Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marissith wrote:Ja też miałam to badanie z grupą krwi. Idę w środę do lekarza to wypytam o badanie glukozy dokładnie, bo teraz już dostane na nie skierowanie. Dzisiaj robiłam badania z krwi, jestem ciekawa jak tam moja anemia

Marissith a anemię masz jako skutek uboczny clexane czy tak ogólnie?
Jutro idę zrobić posiew moczu bo coś mnie pęcherz boli to chyba od razu walnę sobie morfologię. Chociaż ostatnio i płytki i hematokryt miałam super. -
nick nieaktualnyA po clexane może być anemia? Nawet nie sądziłam.Lexi150 wrote:Marissith a anemię masz jako skutek uboczny clexane czy tak ogólnie?
Jutro idę zrobić posiew moczu bo coś mnie pęcherz boli to chyba od razu walnę sobie morfologię. Chociaż ostatnio i płytki i hematokryt miałam super.
Już od 2 mc mam anemię ale miałam też straszne mdłości. Teraz biorę żelazo po którym mnie mdli, więc błędne koło. Mocz też robiłam, bo miałam ketony ostatnio. Do tego jeszcze magnez i glukozę. Chyba gin po cichu podejrzewa cukrzycę ciążową przez ten aceton w moczu. -
U mnie badanie krzywej wyglda tak pierwsze na czczo drugie po godzinie i trzecie po dwóch z tym że proponuję zabrać kasiazke naładowany tel bo powinno się siedzieć cały czas i jak najmniej chodzić już nie raz widziałam jak pielęgniarki się dra że to zafalszowuje wynik. Mnie to czeka gdzieś listopadzie teraz mam wizytę 7 i nie kazał jeszcze robić.

-
marissith wrote:A po clexane może być anemia? Nawet nie sądziłam.
Już od 2 mc mam anemię ale miałam też straszne mdłości. Teraz biorę żelazo po którym mnie mdli, więc błędne koło. Mocz też robiłam, bo miałam ketony ostatnio. Do tego jeszcze magnez i glukozę. Chyba gin po cichu podejrzewa cukrzycę ciążową przez ten aceton w moczu.
No mi tak ginka mówiła, że często po clexane jest anemia. Oby podejrzenia co do cukrzycy się nie potwierdziły. -
Biore cytryne, ale szczerze to nie wiem czy pozwola mi ja zjesc/dodac, okaże się jutro

czyli wpycham się bez kolejki (u mnie w miescie jest to dosłownie 'wpychanie' bo ludzie mało Cię za to nie zlinczuja hehe).
Badanie PTA mialam na początku ciazy, a teraz będę powtarzać, w spisie badań od gina mam to badanie 3-krotnie. Widocznie tak trzeba

-
Ja od 8tc zmagam się z bólami lędźwi, skoro maść przeciwbólowe działa to oznacza że przedostaje się do krwiobiegu. Ja z takich rzeczy nie korzystam. Jako profilaktykę stosuje wypoczynek i umiarkowany wysiłek. Wiadomo nie zawsze się da, kiedy ból daje o sobie znać po prostu staram się przeczekać.Kri wrote:Dziewczyny a orientuje się któraś czy na nap**** krzyż można posmarować jakąś maścią przeciwbólową? Czy to tak samo może być niebezpieczne dla dziecka jak tabletki ?
-
Napiszę jutro
mam nadzieję, ze utrzyma mi się to w żołądku.. czyli idę na pierwszy ogień? Nikt nie pił wcześniej?
koleżanka piła ostatnio i twierdzi, ze nie było tragedii, za to druga koleżanka próbowała 2 razy i dwa razy się nie udało, ostatecznie położyli ja do szpitala i tam jakoś jej inaczej ten cukier sprawdzili.

-
Ostatnio będąc na wizycie otrzymałam od lekarza namiary na rehabilitantkę która zajmuje się tylko kobietami w ciąży. Jeśli moje bóle faktycznie zaczną mi tak dokuczać ze będę miała trudności z normalnym funkcjonowaniem to wtedy skorzystam jej usług.
-
Tez sie czasem zastanawiam nad porodem,ale powtarzam sobie ze dam rade innego wyjscia nie mamy przeciez :)tez mam niski prog bolu,a bol pewnie straszny,ale najwazniejsze zeby szybko poszlo :)dziewczyny a czy jak bedziecie juz po porodzie bedziecie tutaj opisywac jak to bylo ??

Ale w sumie lubię słodkie więc moze nie będzie tragedii, oby. Mila daj jutro znać czy było bardzo źle