Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne są te historie, że też się przytrafiają dobrym ludziom...

Lexi śliczny brzuś. Widać, że ciążowy :)

Moja mała coraz mocniej kopie, to naprawdę uspokaja <3

Dobrej nocki.

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to Tysiaa teraz będziesz spokojniej spać :)

a mnie jakies na noc mdłości wzieły :/ przed chwilą myślałam że pojdę wszystko oddać :/ i mi sie frytki odbijają, po co ja je jadłam..:/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi przecież my mamy w Szczecinie wybitnego specjalistę od wad serca. Robi operacje w łonie matki z całego świata do niego przyjeżdżają. Tzn operacje robi na terenie Niemiec jak się nie mylę tak jakoś mi siostra mówiła bo tutaj nie ma warunków i sprzętu. Nie pamiętam jego nazwiska, ale mogę zapytać siostry jeżeli by to zainteresowało. Chociaż ja nie wiem czy takie odpowiadanie jej teraz o lekarzach nie namąci jej w głowie. Może w Łodzi o nim usłyszy.
    Mi lekarz badał serduszko, 2dni temu. Powiedział że ma 4 komory, równy rytm i nie ma 'dziur' jakoś dzięki temu spokojnie czekam na połowówkowe 2.10. Dziś mój prowadzący powiedział że tez zbyt nie mam co się stresować i moja wizyta połowkowa będzie polegała na ładnym nagraniu filmu. Oby się nie mylili. Koleżance współczuję ale trzeba wierzyć :) niedługo urodzi piękne zdrowe dziecko, lekarze też ludzie może się mylą :)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.corinfantis.org/operacja-serca-w-niemczech-informacje-ogolne
    Edward Malec robi operacje w Niemczech nie wiem czy w trakcie ciąży ale jest ponoć najlepszy

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badanie 24.09 i już stresik coby dobrze było.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie smutne te historie, ale tak jak dziewczyny pisza - trzeba wierzyc i walczyc..

ja to mam stres po każdym usg jakies dwa dni i tak do kolejnego ;/ czasami nie dociera do mnie ze tam jest dzidziuś, może dlatego ze nie czuje tych ruchow ;( tzn rozne rzeczy się tam dzieja w tym brzuchu ale nic jednoznacznie mnie nie przekonuje ze to "to"

ciaza uczy cierpliwości :D

dobrego dnia dziewczyny, pogodnego i słonecznego :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że wszytko skończy się dobrze. Mała walczy i wierzę, że wygra.

Mąż mówi, że nie mogę się tak przejmować, że muszę teraz myśleć o naszym Ignasiu. Wiem, że ma rację ale tak ciężko odsunąć od siebie złe myśli.
    Dobrze, że synek się rusza już wyraźnie, jestem spokojniejsza.

Wszystko skończy się dobrze, wierzę w to.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie przyklad kolezanki Lexi pokazuje jak wazne jest dobre oko gina przeprowadzajacego usg grnetyczne i polowkowe. Ze ciaza jest z in vitro nie swiadczy ze najlepsi lekarze sie nia zajmuja,bo to trzeba byc specem od ultrasonografii zeby widziec wady. Polecam zeby kolezanka zrobila usg serca plodu z dopplerem i echo serca maluszka. Niepojete...a ze lekarze brutalnie mowia prawde... To zalezy od tego czego oczekuje pacjent..ja bym nie potrafila sluchac klamstw.. Patrzcie w usa zawsze mowia lekarze prawde,omawiaja mozliwosci.. Pacjenta sie nie klamie,nie obiecuje gruszek na wierzbie.. Wiadomo walczyc trzeba! Jesli maja jechac do łodzi to polecam Grzesiaka z Centrum Zdrowia Matki Polki, on wlasnie w serduszkach jest dobry.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serduszka to mi w tym polowkowym 4d posprawdzal budowe, mam napisane o serduszku: serce w obrebie klatki piersiowej koniuszkiem zwrocone w strone zoladka. Czterojamowe,dwa symetryczne przedsionki,dwie symetryczne komory. Polaczenia A-V zgodne. Prawidlowe drogi wyplywu LVOT-RVOT. Korelacja duzych naczyn prawidlowa.obraz srodpiersia prawidlowy,zarys łuku aorty prawidlowy. I jak badal to te przeplywy sprawdzal w serduszku i to usg tak swiecilo na niebiesko i czerwono. Tzn obraz usg tak swiecil raz tak raz tak a potem na raz i tak i tak,jakby krew zylyna i tetnicza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna usg połówkowe przyjaciółka miała u najlepszego specjalisty (ma międzynarodowe certyfikaty w przeprowadzaniu usg, specjalizuje się w wykrywaniu wad serca właśnie) łącznie z echo serca i wszystko było idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 09:41

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tulipanna usg połówkowe przyjaciółka miała u najlepszego specjalisty (ma międzynarodowe certyfikaty w przeprowadzaniu usg, specjalizuje się w wykrywaniu wad serca właśnie) łącznie z echo serca i wszystko było idealnie.
    No to przeciez ona jest ledwo kilka dni po i nagle soe wada taka powazna zrobila?dziwne,w sumie polowkowe sluzy do wykrywania wszelkich wad.szkoda dziewczyny. Co to za lekarz jej to usg polowkowe robil?? Moze rutyna??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, lekarz też nie jest alfą i omegą :-(
    odnośnie wód mineralnych mocno zmineralizowanych (np. Muszynianka) to czytałam, że nie powinno się ich pić cały czas bo obciążają już i tak obciążone nerki.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No to przeciez ona jest ledwo kilka dni po i nagle soe wada taka powazna zrobila?dziwne,w sumie polowkowe sluzy do wykrywania wszelkich wad.szkoda dziewczyny. Co to za lekarz jej to usg polowkowe robil?? Moze rutyna??
    Połówkowe było jakieś 5 tygodni temu a wada najprawdopodobniej mogła powstać w wyniku przeziębienia. Wytworzył się stan zapalny i zaatakował serduszko.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja nie bronię lekarzy bo im też się zdarzają pomyłki i na pewno na jednej konsultacji się nie skończy. Tylko myślałam, że na tym etapie to już raczej nie powinno się nic dziać a jednak w każdym momencie istnieją inne zagrożenia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie straszcie mnie, że to od przeziębienia, bo mnie coś łapie, aż musiałam apap wziąć. Umrę teraz ze strachu do tego usg połówkowego. Biedni rodzice i biedny dzidziuś. tyle złych ludzi chodzi po świecie, dlaczego takie wady dotykają małe i bezbronne istotki :/

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    odnośnie wód mineralnych mocno zmineralizowanych (np. Muszynianka) to czytałam, że nie powinno się ich pić cały czas bo obciążają już i tak obciążone nerki.

Kurcze a ja ją piłam na poczatku ciąży i w ogóle same wody gazowane pije.. Dzidzia na prenatalnym miała nieznacznie powiększone UKM nerek do 2 mm i może przez to że pije i piłam wodę gazowaną :/ mam nadzieję, że jednak wszystko się unormuje i na połówkowym wszystko będzie dobrze :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia ja też już przechodziłam przez przeziębienie i wszystko z małym w porządku. To nic groźnego jeśli się o siebie zadba i wyleży. To wszystko to nieszczęśliwy splot zdarzeń. Dowiedziałam się, że podają przyjaciółce antybiotyki i czekają na reakcję. Jest w szpitalu. Jeżeli będzie poprawa to oznacza, że jest to zapalenie mięśnia sercowego malutkiej a jeśli nie będą szukać dalej.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a może spróbuj do niegazowanej wody dodawać naturalnych soków? Będzie smakować lepiej no i dalej w miarę zdrowo.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za poniekąd Waszą namową oczekuje kołyski i sie doczekac nie moge. Zalazłam cały zestaw będzie wygodniej mobilniej i pod ręką. Teraz na spokojnie moża łozeczka ogladac ale ciśnienia nie ma :)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne , że takie nieszczęścia dotykają maleństwa. Już sobie wyobrażam co czują rodzice w takim momencie :-(
    Wczoraj obejrzał odcinek 600 g szczęścia i od wczoraj w głowie dziwne myśli , obawa o maleństwo. Usg polowkowe mam 28.09 już się go doczekać nie mogę.

Ja to teraz herbatki popijam, najlepsza z cytryną. A i sok z czarnej porzeczki pyszny:-)

Tusia może faktycznie spróbuj z sokiem jak lexi pisze, a nóż ci zasmakuje.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ