wieczór zmartwiona tym śladem. Dzis przeczytałam, ze nawet bodajze do 3 miesiaca w dniach spodziewanej @ moze pojawiać sie plamienie i to nic groźnego, wiec troche sie uspokoiłam. Oby wytrwać te 8 miesięcy pozostałe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:27
Monkey lubi tę wiadomość
-
Hej
No to wychodzi na to, że najstarsza jestem tutaj ja
Za niespełna 2 tygodnie kończę 32 lata
Agisiu ja biorę duphaston i nie mam po nim żadnych skutków ubocznych
Pianistko cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli
A teraz idę po kawkę i czekam na kropki
sprawdźcie listę w pierwszym poście czy wszystko się zgadza, czy kogoś nie pominęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:50
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Asienka Wisienka, nie wiem czy śledziłaś wcześniejsze posty ale 1,5 tygodnia temu w środę, 2 dni przed planowaną @ też miałam taki brązowy ślad taka kawa z mlekiem... spanikowalam, że zaraz strace ciążę bo @ przyjdzie ale tak się nie stało To się zdarza zwłaszcza w terminie okołomiesiączkowym Nawet 2 dni temu miałam taki ślad jednorazowy ale wzięłam luteinę i duphaston, takiego shota zrobiłam poszłam spać i przeszło
Dziś rano piersi bolą niemiłosiernie! Obudził mnie ból piersi gdy przewróciłam się na brzuch... -
Pianistko,ja mam nadzieje ze Ty kontynuujesz dupka/lutke!zwlaszcza zuwagi na Twoja historie.Ja tez raz w czwartek wieczorem plamilam i gin kazal brac 2-3x1 dupka,no ja juz bralam od tygodnia po 1 po tym plamieniu.
Ja mam prawie 29lat (6.07) skoncze 28;)Moj facet 37.ma corke 8-letnia z malzenstwa. Od 3 lat razem -
nick nieaktualnyPianistka, nie śledziłam, wczesniej aktywnie udzielałam sie na starających sie a teraz z dumą dołączam do Was. Ja biorę dupka juz od 11 dni, jeszcze zanim dowiedziałam sie, ze w ciazy jestem. Lekarz zlecił brać go 3x1, bo moje wcześniejsze @ poprzedzały nawet tygodniowe krwawienia i lekarz jak juz zobaczył ze pęcherzyk pękł i jest cż to kazał brać dupka przez 10 dni, następnie zrobic betę i jesli negatywna to odstawić dupka. Na szczęście wyszło, ze jestem w ciazy wiec biorę nadal. Fajnie, ze takie wsparcie wsród dziewczyn na forum, super ze jesteście
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
Monkey wrote:No to wychodzi na to, że najstarsza jestem tutaj ja
Za niespełna 2 tygodnie kończę 32 lata
Monkey! zapomniałaś o mnie ja Twoja rówieśniczka i 32 mam skończone.
Witam wszystkie nowe kobietki . Wybaczcie, że nie wymienię każdej z osobna, ale przez te 2 dni mojej nieobecności wątek wzbogacił się o sporo nowych zafasolkowanych co bardzo cieszy .
Ale sobie odpoczywam , Wczoraj wyjazd z mężem pogoda piękna, a dziś mam zamiar się lenić na balkonie, taka ładna pogoda (oczywiście z odpowiednim SPF, bo będzie sporo słonka . Jak na razie zbieram się po truskawki, bo strasznie mi się zachciało już wczoraj, ale wracaliśmy późno i nie było gdzie już kupić .
Ale się cieszę, zaczynamy 6 tydzień . Czuję się coraz lepiej, a za tą radę z magnezem to powinnam Was wyściskać, a w szczególności to zosieee!! . Od 3 dni biorę 1x2tabl (1 tabletka 100mg magnezu w formie mleczanu i 1,4mg witB6), brzuch przestał mi dokuczać tzn raz na jakiś czas gdzieś tam czuję, ale to są bardziej ciągnięcia niż jakieś sprawy skurczowe .
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
Ohh dziewczyny, życie jest piękne . Takie słońce za oknem , ohh dziś mam ten moment euforii i zadowolenia, chociaż od wczoraj już i fochy się zdarzają i pyskowanie mężowi, a tego u siebie nie lubię i staram hamować, bo wiem że ja pozrzędzę, później będę żałować a co powiedziane to powiedziane i mężowi przykro... .
Ja Wam tutaj nie pisałam, że na dzień mamy kupiłam sobie róże, wiecie że jeszcze 8 róż nadal stoi! trochę je skróciłam dwa razy, ich kilka koleżanek padło, a te trzymają się nadal
Acha i postanowiłam, pomęczę prośbami lekarza, żeby jednak na normalną wizytę mnie przyjął, bo chcę zobaczyć kropka będzie to 5t3d, ale niech sprawdzi, czy się kropek zadomowił wygodnie i tam gdzie powinien , a co tam szarpnę się na dodatkową wizytęzosiaaa lubi tę wiadomość
-
Zosiu no przecież! W takim razie jest nas dwie!
Dwie pańcie w średnim wieku
Co masz wspólnego z medycyną? czyżby farmacja?
Iriss ja tez się szarpnęłam na wczesną wizytę i bardzo mnie ona uspokoiła
agisia ja wrzucam zdjęcia przez http://pl.tinypic.com
Wybieram wielkość message boardWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:41
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Monkey, znów zapomniałaś o mnie , w końcu jestem od Ciebie starsza haha! bo ja 32 skończyłam 2m-ce temu ;P.
No właśnie dla spokoju pójdę wcześniej .
Podpowiadam, jak któraś robi zakupy w Superpharm i ma kartę Lifestyle to teraz można kliknąc promocje również dla mam i dzieci (czy jakoś tak). Fajne kupony są, mi sie spodobał teraz jeden na DHA firmy Omegamed chyba, samo DHA bez dodatków, z kuponem ok 25zł, bez kuponu w aptekach stacjonarnych jest niestety drogie . Rejestruję się też właśnie w Rossnę Rossmanna zobaczymy czy jakieś ciekawe oferty będąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:41