Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Doti, pogoda taka jak zwykle, nic nadzwyczajnego... pochmurnie, 15 stopni...
Nie mogę wstać bo nie mogę ustać na nogach... nawet gdy siedzę, ciężko mi cokolwiek przeczytać bo wszystko mi wiruje....
To mnie trochę wystraszylas z tym wirowaniem. Jeszcze mi brakuje tego, żeby mi się w głowie zaczęło kręcić jak ja ogolnie mam problem z blednikiem i właśnie dlatego miałam starania w kratkę, bo jak brałam leki to starania stawały w miejscu. Akurat tak mi się udało teraz, że na jakiś czas przestało się kręcić, mogłam odłożyć leki i zaszłam w ciążę -
Wiem, ze Pianistka ma zawroty ciążowe. Tylko zaczynam się bać, że jeśli u mnie się takie pojawiają, to ze zdwojoną siłą, bo zwykle bez leków na błędnik wytrzymywalam zwykle max 2 miesiące. A ciąża trwa 9, później jeszcze okres karmienia. Oj, licze na to, że hormony ciążowe zahamuja dolegliwości blednikowe
-
Max, ja też zawsze miałam problem z równowagą... nigdy tego nie leczyłam ale kiedy stałam z zamkniętymi oczami to nie raz potrafiłam się porządnie zachwiać...
Dlatego teraz mnie to pewnie dopadlo... to na bank objaw ciążowy... no w końcu jakiś musiał się pojawić!
-
Bylam na rozmowie z szefową. Nie było tak źle, pierwsze co powiedziała ze domyśliła się! Haha ciekawe jak jak dopiero wróciła z urlopu. Pogratulowała i życzyła zdrowia i kazala mi robić dłuższe przerwy od kompa. Oczywiście nie omieszkała sie zapytać czy wybieram sie juz na zwolnienie
-
Hej dziewczyny!
życze dobrego dnia i powodzenia na wizytach i na konfrontacjach z szefowymi/szefami!
mnie to czeka we czwartek
((((((((((((((
U mnie brudzenie już prawie ustalo, troszkę jeszcze jest.
Ale im czyściej tym bardziej jest widoczny znowu taki zoltawy slad - miałam go przed plamieniami - czy może ktoras tez tak miała? Nie mocno zolte tylko tak leciutko. -
Doti87 wrote:Jak mogła w laboratorium tego nie wiedzieć?? A ty robiłaś te pierwsze podstawowe? Jak tak to wszystko jest w ten sam dzień jedynie grupa krwi czeka się około 3 dni
no własnie dziwna ta babka była w lab. Ja grupy nie robiłam, bo mam krew karte wyrobioną to nie muszę. Robiłam mocz, morfologię, toxo, hiv i takie tam.
Pianistka nie zazdroszczę. Mi tak za dwa razy się zakręciło w głowie i to strasznie nie przyjemne, więc jak ty masz aż tak, to strasznie musisz się męczyć. -
Pianistka - tez wlasnie biore lutke, ale pamiętam ze przed tym jak ja brałam tez miałam taki zolty kolor tylko dużo dużo jaśniejszy. Czytalam o tym w necie i na jednych stronach było ze w ciąży białawo zolte upławy sa normalne o ile nie maja przykrego zapachu a z przykrym zapachem to infekcja. Mój lekarz to trochę zbagatelizowal jak mu o tym na początku ciąży mowilam ;/
-
Przy infekcji też jest swędzenie...

Ja mam bezwonne upławy ale też takie raz białe jak śnieg, raz żółtawe... Zależnie od dnia...
Ale mi się nie chce iść do pracy... a muszę tam wysiedzieć do 19
A jutro dzień wolny ale oczywiście do lekarza mam na rano więc nawet nie pośpię
-
Hej dziewczyny. Współczuje wszystkim z zawrotami głowy i nudnościami, ja nie mam, tylko to dziwne uczucie kłucia, wypychania, rozciągania w podbrzuszu. Mi dochodzi tez delikatnie ból plecow w części krzyżowej. Zle sypiam bo przyzwyczajona jestem do spania na boku lub brzuchu, ale gdy piersi zrobiły sie jak balony nie daje rady, nawet na boku. Czuje jakby miały sie urwać
. Do tego stopnia, ze budzę w środku nocy czy nad ranem mojego B i jęczę "masuj".
.
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
dzień dobry:)
ja od dziś na kolejnym zwolnieniu do 27.07.. jestem nie przyzwyczajona do takiego długiego wolnego..
. Ja dziś też powiedziałam(co prawda telefonicznie) swojej szefowej, że jestem w ciąży i muszę byc na zwolnieniu, przyjeła to całkiem dobrze, wiec ja tez już mam z głowy.
też zamiast duphastonu dostałam luteinę. Mam pytanie aplikujecie to tym załączonym aplikatorem czy "ręcznie"

-
nie swędzi mnie
także mam nadzieje ze to nie infekcja
a dziewczyny robicie cytologie w 1szym trymestrze? wlasnie dostałam zaproszenie od nfz na bezplatna a czytałam ze trzeba zrobić w 1szym trymestrze
Kasia02 - ja luteinę aplikowalam recznie bo jakos mi się wydawalo ze na tym aplikatorze będą bakterie mimo mycia - taka moja subiektywna niechęć
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Dopóki nic nie swędzi i dopóki śluz jest bezwonny to nie ma się czym martwić