Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:Witam się

Mandragora, cieszę się że nic groźnego
Co do mycia zębów, to ja ostatnio myję tak często, że chyba sobie zęby zajadę haha, mam non stop kapcia i co zjem to szoruję ;P
Mnie jeszcze przymula czasem, ale jest o niebo lepiej niż na początku
Nie nakręcajcie się, ja też mam wizytę za 6 dni i to genetyczne i szczerze mówiąc powinnam już mieć stres na sto fajerek, ale w środku czuję że jest i musi być dobrze
Wertuję dalej te witaminy prenatalne i w sumie mam mętlik. Co do DHA, to ja tak czy inaczej chcę brać osobno, a osobno bo omegamed czyli te pozyskiwane z alg, od początku ciąży i przed ciążą unikałam wszelkich dodatków z tłuszczu rybiego.
Myślałam jeszcze o omegamed optima forte, głównie zawiera: foliany+kwas foliowy, dha, wit D, żelazo i jod ( w dawkach aktualnie zalecanych) i może to styknie, do tego zbilansowana dieta...
Apropos diety, śniło mi się dziś, że mój nieżyjący dziadek (w snach zawsze żyje i jest szczęśliwy) na ogrodzie posadził multum arbuzów, ale się obżerałam, a jakie słodkie były
Z tego co patrzyłam to omegamed optima forte różni się tym od standardu, że bierzesz 2 tabletki DHA. Niechcący zamówiłam te zwykłe ale to tylko miesiąc więc wezmę do końca a potem mam brać forte. -
Lelewela, ja też na wadze schudłam ale u mnie to przez biegunki... Nie przejmuj się, to normalne że objawy słabną
Ja też panikowałam a widzisz, wszystko jest ok 
Ja mam dzisiaj jakoś dużo energii na sprzątanie i chyba pomyję okna
I mam plan umyć w lodówce wszystko i posprzątać
Mąż w poniedziałek jedzie do Polski to naprzywozi mi różnych pysznosci
Już napisałam liste rzeczy, które bym zjadła a w Norwegii nie ma 
Dalej męczy mnie ten sen... Mój mąż mnie kocha, nigdy mnie nie zdradził (bynajmniej mam taką nadzieję) ale zdarzyło mu się flirtować z jakąś laską... Rok temu w sylwestra co prawda po pijaku, ale pisał ze swoją byłą takie rzeczy, że już myślałam, że kopne w dupę dziada... Mimo że to było 1,5 roku temu to ja nie potrafię wybaczać i zapomnieć..
justikf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi lekarz poki co kazał brać sam kwas foliowy, a witaminy jakie mi poleci takie będę łykała. Sama nic nie wyszukuje.
a ja mam wizyte dopiero 24 lipca. I na tej wizycie ginekolog skieruje mnie na usg genetyczne do szpitala. Ciekawe jak rosną moje dzieciaczki.
ja jestem w dalszym ciągu mega zmęczona, a czasami do tego stopnia że robi mi się słabo -
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:Lelewela, ja też na wadze schudłam ale u mnie to przez biegunki... Nie przejmuj się, to normalne że objawy słabną
Ja też panikowałam a widzisz, wszystko jest ok 
Ja mam dzisiaj jakoś dużo energii na sprzątanie i chyba pomyję okna
I mam plan umyć w lodówce wszystko i posprzątać
Mąż w poniedziałek jedzie do Polski to naprzywozi mi różnych pysznosci
Już napisałam liste rzeczy, które bym zjadła a w Norwegii nie ma 
Dalej męczy mnie ten sen... Mój mąż mnie kocha, nigdy mnie nie zdradził (bynajmniej mam taką nadzieję) ale zdarzyło mu się flirtować z jakąś laską... Rok temu w sylwestra co prawda po pijaku, ale pisał ze swoją byłą takie rzeczy, że już myślałam, że kopne w dupę dziada... Mimo że to było 1,5 roku temu to ja nie potrafię wybaczać i zapomnieć..
ja też chyba za cos się wezmę to najlepsze na świrowanie i wymyslę coś dobrego na obiad.
A co do wybaczania to ja tez tak mam, pamiętliwa jestem więc nie dziwię ci się. -
Iriss to te Omegamed optima forte mają podobny skład do PregnaPlus i moje zdanie jest właśnie takie, że to wystarczy
bo tam są składniki, które ciężko uzyskać z diety, a są ważne w ciąży
poza tym warzywa i owoce
ja właśnie mam taki plan dla siebie 
MamaNieMama dzięki za wyszukanie info :* -
Ja wczoraj zamówilam mamadha. Mi lekarz tez zalecił jedynie kwas foliowy ale bardzo bym chciala włączyć DHA wiec wybrałam właśnie mamadha. Zwiera takze kwas foliowy, jod, wit D3 oraz magnez wiec to co mi wystarcza. Bo resztę witamin dostarczę w jedzeniu mam nadzieje. A moze zerkniecie na skład tych tabletek czy jest ok? Bo ja to kompletnie wie nie znam

Skład: 2 kapsułki: tłuszcz 0,857g, w tym: kwasy tłuszczowe wielonienasycone (DHA)0,600g, węglowodany 0,026g, w tym: cukry 0,026g, kwas foliowy 400µg, witamina D3 25µg, magnez 200mg, jod 200µg oraz substancje pomocnicze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:38
-
Ale wiesz co, ja nie jestem specjalistką, no i masz inny detektor niż mój ale wydaje mi się, że to co znalazłaś to przepływ pępowinowy bo dźwięk jest nieco inny... Serce robi takie bum bum a pępowina właśnie takie szuranie... Poszukaj w tym samym miejscu (u mnie za każdym razem trzeba tę sondę ustawić tak pod kątem żeby złapać serducho). Zwłaszcza za pierwszym razem to nie jest łatwe, teraz znajduję w minutkę lub dwie

Albo po prostu na nagraniu brzmi inaczej
-
To pierwszy taki dzień!Cynamonowa wrote:Pianistka zazdroszczę przypływu energii, ja mam energetyczny zjazd od kilku dni. Siedzenie w pracy to dla mnie katorga, moja wydajność jest bliska zeru, odliczam godziny i minuty do końca.
Wczoraj przeleżałam cały dzień na sofie taka zgniła... Dzisiaj pierwszy raz mam tyle energii
-
Iriss wrote:Ja właśnie robię małą kawę bo jestem tak zdechła, że masakra... ciśnienie niby 106/72, więc nie jest źle... ale głowa mi pęka.
Ja kawy unikam, poza tym mam ostatnio odrzut od każdej oprócz latte z ekspresu. Niestety ekspresu nie posiadam ani w domu ani w pracy.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH