X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy sa w Polsce wozki uppababy vista 2015 ? Ja jestem tym wozkiem zachwycona !!!!! Ma ta gondole dla niemowlecia I siedzenie dla starszaka juz , a co najwazniejsze , mozna podlaczyc drugie dziecko do niego , a ja chce koniecznie zajsc w ciaze , jak najszybciej po porodzie sie da , nie czekam ... Oby sie tylko udalo :)
    Edit
    Mozna tez car seat podlaczyc , ale ja nie bede akurat tego robic .....Mimoi , ze biore z tej samej firmy , ale nie I juz :) , Bo cos tam Dziewczyny pisaly, ze car seat to ok , ale cos tam ze plecki nie wyprostowane, wiec wystarczy , ze siedziec bedzie w tym w samochodzie , na spacerze nie I juz ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:53

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans z tym fotelikiem zamontowanym to chodzi o to zeby dziecko nie przebywało w nim dłuzej niz 2 godziny i smiało mozesz podpiąc go pod wozek jak np idziesz na szybkie zakupy i małego nie chcesz przekładac z nosidła do gondoli zeby sie nie obudził z tym ze własnie trzeba pamietac ze tam moze scierpnać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówcie sobie co chcecie o tym ubieraniu, przykrywaniu, wózkach i wszystkim innym, ale ja najchętniej to wytuliłabym i wycałowała moją cudowną, słodziutką Blaneczkę nawet w szpitalnych starych łachach :D :D tak zazdroszczę mężowi, że się może tulić do brzuszka, a ja nie. Wyżaliłam się :D :D

szara myszka, tulipanna lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po połówkowych. Miałam takiego stresa, że prawie tam zeszłam. W szpitalu tydzień temu powiedzieli mi, że Mały ma ok 400 g i jest prawie 1,5 tyg starszy ale jednak nie. Dziś nasz Dzieć ma 390 g i jest dokładnie taki jaki powinien być. Wszystko w porządku. No prawie. Coś tam jest z zastawką trójdzielną w serduszku. Nie domyka się. Kontrola za 2 tygodnie. Ale ogólnie nie ma innych wad więc może się okazać, że przy następnej wizycie wszystko się samo naprawi. No i chłopiec pozostaje chłopcem. Ignaś ładnie pokazał siusiaka :)

Kri, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze Lexi ze jesteś już spokojniejsza! Na pewno wszystko będzie dobrze!
    A na to twardnienie cos Ci więcej poradzili, jakies leki czy cos?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie był mój lekarz tak więc nawet nie pytałam. Ale łożysko i szyjka wyglądały dobrze. Jutro albo pojutrze idę do swojej lekarki na wizytę i się dowiem co dalej. Ale dziś to chyba przez stres mi się stawiała bo po wizycie od razu lepiej :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POczytałam Wasze komentarze odnośnie tych łozeczek turystycznych i podjełam decyzje że jednak zostanę przy drewnianym. Zreszta turystyczne mogę zawsze jakies tanie dokupic żeby dziecko miało gdzie spac u teściów :P
    Jakos nie wyobrażam sobie spac z dzieckiem bo bym sie nie wyspała i spała bym bardzo czujnie :P także ta opcja odpada .. zreszta zobaczymy po porodzie co bedzie :D Planowac można dużo.

Odnośnie ubierania bobasa. Ja bede ubierac jak najproscie sie da :D nie bede jakos w pierwszym miesiącu stroić. Będe chciała żeby mu było wygodnei i ciepło i w sumie nie interesuje mnie mega strasznie ubiór . Wazne żeby było czyste ubranko a cioctki, wujkowie, babcie i dziadkowie i tak będą zachwyceni maleństwem nawet jakby było w worku ubrane hehe :D

Co do mleka. Planuję karmić piersia i mam nadzieję że mi sie to uda. NIe będę spoecjalnie mleka kupowac na wszelki wypadek. Zresztą bała bym że jak dam mu butle to pozniej nie bedzie chciał cyca ssać. Rózne sa dzieci bo przecież sa takie co w ogóle butli nie chca i jest problem.

Ja tez byłam dzisiaj na wzycie u gina. Dostałam skieriowanie na nieszczesna glukoze i ide w czwartek. Obym tylko nie wymiotowała :P

A ja zauwazyłam ,że brzuchol mi twardnieje jak chodzę zła, zestresowana i zwłaszcza w nocy się to robi że cięzko spac :/ ale jak wezmę magnez to od razu przechodzi :)

I ja mam problem z imieniem ale dla chłopca. Nic mi sie nie podoba. Poki co jest bezimienny lub po prostu "mały" :P

Dziewczyny czy Wy tez sie tak jakos stresujecie przed wizyta u gina. Jak ide do wazenia i mierzenia to mało mi serce nie wyskoczy a u gina juz jest ok. i ptrzez to ciśnienie mam wysokie :/ Muszę je w domu kontrolowac i zobaczyc jakie jest naprawde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:15

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi położna (a nawet jeden lekarz- nie mój) powiedziała całkowicie co innego o pępku, nie ma co się nim przejmować bo wszyscy dmuchają i chuchają. Niektórzy nie gustują w śpiochach a wolą właśnie body i spodenki. Bo jest ich zdaniem tak wygodniej.
    Mleka w domu mieć nie będę bo tak jak powiedzieli na warsztatach mimo że była Pani od emfamil(czy jak to ma) że to jest tak jak z czekoladą, jak mamy ją w domu i będzie chwila załamania to przestajemy walczyć ze swoją silną wolą i po nią sięgamy. Ale to znów co osoba to ma inne zdanie. Ja mam bliski dostęp do sklepów całodobowych w których takie produkty dostanę i myślę też optymistycznie że mi się uda karmić tyle ile będę chciała:)

Astra, Evans, Tusiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    POczytałam Wasze komentarze odnośnie tych łozeczek turystycznych i podjełam decyzje że jednak zostanę przy drewnianym. Zreszta turystyczne mogę zawsze jakies tanie dokupic żeby dziecko miało gdzie spac u teściów :P
    Jakos nie wyobrażam sobie spac z dzieckiem bo bym sie nie wyspała i spała bym bardzo czujnie :P także ta opcja odpada .. zreszta zobaczymy po porodzie co bedzie :D Planowac można dużo.

Odnośnie ubierania bobasa. Ja bede ubierac jak najproscie sie da :D nie bede jakos w pierwszym miesiącu stroić. Będe chciała żeby mu było wygodnei i ciepło i w sumie nie interesuje mnie mega strasznie ubiór . Wazne żeby było czyste ubranko a cioctki, wujkowie, babcie i dziadkowie i tak będą zachwyceni maleństwem nawet jakby było w worku ubrane hehe :D

Co do mleka. Planuję karmić piersia i mam nadzieję że mi sie to uda. NIe będę spoecjalnie mleka kupowac na wszelki wypadek. Zresztą bała bym że jak dam mu butle to pozniej nie bedzie chciał cyca ssać. Rózne sa dzieci bo przecież sa takie co w ogóle butli nie chca i jest problem.

Ja tez byłam dzisiaj na wzycie u gina. Dostałam skieriowanie na nieszczesna glukoze i ide w czwartek. Obym tylko nie wymiotowała :P

A ja zauwazyłam ,że brzuchol mi twardnieje jak chodzę zła, zestresowana i zwłaszcza w nocy się to robi że cięzko spac :/ ale jak wezmę magnez to od razu przechodzi :)

I ja mam problem z imieniem ale dla chłopca. Nic mi sie nie podoba. Poki co jest bezimienny lub po prostu "mały" :P

Dziewczyny czy Wy tez sie tak jakos stresujecie przed wizyta u gina. Jak ide do wazenia i mierzenia to mało mi serce nie wyskoczy a u gina juz jest ok. i ptrzez to ciśnienie mam wysokie :/ Muszę je w domu kontrolowac i zobaczyc jakie jest naprawde.
    A jak masz na imię ty i Twój partner?

• Kri Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie denerwuję wcale, ciśnienie ostatnio miałam 90/60 mimo podekscytowania ;-) jeżeli w sobotę potwierdzi się synek to u mnie będzie Wojtek :-) lubię klasyczne imiona

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez myśleliśmy nad Wojtkiem ale będzie Michałek :)

Kri lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia ja dokładnie tak samo jak Ty słyszałam co do pępka i kp i podzielam. I też polozna mówiła ze spokojnie można myć pępek przy kąpieli i moczyć tylko trzeba dokładnie osuszyć i pamiętać żeby był czysty. Pepowina jest przecinana "na żywca"wiec gdyby malca to bolało to by tak nie robili :-)
    Ja ciśnienie mam dość niskie max 115/70. Przed wizytami już się nie denerwuję odkąd czuję ruchy. A jeszcze jak mnie przed wizytą mały skopie to już w ogóle. Wcześniej to myślałam że mi serce z nerwów wyskoczy. Jedynie martwię się trochę polowkowymi, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Tusiaa a może masz syndrom tzw białego fartucha? Moja siostra tak ma i u lekarza ciśnienie zawsze 130-140, a w domu jak mierzy 3x dziennie to już normalne lub nawet niskie 98/60. Najlepiej mierzyć w domu i sprawdzić, bo gdyby jednak się utrzymywalo to lepiej wiedzieć i wdrożyć jakieś leczenie lub domowe sposoby.

Evans lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiałam nad Konradem, Miłoszem, Piotrem ale będzie Tymek xD haha

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje mi się , że mam. Od zawsze taka byłam nawet jak miałam jakies sprwy w urzedzie załatwić to sie stresowałam i serce waliło głosniej niz mówiłam hehe :D No i ogólnie jesli chodzi o lekarzy to tez mam zawsze stresa nawet u rodzinnego jak mnie osłuchuje heh :D az mi głupio . Moje ciśnienie to 141/81, 145/78, 131/74 lub 141/87 tak mam w karcie ciazy wpisane :P

Agnesia a dlaczego pytasz o moje i męża imiona? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    No właśnie wydaje mi się , że mam. Od zawsze taka byłam nawet jak miałam jakies sprwy w urzedzie załatwić to sie stresowałam i serce waliło głosniej niz mówiłam hehe :D No i ogólnie jesli chodzi o lekarzy to tez mam zawsze stresa nawet u rodzinnego jak mnie osłuchuje heh :D az mi głupio . Moje ciśnienie to 141/81, 145/78, 131/74 lub 141/87 tak mam w karcie ciazy wpisane :P

Agnesia a dlaczego pytasz o moje i męża imiona? :)
    Chciałam pomyśleć i może coś dobrać do waszych imion ;p dlatego pytam. Może mi coś do głowy przyjdzie co się spodoba:P

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Agniesia ja dokładnie tak samo jak Ty słyszałam co do pępka i kp i podzielam. I też polozna mówiła ze spokojnie można myć pępek przy kąpieli i moczyć tylko trzeba dokładnie osuszyć i pamiętać żeby był czysty. Pepowina jest przecinana "na żywca"wiec gdyby malca to bolało to by tak nie robili :-)
    Ja ciśnienie mam dość niskie max 115/70. Przed wizytami już się nie denerwuję odkąd czuję ruchy. A jeszcze jak mnie przed wizytą mały skopie to już w ogóle. Wcześniej to myślałam że mi serce z nerwów wyskoczy. Jedynie martwię się trochę polowkowymi, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Tusiaa a może masz syndrom tzw białego fartucha? Moja siostra tak ma i u lekarza ciśnienie zawsze 130-140, a w domu jak mierzy 3x dziennie to już normalne lub nawet niskie 98/60. Najlepiej mierzyć w domu i sprawdzić, bo gdyby jednak się utrzymywalo to lepiej wiedzieć i wdrożyć jakieś leczenie lub domowe sposoby.
    Umyc wiadomo,ale nie wiem czy to madre uciskac naczynie guzikiem jeansow.. To tak jak bys rane operacyjna spodniami sciskala.. No nie ma sily zeby sie nie gnoiło..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja sie zastanawiałam nad Konradem, Miłoszem, Piotrem ale będzie Tymek xD haha
    Dobrze ze nie Konrad... Jak slysze jak na nich poznik mowia "Kondi", "Kondon" to az sie cos robic...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Umyc wiadomo,ale nie wiem czy to madre uciskac naczynie guzikiem jeansow.. To tak jak bys rane operacyjna spodniami sciskala.. No nie ma sily zeby sie nie gnoiło..
    ale kto mówi o uciskaniu naczynia guzikiem od jeansów zazwyczaj sa o wiele wyższe i szersze wiem po swoich siostrzeńcach. To tak samo jak pas zapniesz w nosidełku i też 'uciskasz'

Evans, Astra lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ale takie jeans tylko maja guziczek do ozdoby , tego sie nie zapina ani nie rozpina, one sa na gumce podszyte , to tylko wyglada jak prawdziwe jeans , ale sa zrobione jak zwykle spodenki :)
    Od spodu milusinski material , a ten jeans , to nie jak nasz - dla starych ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie , że dzisiaj na forum jest napięta atmosfera :P

Agnesia no wiec Monika i Paweł.
    Wczesniej podobało mi sie imię Kuba, Alan, Hubert, Kacper. W sumie to juz żadne mi się nie podoba :(

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ