X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Czuję się wywołana do odpowiedzi. Chyba zaliczam się do grupy "inne, które dawno się nie odzywały" :)

U nas wszystko w porządku, czujemy się bardzo dobrze. Nie wiem jak u was, ale ja już czuje rosnący brzuch. Wcześniej było tylko uczucie wzdęcia po jedzeniu, a teraz już się budzę z brzuszkiem wystającym ponad kości biodrowe kiedy przed ciążą to raczej kości biodrowe mi wystawały! Z objawów negatywnych, niestety zaliczam się do tej wąskiej grupy, której włosy zamiast się wzmocnić to wypadają, a cera zamiast być w życiowej formie to jest usiana pryszczami jak u nastolatki. Ale.. mówię sobie, coś za coś, ominęły mnie mdłości, senność i ciągłe zmęczenie, więc dopadło na innym froncie.

Na ostatnim USG byliśmy 15.07 i bąbelek miał prawie 3cm i mocno bijące serduszko. Na genetyczne idziemy w sobotę (do lekarzy, którym nie ufam, ale jest za darmo więc idę) i we wtorek do mojego prowadzącego gina. Ciekawa jestem czy bąbelek pokaże nam czy jest chłopcem czy dziewczynką. Jest nam wszystko jedno, ale mam przeczucie, że będzie chłopak. Mąż od jakiegoś czasu zaczął nawet mówić o bąbelku per "on", więc chyba nie tylko ja mam takie przeczucie.

Jedziemy w przyszłym tygodniu na urlop i już strasznie nie możemy się doczekać tego błogiego lenistwa :)
    a ja twarz mam ok, ale mam duzo malych wypryskow na dekolcie, ramionach i gornej czesci plecow, a nigdy tak nie mialam, dobrze ze sa chociaz male i tylko z bliska widoczne

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pocieszyłyście mnie dziewczyny, że nie tylko mnie nawiedziły pryszcze! Może ta poprawa cery to dopiero w 2 trymestrze i jeszcze wszystko przed nami :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Z Karowej mnie odesłali z ulotka z dieta cukrzycową i stwierdzeniem, że do pakietu cukrzycowego mnie nie mogą włączyć bo ja cukrzycy nie mam :/ no nie mam, ale zaburzenia jakieś metaboliczne mam. Kazali mj się złosic do internisty albo szpitala internistycznego. Czekam teraz w poczekalni do mojej lekarz rodzinnej, zobaczymy co powie. Jak by co pojade do szpitala Bielańskiego na izbę przyjęć. Z zaleceń położnej i lekarza z ktorym ona rozmawiala na Karowej to mam jeść nawet 8 razy dziennie, co mniej więcej 2h i od internisty do diabetologicznej poradni skierowanie dostać, zbadać insulinoodpotnosc i glukometr w domu i kontrolować. Także na razie wiem, że nic nie wiem :/ dam znać później jak coś nowego będzie
    ja tez zawsze mialam cukier ponizej normy tj ok 60, jakies 2 lata temu nawet oszukalam pielegniarke, bo robilam badania do pracy, i jak poszlam popoludniu do lekarza okazalo sie ze ktos zapomnial mi zrobic cukier, wiec dostalam pytanie czy pilam cos oprocz wody i jadlam w ciagu 3 godzin, sklamalam ze nie, a w rzeczywistosci obiad jadlamjakies godzine wczesniej i pilam kawe z 2 lyzeczkami cukru na 10 minut przed wyjsciem do lekarza, wtedy tylko mialam mierzony cukier nie na czczo i mi wyszedl 65,
    teraz w ostatnich badaniach w ciazy wyszedl mi 71, niby ok,
    a wogole doktorka rodzinna powiedziala mi ze taka moja uroda ze mam niski cukier i niskie cisnienie,

mam nadzieje ze toba dobrze sie zajma i porobia ci jakies szczegolowe badania

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja mam buzię gładziutką, włosy ok, na początku miałam wysyp na ramionach, plecach na dole, na karku, ale widzę że już praktycznie nic nie wyskakuje :D uspokoiło się wraz z odejściem mdłości :). Zostało mi kilka przebarwień, ale dam sobei z tym radę :).
    Dziś energii we mnei 0 :(

mnie czasami jeszcze mdlosci nawiedzaja ale juz nie z rana jak wczesniej, tylko zazwyczaj popoludniu i przy pustym zoladku, ale ja mam problem z jedzeniem bo nie wiem na co mam ochote i wydziwiam duzo, i wogole malo jem

iv09df9hp0ju3od9.png

• Monkey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr witaj po przerwie :) Ja taka obsypana byłam w ciąży z Julią. Teraz można powiedzieć, że wyglądam kwitnąco :)
    Co do brzuszków to wystarczy spojrzeć w naszą grupe na fejsie. U większości z nas nie ma mowy o wzdęciach a M2 naszych groszków wyglądają coraz bardziej imponująco :)

Masz fotkę fasolki?

Cynamonowa trzymam kciuki aby się dobrze Tobą zajęli i byś wiedziała jak działać!!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w II Trymestrze i tym samym 14 TYGODNIU <3

Monkey, ja też mam przeczucie że będzie jednak chłopak i chyba spadnę z fotela jak mi za 3 tygodnie powiedzą że dziewczynka :D

Kkkaaarrr, fajnie że się odezwałaś :) buziaki dla Ciebie i fasolki
    Ja brzuch mam już konkretnie "ciążowy" :)

Cynamonowa, z tym da się żyć :) Lepszy cukier za niski niż za wysoki bo zawsze łatwiej podnieść go łykiem coli niż zbijać ciągle waląc insulinę :) Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy!!! :)

justikf, Max, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis ładna pogoda, malo chmurek na niebie i 22stopnie, ale wczoraj gdzies od rana do 13 lalo, dopiero popoludniu troche sie rozpogodzilo

iv09df9hp0ju3od9.png

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss w Warszawie zimno ale słońce świecie :)

Niby mdłości mi przeszły, teraz bardziej męczy mnie niestrawność jak zjem np Mc`a lub hot doga i niestety ta lista "produktów zakazanych" się powiększa.
    No i mam problem z bólem żołądka - jelit. Mam masakrę.
    I nigdy nie wiem na co będę miała ochotę i ciężko mi coś przygotować wcześniej.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) cynamonowa tak to niestety z tymi lekarzami jest, że odsylaja cie od jednego do drugiego... Szkoda gadać...
    Ja jeszcze w łóżku leże i tak mi się wstać nie chce hihihihi

A mi wróciły nocne wstawanie do łazienki... No szaleństwo tak chodzę znowu często sikac..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, ja nie mogę nocy przespać bez wstawania... najgorzej jest nad ranem :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wtedy tak mnie brzuch boli że muszę wstać...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Doti, ja nie mogę nocy przespać bez wstawania... najgorzej jest nad ranem :/
    ja tez malo spie w nocy,i ganiam do lazinki, zamiast sie wysypiac,
    bylam wczoraj w bibliotece wypozyczylam ksiazke 'w milczeniu' i biore sie wlasnie za czytanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:02

iv09df9hp0ju3od9.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wstaje w końcu z łóżka hihihihi bo ile to można leżeć?? Hihihihi ale lubię czasami tak poleniuchowac. Bo niedługo skończy się spokój i będziemy wstawać kilka razy w nocy itp...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja to chyba ze 4 razy wstaję w nocy, masakra. I dziś weszłam na wagę :/ rany szok.

Mi straszliwie się cera na buzi przetłuszcza, zdecydowanie gorzej niż kiedyś.

A pogoda? lepiej nie gadać, nie zachęca do wyjścia.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :) no to napisz później czy Ci się spodoba :)

U mnie tradycyjnie, 12 stopni... Mąż z bratem pojechali w góry a ja mam plan żeby posprzątać w domu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Spokojnego dnia życzę i udanych wizyt, jeśli takie są.

Byłam wczoraj skończyć zęba u dentysty, nie brałam znieczulenia, jakoś przetrwałam. Ale tyle razy mi wkładała tampony czy te watki między dziąsła, że mi bardzo jedno podrażniła, widzę, że jakiś bąbel mi się zrobił, który niestety trochę boli :(

Gratulację 2-trymestrowym :) U mnie jeszcze trochę, ale to wiadomo, bo jest czasami między nami różnica miesiąca ;-)

Co do wyprysków i mdłości, to ja w dalszym ciągu z rana wymiotuję - żeby nie zapeszyć, dzisiaj na razie mnie ominęło i mam nadzieję, że tak zostanie, bo zaraz jadę do pracy dostarczyć zwolnienie. Wypryski niestety mam, chociaż nawet w wieku nastolatki miałam gładką buzię. Mam jednak nadzieję, że włosy mi się wzmocnią, bo jeszcze brakuje mi, żeby zaczęły wypadać - i tak mam cienkie i liche :(

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Dobra wstaje w końcu z łóżka hihihihi bo ile to można leżeć?? Hihihihi ale lubię czasami tak poleniuchowac. Bo niedługo skończy się spokój i będziemy wstawać kilka razy w nocy itp...

Ja teraz też tak wykorzystuję zwolnienie, że śpię do 11... Chociaż akurat w nocy nie mam spokoju, bo wstaję kilka razy do wc. Ostatnio miałam nockę z pobudką co 3 godziny.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości i wymioty i mam wrażenie, że nasiliły się jeszcze bardziej. A miałam nadzieję, że pomału zacznie odpuszczać. Efekt jest tak, że straciłam 2kg od początku ciąży. A jedzenie i picie wciskam na siłę.

Włosy wypadają garściami, na skórze wiecznie wypryski ale mam nadzieję, że w II trym. się poprawi. Za to paznokcie mam piękne jak nigdy dotąd. Mocne i długie. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ja w ogóle miałam słabe objawy ale to prawda, od 12-13 tc jest o niebo lepiej :) mogę dłużej siedzieć wieczorem, nie mam już ciągłego "nerwa" :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi wyjaśnić czym się róźni badanie prenatalne od testu papp?
    Lekarza zalecił mi zrobić badania prenatalne wraz z odczynnikami.Czy któraś z Was robiła?
    Nie mam pojęcia już co ja mam robić.Każdy lekarz odsyła mnie z kwitkiem,a dziś zaczynam 12 tydzień:(

olenka173065
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ