X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari clexane odstawiony 12.10. Jeżeli chodzi o mnie to nie widzę różnicy w samopoczuciu i mam nadzieję, że na Małym też to się nie odbije. Ostatnio przepływy były w porządku więc chyba będzie dobrze.

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Podczytuje was bo z usg jestem lutówką, a z OM marcówką :-D Pomyślałam że napiszę, bo któraś z was pisała że jej dziecku wykryto niedomykalność zastawki trojdzielnej. Ja niedawno dowiedziałam się że też to mam, zapytałam się lekarza czy jakby 23 lata temu było Usg 3D, to czy byłoby to widać, powiedział że tak. A ja żyłam z tym sobie i do tej pory nic mi takiego nie było, jak się zastanowię to faktycznie czasami było mi duszno bez powodu i raz lekarka mi powiedziała przy podstawowym badaniu osluchowym że słyszy jakieś szmery, ale nic z tym nie robiłam. Dopiero teraz mam codzienne kolatania serca, sinieją mi paznokcie przy dłuższym siedzeniu i cały czas mi słabo. Dostałam leki i mam się tym nie denerwować, bo tego się nie operuje, mogę nawet rodzić naturalnie. Oczywiście są różne stopnie niedomykalnosci, ale napisałam żeby pokazać że to tylko taka straszna nazwa :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to mogę olać sprawę bo jestem technologiem żywności po żywieniu czlowieka i jak taki termin to szybciej to na wydziale załatwię niż u lekarza ale pojsc pojde żeby w kartę wpisała.A co do wyników to 93 na czczo a potem 153 i 125.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie do tej pory przytyłam ok 4,5 kg więc nawet jak mam tą cukrzycę to zle nie jest. Tylko tyle że przy obniżonej kalorycznosci mały może wolniej rosnąć znów jak nie przez tetnice to przrz to aaaa no i ten zgagulec to od acardu. Szyjka 4 cm zamknięta wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:19

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    W zasadzie to mogę olać sprawę bo jestem technologiem żywności po żywieniu czlowieka i jak taki termin to szybciej to na wydziale załatwię niż u lekarza ale pojsc pojde żeby w kartę wpisała.A co do wyników to 93 na czczo a potem 153 i 125.
    To masz lepsze wyniki ode mnie. Lekarz powiedział, że to cukrzyca? Mi powiedziała dzisiaj, żeby jeść więcej węglowodanów na kolację i tyle.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-sowki-mietowe-d-roz.html
    Ja do wózka zamówiłam dwa komplety w powyższym linku :)
    Pieluszki z allegro mama mówiła ze flanelowe super a tetrowe trochę sztywne ale myślę że po praniu będą ok :)
    No i najważniejsze dziś dzwonili ze wózek juz jest więc jutro siostra idzie odebrać juhhhuuuuu ale się ciesze :)
    A co do mandarynek to ja już je wcinam od jakiś 3 tyg i ich zapach od razu przypomina mi święta a tak w ogóle wyczytałam ze kobieta w ciąży powinna jeść dwie mandarynki dziennie nie więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:28

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn musisz równomiernie rozkładać węglowodany aby stężenie było stałe i jak ją jadłam ok 4 posiłków to teraz muszę ok 6-7 ale mniejszych. No teraz te 3 tyg z dieta i zobaczymy czy mały przy tym będzie dobrze przybieral. A co do norm to chyba każdy lekarz inaczej patrzy ja już na czvzo przekroczylam o 2 bo norma jest do 91 a na innych poziomach to nie wiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari xlandera zamówiliście? Wzięliście jakiś taki fikuśny kolor, że dopiero na koniec grudnia, czy zamierzone? :D

Ja do wózka będę miała podusię i kocyk, szyje mi go jedna dziewczyna z belly.

Dziewczyny czy Wy też macie czasami takie kłucia w klatce piersiowej? Okolice serca, promieniuje mi czasem, ni to boli ni to szczypie nie wiem jak to określić. Nie dość, że ledwo chodze, do mycia małż mnie rozbiera bo nie jestem nawet w stanie majtek zdjąć... Jakaś masakra z tymi pachwinami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:26

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dla picieszenia moja rwa kulszową wraca i też sama się rozebrać nie mogę. A co do klucia w klatce to nie mam tego ale budzę się zasapana w nocy oblana potem i oddychać nie mogę. Na te klucia może wez aspargin może masz za mało potasu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tzn musisz równomiernie rozkładać węglowodany aby stężenie było stałe i jak ją jadłam ok 4 posiłków to teraz muszę ok 6-7 ale mniejszych. No teraz te 3 tyg z dieta i zobaczymy czy mały przy tym będzie dobrze przybieral. A co do norm to chyba każdy lekarz inaczej patrzy ja już na czvzo przekroczylam o 2 bo norma jest do 91 a na innych poziomach to nie wiem.
    Normy:
    stężenie glukozy w osoczu na czczo do 92
    stężenie glukozy po 60 minutach do 180
    stężenie glukozy po 120 minutach do 153
    A lekarz się martwi, że Młody jest za mały?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mari xlandera zamówiliście? Wzięliście jakiś taki fikuśny kolor, że dopiero na koniec grudnia, czy zamierzone? :D

Ja do wózka będę miała podusię i kocyk, szyje mi go jedna dziewczyna z belly.

Nie, czarny :) ale nie chcieliśmy, żeby gwarancja już leciała. A tak to fura już leży odłożona w magazynie ;)

vayn lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie ale po przejściu na dietę może słabiej przybierać bo jest tu obniżona kaloryczność i dlatego wizyta już za niecałe 3 tyg. No z pozytywnych wieści to powiedział że na diecie nie przytyje dużo. No i w przypadku kobiet cukrzycowych nieleczonych duże dzieci są.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Teraz nie ale po przejściu na dietę może słabiej przybierać bo jest tu obniżona kaloryczność i dlatego wizyta już za niecałe 3 tyg. No z pozytywnych wieści to powiedział że na diecie nie przytyje dużo. No i w przypadku kobiet cukrzycowych nieleczonych duże dzieci są.
    To u mnie nie ma obaw, że za mało przybierze na wadze ;) przez tydzień będę mierzyć cukier dla własnego spokoju, jak będzie ok to olewam temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Ja to nie wiem jak to ze mną będzie jak przyjdzie mi rodzić. Nawet na samolot u lekarza mam problem wejść, nie wspominając że rozkładanie nóg kończy się moim syczeniem i szklanymi oczami, Dzisiaj miałam iść do osiedlowego kupić coś do jedzenia, nie byłam w stanie wyjść z domu. Czekałam aż małż wróci z pracy o 17, żyłam o 2 kanapkach do 17. Mam powoli dość już

Z tym potasem to możliwe, że masz rację, chodzą za mną banany, czipsy, paluszki i podobne.
    A mówiłaś lekarzowi? Kurde to chyba nie jest normalne. A nie jadłaś bo nie masz apetytu czy nie miałaś już nic do jedzenia w domu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari nie miałam nic ciekawego w lodówce, delikatnie mówiąc pingwiny latają :P

Mówiłam lekarzowi, dla niego bóle w pachwinach są normalne bo się wszystko rozciąga, niektóre poboli i przestaje jak rozchodzą, ja jestem w grupie która poprostu zdycha kolokwialnie mówiąc. Minie do roku po porodzie :D

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle w pachwinach to myslalam ze ja czasem miewałam jakiś czas temu takie wlasnie typowe rozciąganie, ale to przez chwilke i przechodzilo, a nie żeby nie moc chodzic! Biedulko wspolczuje

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jak minie do roku po porodzie to luz, to już przecież tak niedługo... ;D Pocieszenie jak nie wiem :P
    Ja też się zastanawiam jak urodzę to dziecko przy mojej kondycji ale jakoś wyjdzie ;)

Biedroneczka zła kobieto, zakochałam się w tych kocykach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 23:28

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Vayn jak minie do roku po porodzie to luz, to już przecież tak niedługo... ;D Pocieszenie jak nie wiem :P
    Ja też się zastanawiam jak urodzę to dziecko przy mojej kondycji ale jakoś wyjdzie ;)

Biedroneczka zła kobieto, zakochałam się w tych kocykach :P
    A co ja mam powiedzieec??? Jak moje wazy juz ponad 1kg???? Prosze nie marudzic! Urodzic urodzi kazda bo tego sie nie przelozy na pozniej :-)
    A tak swoja droga to myslicie ze tempo wzrostu mojej dziecioliny spowolni troche?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A co ja mam powiedzieec??? Jak moje wazy juz ponad 1kg???? Prosze nie marudzic! Urodzic urodzi kazda bo tego sie nie przelozy na pozniej :-)
    A tak swoja droga to myslicie ze tempo wzrostu mojej dziecioliny spowolni troche?
    A co ja mam powiedzieć? Moja też wielka a urodzić jakoś trzeba. Boje się, że do 4 kg dobije a wtedy SN to już ciężko :(

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ