X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w drugim trymestrze :-D czy coś powinnam szczególnego zmienić w związku z tym?;-)

Lexi150 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co to witaminki dla 2 trymestru, ale lekarz powinien ci powiedziećnijakie brać. A tak ciesz się 2 trymestrem :-)

Kri lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Musze sie Was cos poradzić a wiec od jakiegoś czasu podczas gdy siedze na wc czuje dziwny zapach z małej podejrzewam ze jest to zapewne jakis grzyb po moich wyprawach na baseny :/ No cos na rzeczy jest skoro cos tam czuje ,myslalam ze pójdę dzis badz na dniach do mojej gin,ale okazało sie ze jest na wczasach wizytę mam u niej 1 września i moje pytanie to co mam robic????czy isc do szpitala do gina tylko ze tam tez zapewne sa kolejki i umówią mnie na pewno nie na dniach,czy moze szukać innego prywatnego gina ??? Bo raczej do 1 września za daleko alby czekać az moja gin wróci :/ nie wiem co mam robic :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, a spróbuj prebiotyki doustne i dopochwowe (np Gynomed). Jaki masz płyn do hig. int? Ja teraz kupiłam Provag i jest świetny, miałam podrażnienie i złagodził bardzo, a też bałam się infekcji.
    Możesz też podpytać w aptece, albo skonsultować się z jakimś innym ginekologiem, na pewno musisz coś zadziałać. To moja rada :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Biedroneczka a może spróbuj najpierw z probiotykiem? Mi w poniedziałek pojawiły się żółte upławy i pieczenie nie wiadomo skąd. Wzięłam kilka tabletek probiotyku i już wczoraj nie było śladu. Dobrze sobie nawet zrobić domowy test PH wtedy będziesz wiedzieć jaka infekcja. A jeżeli po weekendzie nie przejdzie wtedy do lekarza.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Musze sie Was cos poradzić a wiec od jakiegoś czasu podczas gdy siedze na wc czuje dziwny zapach z małej podejrzewam ze jest to zapewne jakis grzyb po moich wyprawach na baseny :/ No cos na rzeczy jest skoro cos tam czuje ,myslalam ze pójdę dzis badz na dniach do mojej gin,ale okazało sie ze jest na wczasach wizytę mam u niej 1 września i moje pytanie to co mam robic????czy isc do szpitala do gina tylko ze tam tez zapewne sa kolejki i umówią mnie na pewno nie na dniach,czy moze szukać innego prywatnego gina ??? Bo raczej do 1 września za daleko alby czekać az moja gin wróci :/ nie wiem co mam robic :(
    Najlepiej zrób wymaz z antybiogramem i będziesz wiedziała co Ci jest i czym leczyć, Provag i Lactovaginal nie zaszkodzą ale niewiele pomogą jeżeli już masz jakąś infekcję :(
    Płyn do higieny intymnej polecam Biały Jeleń Probiotic, bez SLS - które dodatkowo wysusza i podrażnia

• Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biały jeleń ten z probiotykami się tez sprawdzał :), ale ostatnio nie mogę go dostać :/ i kupiłam ten Provag, ma fajny skład i też bez parabenów i też nie zawiera konserwantów, parabenów, mydła, SLS i SLES :)
    NA przyszłość, dobrze przyjmować prebiotyki, nie mówię że cały czas, ale np co jakiś czas robić kurację, bo niestety jesteśmy teraz bardziej narażone na infekcje...

h84fe6ydttjiala2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam jechać zrobić jeszcze badania krwi i moczu i co? Zaspałam. Nawet budzik nie dał rady mnie ściągnąć... :) Może jutro się zmobilizuję...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli Ci to przeszkadza i czujesz, ze cos nie tak to mysle, że do 1 września nie dasz rady wytrzymać. Moze wypróbuj tantum rosa tylko powierzchniowo, a pozniej probiotyk albo zapytaj w aptece co mogłabys stosować (jakas maść), bo akurat gin na urlopie. Jak brzydki zapach bez dużych upławów to obstawiam infekcje bakteryjną. Przed wizyta dobrze byłoby zrobić badanie na bakterie w moczu. Jesli nie przejdzie po 1 dniu to trzeba moim zdaniem do lekarza :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie występuje ani pieczenie ani swędzenie jedynie co to mam biała wydzielinę na majtkach ale nie jest ona gęsta itp białe suche plamy,płyn do higieny mam od lat ten sam rumiankowy delikatny niby przebadany przez specjalistów tez mogą używać go dzieci.Do apteki boje sie isc zeby cos mi dali :( raz poszłam bo na buzi wyskoczyła mi jakas duza niespodzianka to debil w aptece dał mi cos na ukąszenia.Jestem w czarnej dupie !!!!

Sofija <3
    201602294556.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wydzieliny, ja mam bardzo dużo śluzu, najczęściej jest on biały, jak już na majtki chlapnie to normalne że wysycha i jest białe (ja dlatego z wkladkami latam i często zmieniam) to na tym etapie normalne. Ale jak mówisz że zapach Ci przeszkadza...

h84fe6ydttjiala2.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że powinnaś się wybrać do lekarza, chyba nie ma co próbować walczyć z infekcją na własną rękę. W ciąży wiele rzeczy z pozoru niegroźnych jest przecież niewskazanych

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam w aptece możesz kupić test np. GineIntima. Jeżeli pokaże, że te infekcja grzybicza to probiotyk załatwi sprawę, ale jeżeli bakteryjna to już najlepiej żeby lekarz obejrzał i zrobił wymaz tak jak pisała Marissith. Ale jak nie ufasz farmaceutom i masz możliwość pójścia do lekarza to wybieraj się od razu, lepiej nie czekać i się nie męczyć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to kup w aptece tabletki Provag doustne i Lactovaginal dopochwowe, zrób kurację tygodniową i zobaczysz czy pomogło. Możesz też kupić wymazówkę z podłożem i zrobić wymaz. To, że na kosmetykach jest napisane, że mogą używać dzieci nic nie znaczy. Większość kosmetyków dla dzieci to straszny syf z SLS - czyli pochodną ropy naftowej! A najgorsze są Johnson&Johnson :(
    Poczytaj analizę składów
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html

• Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Biedroneczka to kup w aptece tabletki Provag doustne i Lactovaginal dopochwowe, zrób kurację tygodniową i zobaczysz czy pomogło. Możesz też kupić wymazówkę z podłożem i zrobić wymaz. To, że na kosmetykach jest napisane, że mogą używać dzieci nic nie znaczy. Większość kosmetyków dla dzieci to straszny syf z SLS - czyli pochodną ropy naftowej! A najgorsze są Johnson&Johnson :(
    Poczytaj analizę składów
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html

Podbijam, masakra z tymi kosmetykami, zwracajcie uwagę zwłaszcza na te kosmetyki dla kobiet w ciąży, bo ładnie to wygląda opakowanie, a do środka pakują syf.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey u mnie już na początku podczas wizyty gin badał pH wyszło nieciekawie i kazał zrobić wymaz wyszło że mam Streptococcus agalactiae i tak jak Ty niezbyt przyjemne zapachy bez innych objawów i na razie nie jest to leczone bo infekcja ta i tak by nawracala dopiero przed porodem dostanę antybiotyk więc może jak masz możliwość zrób wymaz tak podają cały spis antybiotyków z tym walczących i określają rodzaj infekcji bo gin na oko też nic nie zdziala i będzie odsylal najpierw na badania a lepiej aby trafił od razu

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn kupie ten test pH mam nadzieje ze tutaj takie maja i zrobie i zobaczę co wyjdzie,juz sprawdzam cZy to faktycznie mi z małej śmierdzi bo np jak pod kołdra zdejmę majtki to tez powinnam czuc nieprzyjemny zapach a nie czuje ,palcem jak sprawdzam tez nic nie śmierdzi ,majtki tez nie śmierdzą moze mi z kibla zapach nieodpowiada bo teraz wszystko mi śmierdzi sama jiz nie wiem co myślec,kupie test zrobie i wtedy bede wiedziała co i jak,dziekuje Wam za cenne wskazówki :*

Sofija <3
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mi lekarz do tej pory nie badał Ph... albo przynajmniej nic nie mówił, że sprawdza. Jak wygląda takie badanie?

I jeszcze jedno, czy Wasz lekarz prowadzący przyjedzie do Was po porodu i będzie z Wami? Jesteście jakoś dogadane?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Kliniki i jadę odebrać wyniki PAPPA. Trzymajcie kciuki.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że trzymamy!

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ