X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczywiste :) ja tez bede cieszyć tak samo jak sie cieszę bez względu na płeć :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci byłam pewna ze chlopak taki wystarany ale mimo wszystko na usg była lekka nuta niepewności :-d jak na razie lekarz dał 75 % że chłopak ale drugi też potwierdził że coś dynda :-D ale swoją drogą u wielu z Nas będą chłopaki :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
    A co dokładnie ci było ????? bo ja tez je stosowałam w ciąży ale u mnie normalnie:)były ok:)Dobrze je przyjęłam:)

bella
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella6 po różowej wszystko w porzadku, a gdy wezmę biała to walczę ze sobą, żeby jej nie zwrócić, przez ten posmak rybi..A potem szoruje ręce, bo ciągle czuję ten zapach i strasznie mnie cofa.. :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest przewaga może jednego chłopaka, albo dwóch więc dużej nie ma:) Ja za tydzień poznam płeć o ile dziecko pokaże co skrywa czuję że to będzie dziewczynka chociaż od początku nastawiałam się z chęciami na chłopca:) Zobaczymy będę się cieszyła i z synka i córeczki :) gorzej to przetłumaczyć mojemu A. który ciągle mówi że to musi być chłopak i on inaczej sobie tego nie wyobraża :D Powiedział że jak dziewczynka to daje mi chwilę na regeneracje i zabieramy się do roboty by spłodzić syna, swoją drogą mojej koleżanki tata się tak starał i ma 4 córki, a teraz 2 z tych córek mają córki :D która pierwsza urodzi mu wnuka? :D wyścig trwa! ;p

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Bella6 po różowej wszystko w porzadku, a gdy wezmę biała to walczę ze sobą, żeby jej nie zwrócić, przez ten posmak rybi..A potem szoruje ręce, bo ciągle czuję ten zapach i strasznie mnie cofa.. :-)
    Ja tez nie biore z dha bo mam uczulenie na ryby i niestety pregna plus mi szkodzila.. Ja biore zwykly falwit.. Jak to powiedzial moj gin:troche rozsadku tez trzeba a te wszystkie preparaty najbardziej dzialaja na kieszen farmaceutow. Obowiazkowo w zasadzie powinno sie kwas foliowy jesc,reszte mamy z jedzenia , mardrego jedzenia. A kwasu foliowego malo w diecie bo my np malo szpinaku jemy. A dha jest tez w siemieniu lnianym,ktorw jest blogoslawienstwem dla cery,brzucha. Polecam. Ja pilam 0,5 l jeszcze przed ciaza jak sie dlugo staralismy na poprawe sluzu. Smaczne,mozna dodac soku malinowego:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dzionka, jak któraś ma dzisiaj wizytę to powodzenia :)

Mnie od paru dni męczy brzuch, trochę bardziej niż zazwyczaj. I mam wrażenie, że raz na jakiś czas twardnieje więc wieczorem jadę do swojego gina i dowiem się o co chodzi. Strach jest, ale musi być dobrze :P

Wzięłam przed chwilą pierwszą tabletkę Femibionu 2 i jak na razie jest ok :D A raczej dwie tabletki heh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 07:44

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    U nas jest przewaga może jednego chłopaka, albo dwóch więc dużej nie ma:) Ja za tydzień poznam płeć o ile dziecko pokaże co skrywa czuję że to będzie dziewczynka chociaż od początku nastawiałam się z chęciami na chłopca:) Zobaczymy będę się cieszyła i z synka i córeczki :) gorzej to przetłumaczyć mojemu A. który ciągle mówi że to musi być chłopak i on inaczej sobie tego nie wyobraża :D Powiedział że jak dziewczynka to daje mi chwilę na regeneracje i zabieramy się do roboty by spłodzić syna, swoją drogą mojej koleżanki tata się tak starał i ma 4 córki, a teraz 2 z tych córek mają córki :D która pierwsza urodzi mu wnuka? :D wyścig trwa! ;p

U mnie w rodzinie również wyścig trwa :D
    Mój tata ma 2 córki (mnie i siostrę). brat mojego taty też ma córkę. brat mojej mamy ma 3 córki ;) Mój mąż ma 3 młodsze siostry z czego jedna z nich ma już 2 córki :D
    ZERO chłopaków w rodzinie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u ciebie będzie ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę na forum będzie większość chłopaków czy to takie złudzenie? :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do DHA, ja biorę Omegamed Optima Forte w składzie wielka piątka ;)
    - witamina D, żelazo, jod, kwas foliowy i DHA z alg.
    Bardzo je sobie chwalę, ale zamawiam tylko przez internet, bo w aptece stacjonarnej zawołali mi w jednej 89zł, w drugiej 112zł :O, a ja płace 52zł. Super się po nich czuję, a ja niestety z tych gdzie brak suplementacji m.in żelazem zaraz odczuwam.

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Z tego co widzę na forum będzie większość chłopaków czy to takie złudzenie? :D
    Chyba "siły" są wyrównane :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dowiem się dziś, już gadałam od poniedziałku z maluszkiem żeby grzecznie na badaniu i może się ujawni dla mamusi i tatusia :D

Na prenatalnych lekarz powiedział wstępnie, że chłopak ale 11+3 to ja mu nie wierzę do końca ;P i jakieś mam przeczucie na dziewczynkę, ale czas pokaże... może dziś, może za miesiąc ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 09:14

h84fe6ydttjiala2.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno więcej chłopców się rodzi jak ma być wojna. Brrrr. :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawdopodobnie będzie chłopak :) we wrześniu się dowiem czy sie potwierdzi czy nie :) o ile dzidzia bedzie chciała pokazać co ma między nózkami :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, trzymam kciuki za owocną wizytę :)

Kri, nie opowiadaj takich głupot, bo jeszcze coś wykraczesz :P

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja siemię lniane pije akurat na zoladek, leki musiałam odstawić i tylko to mi zostało, czyli skoro pije codziennie to siemię to mogłabym odstawić ta paskudna biała tabletkę?:p

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo;)
    Gratuluje wszystkim mamom synków :) jak tyle chlopakow to moze mam szanse na dziewczynkę ;) moj maz bardzo na to liczy :D

Odebralam wczoraj moj detektor, przyłożyłem wieczorem do brzuszka i od razu usłyszałam tętno wahające sie 130-149uderzen/min i jakos sama sie zdziwiłam, ze albo mam szczęście, albo nie potrafię tego używać ;)
    Przyznam sie, ze w niedziele spanikowałam i pojechałam do szpitala na szybki podgląd, zaczął mnie bolec brzuch tak jak kiedyś sprzed ciąży, a wtedy nie było to nic dobrego. Na szczęście dzidzia ruszała sie i biło pięknie serduszko uspokoiłam sie, ale stad tez pomysł na detektor tętna zeby sobie samej sprawdzić, szczególnie ze jestem po trudnej chorobie i chyba jestem przewrażliwiona :)
    Ps. Chyba zarażam bo juz druga dobra koleżanka jest na początku ciąży :D

Miłego dnia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss o której masz wizytę? Jestem mega ciekawa co tam Ci się urodzi :D

Ja mam przeczucia na dziewczynkę od początku, ale będzie ciekawie jak się okaże chłopak - spadnę z fotela chyba :D

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop szczęściara hihi :) to na pewno było tętno maluszka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ