Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous a zapisałaś się już gdzieś do szkoły rodzenia?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    tulipanna - trzeba było pisać wcześniej, to przesłałabym Ci moje zapędy do sikania - starczyłoby ich na nas obie spokojnie :P
    Gorgeous ja do tej pory nie rozstawałam się z kibeliem a od dwóch dni puchnę ;/ I wcale nie żarłam ani żadnych chipsów, ani nic słonego. I sikać sikam też często a mimo wszystko lekko obrzęknięte mam pod oczami jak wstanę i dłonie ;/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie witam Was w III-cim trymestrze!!!!! :)

Moniaa, Mila920, Lexi150, olenka173065, Bruśka, nick nieaktualny, szara myszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, tysiaa93, Ejrene, Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna a tsh masz w normie?? Bo jak mocno skoczylo to możesz od tego puchnac niekoniecznie że zaraz od ciąży. Choć to byłaby główna podstawa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tulipanna a tsh masz w normie?? Bo jak mocno skoczylo to możesz od tego puchnac niekoniecznie że zaraz od ciąży. Choć to byłaby główna podstawa.
    no ostatnio było 1,5, więc całkiem ładne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ja m 1,7 i muszę dawkę letroxu na 100 dać. Jeśli nie masz kłopotów z tarczyca do tej pory to może zrób sobie atpo i anty tg. Czy przypafkiem hashimoto Ci nie wrszlo bo vzrsto w ciąży dopiero się pojawia jeśli tak nagle zaczęłaś puchnac. Ja przec ciąża nie byłam świadoma że choruje wyszło to na usg piersi. Jak mnie zdiagnozowali i zaczęłam brać leki schudłam ponad 9 kg. Teraz już wiem kiedy się rzut zbliża bo wyglądam jak księżyc w pełni.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Gorgeous a zapisałaś się już gdzieś do szkoły rodzenia?
    Tak, ale nie w Białymstoku

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny..ktora z Was wspominala o bezsennosci??? Obudzilam sie o 1:15 i koniec-wyspana...wyczytalam chyba cale ovufriend...

Ja pisałam :) i nadal się z tym męczę :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Na ja m 1,7 i muszę dawkę letroxu na 100 dać. Jeśli nie masz kłopotów z tarczyca do tej pory to może zrób sobie atpo i anty tg. Czy przypafkiem hashimoto Ci nie wrszlo bo vzrsto w ciąży dopiero się pojawia jeśli tak nagle zaczęłaś puchnac. Ja przec ciąża nie byłam świadoma że choruje wyszło to na usg piersi. Jak mnie zdiagnozowali i zaczęłam brać leki schudłam ponad 9 kg. Teraz już wiem kiedy się rzut zbliża bo wyglądam jak księżyc w pełni.
    Hmmm/.....na początku ciązy wyszło mi 2,87 byłam wtedy jedynie senna, ale to był sam poczatek ciązy. Gin zlecił FT4 i FT3 ale wyszło w normie a i tsh spadło samo, wahania też podobno są normalne bo fasoliny jeszcze same na początkui nie produkują tyroksyny, więc ciągną z nas. No i było ok. A teraz to puchnięcie. asle też nie jakopś strasznie, po prostu trudno mi zdjąć pierścionek i lekko rano powieki. No ale robiąc kolejne badania sprawdzę i tsh jak radzisz. Dziękuję Brusiu!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też to męczy, że się budzę ok. 3 i koniec, milion myśli w głowie a o spaniu nie ma mowy. Siedzę i gram na tablecie w jakieś durne gierki. Jednak dziś spałam jak zabita, nawet do wc się nie obudziłam.
    Jeśli chodzi o tsh to ja mam przez całą ciążę równiutko 1,65 i nie drgnie ani w jedną ani w drugą stronę. Głodomorrrra za to u mnie nie do opanowania. Mam wrażenie, że jakby trociny pod ręką leżały też bym nie pogardziła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:57

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Ja pisałam :) i nadal się z tym męczę :)
    może trzeba się przyzwyczajać :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj równo 100 dni zostało do porodu :) Teraz to już mocno z górki będzie lecieć.

Lexi150 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam też dzisiaj sporą część rzeczy higienicznych, wyszło tego ponad 400 zł (w tym termometr bezdotykowy microlife i laktator ręczny póki co, bo szkoda wydawać pieniędzy na elektryczny skoro nie wiem jak to wyjdzie z tym karmieniem).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator i podgrzewacz do butelek dostałam od koleżanki. Jakiejś mało znanej firmy ale jak mówiła spełnił swoje zadanie. Dlatego na razie nie zamierzam kupować.

EDIT: Własnie kurier przywiózł kocyk muślinowy Lulujo! Aaaaaa, jaki mięciusieńki... polecam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:34

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna pokazuj foto :)

Zawsze jak się budzę nad ranem, to córa ma w brzuszku imprezę. Mam nadzieję, że po porodzie jej to nie zostanie :D

Kri lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6140079/860770/image.jpg

Bruśka, Lexi150, madzia.rka, tysiaa93, szara myszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u endokrynolog. Z cukrem mam nic nie robić. Dalej ograniczać słodkie i owoce. A po ciąży powtórzyć krzywa. Ufffff. Pytałam czy mały będzie musiał jakieś dodatkowe badanie przejść przez tarczyce moja. Ale w naszym przypadku tylko normalne przesiewowe tsh. A mnie koleżanka nastraszyla co ma też jakaś chorobę tarczycy że trzeba jakieś badania że nikt tu tego nie robi trzeba z takim maluszkiem szukać laboratorium specjalistycznego. I mam już zaświadczenie do porodu więc wizyta dopiero po porodzie. Ja pierdziele dziewczyny jeszcze tylko trzy miesiące z haczykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:39

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziar.ka super wieści, no jeszcze trzy miesiące i będziemy najszczesliwsze na świecie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka jeśli masz chora tarczyce to już w szpitalu mają obowiązek zrobić Ci tsh ft3 i ft4 dla dziecka ale te wyniki są nie miarodajne bo dziecko jeszcze powtarza wyniki mamy
    Takie skierowanie ma dać Ci pediatra i łaski nie robi najlepiej zrobić te badania od 2 miesiąca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:54

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem ale laska mi nagadala jeszcze jakieś inne badania i ze mały napewno przejmie przeciwciała że dziś spać nie mogłam. Ale doktorka mi wszystko wyjaśniła.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ