Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny

Musze sie Was cos poradzić a wiec od jakiegoś czasu podczas gdy siedze na wc czuje dziwny zapach z małej podejrzewam ze jest to zapewne jakis grzyb po moich wyprawach na baseny
No cos na rzeczy jest skoro cos tam czuje ,myslalam ze pójdę dzis badz na dniach do mojej gin,ale okazało sie ze jest na wczasach wizytę mam u niej 1 września i moje pytanie to co mam robic????czy isc do szpitala do gina tylko ze tam tez zapewne sa kolejki i umówią mnie na pewno nie na dniach,czy moze szukać innego prywatnego gina ??? Bo raczej do 1 września za daleko alby czekać az moja gin wróci
nie wiem co mam robic
-
Biedroneczka, a spróbuj prebiotyki doustne i dopochwowe (np Gynomed). Jaki masz płyn do hig. int? Ja teraz kupiłam Provag i jest świetny, miałam podrażnienie i złagodził bardzo, a też bałam się infekcji.
Możesz też podpytać w aptece, albo skonsultować się z jakimś innym ginekologiem, na pewno musisz coś zadziałać. To moja rada
-
Hej!
Biedroneczka a może spróbuj najpierw z probiotykiem? Mi w poniedziałek pojawiły się żółte upławy i pieczenie nie wiadomo skąd. Wzięłam kilka tabletek probiotyku i już wczoraj nie było śladu. Dobrze sobie nawet zrobić domowy test PH wtedy będziesz wiedzieć jaka infekcja. A jeżeli po weekendzie nie przejdzie wtedy do lekarza. -
nick nieaktualnyNajlepiej zrób wymaz z antybiogramem i będziesz wiedziała co Ci jest i czym leczyć, Provag i Lactovaginal nie zaszkodzą ale niewiele pomogą jeżeli już masz jakąś infekcjęBiedroneczka29 wrote:Witajcie dziewczyny

Musze sie Was cos poradzić a wiec od jakiegoś czasu podczas gdy siedze na wc czuje dziwny zapach z małej podejrzewam ze jest to zapewne jakis grzyb po moich wyprawach na baseny
No cos na rzeczy jest skoro cos tam czuje ,myslalam ze pójdę dzis badz na dniach do mojej gin,ale okazało sie ze jest na wczasach wizytę mam u niej 1 września i moje pytanie to co mam robic????czy isc do szpitala do gina tylko ze tam tez zapewne sa kolejki i umówią mnie na pewno nie na dniach,czy moze szukać innego prywatnego gina ??? Bo raczej do 1 września za daleko alby czekać az moja gin wróci
nie wiem co mam robic 

Płyn do higieny intymnej polecam Biały Jeleń Probiotic, bez SLS - które dodatkowo wysusza i podrażnia -
U mnie biały jeleń ten z probiotykami się tez sprawdzał
, ale ostatnio nie mogę go dostać
i kupiłam ten Provag, ma fajny skład i też bez parabenów i też nie zawiera konserwantów, parabenów, mydła, SLS i SLES 
NA przyszłość, dobrze przyjmować prebiotyki, nie mówię że cały czas, ale np co jakiś czas robić kurację, bo niestety jesteśmy teraz bardziej narażone na infekcje... -
Jesli Ci to przeszkadza i czujesz, ze cos nie tak to mysle, że do 1 września nie dasz rady wytrzymać. Moze wypróbuj tantum rosa tylko powierzchniowo, a pozniej probiotyk albo zapytaj w aptece co mogłabys stosować (jakas maść), bo akurat gin na urlopie. Jak brzydki zapach bez dużych upławów to obstawiam infekcje bakteryjną. Przed wizyta dobrze byłoby zrobić badanie na bakterie w moczu. Jesli nie przejdzie po 1 dniu to trzeba moim zdaniem do lekarza
-
U mnie nie występuje ani pieczenie ani swędzenie jedynie co to mam biała wydzielinę na majtkach ale nie jest ona gęsta itp białe suche plamy,płyn do higieny mam od lat ten sam rumiankowy delikatny niby przebadany przez specjalistów tez mogą używać go dzieci.Do apteki boje sie isc zeby cos mi dali
raz poszłam bo na buzi wyskoczyła mi jakas duza niespodzianka to debil w aptece dał mi cos na ukąszenia.Jestem w czarnej dupie !!!!
-
Co do wydzieliny, ja mam bardzo dużo śluzu, najczęściej jest on biały, jak już na majtki chlapnie to normalne że wysycha i jest białe (ja dlatego z wkladkami latam i często zmieniam) to na tym etapie normalne. Ale jak mówisz że zapach Ci przeszkadza...
-
Tak jak pisałam w aptece możesz kupić test np. GineIntima. Jeżeli pokaże, że te infekcja grzybicza to probiotyk załatwi sprawę, ale jeżeli bakteryjna to już najlepiej żeby lekarz obejrzał i zrobił wymaz tak jak pisała Marissith. Ale jak nie ufasz farmaceutom i masz możliwość pójścia do lekarza to wybieraj się od razu, lepiej nie czekać i się nie męczyć.
-
nick nieaktualnyBiedroneczka to kup w aptece tabletki Provag doustne i Lactovaginal dopochwowe, zrób kurację tygodniową i zobaczysz czy pomogło. Możesz też kupić wymazówkę z podłożem i zrobić wymaz. To, że na kosmetykach jest napisane, że mogą używać dzieci nic nie znaczy. Większość kosmetyków dla dzieci to straszny syf z SLS - czyli pochodną ropy naftowej! A najgorsze są Johnson&Johnson

Poczytaj analizę składów
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html -
marissith wrote:Biedroneczka to kup w aptece tabletki Provag doustne i Lactovaginal dopochwowe, zrób kurację tygodniową i zobaczysz czy pomogło. Możesz też kupić wymazówkę z podłożem i zrobić wymaz. To, że na kosmetykach jest napisane, że mogą używać dzieci nic nie znaczy. Większość kosmetyków dla dzieci to straszny syf z SLS - czyli pochodną ropy naftowej! A najgorsze są Johnson&Johnson

Poczytaj analizę składów
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html
Podbijam, masakra z tymi kosmetykami, zwracajcie uwagę zwłaszcza na te kosmetyki dla kobiet w ciąży, bo ładnie to wygląda opakowanie, a do środka pakują syf. -
Hey u mnie już na początku podczas wizyty gin badał pH wyszło nieciekawie i kazał zrobić wymaz wyszło że mam Streptococcus agalactiae i tak jak Ty niezbyt przyjemne zapachy bez innych objawów i na razie nie jest to leczone bo infekcja ta i tak by nawracala dopiero przed porodem dostanę antybiotyk więc może jak masz możliwość zrób wymaz tak podają cały spis antybiotyków z tym walczących i określają rodzaj infekcji bo gin na oko też nic nie zdziala i będzie odsylal najpierw na badania a lepiej aby trafił od razu

-
Dziewczyn kupie ten test pH mam nadzieje ze tutaj takie maja i zrobie i zobaczę co wyjdzie,juz sprawdzam cZy to faktycznie mi z małej śmierdzi bo np jak pod kołdra zdejmę majtki to tez powinnam czuc nieprzyjemny zapach a nie czuje ,palcem jak sprawdzam tez nic nie śmierdzi ,majtki tez nie śmierdzą moze mi z kibla zapach nieodpowiada bo teraz wszystko mi śmierdzi sama jiz nie wiem co myślec,kupie test zrobie i wtedy bede wiedziała co i jak,dziekuje Wam za cenne wskazówki :*

czy coś powinnam szczególnego zmienić w związku z tym?