X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek najczęściej harce po jedzeniu, i jak stoję. Na leżące trudno go wyczuć bo mam łożysko na tylnej ścianie i jak Leszek to bąbelek ucieka gdzieś głęboko, nawet na usg lekarz mówił ze trudno do niego zajrzeć

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia - mam własny wyczekany egzemplarz "Położnej", więc niebawem zabieram się za niego! :)

Ja też na razie nastawiam się na poród naturalny. Co do znieczulenia - w szpitalu, w którym będę wszystko zależy od obecności anestezjologa. Jeśli będzie mnie bardzo bolało, a anestezjolog będzie, to pewnie poproszę, choć boję się igieł, więc pomyślę. :P A jeśli wyjdzie, że musi być cesarka, to będzie i też zła nie będę, bo dla Jasia wycierpię wszystko. :)

Dziewczyny, czy leci Wam siara z piersi? Dwa dni temu siedzę przed komputerem, a tu koszulka mokra... Wczoraj też trochę poleciało. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie nic nie leci ale brodawki zrobiły się bolące i ogromne więc może zacznie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą brodawki, są takie gorące :(

Dziewczyny! A jak tam Wasze jedzeniowe zachcianki? Od wczoraj mam straszna ochotę na dania z ryżem! Albo coś na mega ostro! :) może podpowiecie jakieś przepisy? :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ja właśnie zrobię dziś kurczaka po chińsku z warzywami i ryżem jaśminowym. Oczywiście między warzywami znajdą się kiełki fasoli mung, fajnie jak znajdę w sklepie takie na ostro z chili :)

lula.91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia brzmi pysznie!! dawno nie jadłam kurczaka w wersji chińskiej :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Curry z mleczkiem kokosowym papryka.

lula.91 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuj, kiedyś uwielbiałam ostre rzeczy, a teraz ogórki kiszone, kapusta, albo coś łagodnego, mlecznego, kurczak z ryżem, jakiś biały sos, generalnie jak dla pacjentów szpitala chorych na choroby zw. z układem trawiennym :D Mogłabym też pić hektolitrami mleko :) więc ja ze swojego menu polecam płatki z mlekiem, albo surówkę z kiszonej kapusty hehe

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczesniej jadłam makarony ze wszystkim :D ogólnie nie mam jakis takich zachcianek ze musze cos zjesc i koniec. Jem bo trzeba albo mi sie nudzi i leze i nic nie robie albo jak czuje że jest mi niedobrze i muszę miec coś w buzi :)
    Zaczełam jesc wędliny których nie ruszałam przez 3-4 miesiace i w sumie kotlety jem bez oporów teraz :)

A co do ruchów to mój mały szaleje. Nie raz czuję, że mnie gdzies tam w środku po tyłku kopie heh :D czuję ruchy codziennie i w ciągu całego dnia. Głownie po jedzeniu albo jak jestem na nogach poł dnia to wtedy i jak sie położe to mnie kopie wtedy. Zastanawiam sie kiedy to dziecko spi heh :)

A co do pikantnego jedzenia :P zraziłąm się jak byłam na poczatku ciązy. Jadłam pikantne kabanosy 2 albo 3 dni pod rząd i sie nimi zatrułam :D Także z ostrych potraw też rezygnuje :) NIc niestety nie doradze bo mój jadłospis jest taki że jem wszystko i nic :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:34

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj kroliczek sobie kica zazwyczaj z rana i wieczorem w dzien czasami tez,ale mniej.Chociaz teraz zjadlam pudding i wafelki to cos poczulam :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie. Mimo wątpliwości związanych z podróżą będąc przeziębioną jednak poleciałam na weekend i było bardzo udanie. Kuracja kilogramem czosnku, sokiem z malin i cytrynami przyniosla oczekiwane rezultaty i przeziebienie w asadzie udalo sie pozegnac :)
    Malutkiej weekend chyba też się podobał, przynajmniej tak staram się interpretować jej kręcenie się w brzuchu. Zauważyłam, że ma swoje ulubion pory aktywności, zazwyczaj rano jak przyjezdzam do pracy i spokojnie siedze przy biurku i czesto wieczorem w okolicach 18-19 :) No i po mojej wiekszej aktywnosci gdy spokojnie usiade lub sie poloze to wtedy czesto sie kreci tak jakby chciala powiedziec "mama, pobujaj jeszcze" :) A jak wasze maluchy, tez maja juz swoje zwyczaje??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:33

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witam się po weekendzie. Mimo wątpliwości związanych z podróżą będąc przeziębioną jednak poleciałam na weekend i było bardzo udanie. Kuracja kilogramem czosnku, sokiem z malin i cytrynami przyniosla oczekiwane rezultaty i przeziebienie w asadzie udalo sie pozegnac :)
    Malutkiej weekend chyba też się podobał, przynajmniej tak staram się interpretować jej kręcenie się w brzuchu. Zauważyłam, że ma swoje ulubion pory aktywności, zazwyczaj rano jak przyjezdzam do pracy i spokojnie siedze przy biurku i czesto wieczorem w okolicach 18-19 :) No i po mojej wiekszej aktywnosci gdy spokojnie usiade lub sie poloze to wtedy czesto sie kreci tak jakby chciala powiedziec "mama, pobujaj jeszcze" :) A jak wasze maluchy, tez maja juz swoje zwyczaje??
    mój dzidziuś wierci się od niedawna, ale najczęściej po obiedzie i wieczorem. A szczególnie lubi harcować po kąpieli hehe bo zawsze po kąpieli buszuje jak szalony/szalona :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:59

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do preferencji żywieniowych to takich nie posiadam. Ostatnio jem bo się zmuszam bo czasem aż mnie zaczyna skrecac z głodu. Jak do tej pory nie miałam mdłości i ani razu nie wymiotowalam ale nie mam ochoty na jedzenie. I ostatnio zgaga mnie męczy. Teraz idę robić spaghetti miłego popołudnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki ;))) ja sie nie udzielam na forum , Bo ja nie mam czasu szczerze mowiac .... Pracuje caly etat czesto nawet wiecej ....CZuje sie dobrze , przytylam za duzooo to napewno , jedynie co moge powiedziec , ze boli mnie kregostup w dolnej czesci, bardziej kosc ogonowa .... Czuje ruchy mojego szkraba ;))))) nie tam jakies babelki , bardziej jak soda heh Jest ruchliwy ... Dzisiaj mialam 2 trimester usg I wszystko co trzeba pomierzyli I wyglada , ze jest wspaniale , co cieszy najbardziej .... Mam tez fotki I video w 3d :)))))) myslimy nad imieniem I chyba bedziej Maximillian .... ;) z zakupow to jeszcze nic nie mam , oprocz 3 malych ubranek , ja bede miec baby shower , to pewnie duzo rzeczy dostane ...Pozdrawiam Was serdecznie I do uslyszenia ;)))))
    Aha
    Edycja
    Malutki wazy 283 gramy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:58

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans super,ze wszystko ok :)
    A ja wlasnie zjadlam lazanie i frytki :)

Evans lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zgłębiałyście może już temat termometrów?? Jakoś mnie naszło dzisiaj na ten temat i znalazłem to: http://misure.pl/product.php?id_product=11

Może macie już jakieś doświadczenia z takimi termometrami i jesteście w stanie coś polecić/odradzić/wypowiedzieć się o tym sprzęcie z linka :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Odkad moja dzidzia się zaczela ruszac to już codziennie się rusza ;) najbardziej jak leze - ale przez dzień tez mi się zdarza poczuc :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr mi się wydawało, żę takie termometry kosztuja koło 100zł a tu taki tani. Osobiscie nie miałam stycznosci z ta firmą ale koleżanka miała tez na podczerwień ale inny ale była i jest zadowolona :) Tez będe musiała zakupić ale jakiej firmy to nie mam pojecia :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki, cukier w normie (chyba, bo tyle dowiedziałam się od wujka google), może któraś jest zorientowana?
    glukoza na czczo - 79 mg/dl
    po 1h - 93 mg/dl
    po 2h - 72 mg/dl

Za to znowu mam problem z tarczycą, TSH znów skoczyło, a już było ładnie wyrównane.. Moja ostatnie wyniki:
    25.06 - 4,69
    1.07 - 3,5
    24.07 - 2,92 (dawka 37,5 mg euthyroxu)
    24.08 - 1,9 (dawka 62,5 mg euthyroxu)
    no i dzisiaj 4,2 z tą samą dawką! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:57

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ