X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    No i mam wyniki, cukier w normie (chyba, bo tyle dowiedziałam się od wujka google), może któraś jest zorientowana?
    glukoza na czczo - 79 mg/dl
    po 1h - 93 mg/dl
    po 2h - 72 mg/dl

Za to znowu mam problem z tarczycą, TSH znów skoczyło, a już było ładnie wyrównane.. Moja ostatnie wyniki:
    25.06 - 4,69
    1.07 - 3,5
    24.07 - 2,92 (dawka 37,5 mg euthyroxu)
    24.08 - 1,9 (dawka 62,5 mg euthyroxu)
    no i dzisiaj 4,2 z tą samą dawką! :/
    Cukier w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Agnesia, a ta książka pt. Położna to czyjego jest autorstwa? Też chętnie bym sobie ją przeczytała :)

Wiecie dziewczyny jak to u Was w mieście wygląda z ZZO? Jest naprawdę dostępne? Od moich rodzących wcześniej koleżanek (nawet miesiąc temu, już po zmianach przepisów) wiem, że to jedna wielka ściema. Anestezjologów jest za mało albo w szpitalach kłamią, że ich nie ma dostępnych
    Jeannette Kalyta- Położna. 3550 cudów narodzin :)

Ja wiem że może być za późno ja na to liczę że gdy się zdecyduje żeby było już za późno;p
    A co do ruchów to wszędzie je czuje, dziś Tymek był bardzo ruchliwy. Lubi chodzić na zakupy bo dziś sporo ich robiłam i właśnie wtedy się kręcił :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio tsh miałam 2.43 i za duże kazali podniesc letrox na 88 z 75. Z tym że ja mam hashimoto. Więc ja bym dawkę na 75 podniosła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 19:21

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydawało chyba że już 2 tyg temu coś czułam... A teraz nic i od tamtej pory cisza. Aż się niepokoje...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Kri ;) ja tez się martwiłam az nagle z dnia na dzień zaczelam czuc i tak już zostało :)

Kri lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się witam wieczorowo.
    Dziś troszkę pośmigałam ale czuję się dobrze, więc chyba mogę trochę sobie na więcej ruchu pozwalać. Tylko martwię się, że znowu jakieś przeziębienie mnie łapie. Oby przeszło bokiem.

Mój synuś rusza się codziennie ale czuję go tylko w pozycji leżącej lub półleżącej. Przy siedzeniu lub chodzeniu jeszcze nie. No i nie są to kopniaki (taki zdarzył się tylko raz) ale bardziej "ruch robalka" pod skórą. Uwielbiam to uczucie.

A co do termometru to już zakupiłam i kiedyś wrzucałam linka ale ponawiam i polecam. Jest naprawdę ekspresowy.
    http://allegro.pl/microlife-nc-150-termometr-bezdotykowy-5l-gwar-i5597324201.html

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie kolczyka w pepku i kiedy planujecie go wyjac??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyciągnelam od razu jak dowiedziałam się że jestem w Ciąży :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tysiaaa93 ja to wścibska baba jestem :P Wlazłam w Twój pamiętnik i widziałam pięczątkę ginekologa z mojego miasta? Czyżbyśmy mieszkały po sąsiedzku?; - )

Ja martwiłam się cały weekend, bo bobo nic a nic nie dawało o sobie znać, za to wzdęło mnie jak na 7mc. W sobote generalne sprzątanie mieszkania, tak to jest niestety jak się tego nie robi na bieżąco :P a wczoraj wyprawialiśmy 27 urodziny mojego małża :)
    Dzisiaj na szczęście "bombardowanie" brzuszka powróciło.

Ze smaczków to mi się śnią pączki po nocach :/
    Hihi a bardzo możliwe :D Świat jest mały ;D Wiem, że ma swoją przychodnię w Mińsku Maz. bo tam chodzę :D I chyba jeszcze gdzieś przyjmuje w Wawie, no i jest położnikiem w szpitalu Bielańskim. Mam nadzieję, że zdążę tam dojechać jak się akcja zacznie :D

Pączki mniam :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka jutro zadzwonie z wynikiem do mojej endokrynolog i pewnie zwiększy mi dawke, dziwią mnie tylko te skoki, hashimoto nie mam stwierdzonego. Przynajmniej już wiem skąd ostatnio takie samopoczucie u mnie, mam nadzieje tylko, że ten wynik nie wpływa na moje maleństwo.. Eh eh

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno z maluszkiem wszystko jest dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży miałam takie tsh to dostałam dawkę 120. Z tym że przed zajście w ciążę byłam na czasowym odstawieniu i w początkach ciąży tak skoczylo. Pewnie dzwoń a na tym etapie to babelek już ma swoją tarczyce więc tak groźne to nie jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dałaś radę z glukozą! Cukier książkowy, tsh za wysokie wg mnie ale w ciąży czasami wariuje. Mam nadzieję, że lekarz coś poradzi.
    Ja czuję najbardziej ruchy na siedząco ;) dzisiaj zjadłam cukierka i za chwilę czułam mojego robaczka :)
    Lexi miałaś rację z tym clexane. Mam coraz gorsze wyniki :( może już pozwoli odstawić zastrzyki.
    Walczę ze sobą żeby na razie nie kupować kocyków i bucików ale ciężko mi idzie ;)

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

ostatnio mało mnie tu, nie dam rady nadrobić.. mam nadzieje, że u was wszystko dobrze, a maluchy rosną :)?

ja się dziś dowiedziałam, że będzie córeczka :)! choć byłam przekonana na 90%, że to synek ;) hihi.

co do kolczyka to ja wyjęłam dopiero pare dni temu, choć nie mam jeszcze dużego brzucha. Strasznie mi "łyso" nie jak mój brzuch ;P ;)

tysiaa93, madzia.rka, szara myszka, Lexi150 lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję córeczki! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie było trochę spokoju i znów szpital. W niedzielę w nocy trafiłam do szpitala z silnymi bólami w prawym boku. Dziś w nocy badał mnie chirurg i niby zapalenie wyrostka ale nie ostre biorę antybiotyk i narazie czekamy. Z kruszyna wszystko wporzadku. Boję się strasznie jeśli trzeba będzie operować.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedulka :( Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze. Trzymaj się tam :* Oby antybiotyk pomógł.

madzia.rka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielalam się jeszcze u was, ale widzę, że pytanie o kolczyka padło to się trochę wtrace :)ja pytałam lekarza czy lepiej wyjąć, czy to przeszkadza itd i oczywiście można nosić. Jedynie jak brzuch jest juz duży to lepiej wyjąć, bo dziurka może się powiększyć przy założonym kolczyku. Ale to kwestia estetyki. Zastanawiałam się nas zakupem takiego specjalnego dla kobiet w ciąży, ale jeszcze nie zdecydowałam, bo w sumie u mnie brzuszka prawie brak.

Co do tsh to powinno faktycznie być niższe Mila, ale najpierw skonsultuj z endokrynologiem. A bierzesz witaminy z jodem? Jak masz niedoczynność powinnaś przyjmować ok 150Mikrogram jodu dziennie.
    Pozdrawiam.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy wogole w ciąży można operować. Kurcze tyle już przeszliśmy,przelezelismy myślałam że będzie z górki a tu dupa.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka trzymaj się. Będzie dobrze.grunt ze jesteś pod dobrą opieka.

Co do termometru to miałam okazję przetestować wszystkie możliwe opcje i zdecydowanie wygrywa taki zwykły elektroniczny tylko z gietka końcówka. Temperaturę mierzył am zawsze w pupie.

Niestety te bezdotykowe nie da dokładne, bo wystarczy ze skórą jest wilgotna od potu a już przełamuje. Tak samo jak temp mierzona w rożnych miejscach czoła jest inna i bądź tu mądry która jest właściwa. A tu już nie chodzi o 1,2 kreski ale nawet i cały stopień.

Te do ucha to tez trzeba się dobrze do ucha dopasować aby pomiar się udal.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ