X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta ja na rozstępy kupiłam jak narazie oliwke z hippa (jedyna jaką znalazłam bez parafiny, która zapycha i uczula i bez tej całej chemii) i jestem zadowolona, nakładam na mokrą skóre i jak na oliwke to nawet się wchłania i co ważniejsze nie plami ubrań, drugą rzeczą, która kupiłam jest balsam przeciw rozstępą z oillan mama i jest jednym słowem do dupy, nie wchłania się, lepi się, źle rozsmarowuję, zostawia białe ślady itd itp, nie wyrzuciłam z czystego skąpstwa, jestem żyłą i zanim nie wyciapie tamtego to nie kupię nowego :p do tego czasu poczekam na Wasze opinie i kupię coś sprawdzonego hehe

Poczytajcie fajny artykuł właśne o tej chemii co pchają w te olwiki dla "dzieci", na większości powinno być napisane "przeciw dziecią" http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam kosmetyków z linii Mama Pharmaceris, tylko że one są od 4 miesiąca, dlatego teraz czekam na odpowiedni czas żeby wrócić do ich stosowania. Nie wiem czy to ich zasługa bo opinie są sprzeczne, ale tam gdzie się smarowałam nie mam rozstępów. Niestety zapomniałam o tylnej części pleców i tam trochę postrzelało, dlatego nie popełnijcie mojego błędu i smarujcie się dokładnie ;)

a74d089cfe.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko od siebie bo widziałam pytanie... poczytajcie o ELANCYLu... ma mega opinie w internecie :) bio oil spłycił mi blizny na twarzy ale ja go nie lubię na ciało bo jest za tłusty... ;)

Co do rowerka stacjonarnego - można o ile nie ma innych przeciwwskazań... odpada wszystko co robi wstrząsy i powoduje "bicie" w pupę... czyli rower, motocykl czy motorówka...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam naturalny olejek arganowy.

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balsam BabyDream fur Mama z Rossmanna - wiele dziewczyn go chwali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:28

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam tych Oillan mama i jestem zadowolona, fakt że nie wchłania się w ciągu minuty szybko... Ale jak mam czas to nie robi problemu chwilę polezec żeby ładnie kremik się wchlonal. A mam dobre opinie bo dwie koleżanki go uzywaly i zero rozstępów... Pewnie też zależy dużo id ciała ale mam nadzieję że pomoże :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę
    Ja też używam BabyDream fur Mama z Rossmanna na zmianę z olejkiem Hipp:

https://www.feedo.pl/sklep/zdravi-a-vitaminy/kremy-a-masticky/pro-maminku/hipp-oliwka-do-masazu-redukujacy-rozstepy-dla-mam-100ml/?gclid=CJPg3Nfcm8cCFULjcgod9gEAgw

Oba kosmetyki mi pasują. No i cena jest baaaardzo pasująca ;)

2nn39n73afmglss2.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten olejek można kupić też w Rossmannie za niższą cenę niż ten w linku.

2nn39n73afmglss2.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie jestesm zadowolona ze swojego olejki migdałowego tez jest naturalny w 100% zobaczymy jak dalej bedzie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dzień dobry! Witam się dzisiaj z duuużo lepszym nastrojem. Po plamieniu już prawie śladu nie ma więc stawiam, że było to jakieś pęknięte naczynko. Co do wózków to ja tak przeglądając wstępnie upatrzyłam sobie Tutek Grander Lift. Jest leciutki a na tym mi najbardziej zależy i do tego w miarę fajne koła więc powinien się sprawdzić na szczecińskich chodnikach. Ale to narazie tak wizualnie. Wiadomo, że chciałabym go zobaczyć na żywo i pojeździć. A co do reszty zakupów to nic nie wiem. Może po prenatalnych zacznę coś myśleć. Z resztą większość rzeczy takich jak: łóżeczko, wanienka, ciuszki dostaniem w spadku po rodzinnych maluchach. A że jest ich dużo to nie ma z tym problemu. Leżaczek też czeka po bratanicy.

Lexi ja właśnie kupiłam ten wózek :) na żywo jeszcze ładniejszy, leciutko się prowadzi i jest bardzo zgrabny.

A tak poza tym to witam się po wakacyjnie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wykonujecie jakieś ćwiczenia ??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wózek w przystępnej cenie :-) ja narazie nie szukałam i nie oglądałam wózków, wizualnie i tak zmienilabym zdanie jakieś 100 razy, a jeśli chodzi o jakość wykonania i prowadzenia wózka to chętnie posłucham Waszych opinii :-) tylko nie wózków za 5 tyś.. nie jestem celebrytka, wystarczy taki za 1500-1700zł ;-) dla mnie to i tak duzy wydatek

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 właśnie sama się zastanawiałam nad jakimiś bezpiecznymi ćwiczeniami dla ciezarnych, bo jak darować sobie przez 9 miesięcy wysiłek a potem np. 24h rodzic i nie paść? :p polecasz coś?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tu po ok 2 tyg nieobecności i zaskoczyła mnie straszna cisza. Czyżby wszystkie się zdążyły pokłócić za sprawą ciążowych hormonów ? Żartuje oczywiście ;)
    Pewnie przeszłyście na facebook.
    Mam pytanie do dziewczyn które posiadają detektor. Używacie go codziennie ? Pytałyście swoich lekarzy czy one są na pewno bezpieczne ?

• Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Cały weekend mnie nie było, upały mnie wykonczyly :-(
    Co do ćwiczeń, to ja robię tylko na nogi, bo na inne partie się boję. Planuję od tego tygodnia zapisać się na ćwiczenia dla ciężarnych, czyli piłki, joga i streching, szał nie ma ale zawsze coś :-)

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem tutaj w miarę "nowa". Kilka razy razy zaglądałam na Wasze forum, jednak z aktywnym uczestnictwem czekałam, do przekroczenia magicznej dla mnie daty II trymestru. Teraz czuję się bezpieczniej. Może wydać się Wam to dziwne, ale poprzednie niepowodzenia ciążowe spowodowały, że mocno panikuję. To tak tytułem wstępu i małego wyjaśnienia :)

Teraz pytanie, jakie tętno serduszka wykazywało Wasze maleństwo w 12-13 tc? U nas lekarz stwierdził 146 i powiedział, że troszkę mało. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń w nadziei, że będzie dobrze.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:15

ex2bx1hp35w324su.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o ćwiczenia to ja staram się bardzo dużo spacerować,chodząc np. do dalszych sklepów, itp. podobno spacerowanie pomaga w późniejszym porodzie, ale ile w tym prawdy nie wiadomo jednak czuję, że to bezpieczne i lepiej się czuję, więc nie mam nic do stracenia :)

201602111680.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na usg w 12t0d i serduszko biło 153 więc podobnie i lekarz nic nie mówił

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jul_ka90 dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że niepotrzebnie w ogóle się martwię i zastanawiam nad tym tematem. Moje tętno z kolei ciągle podwyższone, ok. 100 - 110 i czasami bardzo się męczę z tego powodu :/

Widzę, że poruszacie dziewczyny temat ćwiczeń... Chodzicie/zamierzacie chodzić na basen? Słyszałam, że to najbardziej zalecany sport dla ciężarówek

ex2bx1hp35w324su.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 moj ginekolog nigdy mi nie podaje wartości uderzeń tylko mówi że ładnie bije, więc nie pomogę.
    A jeśli chodzi o basen to też słyszałam tylko, ze boję się bakterii..I u mnie w okolicy tylko chlorowane baseny, a podobno lepiej ozowany czy jakoś tak :-) ale kusi mnie ten basen

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ