Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maluch się urodzi to też zrobię jakiś fajny tatuaż :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Wiecej szczegolow pozniej

zosiaaa, Pianistka, lelewela, pati87, Moniaa lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, nie trzymaj nas długo w niepewności :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, mój kolega ma tatuaż na którym jest zegar... i zrobił tak, że zegar wskazuje godzinę narodzin jego córki :)
    Ale cudowny pomysł <3 Muszę podsunąć mojemu :D
    A można robić tatuaż gdy karmi się cycem czy nie bardzo? :P

Justikf super :)

*

Naprawił gaźnik od skuterka, już nie jestem wkurzona! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:23

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. W końcu z mężem pogadałam, pół nocy przeryczałam, powiedziałam mu o swoich obawach, o tym czego oczekuję, czego mi brakuje i dziś jest już lepiej. Ale zazdroszczę dziewczynom, które są już po wizytach i widziały już swoje Skarby. Mam nadzieję, że również w takiej euforii pojawię się tutaj jutro po swojej wizycie. Stwierdziłam, że tak jak od pewnego czasu martwię się o swoją Dzidzulkę, tak będę się martwiła przez najbliższe 20 lat (co najmniej!) :D

Dziękuję Wam za wsparcie Kochane :* Ja też za każdą z osoba trzymam kciuki :) To co hormony wyprawiają z moim samopoczuciem, to jakaś masakra. Ale od dziś myślę tylko pozytywnie!

Pianistka, nie denerwuj się na Męża-musi jakoś odreagować, że w końcu będzie (w zasadzie już jest) ojcem, a to nie lada wyzwanie :) Mój Bartek pewnie też nie może się doczekać, kiedy jakąś wódeczkę z kumplami zrobi ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pianistka nie denerwuj się, faceci tak mają. A z tatuażami nadgonisz zanim sie obejrzysz :)

Niezapominajka super, ze ci lepiej. Na którą masz jutro wizytę, bo ja też jutro na 15:20.

Tak mnie głowa rozbolała, ze już nie daje rady :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18:00, miałam mieć dziś, ale gin przełożył, bo jakiś wyjazd ma. Lelewela wytrzymamy do jutra :) I tak jak dzisiaj dziewczyny, z uśmiechami na twarzy będziemy opisywały co nasze Brzdące wyprawiają :)

Mnie trochę brzuch dziś pobolewa, to pewnie przez te nerwy wczorajsze... Dzidzia daje mi do zrozumienia, że tak nie wolno :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, tusz nie przedostaje się do krwi i jedyne o co chodzi to zagrożenie zakażeniem (jest zawsze bez względu na ciążę lub jej brak) no i w ciąży kobieta inaczej odczuwa ból...
    poza tym odczuwanie bólu jest niewskazane ze względu na to, że dziecko również odczuwa to jako negatywne odczucie...
    Dlatego ja wracam do tatuowania po porodzie ;)

Wiecie, nie to że jakoś poszedł chlać ale po pare piw strzelili... a on jak popije to dostaje małpiego rozumu... Podrywa wszystko co się rusza itd... Normalnie mi to wisi ale teraz w ciąży jakoś na wszystko reaguję inaczej i dlatego to mnie tak denerwuje :(

Ja wychodzę bo zamówiłam sobie sushi :) idę odebrać :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak to juz zaczynam planować tatuaż, który walnę sobie po porodzie :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, pewnie że widziałam :D, tak jak pisałam wcześniej, raz się rozkraczył :D, raz przeciągał, hehe taki tyci człowieczek :D. Najbardziej mi się podobało jak się przeciągnął i jak coś gmerał rączką koło głowki :D

To juz takie cuda dzieją się w 11 tygodniu??! :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja jeszcze wcześniej niż Iriss widziałam ruchy bo tak akurat wypadło usg u mnie :)

Iriss, widocznie ginek za mocno nadusił głowicą i maluch się mści :D

A ja dzisiaj znów sprawdziłam detektorem i teraz znowu się przeniósł ;D Wiercipięta...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jestem tak niecierpliwa przed jutrem. Ale macie fajnie ze Juz widziałyscie swojego skarba hihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, a mierzyli przezierność karkową, kości itd?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

bąbelek ma już 2,73 cm - więc z dnia na dzień ładnie rośnie. Serduszko bije.

Lekarz po raz kolejny tłumaczył mi, że krwawienie i plamienie bywa normalne. Powiedział, że u mnie w środku wszystko ładnie się rozwija. I powtarzające się incydenty udowadniają, że one nie mają związku z ciążą.

Przekonywał, że ciąża taka jak moja nie wymaga leżenia i faszerowania się lekami. Jeśli coś jest jednak wpisanego w genetyce, czego byśmy nie chcieli - to nic nie poradzimy i kobiety ronią w 7, 8, 10 tc. I na to nie ma lekarstwa. Nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić, przewidzieć.

Cieszę się, że podejrzałam bąbelka.
    Ale byłam prywatnie u lekarza, którego znam z kliniki niepłodności. I czuję ogromny niesmak po tej wizycie. Nigdy nie byłam w tak brzydkim gabinecie (jakaś dziupla). Nie podobało mi się jego zachowanie. Nawet nie chcę się na ten temat rozpisywać.
    Już więcej tam nie pójdę i zostańmy przy tych dobrych wiadomościach.

Kolejna wizyta w poniedziałek - tym razem u lekarza prowadzącego. I będzie jak zawsze cudownie !!!

Bianka*, Pianistka, A.W., zosiaaa, lelewela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze powiedział - że nadżerka na dzień dzisiejszy nie wygląda jak by miała krwawić i nie będziemy jej w ciąży leczyć.
    Osobiście wolałabym mieć pewność że ona jest tym złem...
    No ale żyjemy z tymi "incydentami" dalej ...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, u mnie tak samo... miałam już 4 USG i na każdym wszystko dobrze, nie trzeba się martwić... a plamienie i tak się pojawia...
    Ale byłam w urzędzie i jak się okazuje, siedząc na zwolnieniu dostanę 2 razy więcej kasy niż pracując... więc w poniedziałek idę po kolejne :D

nick nieaktualny, Max lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, mój kolega ma tatuaż na którym jest zegar... i zrobił tak, że zegar wskazuje godzinę narodzin jego córki :)
    Ja właśnie mam w planach taki tatuaż ale jeszcze data:) Jak już się narodzi maleństwo to pójdę ustalić z tatuatorką co i jak :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój maluch się urodzi to skończę w końcu plecy, drugi rękaw... a potem będę kombinowac :D

Gadałam z koleżanką na skype... podobno kwitnę... czyżby syn? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw będziemy się chwalić bejbikami a potem tatuazami :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak cieszę że nie zrobiłam tatuażu na dekolcie przed ciążą... bo piersi mi urosły już konkretnie... a pewnie będzie jeszcze ciekawiej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ