Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Iriss w ciąży z synem tez byłam strasznie zafiksowana na ryby i to te wędzone, i nawet tez pytałam swojego gina o to czy wolno i powiedział ze jak najbardziej tak i żeby nie czytać tych internetowych bzdur! Także Iriss smacznego, zasuwaj o makrele.

Dokładnie zasada jest tylko jedna - nie jeść surowizny - może to dotyczyć wędzonego na zimno. Tylko tyle... :-) Też rozmawiałam o tym z lekarzem.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wędzonego łososia jem bo nie wiem jak bym przeżyła bez :) Ale jem wędzonego na ciepło, nie na zimno :)

Ale ten kalafior na masełku pyszny :D

Teraz 3 tygodnie do kolejnej wizyty :) Chciałabym już urodzić i poznać naszego szkraba! Dzisiaj jak widzieliśmy jak fikał, stał się tak realny... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt :) Miło wejść i takie dobre wiadomości przeczytać:)

Cynamonowa nie martw się, najważniejsze, że szybko reagujesz więc na pewno będzie ok :)

Miałam po pracy zrobić obiad na jutro.... i poszłam spać. Spałam 3 godziny i teraz zamiast się relaksować muszę zasuwać w kuchni. Wymyśliłam sobie pulpety w sosie pomidorowym o też lecę je przyrządzać :)

Iriss mi też się chce wędzonej rybki i to bardzo. A makrela jest wędzona na ciepło czy zimno>?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi też brakuje rybek wędzonych ale naczytałam się ze nie można :(
    no to można czy nie można 0wacko2.gif

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic mi lekarz nie mówił czy na ciepło czy na zimno. Jeść i juz. Ja jadłam jeziorne wędzone kilogramami ;) mówił tylko żeby pange i mirune darować sobie bo one cały syf najwięcej chłona. A co do serow plesniowych to chyba większość z mleka pasteryzowanego na półkach sklepowych jest? No mnie temat nie dotyczy bo fanka nigdy nie byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:16

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brakuje tatara i serków pleśniowych. Ostatnio byłam na takiej imprezce... jedzonka... ojojoj i jeszcze troszkę... A przede mną stał tatar... i tylko oczami jadłam i jadłam, dopóki talerz nie został opróżniony...
    A te wędzone rybki ze sklepu, to mnie intrygują. Może wkrótce będę w rybnym, to dopytam, jak są wędzone, bo też mam smaka.

2nn39n73afmglss2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smaka na surową rybkę :D Ale nie wolno... :(
    Sushi z grillowanym mi nie podchodzi :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No nic mi lekarz nie mówił czy na ciepło czy na zimno. Jeść i juz. Ja jadłam jeziorne wędzone kilogramami ;) mówił tylko żeby pange i mirune darować sobie bo one cały syf najwięcej chłona. A co do serow plesniowych to chyba większość z mleka pasteryzowanego na półkach sklepowych jest? No mnie temat nie dotyczy bo fanka nigdy nie byłam.

Nie chodzi mi o to czy jeść ciepłe czy zimne, ale aby nie jeść surowych lub oprawionych na zimno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja mam smaka na surową rybkę :D Ale nie wolno... :(
    Sushi z grillowanym mi nie podchodzi :(

Mi z grillowanymi również nie tak jak z zimnymi, ale z avokado, pastą z tuńczyka etc - super :-) Byliśmy w niedzielę, a znów mi się chce !

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jedynie krab i krewetka w tempurze podchodzi... ale łosoś czy tuńczyk musi być surowe :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Nie chodzi mi o to czy jeść ciepłe czy zimne, ale aby nie jeść surowych lub oprawionych na zimno.
    Hahaha no rozbawiłas mnie. Przecież ja właśnie pisałam o sposobie wedzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:33

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    A makrela jest wędzona na ciepło czy zimno>?

Wydaje mi się, że tylko łosoś bywa wędzony na zimno.
    Nasze polskie słodkowodne wędzone chyba OK.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Hahaha no rozbawiłas mnie. Przecież ja właśnie pisałam o sposobie wedzenia ;)

już chyba czas spania dla mnie :-)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdą rybę można wędzić na ciepło lub zimno, makrelę również :) Jadłam w obu wersjach ale na ciepło o niebo lepsza, nic nie tracimy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super wieści, u mnie podobna sytuacja, niby chłopak, ale mam się nie nastawiać ;) mój mąż zrobił całą piwnicę ogórków, wysłać Ci słoik? :P

Justikf oby ten krwiaczek nie był groźny...

Ja nie lubię ani sushi, ani serów pleśniowych :P a bez wędzonych ryb przeżyję, więc nie mam problemu ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaa, mnie ciekawi czy CRL ma wpływ bo jak patrzę że np u Iriss CRL było ok 6 cm i płeć niemalże pewna, a u nas CRL 7,5 cm a to tak trochę lepiej niż 50/50 to mnie to dziwi :/

A kiedy Zosiaa kolejna wizyta? Kiedy potwierdzamy lub obalamy naszych chłopaków? :)

Właśnie przypomniało mi się że mam słoik kiszonej kapusty!!! :D Ogarniam coś z niej jutro :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mam 12.08 i zamierzam potwierdzić ;) niekoniecznie chłopaka, bo mi obojętne, ale chcę już wiedzieć :P
    Ja jak byłam ostatni raz na wizycie to CRL było niecałe 5 cm, więc niepewność może być :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo :) no to dowiesz się niemalże tydzień przede mną! :) Ja już troszkę wyluzowałam i szczerze mówiąc mogłabym poczekać do połówkowego ale chcę wiedzieć, kto tam mieszka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, chyba zapomniałam napisać :) Dostałam dzisiaj SMS z laboratorium że wyniki krwi mam dobre a moja grupa to B RH +

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no ja właśnie też chcę wiedzieć ;) niecierpliwa jestem ;) a to grupy krwi swojej nie znałaś do tej pory?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ