Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vayn a pogimnastykowac sie troche nie mozesz? Czy musisz lezec? Ja to z tych co nie poleza,zawsze bylam aktywna,nigdy w dzien nie spalam. Ogolnie nie mam takich dolegliwosci,czasem tylkoa kosc ogonowa pobolewa,czasem zakluje w pachwinach (ja to odbieram jakby mi sie cos tam urwalo) ale poza tym ok.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Moj N. jak sie urodzil to 4800 wazyl.. (Co mnie lekko przeraza) ja wazylam 3200..Ja przy moich gabarytach a jestem naprawde niska (160cm) nie dam rady urodzic takiego dziecka. Wtedy na bank zdecyduje sie na cc,nie zamierzam popekac w chinskie "s"
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, znam kilka przypadków, gdzie USG przekłamało z wagą, więc się teraz nie denerwujcie. Różnice w obliczeniach, a w rzeczywistej wadze dziecka były naprawdę duże i za każdym razem w tych przypadkach dziecko okazywało się mniejsze niżby to z USG wynikało
Biedroneczka, zestaw z kocykiem piękny, też już go kiedyś oglądałam. Chętnie bym kupiła, ale mam już naprawdę mnóstwo rzeczy dla Malucha i chyba pora się opanować, choć łatwo nie jest
Vayn, ja od wczoraj mam kłucie w klatce piersiowej, nie jestem do końca przekonana czy to w klatce piersiowej czy może znowu jakieś organy wewnętrzne się poprzesuwały i to jednak Mały na coś innego uciska. W każdym razie jest to mocno nieprzyjemne. -
Brusia ten Twój lekarz to chyba nawiedzony że Ty masz cukrzycę przecież ty masz wyniki cukru piękne. Jak chcesz się upewnić to idź do diabetologa i on z pewnością Cie Pogoni. Generalnie cukrzycę stwierdza się jeśli po 2 godzinach masz cukier powyżej 180. Boże mi wyszedł 143 i lekarz powiedział że nie mam cukrzycy tylko nietolerancję i trzeba zamienić cukry proste na złożone i więcej białka mniej słodkiego i owoców ot filozofia.
Nasz kochany Olus -
To ja żyję w słodkiej nieświadomości i dopiero w grudniu się dowiem ile córa waży
No nie wiem Tulipanna czy spowolni bo podobno w tych ostatnich tygodniach dzieciaki najwięcej przybierają
Znajoma rodziła naturalnie około 4 kg klocka i porozrywało ją na tyle, że nie chce więcej słyszeć o dzieciachAle podobno o bólu się po jakimś czasie zapomina
-
Dziewczyny sorry ze sie wtrace , ale czytala forum"co nowego" i wpadl mi w oko post na temat cukrzycy
u Brusi problemem jest jej cukier na czczo pomiar po 1H i po 2H jest prawidlowy - a jako byla "slodka mama" tylko napisze ze im dalej w las tym cukier coraz ciezej opanowac - u mnie mimo kontroli konieczne bylo leczenie insulina i wizyty na patologii ciazy na dodatkowe USG i w bardziej zaawansowanej ciazy KTG. Mimo wszystko polecam wizyte u diabetologa - przynajmniej za darmo dostaniesz glukometr i dzienniczki kontroli - bedziesz spokojniejsza ,
Juz nie truje...spokojnych ciaz i wybaczcie za moje 3groszetulipanna lubi tę wiadomość
-
A my dzis 27 tydzien zaczynamy
Twoje dziecko waży już około 900 gramów (2 funty), a od ciemienia do końca tułowia mierzy około 24 cm (9,45 cali). Długość całkowita Twojego maleństwa to około 37 cm (14 1/2 cali).
Hura! Oczy Twojego dziecka są teraz otwarte! Dziecko co prawda nie jest w stanie jeszcze dobrze widzieć, ale już całkiem nieźle rozróżnia zmiany natężenia światła. Wzrok dziecka będzie rozwijał się jeszcze do kilku miesięcy po jego narodzinach. Na początku dziecko widzi zaledwie na odległość około 25-30 cm (jest to odległość od twarzy mamy do jej piersi) i najlepiej mu idzie rozróżnianie kontrastowych kolorów. Dlatego też najlepszymi zabawkami / książeczkami dla noworodka są te w kolorach czarno-białych!
Dziecko wygląda już prawie jak w czasie narodzin, ale jest o wiele drobniejsze i chudsze niż w momencie przyjścia na świat. Jego skóra w dalszym ciągu jest pomarszczona i bardzo delikatna, ale chroni ją tłusta maź płodowa znajdująca się na całym ciele dziecka.
Od tego czasu możesz już dość regularnie odczuwać rytmiczne “pukania” w brzuchu, jest to coraz częściej pojawiająca się czkawka Twojego maleństwa. Czkawka zazywczaj trwa zaledwie kilka chwil i zupełnie nie przeszkadza dziecku.
Jeśli Twoje dziecko urodziłoby się teraz miałoby około 85% szans na przeżycie (przy zastosowaniu zaawansowanego sprzętu medycznego). Nie jest to jednak jeszcze jego czas na przyjście na świat, potrzebuje jeszcze około 10 tygodni, aby było uznane za “donoszone”.
O Tobie
Koniec tego tygodnia rozpocznie trzeci trymestr. Wraz z trzecim trymestrem pojawić się mogą nowe objawy, np. skurcze łydek. Skurcze łydek najczęściej występują w nocy i są spowodowane naciskiem rosnącej macicy na żyły i w związku z tym utrudnionym przepływem krwi z nóg do serca, jak również naciskiem na nerwy biegnące z tułowia do kończyn. Gdy dopadnie Cię skurcz, powoli rozprostuj nogę i delikatnie naciągnij palce w stronę piszczeli. Pomocne są również krótki spacer lub masaż łydek.
W trzecim trymestrze ciąży możesz mieć lekko podwyższony poziom cholesterolu, co jest całkiem normalne. Cholesterol pomaga bowiem w produkcji hormonów ciążowych (np. progesteronu) wytwarzanych przez łożysko. Progesteron jest szczególnie ważnym hormonem mającym istotny wpływ na rozwój biustu i mięśni macicy. Twoje piersi mogą wydawać Ci się teraz ogromne, ciężkie i mogą lekko pobolewać. Możesz być teraz również bardziej podatna na infekcje dróg moczowych. Aby temu zaradzić pij dużo wody.
Nasz kochany Olus -
Ja mam co jakiś czas takie kłucie w klatce piersiowej, pokłuje kilka min i przechodzi. Rok temu po poronieniu miałam coś takiego ale o wiele mocniejsze i nie przechodziło, poszłam z tym do lekarza i były to nerwobóle przeszły same, ale lekarz powiedział też, że takie kłucia mogą być spowodowane nawet gazami, bo uciskają wtedy inne organy, a w ciąży to już w ogóle....
mam wyniki cukru:
na czczo z palca 95,z żyły 85,6
po 1h 150,9
po 2h 100,5
jutro wizyta u gina zobaczymy co powie
Dla tych co lubią chipsy-przepis na beztłuszczowe i są też na BURACZANE jak Wam sok nie wchodzi
http://onet.tv/l/gotowanie/chipsy-beztluszczowe/19mf3e
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:50
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
tysiaa93 wrote:To ja żyję w słodkiej nieświadomości i dopiero w grudniu się dowiem ile córa waży
No nie wiem Tulipanna czy spowolni bo podobno w tych ostatnich tygodniach dzieciaki najwięcej przybierają
Znajoma rodziła naturalnie około 4 kg klocka i porozrywało ją na tyle, że nie chce więcej słyszeć o dzieciachAle podobno o bólu się po jakimś czasie zapomina
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Dziewczyny sorry ze sie wtrace , ale czytala forum"co nowego" i wpadl mi w oko post na temat cukrzycy
u Brusi problemem jest jej cukier na czczo pomiar po 1H i po 2H jest prawidlowy - a jako byla "slodka mama" tylko napisze ze im dalej w las tym cukier coraz ciezej opanowac - u mnie mimo kontroli konieczne bylo leczenie insulina i wizyty na patologii ciazy na dodatkowe USG i w bardziej zaawansowanej ciazy KTG. Mimo wszystko polecam wizyte u diabetologa - przynajmniej za darmo dostaniesz glukometr i dzienniczki kontroli - bedziesz spokojniejsza ,
Juz nie truje...spokojnych ciaz i wybaczcie za moje 3groszeZapraszamy częściej
-
tysiaa93 wrote:To po dwóch latach bez seksu można dziewicę udawać
EDIT: Pytanie tylko czy wtedy nas facet będzie nadal nasz czy już czyjś|<wcale to śmieszne nie jest>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:33
-
Tulipana a Twój facet to ksiądz, żeby 2 lata na ciumcianie czekać?
jasne, że już dawno by na lewizne poszedł, nawet ten najporzadniejszy, no chyba że inaczej byś się spisywała to może łaskawie by poczekał hehe
Ale Ty jako nowa 'dziewica' też byś miała branie, więc luziktulipanna lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Ja to nawet myślę ze może odrasta błona dziewicza bez konieczności hymenoplastyki
EDIT: Pytanie tylko czy wtedy nas facet będzie nadal nasz czy już czyjś|<wcale to śmieszne nie jest>
Miejmy nadzieję, że żadna nie popęka i że wszystkie będziemy miały w miarę lekkie porody