SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Pianistko może i masz rację z detektorem ale póki co ciężko mi uchwycić czysto serduszko.
    Cały czas mi gdzieś ucieka :)
    Najważniejsze, że fasolka żyje :)

Przykro mi z powodu pracy :/

No na początku trudno znaleźć serduszko... :) Kilka prób i będziesz poznawała po dźwięku :) Wystarczy przesunąć o milimetr i dźwięk się gubi... :) Ale ulga co, że maluch ma się dobrze? Super sprawa, możemy sprawdzić za każdym razem gdy coś nas zaniepokoi :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana ja miałam wczoraj to samo na NFZ... siłą wyciągnęłam wielkość zarodka, a jak zapytałam o serduszko i tętno to powiedział "no przecież Pani słyszała"... kurrr.. tak z dokładnością 100% słyszałam tętno...
    a jak poprosiłam czy mogę na wydruk zerknąć to mi powiedział "wyniki będą do odebrania u lekarza w karcie, do widzenia"

MASAKRA! lekarza prowadzącego mam oczywiście prywatnie wybranego, na NFZ chodze tylko po darmowe skierowania na badania.. :/

Domi no identycznie u mnie... zdjęcie sobie Pani na wizycie zobaczy. A nie zobaczę bo już więcej na NFZ nie pójdę :)

domiii lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Nic się nie stanie jak witaminy dla pierwszego trymestru będziesz brała odrobinę dłużej :)
    tzn? :)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ile z was, chodzi na NFZ?

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    tzn? :)
    Kilka dziewczyn ci wczoraj napisało o tych witaminach... Wróć do tamtej strony i poczytaj :P
    Zresztą wydaje mi się, że moja wypowiedź tez była zrozumiała :)

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to patrzycie sie na tyg co tutaj sa na ovu? a zgadzaja sie one np co gin powiedzial albo polozna np?

• Evans Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)))) niesmiale do Was dolaczam ... Mam termin na 14 luty :))))))) jestem 9 tyg, wedlug usg 9tyg.2dni ....

tysiaa93, Malvinka, zosiaaa, miszkaaa, pati87, szara myszka lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:

Byłam raz wizyta się nie odbyła, bo z niej zrezygnowałam, a poszłam tylko po skierownie na badania, ale chamstwa lekarza znieść się nie dało więc podziękowałam za wizytę i nigdy więcej :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans serdecznie witamy. :-)

Evans lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) muszę przyznać, że i u mnie już lepiej ze wszystkim :)

Pianistka nie daj się bucowi i walcz o swoje!

Czytam o Waszych przygodach z NFZ i to powinno być karalne :( najgorsze, że często ten sam bucowaty lekarz jest do rany przyłóż przyjmując prywatnie.

I dochodzę do wniosku, że jednak coś w tym jest, że za granicą jest łatwiej będąc w ciąży. Ludzka opieka i zero stresu o pracę...ja zamierzam powiedzieć szefostwu od razu po usg w środę...napewno będą w szoku ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    to patrzycie sie na tyg co tutaj sa na ovu? a zgadzaja sie one np co gin powiedzial albo polozna np?

Wiadomo że tutaj to jest tylko program który coś wylicza tobie s trzeba słuchać lekarza bo zna się lepiej.

A co do witamin to uwierz że nie robi czy weźmiesz tydzień szybciej czy później dla kolejnego trymestru. Ważne żeby brać witaminy i już.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Czesc :)))) niesmiale do Was dolaczam ... Mam termin na 14 luty :))))))) jestem 9 tyg, wedlug usg 9tyg.2dni ....
    Witamy :)

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Evans :)

Evans lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans witamy ;)

Evans lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans hej :)

Kuchnia posprzątana, jeszcze królikowi ogarnąć i poodkurzać ;)

Pianistka walcz o swoje!

Evans lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:

Ja chodzę na NFZ, co prawda na razie jedną wizytę ciążową miałam, ale było ok. Dostałam jedno zdjęcie do domu jak poprosiłam, choć teoretycznie nie powinni dawać. Pani doktor wysłuchała i odpowiedziała cierpliwie na wszystkie moje pytania, a trochę ich miałam. Nie mam co prawda z nią kontaktu telefonicznego jak wiele z Was ze swoimi, ale ona codziennie przyjmuje w któreś z całkiem niedalekich ode mnie przychodni i powiedziała, że jak by się cokolwiek działo to mogę przyjść bez umówionej wizyty do którejkolwiek + ewentualnie do szpitala w którym ona pracuje.

Wcześniej byłam u niej raz przed ciążą, zrobiła mi bardzo dokładne USG i opisała wszystko dokładnie (tak, ma USG w gabinecie i korzysta z niego podczas wizyt). Więc na razie mam z nią związane pozytywne wrażenia.

Tylko, że ja naczytałam się sporo o lekarzach którzy przyjmują w moich okolicach już w zeszłym roku (jak tylko się u nas pomysł na plany starania się o dziecko pojawił), właśnie po to aby znaleźć blisko domu kogoś sensownego na ciążę i ogólnie na przyszłość potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:03

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Kilka dziewczyn ci wczoraj napisało o tych witaminach... Wróć do tamtej strony i poczytaj :P
    Zresztą wydaje mi się, że moja wypowiedź tez była zrozumiała :)
    nie bardzo zrozumialam heh ale spoko luz za duzo czytania dlatego zapytalam

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Wiadomo że tutaj to jest tylko program który coś wylicza tobie s trzeba słuchać lekarza bo zna się lepiej.

A co do witamin to uwierz że nie robi czy weźmiesz tydzień szybciej czy później dla kolejnego trymestru. Ważne żeby brać witaminy i już.
    aha ok

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    nie bardzo zrozumialam heh ale spoko luz za duzo czytania dlatego zapytalam
    No coz, prościej się tego napisać chyba nie da :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    I dochodzę do wniosku, że jednak coś w tym jest, że za granicą jest łatwiej będąc w ciąży. Ludzka opieka i zero stresu o pracę...ja zamierzam powiedzieć szefostwu od razu po usg w środę...napewno będą w szoku ;)

Ahaaa, fajnie by było... ^^ Ja też za granicą mieszkam od kilku lat tylko niestety moi szefowie to porażka...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ