X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To straszne z tymi trojaczkami :( akurat wczoraj mieliśmy odwiedziny kuzynki o której juz pisałam - urodziła w 24/25 tc nagle przyszły skurcze w szpitalu powiatowym nie umieli wyhamować, szybko transport do lepszego ośrodka, urodziła w karetce chłopca 590g (widziałam fotkę, był wielkości ręki), nie dawali mu za duzo szans, a dzis jest rozbrykanym 3 latkiem, tak u nas szalał, ze w życiu bym nie powiedziała, ze urodził sie taki malutki :) przeszli bardzo duzo...mimo ze wyszli z tego to widać dalej te emocje...straszne przeżycie dla całej rodziny do tej pory...
    A oni pytali czy wszystko u mnie ok, nawet nie byłam w stanie powiedzieć, bo tak sie tez cholernie tego boje...niech nasza Fasolka siedzi jak najdłużej w brzuszku!!! Nie moge czytać i słuchac o takich przypadkach bo mnie to dosłownie paraliżuje...

A co do teściowej - moja na razie powściągliwa ;) ale to pediatra to pewnie bedzie sie działo jak sie mała urodzi :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...tak mysle... Pewnie zara mnie zlinczujecie ale.... W mediach wyraznie pisza ze na neonatologii brakuje miejsc z te dzieci do transportu srenio sie nadaja... Po co lekarzom taka presja mediow... Szczerze? Nie pochwalam tego ze te media zawiadomila to kobitka...rozumiem walke o dzieci ale skoro nie ma miejsc to co lekarze maja zrobic? Wywalic inne dziecko z inkubatora???ktore na dodatek lepiej rokuje niz takie urodzone w 23 tygodniu? Albo narazac je na transport zeby zmarlo w drodze przewozone po naszych polskich drogach?? Rozumiem ze "Paula" chce zeby wszyscy razem byli... Naprawde rozumiem...a jedno z tych dzieci i to najsilniejsze juz zmarlo...i to wlasnie to przewiezione gdziestam...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze tonący brzytwy sie chwyta. i to na zasadzie ze gdzies mogłoby byc lepiej. ale jak widac nie zawsze tak wychodzi. Rozumiem ze chce jak najlepiej ale w sumie tez powinno sie brac pod uwage opinie lekarzy sadze ze maja oni wiecej doswiadczenia. a co do tych miejsc to wiecie jak jest jest długi weekend korki duzo urlopów itp.

moje zamówienie ze smyka jest do odbioru. jeszcze dzis pisali ze wysla je dopiero 2 . to chyba po tej opini na opineo ze sa opieszali i zawaleni papierologia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 12:58

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna mi się wydaje, że racja leży po środku. Pewnie, że lekarzom nie potrzebna presja bo oni na pewno starają się robić wszystko co mogą dla tych maluszków ale też tak jak Bruśka napisała, że w takich chwilach człowiek nie zawsze myśli racjonalnie. Próbuje wszystkiego co wydaje się w danej chwili dobre choć niekoniecznie będzie miało takie konsekwencje. To w ogóle bardzo delikatna sprawa. Szkoda Dzieciaczków i mamy ale niestety takie rzeczy się zdarzają. Uważam też, że ciąże mnogie powinny być pod szczególnym nadzorem i od połowy ciąży to wizyty nawet co tydzień, żeby kontrolować stan kobiety i maluszków.

Bruśka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Olsztynie tez jest mama co oczekuje trojaczków i od dawna lezy w szpitalu i jak maja na oku na wszelki wypadek. Wiec to tez zależy od lekarzy ich checi i zaangazowania.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Bruśka zależy od lekarzy a powinien to być standard, właśnie po to żeby było jak najmniej takich sytuacji później.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie wyobrażam sobie co muszą czuć rodzice tych trojaczkow i może to przykre, ale ich mama zawiadomiła media, bo chciała ratować swoje dzieciaczki i wątpie, żeby w tym momencie myslala o innych dzieciach.. Wiecie w takich skrajnych sytuacjach człowiek myśli tylko o sobie, a w tym przypadku o swoich dzieciach, walczy o ich życie i wcale mnie nie dziwi jej zachowanie. Miejmy nadzieję, że uratuja pozostała dwójkę.. Cuda się zdarzają

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tulipanna mi się wydaje, że racja leży po środku. Pewnie, że lekarzom nie potrzebna presja bo oni na pewno starają się robić wszystko co mogą dla tych maluszków ale też tak jak Bruśka napisała, że w takich chwilach człowiek nie zawsze myśli racjonalnie. Próbuje wszystkiego co wydaje się w danej chwili dobre choć niekoniecznie będzie miało takie konsekwencje. To w ogóle bardzo delikatna sprawa. Szkoda Dzieciaczków i mamy ale niestety takie rzeczy się zdarzają. Uważam też, że ciąże mnogie powinny być pod szczególnym nadzorem i od połowy ciąży to wizyty nawet co tydzień, żeby kontrolować stan kobiety i maluszków.
    Ja przeciez napisalam ze z jednej strony rozumiem... A specjalny nadzor? Mysle ze byla pod opieka.. Na pewno... Ale w takiej chwili to w godzine potrafi zmienic sie sytuacja. Z reszta pisali ze od kilku dni lezala w szpitalu ale juz trzeba bylo rozwiazac tę ciaze...okrutne to co powiem ale kazda z Was zdaje sobie. Tego sprawe ze jeszcze kilka lat temu te dzieci zylyby 15min... Wyobrazacie sobie jak ciezko jest takie dziecko zaintubowac? Jakie mikronarzdzia,cewniki centralne trzeba miec??Szok... Bardzo kibicuje tym dzieciaczkom i ich mamie ale cudow nie bedzie...jedno z tych dzieci ma wylewy krwi do mozgu.. A jesli to ogromne wady..wiecie tak samo jak ja ze ciaza trwa 40tygodni a nie 23...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy by chyba chciał robić wszystko żeby uratować swoje dzieci... emocje, panika biorą górę...
    swoją drogą kojarzycie sobowtór Angeliny Joli, która urodziła 8- raczki z in vitro? ja się zastanawiam jak oni utrzymali tą jej ciążę...przecież to ogromne ryzyko komplikacji, taki ciężar nosić, a jednak urodziły się zdrowe

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Naprawdę nie wyobrażam sobie co muszą czuć rodzice tych trojaczkow i może to przykre, ale ich mama zawiadomiła media, bo chciała ratować swoje dzieciaczki i wątpie, żeby w tym momencie myslala o innych dzieciach.. Wiecie w takich skrajnych sytuacjach człowiek myśli tylko o sobie, a w tym przypadku o swoich dzieciach, walczy o ich życie i wcale mnie nie dziwi jej zachowanie. Miejmy nadzieję, że uratuja pozostała dwójkę.. Cuda się zdarzają
    Jasne,mnie tez nie dziwi jej zachowanie,ale nie dziwie sie tez lekarzom... No jak szpital nie ma miejsca albo strach dzieci transportowac to przeciez nie naraza tez siebie potem na sąd ze narazili je dodatkowo przewozac albo ze wypisali jakies dziecko wczesniej bo ulegli presji mediow... Kij ma dwa konce.. Chociaz wiadomo ze przykre to ze najsilniejszy Wojtus przewieziony gdziestam zmarl sam bez mamy i taty..ale w lepszym szpitalu...
    Nam pozostaje zaciskac paluszki... Wierzacym modlic sie....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Każdy by chyba chciał robić wszystko żeby uratować swoje dzieci... emocje, panika biorą górę...
    swoją drogą kojarzycie sobowtór Angeliny Joli, która urodziła 8- raczki z in vitro? ja się zastanawiam jak oni utrzymali tą jej ciążę...przecież to ogromne ryzyko komplikacji, taki ciężar nosić, a jednak urodziły się zdrowe
    Czy zdrowe? Tego nie wiemy...przeciez lekarze tez sie ucza a to dla nich swietny material...czy wszystkie te dzieci beda prawidlowo rozwiniete umyslowo...? Watpie.... Czy nie maja mikrodeficytow parcjalnych? Watpie... Jak sie beda uczyly..?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czy zdrowe? Tego nie wiemy...przeciez lekarze tez sie ucza a to dla nich swietny material...czy wszystkie te dzieci beda prawidlowo rozwiniete umyslowo...? Watpie.... Czy nie maja mikrodeficytow parcjalnych? Watpie... Jak sie beda uczyly..?

Ona generalnie utrzymuje się teraz z programów o nich, oglądałam jeden film dokumentalny i wsio było z nimi okej...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ona generalnie utrzymuje się teraz z programów o nich, oglądałam jeden film dokumentalny i wsio było z nimi okej...
    Wsio bo kase ma-u nas dzieci z porazeniem zyja na granicy nędzy... Wsio-bo tam jest inaczej,sa sprawne motorycznie to niby ok,ale czy umyslowo tego nie wiem a w usa jest inaczej..inny poziom edukacji,innych rzeczy sie ozekuje... Watpie zeby te dzieci byly fizykami,lekarzami etc. Raczej beda celebrytami...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to juz swoją droga, ze kobieta jest nieźle walnięta i podobno uzależniona od rodzenia dzieci i beda wszyscy żyć z pokazywania sie w tv.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa Vayn co za babsko wstrętne!!! Weź na nią klątwę rzuć, niech się jej białe myszki w domu zalęgną! To ja moją teściową na rękach powinnam kurde nosić :P

Co do trojaczków, to są to niestety skrajne wcześniaki. Ciąża trojacza wymaga ogromnego wysiłku od organizmu i nie każdy organizm potrafi ją unieść. Trzymajmy swoje maluchy jak najdłużej w brzuszkach i starajmy się nie martwić...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przewozu maluszkow gdzie indziej to powiem tak ze moja znajoma urodzila 22 maja corke hanie z bardzo powazna wada serca w katowicach nie chca podjac sie narazie operacji poniewaz musi najpierw byc cewnikowana w tetnicach czy jakos tak ale juz w pon to bedzie miec robione ma 5 miesiecy sandra walczy o opracj corki byla w krakowie nawet lekarz podjmni sie operacji ale transport mogl by zabic mała i tu rozklada rece tzreba ustabilizowac najpierw a miejsc na neonatologii itp itd jest naprawde malo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że mnie to poprostu wkurwia sory za słowa. Polityka pro rodzinna heh chyba dla tych cepow na górze. Program in vitro finansują a zamykają porodowki we Wrocławiu cztery porodowki śmiech ma sali. Na klinikach w ciągu trzech lat zlikwidowano około 30 miejsc. I tak jest wszędzie. Skoro chcą żeby się dzieci rodziły to przepraszam gdzie na polu jak dawniej czy może w domu. Poprostu idiotyzm. Rodzi się coraz więcej wczesniakow a na neonatologi po 4 do 6 miejsc parodia. Ostrów wyposażenie dostał od WOSP i dlatego załapali się na 3 stopień referencji. A państwo co hmmm kolacyjki u Sowy. Brrrrrrrrrrrrr

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas miescie tez zlikwidoano jeden oddzial a byl jeden na pietrze ginekologiczny prawie 60 lozek i polozniczy tez tak 60 lozek i zrobili tak ze polaczono ginekologie z polozniectwem i sa 60lozek a nie 120 a na pietrze zrobili oddzial gieriatyczny ehhh i jak rodzilam syna w zeszlym roku to juz miejsc brakowalo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kri Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nowej władzy to i pewnie in vitro zaraz zakazane będzie Hehe ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie by ich na taczkach powywozili...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ