SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Doti, pogoda taka jak zwykle, nic nadzwyczajnego... pochmurnie, 15 stopni...
    Nie mogę wstać bo nie mogę ustać na nogach... nawet gdy siedzę, ciężko mi cokolwiek przeczytać bo wszystko mi wiruje.... :/

To mnie trochę wystraszylas z tym wirowaniem. Jeszcze mi brakuje tego, żeby mi się w głowie zaczęło kręcić jak ja ogolnie mam problem z blednikiem i właśnie dlatego miałam starania w kratkę, bo jak brałam leki to starania stawały w miejscu. Akurat tak mi się udało teraz, że na jakiś czas przestało się kręcić, mogłam odłożyć leki i zaszłam w ciążę

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze Pianistka ma zawroty ciążowe. Tylko zaczynam się bać, że jeśli u mnie się takie pojawiają, to ze zdwojoną siłą, bo zwykle bez leków na błędnik wytrzymywalam zwykle max 2 miesiące. A ciąża trwa 9, później jeszcze okres karmienia. Oj, licze na to, że hormony ciążowe zahamuja dolegliwości blednikowe

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolałabym się dzisiaj porzygać z rana niż chodzić taka pijana... ciekawe jak w pracy to będzie wyglądało... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, ja też zawsze miałam problem z równowagą... nigdy tego nie leczyłam ale kiedy stałam z zamkniętymi oczami to nie raz potrafiłam się porządnie zachwiać...
    Dlatego teraz mnie to pewnie dopadlo... to na bank objaw ciążowy... no w końcu jakiś musiał się pojawić! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na rozmowie z szefową. Nie było tak źle, pierwsze co powiedziała ze domyśliła się! Haha ciekawe jak jak dopiero wróciła z urlopu. Pogratulowała i życzyła zdrowia i kazala mi robić dłuższe przerwy od kompa. Oczywiście nie omieszkała sie zapytać czy wybieram sie juz na zwolnienie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

życze dobrego dnia i powodzenia na wizytach i na konfrontacjach z szefowymi/szefami! :) mnie to czeka we czwartek :(((((((((((((((

U mnie brudzenie już prawie ustalo, troszkę jeszcze jest.
    Ale im czyściej tym bardziej jest widoczny znowu taki zoltawy slad - miałam go przed plamieniami - czy może ktoras tez tak miała? Nie mocno zolte tylko tak leciutko.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaa, no to super poszło!!! :) Naprawdę :)

A ja wieczorem chyba podjadę kupić ciśnieniomierz, przyda się pewnie w ciąży... :) Może to od ciśnienia te zawroty głowy a ja nawet nie mogę sprawdzić...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Jak mogła w laboratorium tego nie wiedzieć?? A ty robiłaś te pierwsze podstawowe? Jak tak to wszystko jest w ten sam dzień jedynie grupa krwi czeka się około 3 dni

no własnie dziwna ta babka była w lab. Ja grupy nie robiłam, bo mam krew karte wyrobioną to nie muszę. Robiłam mocz, morfologię, toxo, hiv i takie tam.

Pianistka nie zazdroszczę. Mi tak za dwa razy się zakręciło w głowie i to strasznie nie przyjemne, więc jak ty masz aż tak, to strasznie musisz się męczyć.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, ja często mam takie żółtawe... Ale ja biorę luteinę dopochwowo więc u mnie i ilość tego śluzu jest inna... ale czasem na wkładce jest taki żółtawy, beżowy ślad ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - tez wlasnie biore lutke, ale pamiętam ze przed tym jak ja brałam tez miałam taki zolty kolor tylko dużo dużo jaśniejszy. Czytalam o tym w necie i na jednych stronach było ze w ciąży białawo zolte upławy sa normalne o ile nie maja przykrego zapachu a z przykrym zapachem to infekcja. Mój lekarz to trochę zbagatelizowal jak mu o tym na początku ciąży mowilam ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka ja tez tak mam z tym żółtawym śladem co jakiś czas. Np. dziś miałam, jak wróciłam z pobrania krwi, ale nie dużo tego było.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy infekcji też jest swędzenie... :)
    Ja mam bezwonne upławy ale też takie raz białe jak śnieg, raz żółtawe... Zależnie od dnia...

Ale mi się nie chce iść do pracy... a muszę tam wysiedzieć do 19 :(
    A jutro dzień wolny ale oczywiście do lekarza mam na rano więc nawet nie pośpię :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Współczuje wszystkim z zawrotami głowy i nudnościami, ja nie mam, tylko to dziwne uczucie kłucia, wypychania, rozciągania w podbrzuszu. Mi dochodzi tez delikatnie ból plecow w części krzyżowej. Zle sypiam bo przyzwyczajona jestem do spania na boku lub brzuchu, ale gdy piersi zrobiły sie jak balony nie daje rady, nawet na boku. Czuje jakby miały sie urwać :/. Do tego stopnia, ze budzę w środku nocy czy nad ranem mojego B i jęczę "masuj". :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

ja od dziś na kolejnym zwolnieniu do 27.07.. jestem nie przyzwyczajona do takiego długiego wolnego..;). Ja dziś też powiedziałam(co prawda telefonicznie) swojej szefowej, że jestem w ciąży i muszę byc na zwolnieniu, przyjeła to całkiem dobrze, wiec ja tez już mam z głowy.

też zamiast duphastonu dostałam luteinę. Mam pytanie aplikujecie to tym załączonym aplikatorem czy "ręcznie" ;)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie swędzi mnie :) także mam nadzieje ze to nie infekcja

a dziewczyny robicie cytologie w 1szym trymestrze? wlasnie dostałam zaproszenie od nfz na bezplatna a czytałam ze trzeba zrobić w 1szym trymestrze

Kasia02 - ja luteinę aplikowalam recznie bo jakos mi się wydawalo ze na tym aplikatorze będą bakterie mimo mycia - taka moja subiektywna niechęć;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, w ciąży, tylko i wyłącznie aplikuj palcem! :)

Idę wziąć prysznic i zbieram się do pracy... :( buuuuu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, ja robiłam cytologię na pierwszej wizycie u gin bo dawno robiłam. Teraz na drugiej wizycie odebrałam wynik.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a co do śluzu, to miewacie też rzy podtarciu czasami takie większe "gluty" za przeproszeniem. Bez zabarwienia. Bo mi się tak z dwa razy zdarzyło, nie wiem czy to normalne.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, takie własnie gluty jak to określiłaś ;) I zależnie od koloru śluzu, kolor glutów się zmienia ;) Jak miałam plamienia to i gluty były brązowe ;) U mnie to normalne, nie wiem jak u innych...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam żółtawy śluz i takie "gluty" :D Dopóki nic nie swędzi i dopóki śluz jest bezwonny to nie ma się czym martwić :)

A cytologię robiłam w grudniu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: