X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia jaki to model wózka i jakiiii kolor? :D

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysiu-cala blacha Twoja :-)

jakaaaa piękna !! :) mniam , zjadła bym :D ja cały czas bym jadła hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 14:12

tulipanna, ass100 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..ktora z Was wspominala o bezsennosci??? Obudzilam sie o 1:15 i koniec-wyspana...wyczytalam chyba cale ovufriend...

lula.91 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Agnesia jaki to model wózka i jakiiii kolor? :D
    Ja to zakochana od stycznia już byłam w Expander Mondo kolor wybraliśmy Grey fox black line, fotelik cybex aton 4 black sea ;)

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja znowu z problemem;/
    od wczoraj czuje kłucie w pochwie.Zastanawiałam się że to może infekcja ale już sama nie wiem bo wyczytałam że to może być objaw skracającej się szyjki;/ dużo leże nie przemęczam się a wizyte mam dopiero za 3 tyg

olenka173065
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    od wczoraj czuje kłucie w pochwie.Zastanawiałam się że to może infekcja ale już sama nie wiem bo wyczytałam że to może być objaw skracającej się szyjki;/ dużo leże nie przemęczam się a wizyte mam dopiero za 3 tyg
    Oleńka jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości jedź na IP. Ale ja też mam takie kłucia już od bardzo dawna i u mnie to objaw rozciągania wiązadeł i rozszerzania się miednicy. Ponoć dopóki kłucia i ból nie są ciągłe to nie ma się czym przejmować. Ale tak jak mówię lekarzem nie jestem i nie daje gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:29

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Też mnie kłuje od wczoraj :( u mnie to raczej nic strasznego, młoda wali głową po pęcherzu to i na szyjkę naciska. Leżę sobie grzecznie i tyle. Jak boli Cię bardzo, masz plamienia albo dziwną wydzielinę to jedź na IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem jak się brzuch napina. Jak zrobię dłuższy spacer to faktycznie brzuch robi się twardy. Ale zdarzyło mi się to do tej pory 3 razy. Pytałam lekarza, mówił, że moja macica ma jeszcze czas na ćwiczenia do porodu i takie częstsze spięcia mogę mieć dopiero po 30 tc. A wam się brzuch spina już bez powodu?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Już wiem jak się brzuch napina. Jak zrobię dłuższy spacer to faktycznie brzuch robi się twardy. Ale zdarzyło mi się to do tej pory 3 razy. Pytałam lekarza, mówił, że moja macica ma jeszcze czas na ćwiczenia do porodu i takie częstsze spięcia mogę mieć dopiero po 30 tc. A wam się brzuch spina już bez powodu?
    Mari ja mogę leżeć cały dzień a napinania i tak mam. Więc to zależy od Twojego organizmu. Jedne mają skłonności inne nie. Dopóki nie są regularne to wszystko gra.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Tez po wysilku,szybszym spacerze,na wieczor po calym dniu. Normalka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi się dosyć często spina ale nie boli.Kurde umre dziś z nudów chyba.Miałam iść na jakieś ciuchowe zakupy ale musze sobie darować.Chociaż lepiej byłoby się czymś zająć nie myśleć i nie czekać na kolejne"dolegliwości"

olenka173065
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jak się zdenerwuje to automatycznie brzuch robi się twardy i tak mi ciąży przy chodzeniu, że muszę się położyć i odpocząć, wyluzowac się :-)

Dziś pierwszy dzień w szkole rodzenia, ale mój Najmilszy jest podjarany :-) ja zresztą tez

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spinania to tez norma, ale wg gina "taka moja uroda" i mam odpoczywać. Szyjka wysoko i zamknieta także powiedział ze przedwczesny porod jak na razie mi w ogole nie grozi bo wszystko tam wygląda dobrze.
    Co do klucia to mi dużo dokuczaly ostatnio, powiedziałam ginowi i on mowi ze to z infekcji, która okazało się ze mam. Dostalam leki.
    Jeżeli masz możliwość to lepiej się skontaktuj ze swoim lekarzem albo z jakims innym, dla swietego spokoju :)
    Ale mysle ze to albo dzidzia naciska, albo się rozciąga, albo infekcja (jeżeli wcześniej z szyjka Ci się nic nie dzialo)

My wczoraj byliśmy na pierwszej szkole rodzenia ;):) fajnie było, mysle ze będzie to porządnie zrobione i mojemu mezowi tez się podobalo :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    chciałabym... a ty skąd masz taaką znajomość naszych szpitali?
    Może dlatego, że mieszkam w okolicy i prawdopodobnie będę tam rodzić? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:18

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 18 30 i nie chce mi się wyjść z łóżka. Ciekawe czy mały się ładnie ułoży. W piątek idę na warsztaty z Pawłem zawitkowskim zobaczymy co tam będzie ciekawego. A w sobotę też jakiś event jest z pokazem nowego Bonda w kinie więc chyba nudzić się nie będę. Mały się oststnio mnie rusza zobaczymy dziś czemu. Mam taką ochotę na slidkie a ta zgaga mnie wykonczy było tak dobrze i znów wróciła.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was planuje rodzic w św Zofii i na fb dziewczyny piszą o jakiś warsztatach próba porodu może się przyda
    Chyba w tą sobotę więc może warto się coś dowiedzieć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziewczyny któraś z Was planuje rodzic w św Zofii i na fb dziewczyny piszą o jakiś warsztatach próba porodu może się przyda
    Chyba w tą sobotę więc może warto się coś dowiedzieć.
    Ja planuje! Ale na warsztaty chyba sie nie wybiore, szkoda, ze w sobote :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wizytę mam na 18 30 i nie chce mi się wyjść z łóżka. Ciekawe czy mały się ładnie ułoży. W piątek idę na warsztaty z Pawłem zawitkowskim zobaczymy co tam będzie ciekawego. A w sobotę też jakiś event jest z pokazem nowego Bonda w kinie więc chyba nudzić się nie będę. Mały się oststnio mnie rusza zobaczymy dziś czemu. Mam taką ochotę na slidkie a ta zgaga mnie wykonczy było tak dobrze i znów wróciła.
    Brusia, daj namiar na te warszatty z Pawłem Zawitkowskim jeśli możesz.
    Ja czekam dziś na ten kocyk muślinowy z mammisima :) Kurier ma przywieżć :) Zrobiłam spaghetii, wspólnymi siłami posprzątaliśmy mieszkanie z Misiem. Jaka jestem potwornie niewyspana dziś...
    Kupiłam pokrzywę w saszetkach żeby więcej sikać, bo coą zaczęłam puchnąć. I powiem Wam, że działa.
    Brusia, a co do zgagi postaraj się nie jeść przed samym snem albo przed leżeniem w ogóle. I nie jeść kwaśnych rzeczy. Ja w sumie nie wiem co to zgaga...ale jeszcze wszsytko przede mną :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna - trzeba było pisać wcześniej, to przesłałabym Ci moje zapędy do sikania - starczyłoby ich na nas obie spokojnie :P

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te warsztaty są na stronie mama-wie.pl. Tulipanna ja już wszystko robię najlepiej herbata z imbirem działa ale wczoraj znów wróciło. Ciąża bez wymiotów i mdłości więc chocisz zgaga musi być. A co do sikania to dziś 3 wycieczki nocne.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ