Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja twarz mam ok, ale mam duzo malych wypryskow na dekolcie, ramionach i gornej czesci plecow, a nigdy tak nie mialam, dobrze ze sa chociaz male i tylko z bliska widocznekkkaaarrr wrote:Czuję się wywołana do odpowiedzi. Chyba zaliczam się do grupy "inne, które dawno się nie odzywały"

U nas wszystko w porządku, czujemy się bardzo dobrze. Nie wiem jak u was, ale ja już czuje rosnący brzuch. Wcześniej było tylko uczucie wzdęcia po jedzeniu, a teraz już się budzę z brzuszkiem wystającym ponad kości biodrowe kiedy przed ciążą to raczej kości biodrowe mi wystawały! Z objawów negatywnych, niestety zaliczam się do tej wąskiej grupy, której włosy zamiast się wzmocnić to wypadają, a cera zamiast być w życiowej formie to jest usiana pryszczami jak u nastolatki. Ale.. mówię sobie, coś za coś, ominęły mnie mdłości, senność i ciągłe zmęczenie, więc dopadło na innym froncie.
Na ostatnim USG byliśmy 15.07 i bąbelek miał prawie 3cm i mocno bijące serduszko. Na genetyczne idziemy w sobotę (do lekarzy, którym nie ufam, ale jest za darmo więc idę) i we wtorek do mojego prowadzącego gina. Ciekawa jestem czy bąbelek pokaże nam czy jest chłopcem czy dziewczynką. Jest nam wszystko jedno, ale mam przeczucie, że będzie chłopak. Mąż od jakiegoś czasu zaczął nawet mówić o bąbelku per "on", więc chyba nie tylko ja mam takie przeczucie.
Jedziemy w przyszłym tygodniu na urlop i już strasznie nie możemy się doczekać tego błogiego lenistwa
-
ja tez zawsze mialam cukier ponizej normy tj ok 60, jakies 2 lata temu nawet oszukalam pielegniarke, bo robilam badania do pracy, i jak poszlam popoludniu do lekarza okazalo sie ze ktos zapomnial mi zrobic cukier, wiec dostalam pytanie czy pilam cos oprocz wody i jadlam w ciagu 3 godzin, sklamalam ze nie, a w rzeczywistosci obiad jadlamjakies godzine wczesniej i pilam kawe z 2 lyzeczkami cukru na 10 minut przed wyjsciem do lekarza, wtedy tylko mialam mierzony cukier nie na czczo i mi wyszedl 65,Cynamonowa wrote:Z Karowej mnie odesłali z ulotka z dieta cukrzycową i stwierdzeniem, że do pakietu cukrzycowego mnie nie mogą włączyć bo ja cukrzycy nie mam
no nie mam, ale zaburzenia jakieś metaboliczne mam. Kazali mj się złosic do internisty albo szpitala internistycznego. Czekam teraz w poczekalni do mojej lekarz rodzinnej, zobaczymy co powie. Jak by co pojade do szpitala Bielańskiego na izbę przyjęć. Z zaleceń położnej i lekarza z ktorym ona rozmawiala na Karowej to mam jeść nawet 8 razy dziennie, co mniej więcej 2h i od internisty do diabetologicznej poradni skierowanie dostać, zbadać insulinoodpotnosc i glukometr w domu i kontrolować. Także na razie wiem, że nic nie wiem
dam znać później jak coś nowego będzie
teraz w ostatnich badaniach w ciazy wyszedl mi 71, niby ok,
a wogole doktorka rodzinna powiedziala mi ze taka moja uroda ze mam niski cukier i niskie cisnienie,
mam nadzieje ze toba dobrze sie zajma i porobia ci jakies szczegolowe badania -
Iriss wrote:Ja mam buzię gładziutką, włosy ok, na początku miałam wysyp na ramionach, plecach na dole, na karku, ale widzę że już praktycznie nic nie wyskakuje
uspokoiło się wraz z odejściem mdłości
. Zostało mi kilka przebarwień, ale dam sobei z tym radę
.
Dziś energii we mnei 0
mnie czasami jeszcze mdlosci nawiedzaja ale juz nie z rana jak wczesniej, tylko zazwyczaj popoludniu i przy pustym zoladku, ale ja mam problem z jedzeniem bo nie wiem na co mam ochote i wydziwiam duzo, i wogole malo jem -
kkkaaarrr witaj po przerwie
Ja taka obsypana byłam w ciąży z Julią. Teraz można powiedzieć, że wyglądam kwitnąco 
Co do brzuszków to wystarczy spojrzeć w naszą grupe na fejsie. U większości z nas nie ma mowy o wzdęciach a M2 naszych groszków wyglądają coraz bardziej imponująco
Masz fotkę fasolki?
Cynamonowa trzymam kciuki aby się dobrze Tobą zajęli i byś wiedziała jak działać!!
kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ek + 09.05.2014 (9tc)

-
Dzień dobry
Witam się w II Trymestrze i tym samym 14 TYGODNIU 
Monkey, ja też mam przeczucie że będzie jednak chłopak i chyba spadnę z fotela jak mi za 3 tygodnie powiedzą że dziewczynka
Kkkaaarrr, fajnie że się odezwałaś
buziaki dla Ciebie i fasolki
Ja brzuch mam już konkretnie "ciążowy"
Cynamonowa, z tym da się żyć
Lepszy cukier za niski niż za wysoki bo zawsze łatwiej podnieść go łykiem coli niż zbijać ciągle waląc insulinę
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy!!! 
justikf, Max, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Iriss w Warszawie zimno ale słońce świecie

Niby mdłości mi przeszły, teraz bardziej męczy mnie niestrawność jak zjem np Mc`a lub hot doga i niestety ta lista "produktów zakazanych" się powiększa.
No i mam problem z bólem żołądka - jelit. Mam masakrę.
I nigdy nie wiem na co będę miała ochotę i ciężko mi coś przygotować wcześniej. -
Hej hej
cynamonowa tak to niestety z tymi lekarzami jest, że odsylaja cie od jednego do drugiego... Szkoda gadać...
Ja jeszcze w łóżku leże i tak mi się wstać nie chce hihihihi
A mi wróciły nocne wstawanie do łazienki... No szaleństwo tak chodzę znowu często sikac.. -
ja tez malo spie w nocy,i ganiam do lazinki, zamiast sie wysypiac,Pianistka wrote:Doti, ja nie mogę nocy przespać bez wstawania... najgorzej jest nad ranem

bylam wczoraj w bibliotece wypozyczylam ksiazke 'w milczeniu' i biore sie wlasnie za czytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:02
-
Hej Wam
Spokojnego dnia życzę i udanych wizyt, jeśli takie są.
Byłam wczoraj skończyć zęba u dentysty, nie brałam znieczulenia, jakoś przetrwałam. Ale tyle razy mi wkładała tampony czy te watki między dziąsła, że mi bardzo jedno podrażniła, widzę, że jakiś bąbel mi się zrobił, który niestety trochę boli
Gratulację 2-trymestrowym
U mnie jeszcze trochę, ale to wiadomo, bo jest czasami między nami różnica miesiąca 
Co do wyprysków i mdłości, to ja w dalszym ciągu z rana wymiotuję - żeby nie zapeszyć, dzisiaj na razie mnie ominęło i mam nadzieję, że tak zostanie, bo zaraz jadę do pracy dostarczyć zwolnienie. Wypryski niestety mam, chociaż nawet w wieku nastolatki miałam gładką buzię. Mam jednak nadzieję, że włosy mi się wzmocnią, bo jeszcze brakuje mi, żeby zaczęły wypadać - i tak mam cienkie i liche
-
Doti87 wrote:Dobra wstaje w końcu z łóżka hihihihi bo ile to można leżeć?? Hihihihi ale lubię czasami tak poleniuchowac. Bo niedługo skończy się spokój i będziemy wstawać kilka razy w nocy itp...
Ja teraz też tak wykorzystuję zwolnienie, że śpię do 11... Chociaż akurat w nocy nie mam spokoju, bo wstaję kilka razy do wc. Ostatnio miałam nockę z pobudką co 3 godziny. -
U mnie mdłości i wymioty i mam wrażenie, że nasiliły się jeszcze bardziej. A miałam nadzieję, że pomału zacznie odpuszczać. Efekt jest tak, że straciłam 2kg od początku ciąży. A jedzenie i picie wciskam na siłę.
Włosy wypadają garściami, na skórze wiecznie wypryski ale mam nadzieję, że w II trym. się poprawi. Za to paznokcie mam piękne jak nigdy dotąd. Mocne i długie.
-
Dziewczyny możecie mi wyjaśnić czym się róźni badanie prenatalne od testu papp?
Lekarza zalecił mi zrobić badania prenatalne wraz z odczynnikami.Czy któraś z Was robiła?
Nie mam pojęcia już co ja mam robić.Każdy lekarz odsyła mnie z kwitkiem,a dziś zaczynam 12 tydzień
olenka173065