X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Przy nowej władzy to i pewnie in vitro zaraz zakazane będzie Hehe ;-)

No nawet w pewnym momencie chcieli karać te osoby które się poddaly in vitro. A program z tego co zapowiadają wygaśnięcia po 30\06 bo teraz już podpisali.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czy zdrowe? Tego nie wiemy...przeciez lekarze tez sie ucza a to dla nich swietny material...czy wszystkie te dzieci beda prawidlowo rozwiniete umyslowo...? Watpie.... Czy nie maja mikrodeficytow parcjalnych? Watpie... Jak sie beda uczyly..?
    tulipanna czy twoim zdanie powiini zabic te dzieci bo szans nie maja ?/ matka walczy !!! ja bym sama wszedzie poszla nawet naglosnic to w mediach

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    tulipanna czy twoim zdanie powiini zabic te dzieci bo szans nie maja ?/ matka walczy !!! ja bym sama wszedzie poszla nawet naglosnic to w mediach
    Po prostu czas pokaże, czy dzieci będą w pełni zdrowe. A walczyć trzeba zawsze.

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ta wypowiedz dotyczy dzieci tej podrabianej Angeliny... Kada nie wpadaj w skrajnosci i histerie bo niczego takiego nie napisalam... Nie chce smierci tych dzieciaczkow... Ale zastanow sie czy oddalabys (nie daj bog czy ktostam na gorze) inkubator swojego dziecka zeby mozna bylo sprobowac uratowac to w 23 tyg urodzone...zadna matka nie chialaby byc wygoniona z oddzialu bo jakas inna poszal do mediow...a w 23tyg te dzieciaki nie maja wiekszych szans sama wiesz...sama natura nigdy na to nie pozwoli.. A dziecko urodzone w 8-mym miesiacu uratowac mozna..I jie wkladaj swoich slow w moje posty...bo to nieladnie...
    Skad pomysl ze powinni je zabic...???Jakies dziwne masz mysli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:48

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ale dziś u nas ruch na forum. My dziś z mężem akcja groby, wiec nic nie pisałam.

A jesteście pewne, że w ciąży pokrzywe można pić? Ja ostatnio kupiłam, bo słyszałam, że to dobre na poprawę żelaza, a tam na etykiecie informacja - nie zaleca się stosowania w ciąży :/ No i teraz nie wiem co robić

ex2bx1hp35w324su.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nigdy nikogo nie wyganiaja z inkubatora czy łóżka ten inkubator napewno był. Wy myślicie zew szpitalach zawsze jest tak ze łóżek brakuje. Otóż nie zawsze są jakieś wolne miejsca dla znajomkow i VIP-ów. A często jest tak ze cala sala pusta a na IP mówią że nie ma miejsca. ta dziewczyna dobrze zrobiła bo w Polsce niestety tylko media potrafią coś załatwić. A wiem to bo niestety w szpitalach przebywam bardzo często i niejednokrotnie sama musiałam korzystać z pomocy znajomych znajomego bo ponoć miejsc nie było a nagle było.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa bo u nas to tak jest ze bogaty albo krzykacz dostanie... A biednemu sie odmowi... Ja Wam powiem tak-pracuje z biednymi,karanymi ludzmi i widze jak sa traktowani w instytucjach wszelkiego rodzaju..od urZedow pracy po szpitale,ksiezy etc... Zal...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka-no wlasnie-jeden inkubator byl dlatego najsilniejsze dziecko pojechalo..nie bylo 3 inkubatorow.. A te inkubatory to te tylko dzieki WOSP

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mam pytanie ile czasu Ci zeszło na glukozie? Ile tam siedzialas.??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wszędzie jest korupcja i ziomkostwo. Dziadostwo.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Madziarka-no wlasnie-jeden inkubator byl dlatego najsilniejsze dziecko pojechalo..nie bylo 3 inkubatorow.. A te inkubatory to te tylko dzieki WOSP

Tak wiem. Koleżanka tam rodziła i mówiła że tam na każdym sprzęcie wczesniaczym jest ze to WOSP . To jest chore poprostu.Bo gdzie jest państwo jak neonatologie głównie z WOSP -u.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pokrzywa to sama mam zagwostke na mojej to samo napisane. Ale wszędzie piszą że można. Chyba się wstrzymam do wizyty i doktorka spytam.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutóweczki

Wpadłam na chwilke bo temat o teściowych i chciałam Wam powiedzieć abyście jak lwice walczyły o Wasze małżeństwa i rodziny. Nie pozwoliły aby teściowa właziła Wam z butami w życie, przekraczała granice przez Was ustalone.

My z mezem nie byliśmy zbyt konsekweni, 7 lat udawaliśmy ze pewnych rzeczy nie widzimy, nie słyszymy, tłumaczyliśmy sobie ze taka jest, stosowaliśmy uniki.
    po tych 7 latach gdy w obecności naszych dzieci zaczęła podwazac nasz autorytet, lekceważyła nas i poniżała, oczekiwała od męza że ,nie zostawi powiedzieliśmy dość.
    Niestety było już za pożno, zaczęły się szantaże i zastraszaie sądem i tak oto po prawie 3 latach walki o własną suwerenność, tłumaczenia, proszenia teściowej aby zaakceptaowała i przyjęła do wiadomości fakt ze jesteśmy rodzina i to my decydujemy jak ma wyglądać nasze zycie,
    teściowa wolała wystąpić do śadau i domagać się opieki nad dziećmi.
    Nie licząc się ani z nami ani z naszymi dziećmi, nasze dzieck=iaki to tylko narzedzie aby zrobić nam na złość.
    Wolała wystąpić przeciwko naszej rodzinie niż zaakceptować fakt ze nie pozwolimy aby bawiła się naszymi dziecmi jak zabawkami, aby poprzez swoje manipulacje doprowadziła do rozbicia rodziny a tym samym uniemożliwiła naszym dzieciom dorastanie w pełnej rodzinie.

Walczcie dziewczyny poki nie jest za poźno, my niemalże straciliśmy szanse na szćzescie,

madzia.rka, vayn lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 01:13

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ratowane skrajnego wcześniaka za wszelką cenę to przejaw egoizmu, Rodzice walczą bo myśla o własnej stracie nie zważając na ból i cierpienie dziecka całkowicie niezdolnego do zycia po tej stronie brzucha. Gdzie jest ta granica cierpienia... to takie obdzieranie z człowieczeństwa.
    W którymś momencie trzeba powiedzieć basta, dla dobra tego maleńkiego dziecka...

tu chyba chodzi o niemożliwośc pogodzenia się z faktem ze życie tych maluszków nie zależy od mediów ani lekarzy czy sprzętu pod jaki są podłączone... i obarczanie odpowiedzialnością powyższych dla mnie nie ma sensu , ale wiem ze w obliczu tragedii nie myśli się racjonalnie.

Kiedyś też myślałam ze powinno walczyć się za wszelka cenę, ale wystarczył jeden dokument obejrzany w tv i mój podląd się zmienił radykalnie.
    Bo ta walka te cena cierpienia dziecka....

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Ale dziś u nas ruch na forum. My dziś z mężem akcja groby, wiec nic nie pisałam.

A jesteście pewne, że w ciąży pokrzywe można pić? Ja ostatnio kupiłam, bo słyszałam, że to dobre na poprawę żelaza, a tam na etykiecie informacja - nie zaleca się stosowania w ciąży :/ No i teraz nie wiem co robić

mi położna nawet poleciła picie herbaty z pokrzywy lub z rumianku (ale herbaty nie naparu z suszonych - o tym nic nie mówiła ), dobre są na żołądek, jelita itp. Ale wiadomo nie hektolitrami...

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egoizm to ratowanie własnego dziecka??? Nie no proszę cię... Jak można coś takiego pomyśleć w ogóle?
    Brak słów po prostu....

A ocenianie matki która walczy o życie swoich dzieci jak tylko potrafi jest nie na miejscu i za przeproszeniem gówno was to obchodzi... Takie komentarze jak wy piszecie to aż nóż się otwiera w kieszeni bo już czytać tego nie idzie.. Ja pierdziele masakra to jest jakaś...

madzia.rka, Maqdallena lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu ale to nikomu nie życzę takiej tragedii że łapiesz się wszystkiego co możliwe by ratować ci bliską osobę.. A ktoś kto nigdy tego nie przeżył to powinien się zamknąć i nie odzywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorry ale już k#### czytać nie mogę tych banalow...

madzia.rka, Maqdallena lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:07

Doti87, madzia.rka lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie byloby neonatologii,geriatrii,ratownictwa i pomp dla cukrzykow bez WOSP.. Ten kraj by sie medycznie zapadl.. Wiele osob bez ich pomocy by nie przezylo... Dlatego wkurza mnie jak ludzie mowia ze WOSP za zebrana kase organizuje Woodstok...

madzia.rka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ