Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello :) Witam się już po wizycie :) Najpierw napiszę, że jeszcze w poczekalni weszłam na nasze forum i jak przeczytałam coś na temat styczniówki, która poroniła, to czym prędzej się wylogowałam i gapiłam w okno. Aż mi się ryczeć chciało... I ciągle sobie powtarzałam "pamiętaj o pozytywnym nastawieniu". Także dziewczyny-nie róbcie mi tego więcej, bo na zawał zejdę.

Nasze cudo to okaz zdrowia. Ma już 6,49 cm :D Raz wychodził ma 12t6d, raz 12t2d, także wszystko jak w zegarku szwajcarskim ;) Nasz Maluch tak szalał w brzuszku, fikał nóżkami, aż się doktor śmiał. A kiedy miał np. pokazać kość nosową to się dupką odwrócił. No ubaw nie z tej ziemi :D Takie to cudowne i kochane dziecię :) Mój mały cud! Jakie to są emocje! Następna wizyta 21.08. ale z tego co mówił gin, raczej nie będziemy robić USG, ewentualnie "podglądniemy" na chwilkę ;) Niestety, póki co nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka, lekarz stwierdził że na tym etapie to byłyby raczej domniemania, także poczekam sobie jeszcze trochę na tę rewelację :)

A z gorszych wieści, to mam glukozę podwyższoną i muszę w przyszłym tygodniu zrobić próbę glukozową... Ale dam radę, to pewne. Dla mojego Dzióbka malutkiego :*

Lece uskrzydlona popatrzeć sobie na moje Maleństwo, bo tak jak ostatnio dostałam płytkę z nagraniem :D Takie kino najpiękniejsze na świecie sobie dziś zapodam :)

tysiaa93, Max, lelewela lubią tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ogromne gratulacje :)
    Skierka słodkie bobo, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Skierka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka jak dobrze ze trafiłaś pod taką opiekę j ze nie jestes zrażona tym wirusem. Teraz na pewno będzie wszystko dobrze :)

Niezapominajka gratuluje udanej wizyty, ale fajnie ze masz filmik na płycie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, super! :) Ale wielkolud i wiercipięta :D

Skierka, myślałam o Was codziennie! <3 Tak się cieszę! :) Kochana, nie martw się na zapas... póki co virus ujemny i to się liczy! Masz wspaniałą opiekę! Musi być dobrze! :) Ale super, kamień z serca że wszystko z Wami dobrze <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeeee!!! Nic się nie nagrało :( Płyta pusta :D To się mój gin zna na technologii :D Muszę w takim razie obraz z pamięci przywołać ;)

oar8skjolhdcmtjr.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Niezapominajka, ja nie mam na płycie bo u mnie to kosztuje drugie tyle co USG... :) Ale ginek technolog, nie ma co xD

niezapominajka_86 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka cieszę się, że u Ciebie pozytywniej :) super, że taką opiekę masz, to najważniejsze, żeby człowiek czuł się bezpiecznie :)

Niezapominajka świetne wieści :D duża dzidzia :) szkoda tylko tego filmu, może następnym razem się uda nagrać.

niezapominajka_86, Skierka lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka fajnie, że się odezwalas. Cieszę się że wirus ujemny i trzymam kciuki za same spokojne dni już :*

Niezapominajka gratuluję wiercipiety :)

Miszkaaa to widzę, że we trzy będziemy odliczać ;) Niby tak nie długo a jednak aż tyle...

Ja padam znów więc żegnam się na dziś. Dobanoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:46

niezapominajka_86, Skierka lubią tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy któraś robila te badania na konflikt płytkowy? Ja sie chyba jutro wybiorę, wydrukowałam deklarację i rano podjade do diagnostyki

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny, sprawa jest :) Moja przyjaciółka jakiś tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży, to dopiero pierwsze tygodnie 5/6 tc, nie dopytałam. I teraz jest pytanie, czy ona może się w tej chwili ubezpieczyć, tak żeby za urodzenie dzieciątka otrzymać jakiekolwiek pieniądze? Sorry, że tak wprost pytam, ale ona nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia, a wiadomo, że po narodzinach ważny i potrzebny jest każdy grosz. Z góry dziękuję za pomoc :)

oar8skjolhdcmtjr.png

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka to zależy od ubezpieczyciela niektóre maja 6 Miesięcy karencji a niektóre 9 miesięcy wiec musiałaby rozeznać sie na rynku.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na zalando jak szukacie spodni :) ja wlasnie kliknęlam 4 pary:D

Skierka, bardzo się ciesze, ze u Ciebie wszytko dobrze :)

Niezapominajka, no co za lekarz :D, ale ważne, ze z dzidzią super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:31

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Słuchajcie dziewczyny, sprawa jest :) Moja przyjaciółka jakiś tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży, to dopiero pierwsze tygodnie 5/6 tc, nie dopytałam. I teraz jest pytanie, czy ona może się w tej chwili ubezpieczyć, tak żeby za urodzenie dzieciątka otrzymać jakiekolwiek pieniądze? Sorry, że tak wprost pytam, ale ona nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia, a wiadomo, że po narodzinach ważny i potrzebny jest każdy grosz. Z góry dziękuję za pomoc :)

A nie lepiej, żeby poprosiła kogoś aby ją zatrudnił na jakiś czas np. na 3 miesiące? Uzgodniłaby, że poniesie wszystkie koszty.
    Ja prowadzę własną firmę, ale zamierzam na jakiś czas się zatrudnić na najwyższej składce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:

A nie lepiej, żeby poprosiła kogoś aby ją zatrudnił na jakiś czas np. na 3 miesiące? Uzgodniłaby, że poniesie wszystkie koszty.
    Ja prowadzę własną firmę, ale zamierzam na jakiś czas się zatrudnić na najwyższej składce.

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    A dziewczyny czy któraś robila te badania na konflikt płytkowy? Ja sie chyba jutro wybiorę, wydrukowałam deklarację i rano podjade do diagnostyki

Ja się zapisałam na poniedziałek :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:43

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:44

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, super, że się odezwałaś i to z dobrymi wieściami :)

Niezapominajka gratuluję wizyty :)

Tak codziennie oglądam te Wasze zdjęcia i relacje z wizyt i zastanawiam się, czy wytrzymam do 13 tyg do usg :P

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A Ty mieszkasz w PL?

tak

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:44

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ