X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith :) pięknie :D i fajniaste dresy ;)
    pamiętasz jak mówiłaś że mam ogromny brzuch? 2 dni temu :P :P wklejam zdjęcie z 14+0 i sama cofnij o 5 stron i zobacz różnicę 2 tygodni :D oto co Cię czeka
    15884mg.png

Lexi150, Fleur-de-lis, Biedroneczka29, Evans lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith fajne te dresy, a są jeszcze e Lidlu?????
    A co do spania to staram się na lewym boku spać i na plecach ale rano już mi tak niewygodnie że położę się trochę na prawym... A w nocy może nieświadomie też śpię różnie.... Niewiem bo śpię hihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 18:09

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Marissith fajne te dresy, a są jeszcze e Lidlu?????
    A co do spania to staram się na lewym boku spać i na plecach ale rano już mi tak niewygodnie że położę się trochę na prawym... A w nocy może nieświadomie też śpię różnie.... Niewiem bo śpię hihihihi

U mnie najśmieszniejsze jest to że nigdy nie potrafię zasnąć na plecach. jest mi źle i już. A mąż (jako że najczęściej zasypia kilka godzin po mnie i wstaje o wiele wcześniej) twierdzi że ja zawsze śpię na plecach! I to z podkulonymi nogami rozkraczonymi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka porównamy za 2 tyg ;)
    Doti są jeszcze w Lidlu, przynajmniej u mnie był cały kosz.

• Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, rzeczywiście jest różnica, a to "tylko" dwa tygodnie :)

Mój mąż przyznał się, że był bliski uronienia łzy wczoraj na USG (to jego pierwsze spotkanie z maleństwem). Wzruszył mnie tym bardzo. I już planuje jakimi to koparkami, kolejkami i klockami się będą bawić. Wygląda na to, że będę mieć dwójkę dzieci :D

Gdzie Irris? Ja obstawiam dziewczynkę ;)

justikf lubi tę wiadomość

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię w każdej pozycji prócz na brzuchu :D Podpytam lekarza za tydzień, ale czytałam że jak ciąża jest zdrowa i nie jest zagrożona to można też trochę spać na prawym:) Ale to dopiero za tydzień mam wizytę :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka faktycznie ale Sporo urósł przez dwa tygodnie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss spędza czas z mężem, pewnie dziś zaglądnie ale później :) z tego co napisała to ma synka (2gi raz miała określaną płeć) :)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym spaniem, to da się tak w ogóle przespać całą noc na jednym boku? Ja to się wiercę na wszystkie strony i przede wszystkim jak śpię to nie kontroluję w jakiej pozycji...

f2w3rjjgwzsvlezw.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, dziękuję za info :)

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 - ja śpię na lewym, ale w nocy zdarza mi się przekręcić chociaż na chwilę na prawy lub na plecy, bo nie sposób całą ciążę spać w jednej pozycji, bo ile można...

Dziewczyny, miło ogląda się Wasze brzuszki - wszystkie są piękne, zarówno te małe, jak i większe :) ja swoim pochwalę się za parę dni, kiedy będzie już po remoncie i mieszkanie zostanie ogarnięte, bo teraz nie ma jak znaleźć czystej powierzchni :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, no i witam w 16 tygodniu ciąży - już prawie połowa. Szok! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny powiedzcie mi dlaczego na prawym boku nie można spać?? ja to głównie się na lewym ale ileż można aż ucho nie raz boli od poduszki :D i zreszta zawsze rano budzę się na prawym boku :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa - śpiąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Wyczytałam też, że na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo ;)
    Pianistka to ty dalej nie wiesz któż tam mieszka?
    Laski dajcie spokój z tym spaniem na lewym boku. Tez się w to wkręcałam w poprzedniej ciąży do momentu kiedy się okazało ze ktg lepsze wychodzi na prawym. Kazano mi głównie na prawym polegiwac. Nie ma reguły, anatomia anatomią, a życie życiem. Często nasze organizmy książek nie czytają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:24

Kri lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, na ostatnim USG wyszło że najprawdopodobniej chlopiec ale to było 13+3 więc mimo moich przeczuć na chłopca od początku, nie traktuję tego jak pewniak :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, tak jak Agnesia napisała, wczoraj mój lekarz potwierdził info z prenatalnych (od innego doktorka), że widzi chłopaka :).
    Uśmiałam się na badaniu, bo maluch siedział z ręką opartą o głowę i chyba myślał ;D czy dać się obejrzeć czy też nie hehe ;)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mandragora, na ostatnim USG wyszło że najprawdopodobniej chlopiec ale to było 13+3 więc mimo moich przeczuć na chłopca od początku, nie traktuję tego jak pewniak :)
    Wydawało mi się ze usg miałaś mieć około 17 tak jak ja i stad pytanie ;) ale coś mi się pokrecilo ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ciągle śpię na brzuchu, tzn. tak bokiem, nie leżę całym ciałem na brzuchu, moj lekarz pozwolil i mówił, ze sama poczuje, ze na brzuchu będzie niewygodnie i wtedy się odzwyczaje :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Wydawało mi się ze usg miałaś mieć około 17 tak jak ja i stad pytanie ;) ale coś mi się pokrecilo ;)

Miałam mieć ale niestety odwołane :/ położna chciała zapisać na koniec sierpnia/początek września ale uznaliśmy że to bez sensu bo 10/09 mam połówkowe :) więc czekam sobie grzecznie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ