X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia jaki to model wózka i jakiiii kolor? :D

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysiu-cala blacha Twoja :-)

jakaaaa piękna !! :) mniam , zjadła bym :D ja cały czas bym jadła hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 14:12

tulipanna, ass100 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..ktora z Was wspominala o bezsennosci??? Obudzilam sie o 1:15 i koniec-wyspana...wyczytalam chyba cale ovufriend...

lula.91 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Agnesia jaki to model wózka i jakiiii kolor? :D
    Ja to zakochana od stycznia już byłam w Expander Mondo kolor wybraliśmy Grey fox black line, fotelik cybex aton 4 black sea ;)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja znowu z problemem;/
    od wczoraj czuje kłucie w pochwie.Zastanawiałam się że to może infekcja ale już sama nie wiem bo wyczytałam że to może być objaw skracającej się szyjki;/ dużo leże nie przemęczam się a wizyte mam dopiero za 3 tyg

olenka173065
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    od wczoraj czuje kłucie w pochwie.Zastanawiałam się że to może infekcja ale już sama nie wiem bo wyczytałam że to może być objaw skracającej się szyjki;/ dużo leże nie przemęczam się a wizyte mam dopiero za 3 tyg
    Oleńka jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości jedź na IP. Ale ja też mam takie kłucia już od bardzo dawna i u mnie to objaw rozciągania wiązadeł i rozszerzania się miednicy. Ponoć dopóki kłucia i ból nie są ciągłe to nie ma się czym przejmować. Ale tak jak mówię lekarzem nie jestem i nie daje gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:29

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Też mnie kłuje od wczoraj :( u mnie to raczej nic strasznego, młoda wali głową po pęcherzu to i na szyjkę naciska. Leżę sobie grzecznie i tyle. Jak boli Cię bardzo, masz plamienia albo dziwną wydzielinę to jedź na IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem jak się brzuch napina. Jak zrobię dłuższy spacer to faktycznie brzuch robi się twardy. Ale zdarzyło mi się to do tej pory 3 razy. Pytałam lekarza, mówił, że moja macica ma jeszcze czas na ćwiczenia do porodu i takie częstsze spięcia mogę mieć dopiero po 30 tc. A wam się brzuch spina już bez powodu?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Już wiem jak się brzuch napina. Jak zrobię dłuższy spacer to faktycznie brzuch robi się twardy. Ale zdarzyło mi się to do tej pory 3 razy. Pytałam lekarza, mówił, że moja macica ma jeszcze czas na ćwiczenia do porodu i takie częstsze spięcia mogę mieć dopiero po 30 tc. A wam się brzuch spina już bez powodu?
    Mari ja mogę leżeć cały dzień a napinania i tak mam. Więc to zależy od Twojego organizmu. Jedne mają skłonności inne nie. Dopóki nie są regularne to wszystko gra.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Tez po wysilku,szybszym spacerze,na wieczor po calym dniu. Normalka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi się dosyć często spina ale nie boli.Kurde umre dziś z nudów chyba.Miałam iść na jakieś ciuchowe zakupy ale musze sobie darować.Chociaż lepiej byłoby się czymś zająć nie myśleć i nie czekać na kolejne"dolegliwości"

olenka173065
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jak się zdenerwuje to automatycznie brzuch robi się twardy i tak mi ciąży przy chodzeniu, że muszę się położyć i odpocząć, wyluzowac się :-)

Dziś pierwszy dzień w szkole rodzenia, ale mój Najmilszy jest podjarany :-) ja zresztą tez

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spinania to tez norma, ale wg gina "taka moja uroda" i mam odpoczywać. Szyjka wysoko i zamknieta także powiedział ze przedwczesny porod jak na razie mi w ogole nie grozi bo wszystko tam wygląda dobrze.
    Co do klucia to mi dużo dokuczaly ostatnio, powiedziałam ginowi i on mowi ze to z infekcji, która okazało się ze mam. Dostalam leki.
    Jeżeli masz możliwość to lepiej się skontaktuj ze swoim lekarzem albo z jakims innym, dla swietego spokoju :)
    Ale mysle ze to albo dzidzia naciska, albo się rozciąga, albo infekcja (jeżeli wcześniej z szyjka Ci się nic nie dzialo)

My wczoraj byliśmy na pierwszej szkole rodzenia ;):) fajnie było, mysle ze będzie to porządnie zrobione i mojemu mezowi tez się podobalo :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    chciałabym... a ty skąd masz taaką znajomość naszych szpitali?
    Może dlatego, że mieszkam w okolicy i prawdopodobnie będę tam rodzić? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:18

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 18 30 i nie chce mi się wyjść z łóżka. Ciekawe czy mały się ładnie ułoży. W piątek idę na warsztaty z Pawłem zawitkowskim zobaczymy co tam będzie ciekawego. A w sobotę też jakiś event jest z pokazem nowego Bonda w kinie więc chyba nudzić się nie będę. Mały się oststnio mnie rusza zobaczymy dziś czemu. Mam taką ochotę na slidkie a ta zgaga mnie wykonczy było tak dobrze i znów wróciła.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was planuje rodzic w św Zofii i na fb dziewczyny piszą o jakiś warsztatach próba porodu może się przyda
    Chyba w tą sobotę więc może warto się coś dowiedzieć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziewczyny któraś z Was planuje rodzic w św Zofii i na fb dziewczyny piszą o jakiś warsztatach próba porodu może się przyda
    Chyba w tą sobotę więc może warto się coś dowiedzieć.
    Ja planuje! Ale na warsztaty chyba sie nie wybiore, szkoda, ze w sobote :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wizytę mam na 18 30 i nie chce mi się wyjść z łóżka. Ciekawe czy mały się ładnie ułoży. W piątek idę na warsztaty z Pawłem zawitkowskim zobaczymy co tam będzie ciekawego. A w sobotę też jakiś event jest z pokazem nowego Bonda w kinie więc chyba nudzić się nie będę. Mały się oststnio mnie rusza zobaczymy dziś czemu. Mam taką ochotę na slidkie a ta zgaga mnie wykonczy było tak dobrze i znów wróciła.
    Brusia, daj namiar na te warszatty z Pawłem Zawitkowskim jeśli możesz.
    Ja czekam dziś na ten kocyk muślinowy z mammisima :) Kurier ma przywieżć :) Zrobiłam spaghetii, wspólnymi siłami posprzątaliśmy mieszkanie z Misiem. Jaka jestem potwornie niewyspana dziś...
    Kupiłam pokrzywę w saszetkach żeby więcej sikać, bo coą zaczęłam puchnąć. I powiem Wam, że działa.
    Brusia, a co do zgagi postaraj się nie jeść przed samym snem albo przed leżeniem w ogóle. I nie jeść kwaśnych rzeczy. Ja w sumie nie wiem co to zgaga...ale jeszcze wszsytko przede mną :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna - trzeba było pisać wcześniej, to przesłałabym Ci moje zapędy do sikania - starczyłoby ich na nas obie spokojnie :P

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te warsztaty są na stronie mama-wie.pl. Tulipanna ja już wszystko robię najlepiej herbata z imbirem działa ale wczoraj znów wróciło. Ciąża bez wymiotów i mdłości więc chocisz zgaga musi być. A co do sikania to dziś 3 wycieczki nocne.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ