Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnesia wrote:Ja mam maxi cosi cabrio i cybex aton 4:p a co tam dobrze mieć 2
no i jutro też podglądam małego:) na którą masz?
muszę odebrać jeszcze dziś badania, bo coś mi ostatnio jakies bakterie w moczu wyszły i powtórzyłam razem z posiewem, bo ani się chora nie czuję na pęcherzu ani nie szczypie, nie piecze, reszta badań ok poza hemoglobiną (a co za tym idzie hematokrytem) i coś mi limfocyty poniżej normy wyszły.
Już się nie mogę jutra doczekaćDobrze, że rano
Co prawda pobudka z rańca samego, bo my jeździmy 60 km do gina ale potem obiecane zakupy
:P:P
-
Hej dziewczyny!! Milego dnia!
Lexi fajnie ze już ubranka ogarnelas, ja bym pewnie jakbym teraz wyprala i wyprasowala to w styczniu robiłabym to samo bo by mi się wydawalo ze sa zakurzoneale ja tak mam, jak mi 3 miesiące cos w szafie lezy i tego nie uzylam to i tak znowu piore
także za ubranka zabiorę się pewnie koncem grudnia
dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie ubioru dziecka na wyjście ze szpitala - kupiłam ten fajny kombinezonik ale na bezpiecznym maluchu mówili żeby nie ubierać dziecka w kombinezon do fotelika bo to niebezpieczne! przekonująco to wszystko brzmiało, ale jakos nie przemowilo do mnie to żeby go ubrać normalnie i nakryc kocem, przecież to będzie zima.
Z drugiej strony ze szpitala do auta to blisko i potem z auta do domu tez blisko, a w aucie faktycznie może nie potrzeba tego kombinezonu. Sama nie wiem, co o tym myślicie? -
Ja akurat mam taki kombinezon dla takiego malucha, właśnie super sprawa, bo przednia część się odpina i normalnie w nim sa takie otworki do zapinania pasów. Bardziej przylegają do ciała dziecka.
Ja myślę że nie dajmy się zwariować co do kwestii pielęgnacji, bezpieczeństwa i.t.d. Jeśli ze szpitala jedziesz do domu około 20-30 minut to okej może być w tym pajacu. A jeśli to dłuższa podróż to lepiej fakt do porozbierać ale też nie do rosołu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:07
tulipanna, vayn, szara myszka lubią tę wiadomość
-
ja planuje kupić coś w tym stylu
http://allegro.pl/uniwersalny-spiworek-spiwor-do-wozka-fotelikawelna-i5580582809.html
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-do-wozka-nosidelka-85-cm-i5647994802.html
na wyjście ze szpitala i na spacerki na początku i pod koniec roku, model wybiorę po kupnie wózkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:05
szara myszka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
I ja jutro mam wizyte na 9 więc też rano pobudka:P
Dzisiaj stoje prasuję pieluchy za pranie ubranek wezme się w grudniu myślę..w sumie to nie wiem czy już jest dobry czas na kupowanie np.kosmetyków,pampersów czy jeszcze nie za wcześnie:Polenka173065 -
Mila920 wrote:Lapacz snow piekny
jak wycenisz to musimy się w prywatnej zgadac
Żałuję, ze sama nie potrafię takich cudów robic No ale ja mam nawet problem z namalowaniem prostej kreski w zeszycie w kratkę, a co dopiero decoupade
Kochana, to tylko kwestia przełamania się! Nigdy nie lubiłam plastyki, nie umiem rysować i malować, a nieraz cuda udawało mi się stworzyćCieszę się, że łapacz spodobał Ci się - pomyślę nad ceną i Wam napiszę
-
tysiaa93 wrote:gorgeous wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek, trza się dogadać w sprawie łapacza
-
olenka173065 wrote:w sumie to nie wiem czy już jest dobry czas na kupowanie np.kosmetyków,pampersów czy jeszcze nie za wcześnie:P
Znalazałm w necie taka stronę o pieluchach i pisali, że rozmiar 1 to warto kupić tylko do szpitala 1 opakowanie (zwykle są to mniejsze opakowania dla rozmiaru 1) a dodomu to już 2. Dla dzieciątka urodzonego w terminie rozmiar 2 jest w sam raz podobno. A że były w promocji to kupiliśmy. Idzie podobno około 10 sztuk pappersów dziennie. I żeby nie kupowac tych pomarańczowych papmersów (play i cośtam) bo to kicha podobno, niby tańsze ale kosztem jakości.
-
olenka173065 wrote:I ja jutro mam wizyte na 9 więc też rano pobudka:P
Dzisiaj stoje prasuję pieluchy za pranie ubranek wezme się w grudniu myślę..w sumie to nie wiem czy już jest dobry czas na kupowanie np.kosmetyków,pampersów czy jeszcze nie za wcześnie:P
Ja mam pampersy i kosmetyki - tylko w kwestii tych drugich postawiłam na niezbędne minimum, żeby malucha od razu nie smarować wszelakimi mazidłami.
-
fajne te pomysły na wyjście macie - z tym spiworkiem jednym i drugim, super ze ten pierwszy ma otwory na pasy. Wlasnie problem w tym ze my będziemy jechać jeżeli będę rodzic tam gdzie chce to 100km czyli jakies dobre półtorej godziny do domu, także nie tak krotko
zastanawiam się nad czyms takim czy to nie będzie lepsze, pod spod wiadomo tez cieńsze warstwy a na wierzch koc i do auta a w aucie przecież można ogrzewac, a lepiej chyba żeby było lekko zimno niż żeby przegrzać malucha
link: http://allegro.pl/kombinezon-polar-cienki-wyjscie-ze-szpitala-56-62-i5692227828.html
pisze ze jest cienki ale chyba lepiej pasy będą przylegać niż do takiego zimowca nadmuchanego -
Ja się coraz bardziej stresuje tym że końcówkę będę miała leżąca więc wolę już mieć wszystko za wczasu. Mam dwa małe opakowania pielych i dziesięć opakowań chustek. Na pierwsze starczy. Mam mydelka szampony sudokrem i wsio. Jeszcze tylko krem taki na wyjscie. Bo wiem ze mój mąż da radę ale ja wiem ze zrobię to lepiej. A pogoda dziś dobra to te ciuszki 0-3 popralam jutro poprasuje bo potem w domu kisic się będą.
-
Szara myszka po pierwsze zależy to od pogody jak brdzie -3 to spokojnie ubrać na 3 warstwy i pod koc do nahrzanego auta ale jak będzie -20 to zanim się auto rozgrzeje to też minie. Jeszcze czas od pogody eszystko zależne będzie.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
gorgeous wrote:Tysiu, nie wiem, czy ja nie umiem wejść w odpowiednie miejsce, czy co, ale wchodząc w "przyjaciółki" nie widzę żadnego zaproszenia. Dlatego wysłałam je Tobie i Mili - mam nadzieję, że doszło!
Wysłałam wiadomość
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Ooo kobiety ale się naprodukowałyście. Wczoraj taki spokojny dzień na forum a dzisiaj od rana burza wpisów hehe
Aaa ja spałam do 11 więc Tysiaa nie masz się co przejmować że wstałaś ok 9
Ja tez ciuszki bedę prała może gdzieś w grudniu ewentualnie na poczatku stycznia . Zalezy jak się będę czuć. Teraz to by było dla mnie za wcześnie bo wydawłoby mi sie że ciuszki są takie zatechłe a nie świeże
Nie zastanawiałam sie jeszcze w co malucha ubiuore po wyjsciu . W sumie mam ok 15 min drogi do domu więc jest bliskoMiejmy nadzieję, że luty nie będzie bardzo mroźny
Jesli chodzi o kosmetyki to jeszcze ich nie mam ale zamierzam w listopadzie kupic. Na pewno linomag będe uzywać od poczatku żeby pupci nie odparzyć. Aa pampersy jak na razie mam jedynki. Pytałam koleżanek które rodziły w terminie i dziecko ponad 3 kg i z ok miesiąc uzywały jedynek. ZResztą duzo pojdzie w szpitalu pewnie.Kubuś
-
nick nieaktualnyTusiaa wrote:Ooo kobiety ale się naprodukowałyście. Wczoraj taki spokojny dzień na forum a dzisiaj od rana burza wpisów hehe
Aaa ja spałam do 11 więc Tysiaa nie masz się co przejmować że wstałaś ok 9
Ja tez ciuszki bedę prała może gdzieś w grudniu ewentualnie na poczatku stycznia . Zalezy jak się będę czuć. Teraz to by było dla mnie za wcześnie bo wydawłoby mi sie że ciuszki są takie zatechłe a nie świeże
Nie zastanawiałam sie jeszcze w co malucha ubiuore po wyjsciu . W sumie mam ok 15 min drogi do domu więc jest bliskoMiejmy nadzieję, że luty nie będzie bardzo mroźny
Jesli chodzi o kosmetyki to jeszcze ich nie mam ale zamierzam w listopadzie kupic. Na pewno linomag będe uzywać od poczatku żeby pupci nie odparzyć. Aa pampersy jak na razie mam jedynki. Pytałam koleżanek które rodziły w terminie i dziecko ponad 3 kg i z ok miesiąc uzywały jedynek. ZResztą duzo pojdzie w szpitalu pewnie.w sumie to tylko z apteki zamówię teraz w listopadzie rzeczy i koniec zakupów
-
Tusiaa wcześnie wstałam, poszłam coś zjeść a potem i tak przykimałam. To jest straszne, że potrzebuję tyle snu. Jak się dziecko urodzi to będę chodzić wiecznie zmęczona
Szkoda, że nie można się wyspać na zapas
Ale w końcu pościel znalazłam -
No dokładnie, wszystko zależy od pogody jaka będzie w lutym
mam już praktycznie wszystkie ubranka na 56 i 62 z tych takich "domowych" - w sensie body, kaftaniki, pajacyki, śpioszki, polspioszki itd.
brakuje mi jeszcze pare sztuk czegos grubszego - jakiś sweterkow albo ocieplanych pajacykow, ale kurde strasznie drogie sa takie np. welutowe albo polarowe
może macie jakies sprawdzone fajne, niezadrogie sklepy online?