SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Ale tutaj niefajnie :)
    Znikam.
    proszę się nie cieszyć bo wrócę

Bo to hormony rozsadzają ten wątek ;).

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rzucajcie kamieniami bo mam inne zdanie :)
    Doti lekarz ginekolog mi to powiedział, zwiększyć luteinę, dużo pić, brać magnez na skurcze macicy i leżeć. Nie musisz ze mną gadać, nie ma przymusu. Obrażasz mnie bo wyraziłam na publicznym forum swoje zdanie z którym ty się nie zgadzasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:37

• lelewela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    zostalo mi 6 godzin do wizyty u gina...

długie 6 godzin jak się czeka na wizytę.
    A ja próbuję od rana znaleźć lekarza który mnie przyjmie i nic :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    długie 6 godzin jak się czeka na wizytę.
    A ja próbuję od rana znaleźć lekarza który mnie przyjmie i nic :(
    Daj spokój, niby tylu tych lekarzy a jak się chce szybko dostać to dupa :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dlatego najlepiej umawiać wizyty na rano... :D wstajesz - idziesz - załatwione :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, a ten sok z żurawiny to kupujecie taki sok jako że w kartonie / butli? Czy raczej taki syrop do wody?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się biorę za sprzątanko dzien szybciej zleci. Nie ma co juz komentować bo niektórzy pozjadali wszystkie rozumy i tak będą wiedzieć swoje :)

Wizytującym udanych wizyt życzę. A ja w między czasie będę dalej dzwonić w poszukiwaniach lekarza.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ktoś jeszcze ma coś do mojego sposobu przeżywania ciąży?
    Proszę o komentarze teraz bo nie zamierzam się denerwować cały dzień... Jak przed ślubem, albo mówić teraz albo zamilknąć na wieki.
    Jeśli już nikt nie zamierza mnie skrytykować za sposób prowadzenia mojej ciąży to pozwólcie, że wrócę do przyjemnej rozmowy na wątku w którym uczestniczę od ponad 1,5 miesiąca i bardzo go lubie, i w przeciwieństwie do niektórych pań - na mnie ma pozytywny wpływ...
    A jeśli kogoś dołuje, to radzę odłączyć się od internetu, wyłączyć tv i powyrzucać gazety bo wszędzie można znaleźć negatywną energię...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Tak, rzucajcie kamieniami bo mam inne zdanie :)
    Doti lekarz ginekolog mi to powiedział, zwiększyć luteinę, dużo pić, brać magnez na skurcze macicy i leżeć. Nie musisz ze mną gadać, nie ma przymusu. Obrażasz mnie bo wyraziłam na publicznym forum swoje zdanie z którym ty się nie zgadzasz.

Ja cię obrazam??? Twoja wypowiedź nie była twoim zdaniem tylko ocenieniem pianistki że latala do szpitala!!! I bardzo dobrze dziewczyna robiła!!!!

Nie lubię jak ktoś tak OceniA inne osoby bo sam wie lepiej. Po prostu bardzo tego nie lubię i denerwuje mnie takie przemadrzanie się.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem z majowek z tego roku. Urodzilam synka i z mama rozkrecamy interes. Zachecam do zajrzenia.
    Idealny komolet dla dziewczynki, beda tez dla chlopcow :)
    http://olx.pl/i2/mojolx/details/161307675/

• Taru Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, Ja juz obaliłam poranna dawkę owoców, mam nadzieje, ze % nie uderza mi do głowy ;P. A w planie jeszcze jogurcik ;P.

Taki żarcik, nie mogłam sie powstrzymać.

Dziewczyny, więcej luzu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:46

Pianistka lubi tę wiadomość

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, no ja właśnie szukałam i u mnie ciężko znaleźć jest taki sok... jakikolwiek z żurawiny... może poszukam w sklepie ze zdrową żywnością naturalną bo w zwykłym markecie jest tylko w kartonie z dodatkiem żurawiny... ale to badziewie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, olejmy juz ten temat :P
    Zjadlabym batona... :D

Doti87 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaaa :D nie rób mi tego :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale się tu dzieje od rana, aż nie mogę uwierzyć, że tyle stron zapisałyście od rana :)
    Nie chcę kontynuować tej dyskusji, ale chciałam zauważyć, że przed komentarzem Malviny było tutaj miło i przyjemnie, każdy się udzielał kiedy chciał. I mam nadzieję, że dyskusja pt."każdy ma prawo do swojego zdania" się zakończy i będzie jak wcześniej. Bo wydawało mi się, że nie ocenianie to taka nie pisana zasada tego forum, aby wszystkim było przyjemnie.

Cynamonowa super, że zapisała się na te wizytę :) ją czuję taki niedosyt po wczorajszym pół minutowym badaniu że masakra!

Lecę zjeść śniadanie i muszę dziś skończyć magisterkę, więc nie poruszajcie za ciekawych tematów żebym mogła się skupić :) miłego dnia :)

Doti87 lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Tysia:-) ja przez to przeziębienie w ogóle nie mam ochoty jeść i już 1,5 kg mniej mam... Hihihihi w sumie wychodzi ze nic w ciąży nie przytyłam.. Fajnie :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, przezywaj ciąże jak chcesz. Nikt nie ma prawa mowić ze panikujesz, No chyba, ze ma z Tobą dziecko, a z tego co zauważyłam to żadna z nas nie przyczyniła sie do Twojej ciazy :P. Moj B twierdzi, ze panikuje, i ma trochę racji, ale to ja to dziecko urodzę nie on. Amen.

Doti87, Pianistka, tysiaa93, lelewela lubią tę wiadomość

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam plan dzisiaj na obiad ugotować zupkę... i coś mnie cholera podkusiło zapytać męża na co ma ochotę :/ na kotleciki mielone nadziewane pieczarkami i buraczki... Super, że zapytałam ^^ będzie pół dnia przy garach :D

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Kurcze dziewczyny, ale się tu dzieje od rana, aż nie mogę uwierzyć, że tyle stron zapisałyście od rana :)
    Nie chcę kontynuować tej dyskusji, ale chciałam zauważyć, że przed komentarzem Malviny było tutaj miło i przyjemnie, każdy się udzielał kiedy chciał. I mam nadzieję, że dyskusja pt."każdy ma prawo do swojego zdania" się zakończy i będzie jak wcześniej. Bo wydawało mi się, że nie ocenianie to taka nie pisana zasada tego forum, aby wszystkim było przyjemnie.

Cynamonowa super, że zapisała się na te wizytę :) ją czuję taki niedosyt po wczorajszym pół minutowym badaniu że masakra!

Lecę zjeść śniadanie i muszę dziś skończyć magisterkę, więc nie poruszajcie za ciekawych tematów żebym mogła się skupić :) miłego dnia :)

Trzymam kciuki za magisterkę. Powodzenia :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Iriss, no ja właśnie szukałam i u mnie ciężko znaleźć jest taki sok... jakikolwiek z żurawiny... może poszukam w sklepie ze zdrową żywnością naturalną bo w zwykłym markecie jest tylko w kartonie z dodatkiem żurawiny... ale to badziewie...

Nie wiem jaki skład ma w IKEA sok, ale wiem, ze jest tam żurawinowy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50296004/ . Na pewno nie jest to to co apteczny, ale może warto spojrzeć.

Ja dziś chyba zajrzę do apteki po drodze, zorientuję się czy i w jakich cenach mają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:54

qb3ckqi1kauxi3zl.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ