X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka - masz jakies foty kolyski? ;D ja tez bardzo poważnie się zastanawiam nad kolyska :):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    ogladalyscie "Moje 600 gramow szczescia"?wiecie co mi z tego odcinka utkwiło najbardziej w pamieci tekst polozenej,"piekna jestes Matylda naprawde piekna po tatusiu"no ja pirdole rece mi opadly jak ta matka sie musiala poczuc??!!!!jak dla mnie to tragedia!
    A co w tym zlego,ze po tatusiu??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to zależy czy powiedziała to przy matce, bo jeśli tak no to faktycznie nieprzemyślane to było ale jak przy samym tacie to chyba nic zlego, mysle ze bardziej to powiedziała żeby dodac ojcu otuchy :)

niestety dziś nie ogladalam, ale jutro już na pewno ogladne, fajny program ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • MimiZuzi Debiutantka

Wysłany: 16 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chyba zdecyduje się na kołyskę, ewetualnie kosz Mojżesza,ale obawiam się, ze te z wikliny mogą skrzypiec? Jakie kołyski wybieracie, czym się kierujecie przy wyborze? Mi podobają się Babyhome albo Babybjorn, ale ceny są kosmiczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:13

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    ogladalyscie "Moje 600 gramow szczescia"?wiecie co mi z tego odcinka utkwiło najbardziej w pamieci tekst polozenej,"piekna jestes Matylda naprawde piekna po tatusiu"no ja pirdole rece mi opadly jak ta matka sie musiala poczuc??!!!!jak dla mnie to tragedia!
    Oj to bardziej tak na żarty było, przynajmniej ja tak to odebrałam :)
    Super, że maluszek opuścił oddział i mogli ją zabrać do domu :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozważam ta kolyske http://www.darland.pl/kolyska-buk-haft-moskitiera-materac-darland.html
    my nie możemy sobie pozwolić na bardzo droga, bo i tak będzie trzeba kupic lozeczko i to szybko bo pewnie po 3, max 4 miesiącach
    szkoda ze nie ma takich średnich lozeczek, większych niż kolyska ale mniejszych niż normalne

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, śliczna jest :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie lepiej zamiast kupowania kołyski kupic płozy do łóżeczka i tez będzie sie bujało :) My tak zrobimy :) bo szczerze mówiąc też nas nie stać na kołyskę a pożniej na łóżeczko po paru miesiacach. A zawsze w zamian za ta kołyskę można kupic sobie jakies bujadełko dla dziecka żeby sie chuśtało :) to jest moje zdanie ale każdy zrobi jak zechce :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi byłam w aptece, jest tran mollers z wit d i e bez wit a :) tylko stosunkowo drogi, ale pewnie można taniej znaleźć

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam nie tyle co chodzi o bujanie co o wielkość - mamy bardzo mala sypialnie i lozeczko nie wejdzie - a kolyske sobie przywieziemy na noc do sypialni na na dzień będzie w pokoju obok - potem nie wiem co będzie, ale pewnie będziemy starac się dziecko przyzwyczajać do spania w innym pokoju, ewentualnie upatrzyłam fajne lozeczko na kolkach tylko ono może nie wejść do pokoju ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka kołyska piękna. No ja jak już kupię to używaną. Koszt ok 100 zł na olx więc tak akurat a w razie czego żeby można mieć malucha blisko u nas w pokoju na początku. A łóżeczko mamy w spadku więc można tych parę groszy zainwestować w kołyskę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Lexi byłam w aptece, jest tran mollers z wit d i e bez wit a :) tylko stosunkowo drogi, ale pewnie można taniej znaleźć

Dzięki na info. Na pewno poszukam. Bo wtedy w zasadzie DHA nie trzeba dodatkowo kupować. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nadal czekam na paczkę jutro wrzuce najwyżej zdjęcia z aukcji ja dałam 180 zł z materacem posciela obijakiem i baldachimem wypierze się wyprasuje i będzie ok. Napusali że korzystali tylko 3 miesiące ja pewnie też dłużej już nie będę używać więc szkida kasy wywalac pitem sprzeda się i dołoży do czegoś innego. A tak małe dziecko to wątpię żeby coś mogło zniszczyć. Chyba że jak obejrze coś mi nie będzie pasowało to się wymieni. Ja oglądałam na olx ale wychodziło drogo bo przynajmniej w moim regionie same kołyski lub te co mi się spodobaly to odbiór osobisty a kawał drogi.teraz szukam jakiejś fajnej karuzeli.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja wcale o kolysce nie myślałam a w sumie przemyslelusmy sprawę że to nam trochę ułatwi bo lizeczko jak będzie i nawet na kółkach to ja go nie wyciagne z pokoju bo nie obroce go w przedpokoju. Więc ta kołyska to tak na pierwsze 3 miechy jak musisz mieć malca na oku.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dzięki na info. Na pewno poszukam. Bo wtedy w zasadzie DHA nie trzeba dodatkowo kupować. :)
    ten dokładnie
    http://www.mollers.pl/dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-mollers-forte-z-tranem/#comp-tab
    jest polecany dla kobiet w ciąży i karmiących

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja tez mam mały pokój ale na szczescie łóżeczko mi się zmieści :) może jakby sie nic nie miesciło to tez bym kombinowała . Chociaz wydaje mi sie że na kołyskę potrzeba więcej miejsca bo żeby pobujać to trzeba mieć odsunieta od ściany :)no chyba że ma posłuzyc jako łózeczko jedynie i nie bujać tylko do sciany przysunąć to może faktycznie ma mniejsze wymiary niż normalne łóżeczko :)

Ale wizualnie jest bardzo ładna :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi łóżeczko wejdzie tylko tyle że nie wyjdzie aby na dzień je gdzieś indziej przesunąć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wlasnie jest duzomiejsca "na srodku" ale lozeczko nie wejdzie, także kolyske będzie dalo się nawet bujac :)
    przemyślimy to jeszcze, znalazłam tez takie lozeczko z koleczkami fajne i możnaby je od razu wziąć ale wlasnie boje się czy przewiozę je na noc przez korytarz ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No mi łóżeczko wejdzie tylko tyle że nie wyjdzie aby na dzień je gdzieś indziej przesunąć.
    A dlaczego chcesz gdziekolwiek przestawiać łóżeczko w sumie nigdy nie słyszałam nigdy żeby ktoś tak robił? Z czymś jestem do tylu?

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba Bruśka ma mala sypialnie, ja mam podobnie - jakby stało tam lozeczko w dzień to by się wejść swobodnie nie dalo bo zastawiloby caly pokoj, ani szafy otworzyć ani nic

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ