X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello :) Witam się już po wizycie :) Najpierw napiszę, że jeszcze w poczekalni weszłam na nasze forum i jak przeczytałam coś na temat styczniówki, która poroniła, to czym prędzej się wylogowałam i gapiłam w okno. Aż mi się ryczeć chciało... I ciągle sobie powtarzałam "pamiętaj o pozytywnym nastawieniu". Także dziewczyny-nie róbcie mi tego więcej, bo na zawał zejdę.

Nasze cudo to okaz zdrowia. Ma już 6,49 cm :D Raz wychodził ma 12t6d, raz 12t2d, także wszystko jak w zegarku szwajcarskim ;) Nasz Maluch tak szalał w brzuszku, fikał nóżkami, aż się doktor śmiał. A kiedy miał np. pokazać kość nosową to się dupką odwrócił. No ubaw nie z tej ziemi :D Takie to cudowne i kochane dziecię :) Mój mały cud! Jakie to są emocje! Następna wizyta 21.08. ale z tego co mówił gin, raczej nie będziemy robić USG, ewentualnie "podglądniemy" na chwilkę ;) Niestety, póki co nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka, lekarz stwierdził że na tym etapie to byłyby raczej domniemania, także poczekam sobie jeszcze trochę na tę rewelację :)

A z gorszych wieści, to mam glukozę podwyższoną i muszę w przyszłym tygodniu zrobić próbę glukozową... Ale dam radę, to pewne. Dla mojego Dzióbka malutkiego :*

Lece uskrzydlona popatrzeć sobie na moje Maleństwo, bo tak jak ostatnio dostałam płytkę z nagraniem :D Takie kino najpiękniejsze na świecie sobie dziś zapodam :)

tysiaa93, Max, lelewela lubią tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ogromne gratulacje :)
    Skierka słodkie bobo, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Skierka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka jak dobrze ze trafiłaś pod taką opiekę j ze nie jestes zrażona tym wirusem. Teraz na pewno będzie wszystko dobrze :)

Niezapominajka gratuluje udanej wizyty, ale fajnie ze masz filmik na płycie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, super! :) Ale wielkolud i wiercipięta :D

Skierka, myślałam o Was codziennie! <3 Tak się cieszę! :) Kochana, nie martw się na zapas... póki co virus ujemny i to się liczy! Masz wspaniałą opiekę! Musi być dobrze! :) Ale super, kamień z serca że wszystko z Wami dobrze <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeeee!!! Nic się nie nagrało :( Płyta pusta :D To się mój gin zna na technologii :D Muszę w takim razie obraz z pamięci przywołać ;)

oar8skjolhdcmtjr.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Niezapominajka, ja nie mam na płycie bo u mnie to kosztuje drugie tyle co USG... :) Ale ginek technolog, nie ma co xD

niezapominajka_86 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka cieszę się, że u Ciebie pozytywniej :) super, że taką opiekę masz, to najważniejsze, żeby człowiek czuł się bezpiecznie :)

Niezapominajka świetne wieści :D duża dzidzia :) szkoda tylko tego filmu, może następnym razem się uda nagrać.

niezapominajka_86, Skierka lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka fajnie, że się odezwalas. Cieszę się że wirus ujemny i trzymam kciuki za same spokojne dni już :*

Niezapominajka gratuluję wiercipiety :)

Miszkaaa to widzę, że we trzy będziemy odliczać ;) Niby tak nie długo a jednak aż tyle...

Ja padam znów więc żegnam się na dziś. Dobanoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:46

niezapominajka_86, Skierka lubią tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy któraś robila te badania na konflikt płytkowy? Ja sie chyba jutro wybiorę, wydrukowałam deklarację i rano podjade do diagnostyki

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny, sprawa jest :) Moja przyjaciółka jakiś tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży, to dopiero pierwsze tygodnie 5/6 tc, nie dopytałam. I teraz jest pytanie, czy ona może się w tej chwili ubezpieczyć, tak żeby za urodzenie dzieciątka otrzymać jakiekolwiek pieniądze? Sorry, że tak wprost pytam, ale ona nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia, a wiadomo, że po narodzinach ważny i potrzebny jest każdy grosz. Z góry dziękuję za pomoc :)

oar8skjolhdcmtjr.png

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka to zależy od ubezpieczyciela niektóre maja 6 Miesięcy karencji a niektóre 9 miesięcy wiec musiałaby rozeznać sie na rynku.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na zalando jak szukacie spodni :) ja wlasnie kliknęlam 4 pary:D

Skierka, bardzo się ciesze, ze u Ciebie wszytko dobrze :)

Niezapominajka, no co za lekarz :D, ale ważne, ze z dzidzią super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:31

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Słuchajcie dziewczyny, sprawa jest :) Moja przyjaciółka jakiś tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży, to dopiero pierwsze tygodnie 5/6 tc, nie dopytałam. I teraz jest pytanie, czy ona może się w tej chwili ubezpieczyć, tak żeby za urodzenie dzieciątka otrzymać jakiekolwiek pieniądze? Sorry, że tak wprost pytam, ale ona nie ma żadnego dodatkowego ubezpieczenia, a wiadomo, że po narodzinach ważny i potrzebny jest każdy grosz. Z góry dziękuję za pomoc :)

A nie lepiej, żeby poprosiła kogoś aby ją zatrudnił na jakiś czas np. na 3 miesiące? Uzgodniłaby, że poniesie wszystkie koszty.
    Ja prowadzę własną firmę, ale zamierzam na jakiś czas się zatrudnić na najwyższej składce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:

A nie lepiej, żeby poprosiła kogoś aby ją zatrudnił na jakiś czas np. na 3 miesiące? Uzgodniłaby, że poniesie wszystkie koszty.
    Ja prowadzę własną firmę, ale zamierzam na jakiś czas się zatrudnić na najwyższej składce.

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    A dziewczyny czy któraś robila te badania na konflikt płytkowy? Ja sie chyba jutro wybiorę, wydrukowałam deklarację i rano podjade do diagnostyki

Ja się zapisałam na poniedziałek :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:43

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:44

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, super, że się odezwałaś i to z dobrymi wieściami :)

Niezapominajka gratuluję wizyty :)

Tak codziennie oglądam te Wasze zdjęcia i relacje z wizyt i zastanawiam się, czy wytrzymam do 13 tyg do usg :P

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A Ty mieszkasz w PL?

tak

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:44

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ