Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny, ja ze zgagą się zmagam nigdy w życiu nie miałam zgagi, naprawdę myślałam, że ten problem (przebywając już dwie ciąże bez zgagi) ominie mnie szerokim łukiem niestety każda ciąża inna i w tej już nie ma zmiłuj;)
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Witam, byłam dzisiaj na 2 wizycie na NFZ - po dwugodzinnym opóźnieniu weszłam do gabinetu na 10 minut. Zbyt wiele się nie dowiedziałam, poza tym że wszystkie wyniki z moczu i krwi mam dobre, wszystkie w normie i to by było na tyle... Dzisiaj 8t4d a ja nawet nie miałam USG. Rozmawiałam z dziewczyną na korytarzu i powiedziała, że na NFZ to norma, żeby się za wiele nie spodziewać. 3 USG na całą ciążę i to by było na tyle...
Ginka USG zapisała na 20 lipiec! A kolejną wizytę na 10 sierpień!
No ręce mi opadają zazdroszczę wszystkim tym które widziały już swoje dzidzie -
infinity888 wrote:Hej dzis mnie strasznie kulo z lewej strony, w ogole jakas zmeczona jestem kregoslup boli od pracy przy biurku..nie wiem czy sie martwic tym kluciem? Btw.czy bierzecie wit.d oprocz prenatalnych? Ja biore femibion 1.
jestemhela, łazienkowa22 lubią tę wiadomość
-
Fiolk@ wrote:Witam, byłam dzisiaj na 2 wizycie na NFZ - po dwugodzinnym opóźnieniu weszłam do gabinetu na 10 minut. Zbyt wiele się nie dowiedziałam, poza tym że wszystkie wyniki z moczu i krwi mam dobre, wszystkie w normie i to by było na tyle... Dzisiaj 8t4d a ja nawet nie miałam USG. Rozmawiałam z dziewczyną na korytarzu i powiedziała, że na NFZ to norma, żeby się za wiele nie spodziewać. 3 USG na całą ciążę i to by było na tyle...
Ginka USG zapisała na 20 lipiec! A kolejną wizytę na 10 sierpień!
No ręce mi opadają zazdroszczę wszystkim tym które widziały już swoje dzidzieOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Kurcze normalnie tak mi dzisiaj przykro. W duchu bardzo liczyłam, że w końcu dzisiaj będzie USG, a tu lipa. Położna założyła kartę ciąży i teraz mam mieszane uczucia co zrobić. To moja pierwsza ciąża. Rozejrzę się chyba za innym lekarzem Pakiet badań mam zrobiony więc może położna zgodzi się zrobić chociaż ksero i pójdę na wizytę prywatnie, żeby już nie powtarzać badań, bo żyły mam jak niteczki. Przy każdym pobieraniu pękają i nie jest to przyjemne.
Agaata lubi tę wiadomość
-
Na nfz często podchodzą olewczo. Ja miałam tak w pierwszej ciąży że leżałam za parawanem, babeczka robiła mi usg. Za parawanem pielęgniarka mierzyła ciśnienie innej ciężarnej i jeszcze jedna pacjentka stała i o coś się dopytywała. Normalnie produkcja taśmowa. Myślę że warto zapłacić chociażby za luksus oglądania dziecka za każdym razem. Ale jeśli już wybierać lekarza prywatnego to takiego który zna się na rzeczy, ma porządny sprzęt i pracuje w szpitalu. Prywatni też czasem odwalają fuszerke.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
mi także się chyba przyjdzie pożegnać ...dzisiejsza wizyta nie przyniosła nic dobrego wg usg 6t2d -pęcherzyk ciążowy jest -ładny na 19 mm ale pusty nie widać zarodka-istnieje uzasadnione podejrzenie ciąży bezzarodkowej-potocznie pustego jaja płodowego kolejna wizyta 6,07 -kolejne usg które o wszystkim przesądzi.Dziś skierował na b/hcg-jutro mam pod wieczór zadzwonić może powiedzą-jeśli nie to w srodę ... czekam jak na wyrok
-
Malwa30 wrote:mi także się chyba przyjdzie pożegnać ...dzisiejsza wizyta nie przyniosła nic dobrego wg usg 6t2d -pęcherzyk ciążowy jest -ładny na 19 mm ale pusty nie widać zarodka-istnieje uzasadnione podejrzenie ciąży bezzarodkowej-potocznie pustego jaja płodowego kolejna wizyta 6,07 -kolejne usg które o wszystkim przesądzi.Dziś skierował na b/hcg-jutro mam pod wieczór zadzwonić może powiedzą-jeśli nie to w srodę ... czekam jak na wyrok
Malwa jeszcze nic nie jest przesądzone. Już była tutaj taka historia na forum. A jak się czujesz? Jakieś objawy? Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Trzymam kciuki! -
Fiolk@ wrote:Kurcze normalnie tak mi dzisiaj przykro. W duchu bardzo liczyłam, że w końcu dzisiaj będzie USG, a tu lipa. Położna założyła kartę ciąży i teraz mam mieszane uczucia co zrobić. To moja pierwsza ciąża. Rozejrzę się chyba za innym lekarzem Pakiet badań mam zrobiony więc może położna zgodzi się zrobić chociaż ksero i pójdę na wizytę prywatnie, żeby już nie powtarzać badań, bo żyły mam jak niteczki. Przy każdym pobieraniu pękają i nie jest to przyjemne.
jesli nawet czego nie maja .. to składasz pisemny wniosek o wydanie xsera dokumentacji i musza ci wydac nie ma bata to sa prawa pacjenta które jesli nieprzestrzegne sa argmentem do skargi do oddziału NFZ
https://www.bpp.gov.pl/aktualnosci/dostep-pacjentow-do-wynikow-badan-diagnostycznych-i-laboratoryjnych,175.html
tu kurat z Łodzi
https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dlapacjentow/jak-sie-leczyc/1423-dokumentacja-medyczna
sczerze jeszczze mi nigdy nie odmówili ksera..a jesli poradnia ma podpisna umowe np z diagnostyka - to wszytskie wyniki i tak mam dostep on lineFiolk@, Czarnaa94, jestemhela, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Malwa30 wrote:mi także się chyba przyjdzie pożegnać ...dzisiejsza wizyta nie przyniosła nic dobrego wg usg 6t2d -pęcherzyk ciążowy jest -ładny na 19 mm ale pusty nie widać zarodka-istnieje uzasadnione podejrzenie ciąży bezzarodkowej-potocznie pustego jaja płodowego kolejna wizyta 6,07 -kolejne usg które o wszystkim przesądzi.Dziś skierował na b/hcg-jutro mam pod wieczór zadzwonić może powiedzą-jeśli nie to w srodę ... czekam jak na wyrok
Malwa 6 tydzień. Jeszcze jest na wszystko czas. Jak widzisz lekarz też jeszcze nie zawyrokował, ale chce zrobić usg za tydzień.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
-
Goździk89 wrote:Malwa 6 tydzień. Jeszcze jest na wszystko czas. Jak widzisz lekarz też jeszcze nie zawyrokował, ale chce zrobić usg za tydzień.
stwierdził mimochodem że on tu by chyba tylko na cud liczył w sensie że chyba jak już nie ma -to nie będzie
-
Fiolk@ wrote:Ania_84
Dziękuję Ci bardzo za te informacje. Jesteś bardzo pomocna.
Poproszę o ksero wyników zrobionych badań i pójdę na prywatną wizytę to mam nadzieję lekarz bardziej się zainteresuje, a nie tak jak dzisiaj - następna proszę...
mi musieli nawet wydać badania które lekarz zatajał w czasie leczenia
tyle że ja to akurat się nie patyczkuje tylko jak mi któryś lekarz odmawia to od raz potrafie zadzownić przy nim do NFZ i na głośnomwiącym zapytać się czy lekarz ma mi prawo odmówić ..
zawsze przed wizyta maozesz zadzownic do swojego oddziału NFZ z działem oraw pacjenta i zapytać dokładnieFiolk@, Iśka79 lubią tę wiadomość
-
Malwa30 wrote:czuję się ok-żadnych plamień -typowo ciążowe objawy
beta 06.06 59ml/u
beta 09.06 198ml/u
byłam pewna że przy ładnie przyrastającej becie będzie dobrze ... o ja głupia
Wierzę, że będzie dobrze w 6 tygodniu jest bardzo możliwe, że lekarz jeszcze nie będzie w stanie potwierdzić prawidłowej ciąży. Ja jestem w 7 tygodniu i na piewrwsze usg ide dopiero 8 lipca, żeby w razie czego nie przeżywać tej niepewności co Ty. Miałam umówioną wizytę na 23 czerwca ale odwołałam bo pare dni wcześniej przeczytałam podobną historię do Twojej. Dziewczyna ok. tydzień żyła w strachu ze puste jajo płodowe, a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Radziłam się też dziewczyn czy to usg 23 czerwca to nie będzie za wcześnie i poradzono poczekać jeszcze z jakieś dwa tygodnie. Powodzenia! i daj znać