WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja sobie nie wyobrażam spania bez tej poduszki. A tym bardziej leżenia bo jednak robię to cały dzień ;-) ja mam taką w kształcie litery i oraz c. I jest biedronkowe ale nawet fajne. C jest lepsze bo wygodniej się leży. Wypełnienie kulka silikonowa. Super sprawa.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką
    http://allegro.pl/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-open-c-i5595974956.html
    jestem mega zadowolona, śpi mi się z tym rewelacyjnie, nawet mój mąż z nią czasem śpi. Po porodzie pewnie też będę z nią spać jest super. Polecam kupić też wymienną poszewkę, moja mi się troszkę zmechaciła. Mam w szare sowy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam poduszkę, ale mało jej używam. Na początku wrażenie super (kupiłam ja ok 12-13 tc) i leżałam na niej całymi dniami. W nocy problemem było to, ze my dwoje na łożku + ta poduszka = bardzo mało miejsca dla męża :) teraz tylko czasem ja używam, bo jak na niej poleze to zaczyna mi sie spinać i twardnienia brzuch, wiec niestety głownie sobie leży sama. Moja jest z firmy supermami w kształcie C i ma wypełnienie z takiej a'la waty jak przy poduszkach.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    O wiaderko na pewno jeszcze podpytam znajome i poczytam o tym, wiec jak coś ciekawego się dowiem, to dam Wam naturalnie znać :)

A powiedzcie mi moje drogie, nie boicie się ze kąpiel plus przewijanie w pokoju równa się, że maluchowi będzie tak za zimno? U mnie w łazience tez ciasno
    Joanna my będziemy mieli wiaderko. Jeszcze nie kupiliśmy, ale koleżanka poleca wybrać największe. Będziemy kąpać w łazience i tam też ubierać, a przynajmniej opatulać w kocyk. Taki jest plan ;)
    Ja mam poduszkę poofi, rewelacja. Zdejmowana poszewka, można wyjąć część wypełnienia (mi było za wysoko pod głową więc trochę wyjęłam), część na nogi jest sztywniejsza. Minus jest taki, że ciężko się wymotać w nocy jak muszę szybko do wc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam się zanosilam z kupnem że nie kupiłam poduszki i mimo sporego brzucha daje rade spać bez niej i mnie to nie męczy. Raczej kupie tylko Rogala do karmienia o ile za miesiąc nie będę potrzebowała :p ale póki nie czuje tej potrzeby to nie kupuje, stacjonarnie w sklepie u mnie są :) ja polowałam na poduszkę C :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Ja dopiero wstałam, strasznie się dziś nie mogłam zwlec z lozka! Ale glod wygral :D

Powodzenia na wizytach ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu ja już po i nie jestem zadowolona:( szyjka się skróciła i mam leżeć i dużo odpoczywać.W dodatku wyszło mi za wysokie tsh dostałam skierowanie do kolejnego lekarza i leki;/ kurde nigdy nie mialam problemow z tarczycą.

olenka173065
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Buu ja już po i nie jestem zadowolona:( szyjka się skróciła i mam leżeć i dużo odpoczywać.W dodatku wyszło mi za wysokie tsh dostałam skierowanie do kolejnego lekarza i leki;/ kurde nigdy nie mialam problemow z tarczycą.

Oleńka wszystko będzie dobrze. Często się zdarza, że w ciąży pojawiają się kłopoty z tarczycą ale po lekach wszystko się unormuje. A szyjka dużo Ci się skróciła?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 27 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi właśnie nie powiedziała mi konkretnie tylko że nie jeste najlepsza ale zamknieta.

olenka173065
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka będzie dobrze musisz polezec trochę staraj się na poduszce pod tylkiem i na lewym boku odciąża to szyjke. Musisz się oszczędzać i dasz radę. Co do tarczycy ustabilizuja cie lekami i będzie dobrze.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka - tez mam problemy z szyjka, jakos damy radę :) musimy ;) na tarczyce tez sie leczę - dostaniesz tabletki i szybko spadnie.
    Nastała wielka godzina - wychodze w końcu z domu sie przejść puki ciepło :D

Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 27 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!Nawet z odwiedzaniem grobów kazała się wstrzymać.
    Tak się zastanawiam teraz czy seks może mieć jakiś wpływ na tą szyjkę?Bo włśnie od jakiegoś tygodnia tak mi inaczej tam nisko.

olenka173065
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka nie martw się wszystko na pewno będzie dobrze. Troszkę poleżysz i sie poprawi :) Już niedużo zostało. Ja tez nie jadę w tym roku na groby bo mega duzo ludzi, na dworze nie wystoje , zreszta jak zwykle będzie mi zimno na cmentarzu. Za duzy wysiłek jak dla mnie. Podziwiam dziewczyny które bez problemu moga wysiedzieć w kościele godzinę na mszy bo mi z tym tez cięzko :/

Aaa ja póki co kupię tylko poduszke do karmienia. jak na razie jeszcze daje rade sie ułozyc bez poduszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:41

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/bcdf4ad9776c3.jpg.html powiem tak ledwo dałam radę a to dwie pralki dopiero z jasnymi rzeczami jeszcze czeka mnie jedna i jedna pralka ciemna. Plus kombinezony ale od wczoraj nie doschly. Sama się nad piducha zastanawiam ale zaraz mam urodziny to może dostanę. Idę się położyć bo nas wyczerpalo to prasowanko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6128486/277414/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6128486/152170/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6128486/835041/image.jpg

U nas po wizycie ok:) Mała waży 1100g,spooooro jak to gin powiedzial (Tata duzy to i dziecko duze) Moj Men jak powiedzial ze on wazyl 4800g po utodzeniu to gin powiedzial "Nie daj Boze,zeby tyle ważyla). Szyjka ok,zero infekcji,serdusio bije pięknościowo:)

Bruśka, lula.91, madzia.rka, Mila920, Lexi150, Tusiaa, olenka173065, vayn, gorgeous, natalica06, Kri, szara myszka, Biedroneczka29, Zosia_wop lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna jaki słodziak. Same duże dzieciaczki dzisiaj :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    To teraz leżakowanie i tylko leżakowanie, dasz radę, nie martw się! :*

Tulipanna kawał babeczki ;D

Byłam od rana na zakupach a teraz padam, jak staruszka :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady z ta poduszka, jeszcze przemyśle czy jest konieczna :-) niby daje radę spać na moim ukochanym i on teraz robi za taka poduszkę, ale trochę zaczynam odczuwać plecy, a ona podobno bardzo odciąża i daje ulge, jeszcze nie kupuje, przemyśle bo trochę mamy wydatków przez ten głupi remont i każdy grosz licze ostatnio :-P

Olenka odpoczniesz i wszystko się unormuje :-) możesz wykorzystać ten czas na np. przewalanie internetu za poszukiwaniem idealnych elementów wyprawki :-) możesz też bezkarnie po wykorzystywać swojego męża/faceta, a także nadrobić zaległości w swoich ulubionych serialach :-P . a szyjka na następnej wizycie będzie na pewno ok :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana to który tydzień u ciebie? Jejkus mój synek tylko ważył 600g w piątek to jest malutki do twojej córci..
    Ale najważniejsze że wszystko ok, a jak urośnie tak dużo to najwyżej zaczniesz od razu ciuszki 62:-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Tulipana to który tydzień u ciebie? Jejkus mój synek tylko ważył 600g w piątek to jest malutki do twojej córci..
    Ale najważniejsze że wszystko ok, a jak urośnie tak dużo to najwyżej zaczniesz od razu ciuszki 62:-)

Doti między Waszymi bobasami dwa tygodnie różnicy. Także mały jeszcze dogoni. Nasz mały miał 604 g w 23 tygodniu. Dzieciaczki teraz najwięcej przybierają. Mi ostatnio tak apetyt dopisuje że normalnie boję się o wagę za tydzień. Od niedzieli codziennie wpierdzielalam sałatkę warzywna bo normalnie tak mnie ciągnie. A teraz jeszcze śledzie za mną chodzą. Ma któraś może jakaś sprawdzona sałatkę że śledzie ziemniakami i buraczkami bo pamiętam że kiedyś jadłam i poprostu niebo w gębie.

natalica06, tulipanna lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ