X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa, ja się igieł nie boję - ba! lubię nawet... ale już kilka razy miałam igłę w plecach i miałam poważne komplikacje... do tej pory odczuwam konsekwencje więc nie będę brała ZZO.
    Co do popękania... zamierzam stosować masaż krocza, Aniball i rodzić w wodzie by przynajmniej spróbować nie pęknąć... ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tusiaa, ja się igieł nie boję - ba! lubię nawet... ale już kilka razy miałam igłę w plecach i miałam poważne komplikacje... do tej pory odczuwam konsekwencje więc nie będę brała ZZO.
    Co do popękania... zamierzam stosować masaż krocza, Aniball i rodzić w wodzie by przynajmniej spróbować nie pęknąć... ;)
    A nie natną Cie? Bo tak samemu potrzaskac to kednak lipa..sisotra ktora rodzila w Belgii mowila ze jej ginka odradzala porod do wody,bo rownie ciezko jest w przypadku komplikacji :/ z reszta u nas w Pl to chyba niemozliwe w normalnym szpitalu..
    Ja sobie umyslilam znieczulenie epiduralne. W Xxi wieku byc silaczka nie ma sensu skoro sa takie sposoby znieczulania. Ale chce rodzic naturalnie,bo mysle ze skoro tak naura (jesli ktos woli Bozia) to wymyslila to znaczy ze tak najlepiej,cjociaz wwiem ze komplikacje sie zdarzaja. Ale i przy cesarkach są( szwy sie rozchodzą,mogą poszyc pecherz moczowy i siusia sie w pampers potem etc) z reszta przeciecie 7 powlok brzusznych to nie zabawa,to powazna operacja,chociaz niektorym wydaje sie ze to "tylko cesarka"

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawosci,slyszalyscie ze dziecko przechodzac przez kanał rodny nabywa tych wszystkich pozytywnych bakterii i "uczy sie" juz radzic sobie z trudnosciami? Slyszalam ze coraz czesciej mowi sie o psychologicznych aspektach porodu na pozniejsze zycie dzieciatka. Sama osobiscie nie mam co do tego zdania ale ktos to chyba obserwowal te mechanizmy uczenia sie juz od narodzin..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen - ja mam prysznic z głębokim brodzikiem, więc jak maluch będzie już większy, to pewnie będzie kąpany w brodziku. A na początku to na pewno wanienka - z tym, że mamy taką większą o niestandardowych wymiarach. Siostra miała nam pożyczyć stelaż, ale stwierdziliśmy, że to nie ma sensu, bo pewnie wanienka nie wlezie na niego. Będziemy stawiać ją początkowo na stole, abym nie musiała się schylać za mocno, a później normalnie na podłodze. :)

Jeśli chodzi o szczepienia, to będę szczepić, ale tylko na te obowiązkowe.
    Generalnie przeraża mnie to, co teraz dzieje się z tymi szczepionkami... szczególnie po tym, jak w moim miasteczku 2-letnia dziewczynka umarła na powikłania po szczepieniach 5w1 bądź 6w1.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buedroneczka tersz tez marze o takim porodzie ale nie wiadomo jak będzie hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous, ze szczepien masz do wyboru 5 w1/6w 1 ( roznia sie ze 6w1 ma jeszcze na zoltaczke w sobie), te skojarzone maja w sobie bezkomorkowego krztusca ( ten lepszy), na nfz macie 3 w 1 z pelnokomorkowym krztuscem( ten gorszy) i osobno hip i polio, ale jest jeszcze ciezkodostepna szczepionka 3w1 z bezkomorkowym krztuscem dedykowana dla wczesniakow ale jak masz recepte i jest dostepna to nikt Ci jej nie odmowi.. Z tych wszystkich najlepsza ta ostatnia ale poki co niedostepna...a na zoltaczke bierzcie dziewczyny engerix... A nie szpitalne... Recepte wypisze nawet ginekolog dostarczacie same- maz do szpitala...
    My poki co nie szczepilismy na nic poza zoltaczka i gruzlica;) reszte odwlekamy ;)
    Pozdrawiam- lutowka 2015

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna lepiej samemu pękać niż być nacinanym bo pękasz fizjologicznie najsłabszych miejscach a jak nacinają to cały mięsień masz przecięty i też możesz dodatkowo popękać.
    Bella dziękuję za post, właśnie słyszałam o szczepionce 3w1 czy 4w1 że mało popularna a dobra

Malvinka lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A nie natną Cie? Bo tak samemu potrzaskac to kednak lipa..sisotra ktora rodzila w Belgii mowila ze jej ginka odradzala porod do wody,bo rownie ciezko jest w przypadku komplikacji :/ z reszta u nas w Pl to chyba niemozliwe w normalnym szpitalu..
    Ja sobie umyslilam znieczulenie epiduralne. W Xxi wieku byc silaczka nie ma sensu skoro sa takie sposoby znieczulania. Ale chce rodzic naturalnie,bo mysle ze skoro tak naura (jesli ktos woli Bozia) to wymyslila to znaczy ze tak najlepiej,cjociaz wwiem ze komplikacje sie zdarzaja. Ale i przy cesarkach są( szwy sie rozchodzą,mogą poszyc pecherz moczowy i siusia sie w pampers potem etc) z reszta przeciecie 7 powlok brzusznych to nie zabawa,to powazna operacja,chociaz niektorym wydaje sie ze to "tylko cesarka"

No właśnie u mnie nie nacinają... tzn nacinają ale w wyjątkowych sytuacjach kiedy naprawdę coś się dzieje, że trzeba maluszka szybko wyciągnąć... A tak przy normalnym porodzie nie. Dlatego liczę na aniball, masaż krocza i elastyczność mojego ciała :D
    Co do porodu w wodzie to można różnie... można tylko część porodu spędzić w wodzie do uzyskania pełnego rozwarcia, mozna dziecko urodzić do wody... tak czy siak na pewno pierwszą fazę chcę spędzić w wodzie.... uśmierza ból i sprawia że skóra jest bardziej elastyczna :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:51

gorgeous lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen u mnie ciuszki są boskie <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie biorę pod uwagę tylko podstawowe szczepionki.

Tulipanna widzę, że z ciebie nocny marek :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jak na razie biorę pod uwagę tylko podstawowe szczepionki.

Tulipanna widzę, że z ciebie nocny marek :)
    Raczej ranny ptaszek Tysiu :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Raczej ranny ptaszek Tysiu :-)
    Juz o 4 wstajesz? Wow :D
    Ja mam problem, żeby się o 9/10 podnieść z łóżka :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam ciekawy artykuł. Może chcecie poczytać :) - http://mamy-mamom.pl/10-mitow-na-temat-porodu/

A ja zmykam robić z mężem obiad :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze polecę z kombinezonem :) Jak Wam się ten podoba???? http://olx.pl/oferta/kombinezon-spiworek-pasuje-do-maxi-cosi-wyjscie-ze-szpitala-58-62cm-CID88-ID8lY1h.html#5091b4ec36

madzia.rka lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah fajny śpiworek :)

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deli fajny :)
    Śmiać mi sie chce bo dziś staje na wagę a tam 52,7 wpisuje w moja aplikacje ciążowa i wyskakuje ze mam nadwagę :) :) moja pierwsza w zyciu nadwaga hahahahahahah :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre Biedroneczka! To ja mam 70kg, co też wpisałam do aplikacji ciążowej i napisało, że mogę mieć lekką niedowagę hahaha

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:51

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to liczy się od wagi jakiej startowalysmy ja miałam na starcie 45kg żywej wagi :)

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ