Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A tego to ja juz nie wiem czy ma ksiazeczke ....Agnesia wrote:A powiedz mi czy to pies z hodowli czy mieszaniec? Niestety czasem się zdarza że psy w typie rasy są chore psychicznie przez rozmnażanie kazirodcze. Sama wiesz jaki to związek, te psy rodzą się z wadami częściej niż ludzie z kazirodczych związków. Nie jestem za uśpieniem, ale powinien zrobić podwójną klatkę, lub pies powinien być karmiony z zewnątrz, wiecie tak jak np. świnki że miski sa na zewnątrz trochę i troszkę wewnątrz. Oczywiście też powinien zapewnić trochę ruchu takiemu psu, tutaj bym wybrała miejsce odludne, kaganiec i linkę do chodzenia.

-
A ja Wam powiem , ze ja w swoim zyciu nigdy nie mialam jakiegos grzybka, czy cokolwiek innego , jakas infekcje z moczu, zawsze moje wyniki byly prawidlowe , a w 7 tyg ciazy zrobil badania moczu I wykryli za duzo bakterii jakis , wiec dzwoni do mnie Ginka I sie pyta , czy ja mam jakies problemy z sikaniem, jakies pieczenie, swedzenia, a ja , ze nic I nie wiem o czym ona mowi w ogole , ale I tak mnie wrzucila na antybiotyki na 10 dni, balam sie , ze zaszkodzi malcowi, ale wszedzie na net pisalo, ze to bez bezpieczne anybiotyki .....

-
Mam pytanie odnośnie tych wyników pappa miałam badania prenatalne i wizytę jednego dnia badanie było ciężko wykonać bo mały się źle ulozyl i w dodatku mam tylozgiecie macicy a badanie było przeprowadzone przez brzuch po południu miałam normalna wizytę i lekarz robiąc usg dopochwowo sprawdził wszystko i powiedział aby się nie martwić że wyniki ok będą bo on był w stanie zobaczyć wszystko z tym że moje wyniki od Lexi trochę się różnią i trisomia 21 jest 1:5909, trisomia 18 1; 18367, trisomia 13 1:20000 czy taki wynik jest ok??

-
Ja mysle , ze jest jak najbardziej ok ...Bruśka wrote:Mam pytanie odnośnie tych wyników pappa miałam badania prenatalne i wizytę jednego dnia badanie było ciężko wykonać bo mały się źle ulozyl i w dodatku mam tylozgiecie macicy a badanie było przeprowadzone przez brzuch po południu miałam normalna wizytę i lekarz robiąc usg dopochwowo sprawdził wszystko i powiedział aby się nie martwić że wyniki ok będą bo on był w stanie zobaczyć wszystko z tym że moje wyniki od Lexi trochę się różnią i trisomia 21 jest 1:5909, trisomia 18 1; 18367, trisomia 13 1:20000 czy taki wynik jest ok??
Ja mam 1:8400 ...1:10000 I ja jeszcze robilam nifty , a to mega dobre badanie I u mnie nie ma dowodow na trisomie w ogole , mi sie wydaje , ze wskazanie do aminopunkcji jest , jak jest 1:300 czy cos takiego , moze sie myle ? , albo mozesz sobie zrobic nifty , ale to nie jest standardowe badanie I sporo kosztuje ....
A dla swietego spokoju TWOJEGO , nie mozesz powtorzyc tego genetycznego usg...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:43
Bruśka lubi tę wiadomość

-
Miałam dwa badania w jeden dzień a wyniki pappa dostałam niedawno i lekarz prowadzący ich nie widział, powiedział tylko jak mnie badał że jest wszystko ok i się mam nie martwić. Zobaczymy co powie jak wyniki zobaczy. A badania prenatalne mam wpisane że środowisko niesprzyjajace może z racji tego jak on wykonywał to badanie. Trzymam się tego co widział prowadzący i mówił. I poczekam do wizyty. Dzięki za odpowiedź.

-
Bruśka u mnie przed PAPP-A po usg wyniki w kierunku trisomii 21 był 1:5900 a pozostałe <1:20000. Pani dr mówiła że jeżeli wyniki są wyższe niż 1:300 nie ma się czym przejmować. Tak więc nie ma powodów do niepokoju. Twoje wyniki wskazują, że ryzyko jest niskie.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Doskonale Cie rozumiem, ja rowniez przemyslam na wszelkie mozliwe sposoby , ostatnio do mine dotarlo, ze nie potrafie myslec o niczym innym .... Dziwczyny a Co to be bedzie jak sie nasze dzieciatka narodzaBruśka wrote:Różne myśli przychodzą do głowy jak od początku było trochę kłopotów a do tego mam problemy z tarczyca to mimo że dobre nastawienie to i tak się myśli
nie wiem jak Wy, ale ja oszaleje pozytywnie, to moje piersze dziecko wiec daje sobe prawo