Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry

Pianistka moja mama z ciąży wspomina tylko wymioty i ja mam tak samo
wiec u nas się to sprawdziło. Ja mam tylko nadzieje ze nie przytyje w ciąży tyle co ona bo chyba bym umarła!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach jeżeli jakieś są
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Hej dziewczyny.
Przepraszam, że w waszym wątku (ja z marcówek), ale macie troche starsze ciąże, a może któraś miała podobny problem.
Otóż tydzień temu w niedziele zaczęłam delikatnie plamić(tylko przy podcieraniu było coś widać), dość jasną krwią. W poniedziałek było tak samo tylko troche więcej, zgłosiłam się na IP, usg w porządku, żadnych krwiaków nie widać, ginekologicznie nie byłam badana, serduszko bije podobno 130/min
Dostałam Luteine 50mg 2x1. W środe byłam na normalnie umówionej wizycie (na NFZ w przyszpitalnej przychodni), wtedy czułam, że poleciało troche na wkładke, pani doktor zrobiła ze mną wywiad, potem usg, dzidzia młodsza o tydzień aż, ale serduszko biło (nie mierzyła ile), krwiaków nie widziała na usg, powiedziała, że może troche się odklejać kosmówka troche (ale potem stwierdziła, że na usg nie widać) lub złuszcza się niepotrzebna śluzówka i kazała się nie martwić, brać Luteine jak biore i przyjść za tydzień jak będę nadal plamić, a jak przestane to za 2 tygodnie. Cały czas było troche tego śluzu z dość jasną krwią przy podcieraniu, w piątek pokazało się znowu troche na wkładce (zaznaczam, że nie leżałam za bardzo, ale nie robie nic męczącego i nie dźwigam). Za radą innego lekarza zwiększyłam luteine do 2x2, piątkowe popołudnie przeleżałam i tylko przy podcieraniu i aplikowaniu luteiny było troche śluzu z krwią, w sobote rano przy braniu tabletek było troche, ciemniejsza, większość soboty przeleżałam i było tylko przy podcieraniu troszke, wieczorem przy braniu tabletek troche a w niedziele rano prawie nic. W niedziele do południa praktycznie nic nie leżałam, pokazało się znowu przy podcieraniu troche, wieczorem jak brałam tabletki było mało co, rano tak z nocy takie gęste pasmo śluzu z krwią. Nie mam praktycznie żadnych dolegliwości ciążowych, rzadko kiedy lekko mnie zemdli, ciągle chce mi się spać, sporadycznie poczuje jakieś delikatne ciągnięcie lub kłucie w podbrzuszu, ale niezbyt intensywne i dosłownie kilkunastosekundowe.
Wizyte u mojego lekarza który prowadził poprzednią ciążę mam jutro (ma dość dobry sprzęt, w szpitalu też trupa nie mają, ale on ma lepszy). Nie wiem czy iść jutro do niego czy lepiej w środe do szpitala do pani doktor u któej tydzień temu byłam na wizycie. Tu czy tu z pewnością będzie usg, ale czy tak częste nie zaszkodzi maluszkowi?
No i przede wszystkim - czy któraś z Was miała podobny problem i potem było ok? Tak strasznie się martwie jak widze coś na pappierze (z córcią też tak miałam tylko w 11 tygodniu, ale wtedy brałam Duphaston doustnie taką samą dawkę w mg i wiem, że po paru dniach ustało)
Jest u nas na wątku kilka dziewczyn, które krwawią. Ja jestem tutaj weteranką i najczęściej odwiedzałam szpital. U mnie raz powiedziano, że krwawienie jest z nadżerki, a innym razem w ogóle nie potrafili tego nazwać - lekarz prowadzący powiedział, że pęcherzyk nie wypełnił całej macicy i mogę jeszcze krwawić.
Nie wiem kiedy wskazano u ciebie, że ciąża tydzień młodsza? Przy pierwszej ocenie w stosunku do OM? Czy najpierw była starsza na usg, a potem młodsza.
U mnie mimo krwawień wszystko na każdej wizycie było OK- dzieciątko coraz większe...
-
JACKQUELINE ja również z tych krwawiących, a czy wszystko ok? Zobacz na suwaczku - za 2 dni koniec I trymestru

Ja byłam na IP z krwawieniem 2 razy, USG miałam 4 a w środę mam 5-te.... Żaden lekarz nic nie widział niepokojącego... zrzucali winę na stres, hormony, przemęczenie... Dostałam zwolnienie i od 2 tygodni spokój... Ale wcześniej też tak było a jak wróciłam do pracy to i krew wróciła....
A może ma to u Ciebie związek z terminem miesiączki? Miałam 3 dniowe plamienie krwią właśnie w terminie kolejnej miesiączki... potem w 10 tc.. A teraz kończę 12 tc i cisza... i oby tak pozostało!
Ja mam wizytę o 8:30 więc już za chwilę wychodzę... trzymajcie kciuka żeby dali mi kolejne zwolnienie... ^^
Moniaa lubi tę wiadomość
-
justikf - na pierwszym usg byłam w 5t6d i wtedy ciąża już była młodsza (chyba 4 dni), teraz pęcherzyk nie był mierzony tylko sam zarodek
Ale wiem, że owulacji na 100% nie miałam w 14dc, tylko 16-18 dc więc ciąża może być troche młodsza. Tak też pani doktor mi powiedziała - że może owulacja mi się troche przesunęła. Mam nadzieje, że usg wskaże , że dzidzia prawidłowo rośnie 
Pianistka - pod koniec 5tc miałam jednego dnia troche plamienie, ale taki gęsty śluz zabarwiony na różowo, bez bardzo widocznych nitek krwi, to byłby koniec spodziewanej @ wtedy (przed ciążą miałam cykle zazwyczaj 28/29 dni +/- 1-2 dni co kilka cykli. Teraz to krwawienie zaczęło się od takiego właśnie śluzu z niteczkami krwi gdzieś 4-5 dni przed terminem kiedy mniej więcej @ by była. Miesiączki miałam może nie bardzo bolesne, ale długie, podobno dlatego, że mam tyłozgięcie macicy (ok 6 dni krwawienia było z mniejszą intensywnością pod koniec i 2-3 dni plamień).
Moja teściowa przy trzecim dziecku miała krwawienia kilkudniowe delikatne w terminie spodziewanych @ aż do 4 miesiąca
Więc może coś podobnego...Tylko czy to aż tak długo może trwać? Mam nadzieje, że mimo wszystko będzie ok - udało nam się w 1 cyklu jak się zdecydowaliśmy
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Doti
tak oto bede robić! Panika jednym słowem 
lelewela u mnie ciekawa wizyta będzie w środę u gina. Szczerze mówiąc nie czuje ciśnienia zeby na nią isc bo wiem ze u maluszka wszystko ok ale muszę bo skierowała mnie tam moja lekarka i ta ginekolog ma mi porobić jakieś badania
także za 2 dni mam ciekawsza wizytę bo dzisiaj to tylko papierki
Ale dziękuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:justikf - na pierwszym usg byłam w 5t6d i wtedy ciąża już była młodsza (chyba 4 dni), teraz pęcherzyk nie był mierzony tylko sam zarodek
Ale wiem, że owulacji na 100% nie miałam w 14dc, tylko 16-18 dc więc ciąża może być troche młodsza. Tak też pani doktor mi powiedziała - że może owulacja mi się troche przesunęła. Mam nadzieje, że usg wskaże , że dzidzia prawidłowo rośnie 
A to spokojnie. Obawiałam się, że pomiędzy kolejnymi usg bardzo mało urósł. Przy obliczeniach na postawie OM często nie zgadza się wielkość. Ja nie mam tego problemu, bo w ogóle nie wiemy kiedy była owulacja - w zasadzie to w ogóle powinno jej nie być
Więc mierzymy tylko wielkość zarodka - ale z każdą wizytą rośnie, więc termin prawie w ogóle się nie zmienia.
Trzymam kciuki. Skończyłaś już 8 tc, więc już troszkę za Tobą i skoro dziecko się rozwijało pomimo plamień/krwawień - to nie powinno to mieć wpływu. -
No mnie cały czas boli bok brzucha ale to tylko przez moją głupotę... Bo z moim się gonilismy kto pierwszy Dobiegnie do narożnika w salonie... I ja głupol w tym wszystkim zapomniałam że przecież w ciąży jestem i skończyłam na łóżko bokiem...
Fakt że to jest z miękkiej skóry więc spoko.. Ale coś tam mnie boli.. Ale WYGRAŁAM hihihihi
Ale faktycznie objawy ustąpiły, teraz będzie tylko lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:09
-
No mnie cały czas boli bok brzucha ale to tylko przez moją głupotę... Bo z moim się gonilismy kto pierwszy Dobiegnie do narożnika w salonie... I ja głupol w tym wszystkim zapomniałam że przecież w ciąży jestem i skończyłam na łóżko bokiem...
Fakt że to jest z miękkiej skóry więc spoko.. Ale coś tam mnie boli.. Ale WYGRAŁAM hihihihi
Ale faktycznie objawy ustąpiły... I dobrze
teraz będzie tylko lepiej
-
Taru wrote:Wszystkie was pobolewa w brzuchu, ciągnie, a mnie nic. Wolałabym czuć cokolwiek
. Poza malutkim brzuszkiem, mój B juz zaczyna przezywać mnie ze będę gruba bo cały czas tylko chodzę i szukam co by tu wszamac
.
mnie tez nic nie pobolewa w brzuchu, no chyba ze czasami jak mam niestrawnosc,
z objawow to tylko mnie piersi caly czas bola no i sa o 3rozmiary wiekszeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:09

13.08.2014