Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja obstawiam dziewczynkę, ciekawe czy się nie mylę
Odnośnie pierwszych ruchów to od kilku dni czuję jednorazowo jakby coś " przejechało " mi w kiszkach. Takie krótkie motylki. Nie jestem pewna czy to już ruchy. Któraś doświadczona mama potwierdzi odczucia? -
Ja test robiłam 7 dpo i wyszedł negatywny, wujek Google powiedzial ze powinna być chociaż jasna kreska(teraz już wiem-bzdura), więc z tego wszystkiego zabalowalam (jak się okazało ostatni raz), do tego w niedzielę lekkie plamienie (implacyjne jak się później okazalo), które ja wzięłam za początek okresu, a tu poniedzialek i nic, coś mnie tchnelo zatestowalam i znowu brak kreski, nie chciałam martwić mojego Najmilszego, więc nie wyrzucilam testu do śmietnika tylko zapakowalam do torebki, żeby później się go pozbyć, patrzę po godzinie na ten test a tu kreska, eureka, ale taki cień cienia.. A każdy kolejny test z każdym kolejnym dniem był coraz wyrazniejszy, ostatecznie 16 dpo beta ponad 800 i wielkie szczęście
-
Mi polozna wytlumaczyla, ze pierwsze ruchy to będzie coś w stylu jakby Cię rybi ogon musnal od środka
I tak miałam już jakiś tydzien temu, a wczoraj czułam coś jeszcze wyrazniejego, jakby dziec robił fikolki i trycil mnie główka, nozka? Nie był to jeszcze taki mocny kopniak, tylko bardziej jak mocniejsze musniecie
-
dla mnie pierwszym ruchem było delikatne puknięcie/kopniaczek
a to co było przed to już sama nie wiem . Niby czułam wcześniej pekające bąbelki ale kto wie co to było
Ja dokładnie nie wiem kiedy miałam owulkę niby robiłam testy owu i niby był +
Program ovufriend mi wyznaczył na 15 dc dzień po teście ovu z +
My serduszkowaliśmy co drugi dzień i niby w dzień owulacji było serduszko i niby ma byc chłopak
Test zrobiłam w 13dpo i wyszły wyraźne dwie krechyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:25
Kubuś
-
Agnesia gratuluje synka
No to jak tyle chłopczyków to ja czekam na upragniona córeczkę
Dziewczyny czy Wam tez sie tak szybko przetłuszczają włosy ?? Mam wrażenie ze tez mi więcej włosów wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:28
-
hehe mi tez sie nie należy
a ja mam łupież już nie powiem ile czasu i włosy tez sie szybko przetłuszczaja a wychodzą tak samo jak i wychodziły wcześniej
agulineczka oczywiście , że możęsz dołączyć !zapraszamy
będzie więcej mamusiek i więcej opini
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:40
Kubuś
-
Mila920 wrote:A jak tu taki koncert życzeń to ja bym chciała bliźniaki
najlepiej parę
no ale to już nie możliwe :p
Ja zawsze chciałam bliźniaki, no i będą. Ale jeszcze nie wiem, czy parka, czy dziewuszki, czy chłopaczki. Ale skoro to koncert życzeń, to chcę Parkę. -
17 tydzień
O Dziecku
Dziecko waży już więcej niż otaczające go łożysko. Mierzy około 12-15 cm (4.7 – 6 cali) i waży około 150 gramów (5 uncji)! Pod jego skórą zaczyna odkładać się tłuszczyk. Jest on niezwykle ważny w procesie metabolizmu i przy wytwarzaniu ciepła. Na dłoniach dziecka widać już malutkie paznokcie. Serduszko pompuje teraz około 24 litry krwi na dobę, a ilość ta będzie rosła wraz z rozwojem dziecka. Kręgosłup zmienia się z miękkiej chrząstki w twardą kość. Łożysko, które w chwili narodzin będzie ważyć około 750 gramów, nadal intensywnie rozwija się. Łożysko jest teraz siecią naczyń krwionośnych odpowiedzialnych za transport składników odżywczych i odchodów. Również pępowina wzmacnia się i robi się grubsza.
O Tobie
Średnio kobiety w tym okresie przybrały już około 2.5 – 4.5 kg, ale Ty możesz mieć własne tempo przyrostu wagi ciała, w zależności od Twojego wzrostu i wagi przed ciążą.
Twój brzuszek staje się coraz większy i bardziej widoczny. Możesz teraz czuć się trochę mniej stabilnie, częściej tracić równowagę, a nawet potykać się. Jest to spowodowane tym, że wraz ze wzrostem brzuszka, zmienia się Twój środek ciężkości. Bądź teraz szczególnie ostrożna i jeśli na co dzień nie chodzisz w butach na wysokich obcasach, prawdopodobnie nie jest to moment na tego typu “szaleństwa”.
Możesz odczuwać teraz większą suchość oka. Pomóc mogą na to kropelki nawilżające do oczu, dostępne w aptekach.
Macica jest teraz wyczuwalna około 4-5 cm poniżej pępka i w dalszym ciągu intensywnie rośnie. Niektóre kobiety czują w tym okresie niewielki ból bądź dyskomfort rozciągających wiązadeł podtrzymujących rosnącą macicę. Jest to zupełnie normalne i nie ma powodów do obaw.
Twoje dziąsła mogą być teraz bardziej podatne na krwawienie, gdyż zwiększyła się ilość krwi w Twoim organizmie i są one bardziej rozmiękczone i wrażliwe na urazy.
Możesz pocić się bardziej niż przed ciążą. Jest to spowodowane zwiększoną przemianą materii.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A jest gdzieś utworzona lista/tabelka (widziałam na innych forach) z przeczuciami co do płci, potwierdzoną płcią dziecka, wybranymi imionami, itp?
Ja od początku ciąży miałam przeczucia co do chłopca i nawet do brzuszka mówiłam w formie męskiejSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ściągnijcie sobie na komórkę aplikacje "moja ciąża"taka biała buźka na pomarańczowym tle,tam jest opisywany tydzien po tygodniu co sie dzieje z maleństwem co z mama ,ile wazy,itp fajna aplikacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:14
Kri lubi tę wiadomość