X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała że 12 czerwca na 90% powinno być serduszko... Ale w piątki nie mogę więc idę 15-ego lub 18-ego bo tylko w te dni ma gabinet dłuzej czynny a chciałabym iść z mężem :) ciąza trwa 9 miesięcy więc 3 dni mnie nie zbawi :)

Co do plamień, to czytam w internecie, że brązowe a raczej taka "kawa z mlekiem" zdarzają się bardzo często i dopóki nie ma bólu, skurczów i nie leci żywa krew to nie ma powodów do zmartwień...
    co prawda wczoraj przy podcieraniu śluz był lekko zabarwiony na pomarańczowo ale podejrzewam, że stres lub urażona śluzówka od luteiny dopochwowej... ;) bo przez noc i dzisiaj czysto, wkładki czyste :) a bóle się już nie pojawiają..

Mam nadzieję, że dotrwam z Wami do lutego :)

Monkey lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ja jestem niewiele młodsza od Ciebie ;) fajnie, że tak szybko się udało :D

Bianka*, Monkey lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już niedługo będziesz miała wizytę, szybko zleci :) A luteina dopochwowa faktycznie potrafi podrażniać, czytałam na którymś wątku, że niektóre dziewczyny miały po niej delikatne plamienia.

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !0 dni do wizyty :) Wytrzymamy :) A nie chcę iść te 3 dni za wcześnie bo jesli np nie zobaczę serduszka to będę się stresowała, zastanawiała co byłoby za te 3 dni, a może coś źle, a może nie będzie biło...
    Nie czuję się jakby coś się działo złego... piersi bolą, beta rośnie :) jest oki :)

Monkey lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Pianistko;) ja Mamie powiedzialam,cieszyla sie;)

Monkey, aisa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • abovo94 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja też coś o sobie napiszę :)

Mam 21 lat, mieszkam w woj. mazowieckim, dzisiaj po odebraniu wyników bety (przepraszam wczoraj już po północy jest :P) zobaczyłam 287,7 :) w poniedziałek / wtorek idę na drugą bete, a później umówię się do gina :)

Monkey, aisa lubią tę wiadomość

xrotskjo8nga6yve.png
    Beta nr I (05.06.2015) 287,7 mlU/ml <3 :D
    Beta nr II (09.06.2015) 1362,6 mlU/ml <3 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że każda z nowych pisze cos o sobie tylko ja taka niekulturalna, kazałam sie wpisać na 15 lutego i nic o sobie. To teraz nadrobię zaległości. Mam 30 lat, mieszkam w Pruszkowie, pracuję w Warszawie jako księgowa. W lipcu 2014 wzięliśmy z mężem slub i od tego czasu sie staramy o groszka. Kiedy nie udało sie przez kilka miesięcy zaczęłam miec przeczucie, ze jestem zbyt stara na dziecko, ze na pewno ze mną cos nie tak, ze kończą mi sie jajeczka. Gdy odebrałam na poczatku tego cyklu wynik FSH to zamarłam. Wynik potwierdzał moje czarne wizje - FSH 20,5. Lekarz od razu władował mi clo 2 tabl dziennie i tak wyhodowałam 5 pęcherzyków. Następnie zastrzyk z ovitrelle. Pozniej to juz był istny cyrk z tymi pęcherzykami, raz znikały na monitoringu a na kolejnym pojawiały sie. Ostatecznie wiem na pewno, ze pękł jeden. Czy cos wiecej - nie mam pojecia. W czwartek zrobiłam pierwszy sikaniec - wyszła bladziutka kreska, w piątek kolejny - kreska była juz ciemniejsza. Wczorajsza beta potwierdziła ciążę. Cały czas mam wzdęty, bolący brzuch, wczoraj na bieliźnie pojawił sie leciutko brązowy ślad ale dzis juz jest czysto. Przeleżałam wczoraj cały wieczór zmartwiona tym śladem. Dzis przeczytałam, ze nawet bodajze do 3 miesiaca w dniach spodziewanej @ moze pojawiać sie plamienie i to nic groźnego, wiec troche sie uspokoiłam. Oby wytrwać te 8 miesięcy pozostałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:27

Monkey lubi tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

No to wychodzi na to, że najstarsza jestem tutaj ja :D
    Za niespełna 2 tygodnie kończę 32 lata :D

Agisiu ja biorę duphaston i nie mam po nim żadnych skutków ubocznych :)

Pianistko cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli :D

A teraz idę po kawkę i czekam na kropki :P

sprawdźcie listę w pierwszym poście czy wszystko się zgadza, czy kogoś nie pominęłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 06:50

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja zaraz jadę do pracy, na szczęście dziś tylko do 13 :)

Niezłą rozpiętość wieku tu mamy ;) ja mam 29 lat, 6 lutego będę miała 30, może mi drugie dziecko na trzydziestkę zrobi prezent ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka Wisienka, nie wiem czy śledziłaś wcześniejsze posty ale 1,5 tygodnia temu w środę, 2 dni przed planowaną @ też miałam taki brązowy ślad :) taka kawa z mlekiem... spanikowalam, że zaraz strace ciążę bo @ przyjdzie ale tak się nie stało :) To się zdarza zwłaszcza w terminie okołomiesiączkowym :) Nawet 2 dni temu miałam taki ślad jednorazowy ale wzięłam luteinę i duphaston, takiego shota zrobiłam :) poszłam spać i przeszło :)

Dziś rano piersi bolą niemiłosiernie! Obudził mnie ból piersi gdy przewróciłam się na brzuch... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko,ja mam nadzieje ze Ty kontynuujesz dupka/lutke!zwlaszcza zuwagi na Twoja historie.Ja tez raz w czwartek wieczorem plamilam i gin kazal brac 2-3x1 dupka,no ja juz bralam od tygodnia po 1 po tym plamieniu.
    Ja mam prawie 29lat (6.07) skoncze 28;)Moj facet 37.ma corke 8-letnia z malzenstwa. Od 3 lat razem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie śledziłam, wczesniej aktywnie udzielałam sie na starających sie a teraz z dumą dołączam do Was. Ja biorę dupka juz od 11 dni, jeszcze zanim dowiedziałam sie, ze w ciazy jestem. Lekarz zlecił brać go 3x1, bo moje wcześniejsze @ poprzedzały nawet tygodniowe krwawienia i lekarz jak juz zobaczył ze pęcherzyk pękł i jest cż to kazał brać dupka przez 10 dni, następnie zrobic betę i jesli negatywna to odstawić dupka. Na szczęście wyszło, ze jestem w ciazy wiec biorę nadal. Fajnie, ze takie wsparcie wsród dziewczyn na forum, super ze jesteście :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa super, że teraz udało się w pierwszym cyklu :D będziesz miała malutką różnicę wieku między dziećmi :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    No to wychodzi na to, że najstarsza jestem tutaj ja :D
    Za niespełna 2 tygodnie kończę 32 lata :D

Monkey! zapomniałaś o mnie :D ja Twoja rówieśniczka ;) i 32 mam skończone.

Witam wszystkie nowe kobietki :). Wybaczcie, że nie wymienię każdej z osobna, ale przez te 2 dni mojej nieobecności wątek wzbogacił się o sporo nowych zafasolkowanych :D co bardzo cieszy :).

Ale sobie odpoczywam :D, Wczoraj wyjazd z mężem pogoda piękna, a dziś mam zamiar się lenić na balkonie, taka ładna pogoda (oczywiście z odpowiednim SPF, bo będzie sporo słonka :). Jak na razie zbieram się po truskawki, bo strasznie mi się zachciało już wczoraj, ale wracaliśmy późno i nie było gdzie już kupić :/.
    Ale się cieszę, zaczynamy 6 tydzień :D. Czuję się coraz lepiej, a za tą radę z magnezem to powinnam Was wyściskać, a w szczególności to zosieee!! :). Od 3 dni biorę 1x2tabl (1 tabletka 100mg magnezu w formie mleczanu i 1,4mg witB6), brzuch przestał mi dokuczać :D tzn raz na jakiś czas gdzieś tam czuję, ale to są bardziej ciągnięcia niż jakieś sprawy skurczowe :).

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss cieszę się, że mogłam pomóc :) jakby coś trzeba było w temacie leków to pytajcie, bo trochę się znam ;) a przynajmniej powinnam :P

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:16

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczyny, życie jest piękne :D. Takie słońce za oknem :D, ohh dziś mam ten moment euforii i zadowolenia, chociaż od wczoraj już i fochy się zdarzają i pyskowanie mężowi, a tego u siebie nie lubię i staram hamować, bo wiem że ja pozrzędzę, później będę żałować a co powiedziane to powiedziane i mężowi przykro... :P.
    Ja Wam tutaj nie pisałam, że na dzień mamy kupiłam sobie róże, wiecie że jeszcze 8 róż nadal stoi! trochę je skróciłam dwa razy, ich kilka koleżanek padło, a te trzymają się nadal :D

Acha i postanowiłam, pomęczę prośbami lekarza, żeby jednak na normalną wizytę mnie przyjął, bo chcę zobaczyć kropka :D będzie to 5t3d, ale niech sprawdzi, czy się kropek zadomowił wygodnie i tam gdzie powinien :D, a co tam szarpnę się na dodatkową wizytę :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:16

Monkey, zosiaaa lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu no przecież! W takim razie jest nas dwie!
    Dwie pańcie w średnim wieku :P
    Co masz wspólnego z medycyną? czyżby farmacja?

Iriss ja tez się szarpnęłam na wczesną wizytę i bardzo mnie ona uspokoiła :D

agisia ja wrzucam zdjęcia przez http://pl.tinypic.com
    Wybieram wielkość message board :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:41

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey, znów zapomniałaś o mnie :D, w końcu jestem od Ciebie starsza haha! :D bo ja 32 skończyłam 2m-ce temu ;P.

No właśnie dla spokoju pójdę wcześniej :).
    Podpowiadam, jak któraś robi zakupy w Superpharm i ma kartę Lifestyle to teraz można kliknąc promocje również dla mam i dzieci (czy jakoś tak). Fajne kupony są, mi sie spodobał teraz jeden na DHA firmy Omegamed chyba, samo DHA bez dodatków, z kuponem ok 25zł, bez kuponu w aptekach stacjonarnych jest niestety drogie :/. Rejestruję się też właśnie w Rossnę Rossmanna :D zobaczymy czy jakieś ciekawe oferty będą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:41

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ