WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Zosia, fajnie, że u Ciebie coraz lepiej. Biedna jesteś z tym leżeniem... Czy miałaś zalecenie leżeć non stop czy mogłaś jednak coś porobić?
    Leżenie prawie cały czas z przerwa na posiłki, toaletę no i wizyty u dr i labo. Ale cieszę sie, ze jest jakis rezultat tego :) teraz juz moge sie poruszać troszkę, ugotować obiad, czasem wyjsc z domu :) jedyny minus leżenia, ze moja skóra na brzuchu dostosowała sie do pozycji leżącej i teraz jak wstaje jest taka napięta, ze nie moge sie wyprostować i chodzę półzgięta :D

Udanych wizyt życzę :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ale się wyspałam...
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i oczywiście czekamy na relację :)

Zosia fajnie, że jest lepiej i że malutka już tyle waży. Oby do przodu! I super zabawy dziś na studniówce :P

Ja mam klasyczną wanienkę. Kąpać będzie Arek więc myślę, że w wanience będzie mu wygodniej. No i cały rytuał będzie się odbywał u nas w pokoju bo ani w łazience ani u Małego nie ma tyle miejsca.

Mój Synuś fika od rana i chyba domaga się śniadanka :) Więc trzeba ruszyć dupkę do kuchni... Szkoda, że Mąż już w pracy bo przez ostatni tydzień mieliśmy z Ignasiem śniadanka do łóżka. Tak Tatuś o Nas dba :D

madzia.rka, Zosia_wop, Mila920, lula.91 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Zosia, fajnie, że u Ciebie coraz lepiej. Biedna jesteś z tym leżeniem... Czy miałaś zalecenie leżeć non stop czy mogłaś jednak coś porobić?

Co do butelek , ja mam butelki Aventu, kobiety z rodziny je używały naprzemiennie z karmieniem piersią i na szczęście takie zestawienie dobrze funkcjonowało :)

A macie jakieś zdanie o tym myciu noworodków w wiaderkach? Znacie kogoś kto to praktykowal? Bo ja nie wiem czy klasyczna wanienka jednak nie jest wygodniejsza... I jeszcze jedno - będziecie kąpać i przebierać w łazience czy w pokoju? W pokoju byłoby mi wygodniej tylko czy dziecku za zimno nie będzie...
    Moja koleżanka 3jke swoich dzieci w wiaderku mała. Super sprawa tylko dziecko dość szybko wyrasta i jak ktoś ma prysznic z płytkim brodzikiem to raczej musi zakupić później i tak wanienke :) ja mam wanienke bo dostałam od siostry :)
    Kąpać będę w pokoju obok przewijaka raczej bo w łazience nie mam tyle miejsca :) Ale jeszcze zobaczę bliżej porodu. Pomierze wszystko:)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wizyte:)moze ktoras z Was mi powie no polozna mnie poinformowala ze mam sie zglosic do poloznej srodowiskowej w swoim rejonie.A w jakim Celu?

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    A ja czekam na wizyte:)moze ktoras z Was mi powie no polozna mnie poinformowala ze mam sie zglosic do poloznej srodowiskowej w swoim rejonie.A w jakim Celu?
    Żeby po porodzie do Ciebie przyszła :) taka jej rola:p a masz prywatną dule?

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:

Musi Ci założyć kartę obgadać opisać taka biurokracja. Pozatym ma obowiązek do Ciebie przyjeżdżać jak chcesz. Te bardziej mobilne robią taka trochę szkole rodzenia w domu. U nas od 30 tyg przyjeżdża co tydzień jak chcesz bada tętno, szyjka itp

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po porodzie dzieciaczka ogląda , warunki w domu, kartę dziecku zakłada doradza co porzadniejsza.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 27 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jak mam inny adres zamieszkania a inny zamieszkania?
    Kurde jestem zielona nigdy o tym Nie slyszalam

olenka173065

Wysłany: 27 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialo byc inny zamieszkania a inny zameldowania

olenka173065
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia super ze juz lepiej :-) To leżenie to jest masakra ale czego się dla malucha nie zrobi. Mi harce małego wynagradzaja wszystko :-) My mamy wizytę 5/11 i chciałbym żeby mi choć na spacer pozwolił.A jak sobie pomyślę że za dwa miesiące święta i te przygotowania mnie ominą ech. Czas zapierdziela studniówki jużB-).

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jesteś zapisana do przychodni lekarza rodzinnego? Tam musiałabyś pytać. Położna środowiskowa możesz sobie wybrać. Tzn np u nas jest laska która nie pracuje w przychodni jako tako ma swoją praktykę i można się zadeklarować do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:19

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 27 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie zameldowanie

olenka173065
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Gorgeous współczuję! Co za babsko wredne. Wiadomo, że ciąża to nie choroba ale przecież też nie można przewidzieć czy za 3 tygodnie nie będziesz musiała leżeć czy coś. Oczywiście oby nie no ale człowiek niczego nie przewidzi. A może spróbuj pogadać z dziekanem? Czasami z nimi się szybciej załatwi takie sprawy. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Spędzanie tyle czasu na uczelni w tak zaawansowanej ciąży to już nie przelewki i strasznie musi być męczące.

Tylko tutaj jest problem, że to studia podyplomowe i nie ma możliwości indywidualnego toku nauczania ani nic... Nie pozostaje mi nic innego, jak umawianie się z każdym wykładowcą indywidualnie, ale pozaliczać i tak wszystko muszę, bo nikt nie postawi mi 3, aby tylko przejść dalej... Boję się kolejnych zjazdów, bo muszę jechać jeszcze dwa razy w listopadzie, a także w połowie grudnia - przecież wtedy będzie już 8 miesiąc... jak ja mam tam wysiedzieć :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Zosia super ze juz lepiej :-) To leżenie to jest masakra ale czego się dla malucha nie zrobi. Mi harce małego wynagradzaja wszystko :-) My mamy wizytę 5/11 i chciałbym żeby mi choć na spacer pozwolił.A jak sobie pomyślę że za dwa miesiące święta i te przygotowania mnie ominą ech. Czas zapierdziela studniówki jużB-).

Ja życzę Ci dobrych wieści na wizycie i żebyś tez choć na troszkę mogła sie ruszyć z łóżka :) leżenie jednak cos daje i tak jak napisalas, ze dla maluszka zrobi sie wszystko :) a świetami sie nie przejmuj,tylko korzystaj, bo moze ostatni raz bedziesz miała okazje pójść na gotowe :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiaderko na pewno jeszcze podpytam znajome i poczytam o tym, wiec jak coś ciekawego się dowiem, to dam Wam naturalnie znać :)

A powiedzcie mi moje drogie, nie boicie się ze kąpiel plus przewijanie w pokoju równa się, że maluchowi będzie tak za zimno? U mnie w łazience tez ciasno

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kapueli i przewijania kupiliśmy grzejnik olejowy który mało prafu pobiera i będzie w razie co do dogrzania. Wczoraj mąż mnie uswiadomil że taka niedozywiona to nie jestem nasz debiut
    <a href=http://zapodaj.net/aa821893044b6.jpg.html>IMG_20151027_094749.JPG</a>

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    O wiaderko na pewno jeszcze podpytam znajome i poczytam o tym, wiec jak coś ciekawego się dowiem, to dam Wam naturalnie znać :)

A powiedzcie mi moje drogie, nie boicie się ze kąpiel plus przewijanie w pokoju równa się, że maluchowi będzie tak za zimno? U mnie w łazience tez ciasno
    Ja mam chłodniej w łazience niż w pokoju:) myślę że 21-22 stopnie wystarczą. W łazience mam 18 :)

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierze dziś jaka ja mam temperaturę w pokoju. Bladego pojęcia nie mam jak to wygląda

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na Bezpiecznym maluchu:-) wszystko trwało prawie 4 godz myślałam, że zejdę, tym bardziej przez zmianę czasu. Ich ekipa jest ode mnie z Lublina ;-) mogłaby być tyko pierwsza pomoc na warsztatach, przydatne - mój bratanek juz przeszedł akcję zadlawienia! Wiecie czym? Tymi kapsułkami z Wit d. Dziadostwo małe i śliskie.
    A z ciekawych rzeczy z warsztatów - najlepiej na początku wogle nie używać kolderki tylko rożek albo śpiworek! I po co ja godzinami wybieram pościel...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synio też od rana harcuje :-) kocham to uczucie :-P ale wczoraj to przesadził, tak się wypchal chyba całym sobą że miałam taki krzywy brzuch i dosłownie mogliśmy go dokładnie poczuć przez skórę, do tego ból w krzyżu chyba mi coś tam ucisnal, ale poprosilam grzecznie i przestał hehe

Pytanie do dziewczyn, które maja poduszki do spania dla ciężarnych, raczej chodzi mi o taki wzór kojec, rogal, jakiej firmy macie i czy jesteście zadowolone? Jak jakosc wypełnienia i czy rzeczywiście warto kupywac? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ