Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Babydream - właśnie o to chodzi, były w zeszłym roku historie, że jakaś dziewczyna wykorzystywała cudze zdjęcia usg właśnie, pisała jakie to ma straszne problemy w ciąży i w ogóle a to był zwykły troll, nie była wcale w ciąży (o ile to była kobieta).
No na fb można wrzucić zdjęcie prosto z komputera więc dodatkowo nie krąży nigdzie w internecie tak jak trzeba najpierw na jakąś platformę, żeby tu pokazać.
Oczywiście, nigdy nie można mieć pewności, że wśród dziewczyn które są w grupie nie ma jakiegoś trolla który doskonale się maskuje. A to co kto widzi na FB na naszym profilu to zależy co ustawimy.
Jednak dla mnie Fb jest trochę jak czarna magia, już 2 razy kasowałam tam konto, teraz mam nowe, z tylko jednym zdjęciem, profilowym, nic absolutnie o swoim życiu tam nie piszę nigdzie.
Generalnie Fb do szczęścia nie jest mi potrzebne i mam tam paru znajomych, tylko takich z reala, ale zastanawiam się czy nie skasować konta, bo denerwuje mnie wiele rzeczy na FBWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:09
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mi jest wygodniej na fb ze względu na: wrzucanie zdjęć oraz wiem, że jak zadam pytanie to uzyskam odpowiedzi.(dostaję powiadomienie do mojego pytania) A tutaj zadam pytanie i muszę grzebać w tych postach i być czujna czy ktoś coś dopisał.
Nie oznacza to, że nie zaglądam tu i olewam - nie mam nic do powiedzenia w tych ostatnich tematach. -
Ale na fb wcale nie musimy udostepniać nic poza zdjęciem profilowym (odpowiednik avatara na forum) i tyle. Mi się łatwiej pisze na fb bo mam go pod ręką. Przychodzą powiadomienia, nie tracę wątku. A tutaj jest fajnie bo są suwaczki to fakt, ale jak napiszę wiadomość i nie wejdę pół dnia to już jest zapisane kolejne 30 stron i co mi po tych suwaczkach jak nie wiem o co chodzi bo zeby sie dowiedzieć muszę się sporo cofać (a zebym to jeszcze pamiętała do której strony muszę wrócić )
Także ja jestem za fejsbókiem
CO do wykorzystywania zdjęć przez troli. Dziewczyny na fb pokazywały swoje zwierzaki, Helmi zdjęcie z wesela.. to są takie chwile które na fb w ścisłym gronie pokazać można ale tu na forum już nie bardzo... -
nick nieaktualnytyle ze nie macie świadomosci ze dzis kazdy moze zrobic konto na belly i dopisac sie bo to dopiero poczatek a za dwa dni dolaczyc do fb...my znalysmy sie 12mcy a i tak wdarly sie na fb obce nicki ktore owszem widzialy tylko zdj profilowe plus czytaly o nas i ogladaly wrzucane zdj ja np nie mam na imie Ola to tylko imie na forum a na fb mam swoje prawdziwe dane zreszta kazda ma prawo wyboru jedne wola fb drugie belly i nic tego nie zmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:35
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Olka - dokładnie o to mi chodzi, troll prędzej czy później jeśli jakiś jest czymś się zdradzi i tak wczesne przechodzenie na FB troche mija się z celem. Bo co to za problem stworzyć sobie tutaj fikcyjne konto i dołączyć na fb, co nie ? To sam początek, więc nikt się nie kapnie jak troll zdolny jest
Czarnaa94, gosia86 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyno dokładnie kazdy nas teraz czyta
ja mysle ze fb jest spoko ale jak juz urodzimy poznamy sie kto sie odzywa a kto nagle wbija bo fb sie tworzy no ale poniekąd rozbilysmy sie na dwie cześci fb i belly
Aaaaaa jeszcze jutro i mam wizyte w pt o 9 juz sie doczekac nie moge dobrze ze mały zajmuje wiekszą czesc mojej uwagi to jakoś leciWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:57
Ania_84, Helmi, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ogólnie uważam że forum to nie jest kółko wzajemnej adoracji, jest tu dziesiątki osób więc jakieś wymiany zdań a nawet sprzeczki zawsze będą. To jest normalne, bo każda z nas ma różne poglądy na różne rzeczy.
Uważam też że trzeba tu pisać o wszystkim, wiele z nas tutaj dużo przeszło i nie da się od tego odciąć, to część naszej historii.
A co do tego olewania to powiem tak. Nie sposób jest na wszystko odpowiedzieć. Jak mi akurat wpadnie w oko post, na który mam coś do powiedzenia- odpisuję. Jak nie wiem, to się po prostu nie odzywam, bo może się znajdzie ktoś kto będzie wiedział. Potem może ten post już gdzieś ginie bo chyba każdy widzi że pisze się bardzo dużo. Zawsze można zapytać drugi raz.
No i jeszcze co do tego że "nowe dziewczyny są olewane" to powiem że czasami wchodzę, pojawia się ktoś nowy, ok. 2 czy 3 osoby napiszą że gratulacje, witamy itd. Ja nie widzę sensu żeby każda z nas pisała to samo, więc zwyczajnie się już nie odzywam.
Odnośnie facebooka to w 100% zgadzam się z Babydream i olka24Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 16:02
-
Paulette wrote:Mozecie mnie kochane wypisac z listy.
Wczoraj dostalam tabletki na wywolanie...
Zycze Wam powodzenia i trzymam kciuki -
Dziewczyny - co polecacie w ciąży na gardło ? Nie wiem czy się lodem nie załatwiłam dziś, troszkę mnie boli na razy przy przełykaniu. W domu nic nie mam, nawet miodu czy cebuli na syrop, M mógłby najwyżej skręcić do apteki lub spożywczego jak będzie z pracy wracał. Od razu mówię, że syrop Prenalen odpada, to dla mnie zwykłe naciągactwo.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Brunetka wrote:Dziewczyny, lekarz kazał mi zrobić HBs, natomiast jak poszłam prywatnie do diagnostyki okazało się, że jest HBs antygen i HBS przeciwciała- czy któraś z Was robiła to badanie? Wiecie może, który HBs jest bardziej "popularny"?
Ja mam na skierowaniu HBS antygenBrunetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Dziewczyny - co polecacie w ciąży na gardło ? Nie wiem czy się lodem nie załatwiłam dziś, troszkę mnie boli na razy przy przełykaniu. W domu nic nie mam, nawet miodu czy cebuli na syrop, M mógłby najwyżej skręcić do apteki lub spożywczego jak będzie z pracy wracał. Od razu mówię, że syrop Prenalen odpada, to dla mnie zwykłe naciągactwo.
-
Jacqueline wrote:Dziewczyny - co polecacie w ciąży na gardło ? Nie wiem czy się lodem nie załatwiłam dziś, troszkę mnie boli na razy przy przełykaniu. W domu nic nie mam, nawet miodu czy cebuli na syrop, M mógłby najwyżej skręcić do apteki lub spożywczego jak będzie z pracy wracał. Od razu mówię, że syrop Prenalen odpada, to dla mnie zwykłe naciągactwo.
Co do tego syropu zgadzam się w 100% w pierwszej ciazy mąż mi go kupił i kompletnie nic nie pomógł. Mnie ostatnio gardło bolało, to wyleczyłam sie plukaniem z sody i wody. Na pół szklanki cieplej wody, jedna łyżeczka sody oczyszczonej, wymieszać i płukać, byle nie za długo, zeby za bardzo nie podrażnić.