WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie nie wiem...z jednej strony chciałabym SN, bo te przeżycia, możliwość uczestnictwa mojego partnera, etc..samo przeżycie tego...(odczuwam wewnętrzną potrzebę przeżycia tego, chciałabym) ale tylko w znieczuleniu...podobno jednak u mnie do SN nie robią znieczulenia!!! (aaaaaaa-już czuję mniejsza potrzebę)Z drugiej strony podobno od lipca NFZ dopłaca 400 zł do każdego porodu żeby można było ze znieczuleniem, że to standard już dla NFZ (niestety szpitale borykają się z brakiem anastezjoplogów podobno)
    A cesarka..no cóż-mam astmę..a choroby układu oddechowego są pośrenim wskazaniem do CC..a jeszcze jak obejrząłam te 600 gram szcześcia i w Iszym odcinku była ta mała Matylda której mama nie miała siły przeć bo własnie ataku astmy dostała (stres i wysiłek często wyzwalają ataki) i Maleńka była niedotleniona, dostała zawału półkóli mózgu...to aż mnie ciarki przechodzą i CC wydaje się być |ROZSĄDNE...A boję się... raz bycia tam samą i rozorania mi brzucha...sama świadomość ze oni mi rozcięli brzuch... że tak nie można dzieciątka od razu utulić (tylko pokazują, bo szycie i te sprawy, w końcu to operacja)...boję się... wolałabym żeby doszły do tego jeszcze jakieś wskazania...typu że za wąskie mam bioda albo coś w ten deseń...

mamuśka1 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    hehe a dziś na poprawe humoru pogodowego na szkole rodzenia będziemy z mezem ogladac "dokładny" film z porodu oO :D

trochę nie mam ochoty dokładnie wszystkiego widzieć, przecież u siebie nie będę tam widziec
    Na youtube jest taki film i to nawet polski..pięknie kobieta rodzi..naprawdę pięknie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie to jest lipa z tymi znieczuleniami ;/ ja bym chciała 100km zdazyc dojechać do szpitala gdzie chciałabym rodzic - tam od zawsze jest porządnie podawane znieczulenie
    przez ta ustawe w moim szpitalu na miejscu, gdzie nigdy nie było teraz ponoc można dostać od 9-15 (....) ale polozne uczciwie powiedziały ze NIE POLECAJA, bo anestezjolog drugiemu nierówny i oni tu nie specjalizują się w tych znieczuleniach, ze podane zle jest gorsze niż wcale ;/

także w idealnych warunkach chciałabym zdazyc tam do tego szpitala który sobie upatrzyłam i na spokojnie dostać tam znieczulenie

tylko jak to jest -- jak się ma zzo to nie można chodzic czy można?
    bo w I fazie porodu najlepiej być jak najbardziej aktywnym

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Znieczuleniu podpajęczynówkowym nie można się poruszać, nic się nie czuje - cc
    W znieczuleniu zewnątrzoponowym można się poruszać, wręcz zachęca się rodzące do ruchu. Jeśli będzie trzeba ciąć to zwiększają dawkę poprostu.

Ja to nie wiem co bym chciała, mam mętlik w głowie. Ja przeżywam jak tu urodzić, a obok mnie taki dramat. W panice oczekuje na ruchy małej, ostatnio ich jakby mniej jest...

szara myszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    hehe a dziś na poprawe humoru pogodowego na szkole rodzenia będziemy z mezem ogladac "dokładny" film z porodu oO :D

trochę nie mam ochoty dokładnie wszystkiego widzieć, przecież u siebie nie będę tam widziec
    hehe ;) ja oglądałam dokładny film z cesarki... jak rozcinają skórę, rozcinają mięśnie, oddzielają je, nacinają macice... okropne ;)

• Lexi150 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka chyba można. Tu chodzi bardziej o znieczulenie nerwu a nie mięśni nóg ale dokładnie nie wiem.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zewnątrzoponowym można chodzić. Na bank. Widzę ze mimo rozporządzenia nadal zniechęcają do epiduralu... Nie fair...
    Vayn..ja też się strasznie bać zaczęłam...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim zamykam oczy przed spaniem kalde sie na plecach przykladam rece na brzuszek i czekam az malutka kopnie konkretnie kilka razy mamusie na dobranoc i wtedy ide spokojnie spac,w dzien to samo klade sie co jakis czas i sprawdzam.

Ja gdybym wiedziala,ze czeka mnie dlugi porod to na pewno wolalabym CC.
    Licze na to,ze pojdzie szybko :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    hehe ;) ja oglądałam dokładny film z cesarki... jak rozcinają skórę, rozcinają mięśnie, oddzielają je, nacinają macice... okropne ;)
    A masz gdzieś link???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś jestem strasznie zdenerwowana, cały dzień leżę i kiepsko się czuję, dół maksymalny z powodu straty naszej koleżanki...

Znam przykład, mojej koleżanki, gdzie znieczulenie nie zostało dobrze podane, znieczulilo tylko jedna stronę :/ Znajoma bardzo, bardzo źle to przeżyła :(

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=vvFbsgzTw9c&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DvvFbsgzTw9c&has_verified=1

DLA CHĘTNYCH!! Jak ktoś wrażliwy to NIE OGLĄDAĆ!

vayn, lula.91 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A masz gdzieś link???
    nie, w tv oglądałam "My perfect birth" na BBC lifestyle, nawet sobie nagrałam :) pokazana jest historia różnych porodów, lotosowych, domowych i cc na życzenie w mega wypasionej prywatnej klinice

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:12

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole nie ogladac tej cesarki, tak samo dziś tez nie mam ochoty w tej szkole rodzenia ogladac tego porodu ;/ no ale choć na to się musze przemoc, bo w sumie trochę jestem ciekawa jak to wyglada

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/najpopularniejsze-imie/5

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak w ogole to ktora idzie na "pierwszy ogien" bo ja 21 luty mam termin :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, Vayn - ja tak samo teraz cały czas o tym myslę co tam się dzieję w moim brzuszku czy aby mały nie okręca się pepowiną. Zaczełam się bać a wcześniej nawet o tym nie myslałam, że cos takiego może sie przydarzyć :(
    Na szczęscie cały czas czuję ruchy.

Co do znieczulenia to ja sie go boję. I boję się że źle mi się wkłują i będą jakieś problemy poźniej :/

Ja mam termin z @ na 2 luty a z USG ostatniego na 4 luty.
    Chyba sa u nas dziewczyny które maja na koniec stycznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z belly mam termin na 17 lutego, a gin wpisal 20 lutego (nie wiem jak to policzyl :) Ale z usg maluch większy o tydzień, także od tego donoszonego 38 tygodnia (6 lutego) będę już nastawiona ze to już ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly pokazuje 9 luty, tak samo mi lekarz prowadzący wyliczył.

Lekarka u której byłam w październiku wyliczyła mi 15 luty termin wg om. Bo dodaje się tydzień do daty ostatniej @ a że owulka u mnie była w 17 dc to i dodatkowo 3 dni.

Co lekarz to inaczej dodaje, spora różnica wg dwóch lekarzy u mnie wg om.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi by się zgadzalo gdyby to tak było ze się dodaje 7 do ostatniej miesiączki bo miałam 13, wiec wychodziloby 20 lutego

ale to zleci <3

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ