Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnesia wrote:Kupiłam koc i poduszkę stacjonarnie w Warszawie, chce jeszcze jeden koc, otulacz i te prześcieradła. Zastanawiam się nad kurką babci Dany
Szkołe rodzenia wybrałam na Monte Cassino 
A to mam jeszcze jedno pytanko co do tej SR. Zajęcia odbywają się w ramach NFZ czy prywatnie? Bo szukałam ale są sprzeczne informacje w necie.
-
Hej
dzis jestem po pierwszych zakupach ciążowych w h&m i kupiliśmy pierwsze ubranka dla naszej Fasolki
mąż to sie cieczy z nich chyba bardziej niż ja, bo juz w drodze powrotnej jak spotkaliśmy mojego tatę to wyciągnął i sie chwali , a w domu to juz z 3 razy wyciągał z szafy i oglądał przy tym bardzo sie ciesząc
w auchan trafiliśmy na promo body 7 sztuk za 30 zł i w reserved kids 2 śmieszne bodziaki.
SR ogólnie jest na NFZ o ile jeszcze sa miejsca. Ja na razie jeszcze nie mam pozwolenia od gin wiec sie nie zapisalam,ale u nas Wrocław koleżanka w 28 tc juz nic wolnego na NFZ nie znalazła i musiała isc prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 21:10
-
Tusiaa wrote:Ja jestem jakaś dziwna dziewczyny bo jak leżę na plecach i czuję taką ciężkość w brzuchu bo chyba wtedy mały sie wypina (tak mi sie wydaje) ale nie lubię tego uczucia, czuję , że mi skórę rozrywa i jeszcze do tego taki twardy brzuszek.

Mam identycznie! Bałam się, że może coś ze mną nie tak i że nikt tak nie ma... Właśnie sama nie wiem, czy nie są to skurcze - ciężko to określić w pierwszej ciąży.
-
nick nieaktualnyNie czytaj w necie, ja przeczytałam że w Zdrojach jest płatne a to nie jest prawdaLexi150 wrote:A to mam jeszcze jedno pytanko co do tej SR. Zajęcia odbywają się w ramach NFZ czy prywatnie? Bo szukałam ale są sprzeczne informacje w necie.
większość szkół rodzenia jest na NFZ więc najlepiej dzwonić i pytać
czy mają kontrakty
-
nick nieaktualnyAgnesia no tak, nie doczytałam
ostatnio nie miałam czasu na forum i tylko w oczy mi się rzuciło, że planujesz zakupy w la millou
ja chciałam kupić kocyk, kupimy też jeden no name z allegro, mąż już nawet wybrał wzór, SAM wybrał, dumna jestem z niego
no i zobaczymy jak jakościowo będą się prezentować 
Wczoraj byłam na dyskotece, ale było fajnie, tylko w nocy trochę mnie pachwiny bolały, jednak forma już nie ta
Miałyście już krzywą cukrową? Tego się boję na chwilę obecną najbardziej -
Ja to dopiero 17 tydz krzywą cukrową będę robić za jakiś miesiąc. strasznie mi niedobrze ostatnio. W 1 trymestrze nie miałam żadnych dolegliwości a teraz i plecy i głowa i zgagi mam, wymioty też się zdarzyły. Nie wiem czy to normalne myślałam że w 2 trymestrze to już żołądkowych przebojów nie ma...
-
Z tego co wiem to krzywa dopiero ok 24 tc jest robiona, chyba że glukoza na początku ciąży wychodzi za wysoko to wtedy wcześniej. A i chyba każdą to czeka bo muszą sprawdzić jak po obciążeniu glukozą reaguje organizm. W przyszłym tyg podpytam jak to jest dokładnie.
Kri no ja gdzieś wyczytałam, że kobiety które w I trym miały spokój czasami w drugim mają rewolucje żołądkowe i nudności ale to nie ma reguły. Mi się też jeszcze czasami zdarzają ale baaardzo rzadko.
Wczoraj Synek buszował cały wieczór. To takie dziwne uczucie. Dziś rano też wystarczyło lekko puknąć w brzuszek i od razu się odezwał. Póki co jednak czuję Go tylko jak leżę na plecach lub w pozycji półleżącej. Inaczej jakoś chyba trudno mu się przebić.
-
Ja idę na krzywą cukrowa jutro, na rozpisce moich badań od lekarza glukoze mam zrobić między 20-24 tc, a że w czwartek mam wizytę to idę jutro, mam nadzieję, ze nie będzie tak źle

I stąd moje pytanie, slyszalam ze przy tym badaniu wchodzi sie bez kolejki?

-
Mila u mnie w Diagnostyce tak jest. Wchodzisz i mówisz, że ciężarna na krzywą i już. A i tak po pierwszym pobraniu czekasz 2 godziny więc swoje wysiedzisz. Już nie raz przepuszczałam mamuśki więc teraz ja sobie wejdę bez kolejki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marissith dokładnie Tobie nie powiem jak będzie teraz ale jak byłam w szpitalu na diagnostyce hormonalnej to miałam pierwsze na czczo, później pyszna glukoza i po 2h kolejne. Może teraz faktycznie 3 razy będzie. No i z tą cytryną też jest różnie. W szpitalu zabronili dodać jej do glukozy a w diagnostyce pozwalają więc co punkt to inne zasady.
-
nick nieaktualny