Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się dzisiaj czas jakoś tak strasznie wlecze. Nawet nie wiem czemu bo Mąż w domu i tyle spraw mieliśmy do załatwienia a tu jeszcze 21 nie ma. Poprzednią noc miałam ciężką bo zasnęłam dopiero ok 2 w nocy a dziś za to od popołudnia tak strasznie mi się chce spać a nie mogę się położyć bo w nocy znów będzie ciężko. Ale zaraz się kładę i chyba od razu odlecę. Poza tym dziś strasznie macica się stawia więc wzięłam nospę i zobaczymy czy pomoże.
-
nick nieaktualnyjestem już po zajęciach. Z takich ciekawych rzeczy to babka odradza wszystkie butelki poza 2 modelami medeli jeżeli chcemy karmić piersią, bo mogą zaburzać odruch ssania. Bardzo narzekała na tommy tippie ponieważ dzieci po nich "klamkają" bo źle chwytają smoczek. Bardzo fajne zajęcia, 2,5h
-
nick nieaktualnymarissith wrote:jestem już po zajęciach. Z takich ciekawych rzeczy to babka odradza wszystkie butelki poza 2 modelami medeli jeżeli chcemy karmić piersią, bo mogą zaburzać odruch ssania. Bardzo narzekała na tommy tippie ponieważ dzieci po nich "klamkają" bo źle chwytają smoczek. Bardzo fajne zajęcia, 2,5h
mojej siostry mały nie potrafił z niej pić, ale Panie na warsztatach powiedziały że dziecko musi się nauczyć z niej pić tak jak z piersi i trzeba próbować
-
Mi kokrzanka napisała wczoraj ze jedna z pielegnisrek jej powiedziała że po sudocremie dziewczynka mogą wargi sromowe zarastac. A ona pracuje w firmie farmaceutycznej
Ale wiecie co człowiek już tylu bzdur się naslucha i naczyta że najlepiej gdyby nic nie kupował i nawet wody z kranu nie używał bo za bardzo chlorowana. Tak jak dziś na mojej grupie dziewczynie z hadhi każą od razu ponieść dawkę lekow bo w ciąży jest bez badań. -
nick nieaktualnyBruśka wrote:Teraz patrze na ten smoczek w medeli i na puerwszy rzut oka podobny jest do aventa. Ale co ja się tam znam. Kochane będziemy karmily piersią bez problemu mycia i wyparzania butli, rzeka mleka nas zaleje i tak trzeba myśleć.
żadna z moich butelek a mam ich chyba 6 bo tyle dostałam nie ma takiego smoczka nawet podobnego. A ja chcę karmić moim mlekiem też z butelki żeby mój Artur też czuł się potrzebny, a ja żebym mogła spokojnie i bez stresu wyjść tam gdzie będę potrzebowała:) Ale nawał mleka chętnie przyjmę
-
A to my
myslalam, ze mocno uroslam, ale w porównaniu do Was to jeszcze brzuchol nie wystrzelił
Jeśli chodzi o butelki to ja np od mojej poloznej dostalam butelkę aventa, no ale ile osób tyle opinii, najlepiej posłuchać każdego, -wyrobić sobie opinię na dany temat i iść za głosem serca. A najlepiej jak nas rzeka mleka zaleje tak jak Bruska napisała hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:33
tysiaa93, marissith, Tusiaa, Lexi150, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:każda pani położna będzie rekomendować te produkty od których przedstawicieli dostanie wiecej
Jak lekarze...jeden wypisuje to, drugi coś innego tak samo działające innej firmy..
babka mówiła, że do jednarazowego karmienia może być, ale na dłuższą przygodę z butelką to medela albo z kubeczka/palca
ja tam prowizji od niczego nie mam, po prostu piszę co mówiła doradca laktacyjny -
nick nieaktualny
-
marissith wrote:może i tak, ale w gratisie jest avent
babka mówiła, że do jednarazowego karmienia może być, ale na dłuższą przygodę z butelką to medela albo z kubeczka/palca
ja tam prowizji od niczego nie mam, po prostu piszę co mówiła doradca laktacyjnyTy wiadomo, piszesz nam co mówiła ona, ewentualnie dziewczyny z doświadczenia piszą..
-
Hej
Piękne brzusia dziewczyny, coraz większe - bobasy rosną
Ja przeleżałam 4 tyg i dzis juz zbierając sie do lekarza zakładam co sobie wcześniej przygotowałam i co sie okazało, ze stanik za ciasny, a tunika/sukienka swetrowa to raczej juz tylko za bluzkę moze służyć, katana za ciasna w ramionach i plan sie rypnął
A ja po wizycie, córeczka juz prawie 850 g wazy, takie pozy robiła w brzuchu, ze az dr sie śmiał
Szyjka stoi na szczęście w miejscu, rozwarcie tez zniknęło na szczęście, wiec chyba jest dobrze. Pessara dalej nie bedzie, bo znow bakterie w moczu i pieczenie, wiec dalej sie leczymykolejna wizyta niestety dopiero za 3,5 tyg przez urlop byle by sie nic z szyjka nie działo. No i moge wyjsc na mały spacer, ogólnie moj lekarz nie jest za kładzeniem ciężarnych do łóżek, no ale dalej oszczędny tryb życia zeby brzuch sie nie spinał. Zanim weszłam do gabinetu wysiedziałam sie 2,5h! Jestem dętka
ale udało sie wejść tu chociaż na chwile wykorzystując nieuwagę małżona
Spokojnej nocki
ps. Jutro my tez mamy 100-dniówkęlula.91, Lexi150, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Mari wiadomo. A co do tych rad mama dobra rada jedne są do tego stopnia nawiedzone że piszą a po co Ci butelki zło wcielone będziesz używać. No sory dziewczyny ale ja sobie nie wyobrażam nie podać dzieciakowi chociażby herbaty z kopru jak ma kolke albo nie może się załatwić a już nie wspomnę o karmieniu noworodka łyżeczka. Gdy nie chce piersi
Zupełna abstrakcja. Bardziej bym się bała że się zachlysnie lub go podtopie takim karmieniem. Ale wiadomo są różne pomysły ale chyba nie można dać się zwariować. Agnesia nie powiedziałam że są takie same tylko ze wydaje mi się. To co mi wujek Google pokazal w grafice wydaje się podobne. -
Zosia, fajnie, że u Ciebie coraz lepiej. Biedna jesteś z tym leżeniem... Czy miałaś zalecenie leżeć non stop czy mogłaś jednak coś porobić?
Co do butelek , ja mam butelki Aventu, kobiety z rodziny je używały naprzemiennie z karmieniem piersią i na szczęście takie zestawienie dobrze funkcjonowało
A macie jakieś zdanie o tym myciu noworodków w wiaderkach? Znacie kogoś kto to praktykowal? Bo ja nie wiem czy klasyczna wanienka jednak nie jest wygodniejsza... I jeszcze jedno - będziecie kąpać i przebierać w łazience czy w pokoju? W pokoju byłoby mi wygodniej tylko czy dziecku za zimno nie będzie... -
nick nieaktualnyJoanna_88 wrote:Zosia, fajnie, że u Ciebie coraz lepiej. Biedna jesteś z tym leżeniem... Czy miałaś zalecenie leżeć non stop czy mogłaś jednak coś porobić?
Co do butelek , ja mam butelki Aventu, kobiety z rodziny je używały naprzemiennie z karmieniem piersią i na szczęście takie zestawienie dobrze funkcjonowało
A macie jakieś zdanie o tym myciu noworodków w wiaderkach? Znacie kogoś kto to praktykowal? Bo ja nie wiem czy klasyczna wanienka jednak nie jest wygodniejsza... I jeszcze jedno - będziecie kąpać i przebierać w łazience czy w pokoju? W pokoju byłoby mi wygodniej tylko czy dziecku za zimno nie będzie...
Niestety u mnie wszyscy kąpią w wanience i ja też przy takiej opcji pozostanę. A kąpać chcemy w pokoju, żeby Młodego nie przeziębićznajomi kupili sobie farelkę, żeby dogrzać pokój do kąpieli