X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maluch się urodzi to też zrobię jakiś fajny tatuaż :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Wiecej szczegolow pozniej

zosiaaa, Pianistka, lelewela, pati87, Moniaa lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, nie trzymaj nas długo w niepewności :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, mój kolega ma tatuaż na którym jest zegar... i zrobił tak, że zegar wskazuje godzinę narodzin jego córki :)
    Ale cudowny pomysł <3 Muszę podsunąć mojemu :D
    A można robić tatuaż gdy karmi się cycem czy nie bardzo? :P

Justikf super :)

*

Naprawił gaźnik od skuterka, już nie jestem wkurzona! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:23

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. W końcu z mężem pogadałam, pół nocy przeryczałam, powiedziałam mu o swoich obawach, o tym czego oczekuję, czego mi brakuje i dziś jest już lepiej. Ale zazdroszczę dziewczynom, które są już po wizytach i widziały już swoje Skarby. Mam nadzieję, że również w takiej euforii pojawię się tutaj jutro po swojej wizycie. Stwierdziłam, że tak jak od pewnego czasu martwię się o swoją Dzidzulkę, tak będę się martwiła przez najbliższe 20 lat (co najmniej!) :D

Dziękuję Wam za wsparcie Kochane :* Ja też za każdą z osoba trzymam kciuki :) To co hormony wyprawiają z moim samopoczuciem, to jakaś masakra. Ale od dziś myślę tylko pozytywnie!

Pianistka, nie denerwuj się na Męża-musi jakoś odreagować, że w końcu będzie (w zasadzie już jest) ojcem, a to nie lada wyzwanie :) Mój Bartek pewnie też nie może się doczekać, kiedy jakąś wódeczkę z kumplami zrobi ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pianistka nie denerwuj się, faceci tak mają. A z tatuażami nadgonisz zanim sie obejrzysz :)

Niezapominajka super, ze ci lepiej. Na którą masz jutro wizytę, bo ja też jutro na 15:20.

Tak mnie głowa rozbolała, ze już nie daje rady :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18:00, miałam mieć dziś, ale gin przełożył, bo jakiś wyjazd ma. Lelewela wytrzymamy do jutra :) I tak jak dzisiaj dziewczyny, z uśmiechami na twarzy będziemy opisywały co nasze Brzdące wyprawiają :)

Mnie trochę brzuch dziś pobolewa, to pewnie przez te nerwy wczorajsze... Dzidzia daje mi do zrozumienia, że tak nie wolno :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, tusz nie przedostaje się do krwi i jedyne o co chodzi to zagrożenie zakażeniem (jest zawsze bez względu na ciążę lub jej brak) no i w ciąży kobieta inaczej odczuwa ból...
    poza tym odczuwanie bólu jest niewskazane ze względu na to, że dziecko również odczuwa to jako negatywne odczucie...
    Dlatego ja wracam do tatuowania po porodzie ;)

Wiecie, nie to że jakoś poszedł chlać ale po pare piw strzelili... a on jak popije to dostaje małpiego rozumu... Podrywa wszystko co się rusza itd... Normalnie mi to wisi ale teraz w ciąży jakoś na wszystko reaguję inaczej i dlatego to mnie tak denerwuje :(

Ja wychodzę bo zamówiłam sobie sushi :) idę odebrać :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak to juz zaczynam planować tatuaż, który walnę sobie po porodzie :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, pewnie że widziałam :D, tak jak pisałam wcześniej, raz się rozkraczył :D, raz przeciągał, hehe taki tyci człowieczek :D. Najbardziej mi się podobało jak się przeciągnął i jak coś gmerał rączką koło głowki :D

To juz takie cuda dzieją się w 11 tygodniu??! :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja jeszcze wcześniej niż Iriss widziałam ruchy bo tak akurat wypadło usg u mnie :)

Iriss, widocznie ginek za mocno nadusił głowicą i maluch się mści :D

A ja dzisiaj znów sprawdziłam detektorem i teraz znowu się przeniósł ;D Wiercipięta...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jestem tak niecierpliwa przed jutrem. Ale macie fajnie ze Juz widziałyscie swojego skarba hihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, a mierzyli przezierność karkową, kości itd?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

bąbelek ma już 2,73 cm - więc z dnia na dzień ładnie rośnie. Serduszko bije.

Lekarz po raz kolejny tłumaczył mi, że krwawienie i plamienie bywa normalne. Powiedział, że u mnie w środku wszystko ładnie się rozwija. I powtarzające się incydenty udowadniają, że one nie mają związku z ciążą.

Przekonywał, że ciąża taka jak moja nie wymaga leżenia i faszerowania się lekami. Jeśli coś jest jednak wpisanego w genetyce, czego byśmy nie chcieli - to nic nie poradzimy i kobiety ronią w 7, 8, 10 tc. I na to nie ma lekarstwa. Nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić, przewidzieć.

Cieszę się, że podejrzałam bąbelka.
    Ale byłam prywatnie u lekarza, którego znam z kliniki niepłodności. I czuję ogromny niesmak po tej wizycie. Nigdy nie byłam w tak brzydkim gabinecie (jakaś dziupla). Nie podobało mi się jego zachowanie. Nawet nie chcę się na ten temat rozpisywać.
    Już więcej tam nie pójdę i zostańmy przy tych dobrych wiadomościach.

Kolejna wizyta w poniedziałek - tym razem u lekarza prowadzącego. I będzie jak zawsze cudownie !!!

Bianka*, Pianistka, A.W., zosiaaa, lelewela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze powiedział - że nadżerka na dzień dzisiejszy nie wygląda jak by miała krwawić i nie będziemy jej w ciąży leczyć.
    Osobiście wolałabym mieć pewność że ona jest tym złem...
    No ale żyjemy z tymi "incydentami" dalej ...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, u mnie tak samo... miałam już 4 USG i na każdym wszystko dobrze, nie trzeba się martwić... a plamienie i tak się pojawia...
    Ale byłam w urzędzie i jak się okazuje, siedząc na zwolnieniu dostanę 2 razy więcej kasy niż pracując... więc w poniedziałek idę po kolejne :D

justikf, Max lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, mój kolega ma tatuaż na którym jest zegar... i zrobił tak, że zegar wskazuje godzinę narodzin jego córki :)
    Ja właśnie mam w planach taki tatuaż ale jeszcze data:) Jak już się narodzi maleństwo to pójdę ustalić z tatuatorką co i jak :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój maluch się urodzi to skończę w końcu plecy, drugi rękaw... a potem będę kombinowac :D

Gadałam z koleżanką na skype... podobno kwitnę... czyżby syn? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw będziemy się chwalić bejbikami a potem tatuazami :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak cieszę że nie zrobiłam tatuażu na dekolcie przed ciążą... bo piersi mi urosły już konkretnie... a pewnie będzie jeszcze ciekawiej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ