X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ja też miałam to badanie z grupą krwi. Idę w środę do lekarza to wypytam o badanie glukozy dokładnie, bo teraz już dostane na nie skierowanie. Dzisiaj robiłam badania z krwi, jestem ciekawa jak tam moja anemia ;)

Marissith a anemię masz jako skutek uboczny clexane czy tak ogólnie?

Jutro idę zrobić posiew moczu bo coś mnie pęcherz boli to chyba od razu walnę sobie morfologię. Chociaż ostatnio i płytki i hematokryt miałam super.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Marissith a anemię masz jako skutek uboczny clexane czy tak ogólnie?

Jutro idę zrobić posiew moczu bo coś mnie pęcherz boli to chyba od razu walnę sobie morfologię. Chociaż ostatnio i płytki i hematokryt miałam super.
    A po clexane może być anemia? Nawet nie sądziłam.
    Już od 2 mc mam anemię ale miałam też straszne mdłości. Teraz biorę żelazo po którym mnie mdli, więc błędne koło. Mocz też robiłam, bo miałam ketony ostatnio. Do tego jeszcze magnez i glukozę. Chyba gin po cichu podejrzewa cukrzycę ciążową przez ten aceton w moczu.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie krzywej wyglda tak pierwsze na czczo drugie po godzinie i trzecie po dwóch z tym że proponuję zabrać kasiazke naładowany tel bo powinno się siedzieć cały czas i jak najmniej chodzić już nie raz widziałam jak pielęgniarki się dra że to zafalszowuje wynik. Mnie to czeka gdzieś listopadzie teraz mam wizytę 7 i nie kazał jeszcze robić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba ważna jest też pira badania ja sobie chciałam tak jechać o 6 i po 8-9 mieć skończone a podobno to trochę za wcześnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A po clexane może być anemia? Nawet nie sądziłam.
    Już od 2 mc mam anemię ale miałam też straszne mdłości. Teraz biorę żelazo po którym mnie mdli, więc błędne koło. Mocz też robiłam, bo miałam ketony ostatnio. Do tego jeszcze magnez i glukozę. Chyba gin po cichu podejrzewa cukrzycę ciążową przez ten aceton w moczu.

No mi tak ginka mówiła, że często po clexane jest anemia. Oby podejrzenia co do cukrzycy się nie potwierdziły.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientuje się któraś czy na nap**** krzyż można posmarować jakąś maścią przeciwbólową? Czy to tak samo może być niebezpieczne dla dziecka jak tabletki ?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore cytryne, ale szczerze to nie wiem czy pozwola mi ja zjesc/dodac, okaże się jutro :-)
    czyli wpycham się bez kolejki (u mnie w miescie jest to dosłownie 'wpychanie' bo ludzie mało Cię za to nie zlinczuja hehe).
    Badanie PTA mialam na początku ciazy, a teraz będę powtarzać, w spisie badań od gina mam to badanie 3-krotnie. Widocznie tak trzeba :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się słabo zrobiło na myśl o glukozie :D Ale w sumie lubię słodkie więc moze nie będzie tragedii, oby. Mila daj jutro znać czy było bardzo źle ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Dziewczyny a orientuje się któraś czy na nap**** krzyż można posmarować jakąś maścią przeciwbólową? Czy to tak samo może być niebezpieczne dla dziecka jak tabletki ?
    Ja od 8tc zmagam się z bólami lędźwi, skoro maść przeciwbólowe działa to oznacza że przedostaje się do krwiobiegu. Ja z takich rzeczy nie korzystam. Jako profilaktykę stosuje wypoczynek i umiarkowany wysiłek. Wiadomo nie zawsze się da, kiedy ból daje o sobie znać po prostu staram się przeczekać.

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę jutro :-) mam nadzieję, ze utrzyma mi się to w żołądku.. czyli idę na pierwszy ogień? Nikt nie pił wcześniej? :-) koleżanka piła ostatnio i twierdzi, ze nie było tragedii, za to druga koleżanka próbowała 2 razy i dwa razy się nie udało, ostatecznie położyli ja do szpitala i tam jakoś jej inaczej ten cukier sprawdzili.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywą cukrową teściowa moja szanowna miała robioną niedawno. Jak ona uwielbia słodkie, to mówi, że glukoza była tak obrzydliwa , że mało nie zhaftowała. ale nie straszę, absolutnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:27

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio będąc na wizycie otrzymałam od lekarza namiary na rehabilitantkę która zajmuje się tylko kobietami w ciąży. Jeśli moje bóle faktycznie zaczną mi tak dokuczać ze będę miała trudności z normalnym funkcjonowaniem to wtedy skorzystam jej usług.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila będziesz pierwsza, pokaż klasę hihi ;D

Nawet jeśli glukoza będzie obrzydliwa to trudno, przeżyjemy gorsze rzeczy jak np poród ;P

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa mam nadzieje, że aż tak się to u mnie nie posunie... 3 mam kciuki też u Ciebie!

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa skąd wiesz że poród jest taki straszny ? :D przecież nie rodziłaś jeszcze hehe :D może nie będzie tak źle, może pojdzie łatwo , szybko z minimalnym bólem :D :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę się nastawić na ogromny ból a najwyżej pozytywnie zaskoczyć :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę o porodzie, odsuwam to od siebie. Może nie będzie tak źle i "urodzimy" bez jednego skurczu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:44

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś damy radę :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ostatnio zaczęłam sie zastanawiać nad porodem.I powiem Wam że na samą myśl się trzęse;/ mam strasznie niski próg bólu,nie wiem co to będzie

olenka173065
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie czasem zastanawiam nad porodem,ale powtarzam sobie ze dam rade innego wyjscia nie mamy przeciez :)tez mam niski prog bolu,a bol pewnie straszny,ale najwazniejsze zeby szybko poszlo :)dziewczyny a czy jak bedziecie juz po porodzie bedziecie tutaj opisywac jak to bylo ??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ