WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr nie wierzę!!! co za pierdolona niesprawiedliwość!!!

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka mnie jakoś na początku takie bóle chwytały, wtedy miałam kawę odstawioną, ale właśnie wróciłam do kofeiny i bóle minęły. No ale mnie od kawki nie odrzuca. Jedynie czego nie jestem w stanie przełknąć po jajak z patelni czy sadzone czy mieszane, nie ma różnicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr bardzo współczuje. Dobrze że jakoś się trzymasz, tak jak lekarze powiedzieli nie byłaś nic w stanie zrobić.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam te bole od samego poczatku. mialam dwumiesieczna przerwe a teraz znow. chodze jak cma. Chyba sie tej kawy napije bo normalnie dzis chce rogale Marcinowe robic.tzn mój maz bedzie wałkował bo to 15 warst ciasta

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr - bardzo mi przykro.... Aniołek :*

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr bądź dzielna. Brak mi odpowiednich słów... :'(
    Ja pierdole jaki dół, przewartosciowuje takie info całe podejście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:22

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Monkey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr najszczersze wyrazy współczucia, dużo sił dla Was...
    Niem mam słów...ciężko się pozbierać po takich wiadomościach :(
    Niech Wasza córeczka czuwa nad Wami [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:00

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr przytulam i światełko dla Twojego Aniołka (*) jeśli tylko będę mogła ci jakoś pomoc to pisz na prv. Moja córeczka zmarła z tego samego powodu w 39 tc. Może się więc na coś przydam...

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyobrażalne to jest.. :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w sumie zupełnie doła zalapalam myśląc o porodzie właśnie to mnie najbardziej martwilo że przez tą pepowine coś pójdzie nie tak i dlatego chcę cc. A życie jest tak cholernie niesprawiedliwe że szok. Ja w niedziele kroilam tort a tu takie cierpienie. Się dziś cały dzień pozbierać nie mogę. I gdybym tylko mogła to zrobilabym wszystko żeby temu zapobiec ale wiadomo nie da się. Jestem myslam z Tobą Kkkaaarrr.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi caly dzień siedzi to w glowie.. masakra

dziewczyny a czy Wy będziecie kupowaly monitor oddechu? (pytanie zwłaszcza do tych które będą mieć dzidzie w innym pokoju) - my się wahamy, z jednej strony na pewno bym spala spokojniej, ale z innej podobno zdarzają się w takim fałszywe alarmy no i zbędne nerwy... z drugiej strony lepszy fałszywy alarm niż żeby się cos stało

f2wlj48apsehglf6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska nic nie przewidzisz niestety.. I przy cc coś może nie pójść... Szkoda ze życie jest takie niesprawiedliwe i nie można czasem wszystkiego sprawdzić i mieć kontrolę nad tym... Ehh takie głupie to życie jest..

Szara myszka też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu bo młodego będziemy mieli w drugim pokoju... Nie chce świrować za bardzo.. Ehh kurcze nie wiem...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaarrrr Boze wlasnie w tym momencie peklo mi serce na milion kawalkow,siedze i placze :( :( :( :( jakie to zycie jest cholernie niespraiwedliwe :( nie potrafie sobie wyobrazic co musisz czuc :( trzymaj sie kochana :* :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć co się zdarzy, nigdy.

Co do porodu to myślę, że każda ma prawo decydować jak chce urodzić i nie można tego w żaden sposób krytykować. Praktycznie wszystkie moje kuzynki rodziły SN i z ich relacji wynika, że nie było źle. Bolało jak cholera ale wszystko poszło szybko i żadna nie miała "trwałych" uszkodzeń typu pęknięcia. Tylko jedna rodziła obydwie córeczki przez CC. Ale najpierw próbowała naturalnie, jednak się nie udało i musiała mieć CC. Ja wolałabym SN bo chciałabym w niedługim czasie zacząć starania o kolejne ale jak będzie wskazanie do CC to też ok. Nie boję się ani jednej ani drugiej opcji. Najważniejsze, żeby Ignaś był zdrowy.

Na Bezpiecznym Maluchu ratownik mówił o monitorach oddechu. Sam ma małego synka i wg niego jeżeli nie ma wskazań tzn. Maluch nie jest wcześniakiem i nie ma żadnych problemów z oddychaniem to nie ma najmniejszego sensu. Właśnie ze względu na fałszywe alarmy. I mówił, że jeżeli już koniecznie chcemy taki monitor np. dla własnego spokoju to nie ma sensu kupować tych niedrogich "pieluszkowych" bo są wbrew opiniom bardzo zawodne a lepiej zainwestować w coś porządnego.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi masz rację, każdej jest to decyzja. I mimo że przekonałam się do SN to bardzo dobrze rozumiem jak ktoś decyduje się na cc.
    Niech każdy robi z swoim sumieniem i tym co czuje i tyle:-) każdy wie co jest dla niego dobre :-)

Tusiaa lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i w końcu mam wyniki krzywej bo wczoraj coś im się system zawiesił.
    82,50
    159,90
    110,30 czyli wszystko w normie. Do tego kolejne toxo ujemne.

tulipanna, Moniaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dokładnie tez o tym czytałam, ze jak nie ma wskazan to "raczej" nie ma potrzeby. Nie możemy się wlasnie z mezem zdecydować, teraz na pewno nie będziemy go kupować - to jak cos będzie ostatni z zakupow przed porodem albo nawet zaraz po, tylko tak się wlasnie bije z myślami czy tak czy nie, bo tez będziemy go mieli w innym pokoju

co do porodu, to raczej nastawiam się na SN, ale jak wyjdzie cesarka to nie będę tez plakac, dokladnie jak lexi napisala najważniejsze żeby się dla dziecka wszystko dobrze zakonczylo, a reszte mam nadzieje ze się jakos przetrwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:43

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim bylam w ciazy mowilam,ze tylko i wylacznie CC a teraz bedac w ciazy jednak chce SN mam do dyspozycji ZZO takze chyba dam rade :) porody sa rozne,jedna rozerwie masakrycznie a jedna praktycznie wcale,moja kuzynka miala zalozony jeden czy dwa szwy i 40 minut po porodzie szla pod prysznic i normalnie chodzila,a inne nie moga chodzic przez jakis czas.Mi nikt nie mowi i nie mydli oczu ze az tak bardzo nie boli itp kazdy powtarza ze napierdala niesamowicie,a z drugiej strony nic mnie tak nie wkurza jak np.miala moja kolezanka rodzila SN przez 30godzin bo lekarze strasznie upierali sie zeby urodzila SN az w koncu po 30 godzinach stwierdzili ze CC to na jakiego grzyba ja tak dlugo meczyli????rece opadaja!!!

tulipanna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka miała to samo! 25 godzin meki i cesarka ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a dziś na poprawe humoru pogodowego na szkole rodzenia będziemy z mezem ogladac "dokładny" film z porodu oO :D

trochę nie mam ochoty dokładnie wszystkiego widzieć, przecież u siebie nie będę tam widziec

lula.91 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ