X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczywiste :) ja tez bede cieszyć tak samo jak sie cieszę bez względu na płeć :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci byłam pewna ze chlopak taki wystarany ale mimo wszystko na usg była lekka nuta niepewności :-d jak na razie lekarz dał 75 % że chłopak ale drugi też potwierdził że coś dynda :-D ale swoją drogą u wielu z Nas będą chłopaki :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja z innej beczki, czy wszystkie tabletki dla drugiego trymestru (te z DHA) mają w składzie olej rybi? Ja po prostu nie mogę ich przelkac.. A jak już pójdzie to nie mogę ruszyć się z domu, bo na wymioty ciągnie i boję się 'niespodzianki', co robić? :p teraz brałam tabletki PRENALEN z DHA i normalnie cos strasznego
    A co dokładnie ci było ????? bo ja tez je stosowałam w ciąży ale u mnie normalnie:)były ok:)Dobrze je przyjęłam:)

bella
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella6 po różowej wszystko w porzadku, a gdy wezmę biała to walczę ze sobą, żeby jej nie zwrócić, przez ten posmak rybi..A potem szoruje ręce, bo ciągle czuję ten zapach i strasznie mnie cofa.. :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest przewaga może jednego chłopaka, albo dwóch więc dużej nie ma:) Ja za tydzień poznam płeć o ile dziecko pokaże co skrywa czuję że to będzie dziewczynka chociaż od początku nastawiałam się z chęciami na chłopca:) Zobaczymy będę się cieszyła i z synka i córeczki :) gorzej to przetłumaczyć mojemu A. który ciągle mówi że to musi być chłopak i on inaczej sobie tego nie wyobraża :D Powiedział że jak dziewczynka to daje mi chwilę na regeneracje i zabieramy się do roboty by spłodzić syna, swoją drogą mojej koleżanki tata się tak starał i ma 4 córki, a teraz 2 z tych córek mają córki :D która pierwsza urodzi mu wnuka? :D wyścig trwa! ;p

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Bella6 po różowej wszystko w porzadku, a gdy wezmę biała to walczę ze sobą, żeby jej nie zwrócić, przez ten posmak rybi..A potem szoruje ręce, bo ciągle czuję ten zapach i strasznie mnie cofa.. :-)
    Ja tez nie biore z dha bo mam uczulenie na ryby i niestety pregna plus mi szkodzila.. Ja biore zwykly falwit.. Jak to powiedzial moj gin:troche rozsadku tez trzeba a te wszystkie preparaty najbardziej dzialaja na kieszen farmaceutow. Obowiazkowo w zasadzie powinno sie kwas foliowy jesc,reszte mamy z jedzenia , mardrego jedzenia. A kwasu foliowego malo w diecie bo my np malo szpinaku jemy. A dha jest tez w siemieniu lnianym,ktorw jest blogoslawienstwem dla cery,brzucha. Polecam. Ja pilam 0,5 l jeszcze przed ciaza jak sie dlugo staralismy na poprawe sluzu. Smaczne,mozna dodac soku malinowego:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dzionka, jak któraś ma dzisiaj wizytę to powodzenia :)

Mnie od paru dni męczy brzuch, trochę bardziej niż zazwyczaj. I mam wrażenie, że raz na jakiś czas twardnieje więc wieczorem jadę do swojego gina i dowiem się o co chodzi. Strach jest, ale musi być dobrze :P

Wzięłam przed chwilą pierwszą tabletkę Femibionu 2 i jak na razie jest ok :D A raczej dwie tabletki heh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 07:44

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    U nas jest przewaga może jednego chłopaka, albo dwóch więc dużej nie ma:) Ja za tydzień poznam płeć o ile dziecko pokaże co skrywa czuję że to będzie dziewczynka chociaż od początku nastawiałam się z chęciami na chłopca:) Zobaczymy będę się cieszyła i z synka i córeczki :) gorzej to przetłumaczyć mojemu A. który ciągle mówi że to musi być chłopak i on inaczej sobie tego nie wyobraża :D Powiedział że jak dziewczynka to daje mi chwilę na regeneracje i zabieramy się do roboty by spłodzić syna, swoją drogą mojej koleżanki tata się tak starał i ma 4 córki, a teraz 2 z tych córek mają córki :D która pierwsza urodzi mu wnuka? :D wyścig trwa! ;p

U mnie w rodzinie również wyścig trwa :D
    Mój tata ma 2 córki (mnie i siostrę). brat mojego taty też ma córkę. brat mojej mamy ma 3 córki ;) Mój mąż ma 3 młodsze siostry z czego jedna z nich ma już 2 córki :D
    ZERO chłopaków w rodzinie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u ciebie będzie ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę na forum będzie większość chłopaków czy to takie złudzenie? :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do DHA, ja biorę Omegamed Optima Forte w składzie wielka piątka ;)
    - witamina D, żelazo, jod, kwas foliowy i DHA z alg.
    Bardzo je sobie chwalę, ale zamawiam tylko przez internet, bo w aptece stacjonarnej zawołali mi w jednej 89zł, w drugiej 112zł :O, a ja płace 52zł. Super się po nich czuję, a ja niestety z tych gdzie brak suplementacji m.in żelazem zaraz odczuwam.

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Z tego co widzę na forum będzie większość chłopaków czy to takie złudzenie? :D
    Chyba "siły" są wyrównane :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dowiem się dziś, już gadałam od poniedziałku z maluszkiem żeby grzecznie na badaniu i może się ujawni dla mamusi i tatusia :D

Na prenatalnych lekarz powiedział wstępnie, że chłopak ale 11+3 to ja mu nie wierzę do końca ;P i jakieś mam przeczucie na dziewczynkę, ale czas pokaże... może dziś, może za miesiąc ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 09:14

h84fe6ydttjiala2.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno więcej chłopców się rodzi jak ma być wojna. Brrrr. :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawdopodobnie będzie chłopak :) we wrześniu się dowiem czy sie potwierdzi czy nie :) o ile dzidzia bedzie chciała pokazać co ma między nózkami :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, trzymam kciuki za owocną wizytę :)

Kri, nie opowiadaj takich głupot, bo jeszcze coś wykraczesz :P

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja siemię lniane pije akurat na zoladek, leki musiałam odstawić i tylko to mi zostało, czyli skoro pije codziennie to siemię to mogłabym odstawić ta paskudna biała tabletkę?:p

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo;)
    Gratuluje wszystkim mamom synków :) jak tyle chlopakow to moze mam szanse na dziewczynkę ;) moj maz bardzo na to liczy :D

Odebralam wczoraj moj detektor, przyłożyłem wieczorem do brzuszka i od razu usłyszałam tętno wahające sie 130-149uderzen/min i jakos sama sie zdziwiłam, ze albo mam szczęście, albo nie potrafię tego używać ;)
    Przyznam sie, ze w niedziele spanikowałam i pojechałam do szpitala na szybki podgląd, zaczął mnie bolec brzuch tak jak kiedyś sprzed ciąży, a wtedy nie było to nic dobrego. Na szczęście dzidzia ruszała sie i biło pięknie serduszko uspokoiłam sie, ale stad tez pomysł na detektor tętna zeby sobie samej sprawdzić, szczególnie ze jestem po trudnej chorobie i chyba jestem przewrażliwiona :)
    Ps. Chyba zarażam bo juz druga dobra koleżanka jest na początku ciąży :D

Miłego dnia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss o której masz wizytę? Jestem mega ciekawa co tam Ci się urodzi :D

Ja mam przeczucia na dziewczynkę od początku, ale będzie ciekawie jak się okaże chłopak - spadnę z fotela chyba :D

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop szczęściara hihi :) to na pewno było tętno maluszka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ