X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja ze zgagą się zmagam nigdy w życiu nie miałam zgagi, naprawdę myślałam, że ten problem (przebywając już dwie ciąże bez zgagi) ominie mnie szerokim łukiem niestety każda ciąża inna i w tej już nie ma zmiłuj;)

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam dzisiaj na 2 wizycie na NFZ - po dwugodzinnym opóźnieniu weszłam do gabinetu na 10 minut. Zbyt wiele się nie dowiedziałam, poza tym że wszystkie wyniki z moczu i krwi mam dobre, wszystkie w normie i to by było na tyle... Dzisiaj 8t4d a ja nawet nie miałam USG. Rozmawiałam z dziewczyną na korytarzu i powiedziała, że na NFZ to norma, żeby się za wiele nie spodziewać. 3 USG na całą ciążę i to by było na tyle... :(
    Ginka USG zapisała na 20 lipiec! A kolejną wizytę na 10 sierpień!
    No ręce mi opadają :( zazdroszczę wszystkim tym które widziały już swoje dzidzie :(

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Hej dzis mnie strasznie kulo z lewej strony, w ogole jakas zmeczona jestem kregoslup boli od pracy przy biurku..nie wiem czy sie martwic tym kluciem? Btw.czy bierzecie wit.d oprocz prenatalnych? Ja biore femibion 1.
    Mnie tez dzis kluje z lewej strony, lekko pobolewa. Maluchy sie kokosza, szykuje sie miejsce, wiec moze dlatego cos tam odczuwamy. Rowniez biore femibion.

jestemhela, łazienkowa22 lubią tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Witam, byłam dzisiaj na 2 wizycie na NFZ - po dwugodzinnym opóźnieniu weszłam do gabinetu na 10 minut. Zbyt wiele się nie dowiedziałam, poza tym że wszystkie wyniki z moczu i krwi mam dobre, wszystkie w normie i to by było na tyle... Dzisiaj 8t4d a ja nawet nie miałam USG. Rozmawiałam z dziewczyną na korytarzu i powiedziała, że na NFZ to norma, żeby się za wiele nie spodziewać. 3 USG na całą ciążę i to by było na tyle... :(
    Ginka USG zapisała na 20 lipiec! A kolejną wizytę na 10 sierpień!
    No ręce mi opadają :( zazdroszczę wszystkim tym które widziały już swoje dzidzie :(
    Wiesz chyba to zależy od lekarza, bo ja chodzę tylko na NFZ i prawie za każdym razem mam USG ( doświadczenia z poprzednich ciąż)

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze normalnie tak mi dzisiaj przykro. W duchu bardzo liczyłam, że w końcu dzisiaj będzie USG, a tu lipa. Położna założyła kartę ciąży i teraz mam mieszane uczucia co zrobić. To moja pierwsza ciąża. Rozejrzę się chyba za innym lekarzem :( Pakiet badań mam zrobiony więc może położna zgodzi się zrobić chociaż ksero i pójdę na wizytę prywatnie, żeby już nie powtarzać badań, bo żyły mam jak niteczki. Przy każdym pobieraniu pękają i nie jest to przyjemne.

Agaata lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Dziewczyny, przyszłam się pożegnać. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i niestety beta spada. Trzymajcie się i powodzenia Wam życzę.

Przykro mi... :(

88c5skjothme8kjn.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nfz często podchodzą olewczo. Ja miałam tak w pierwszej ciąży że leżałam za parawanem, babeczka robiła mi usg. Za parawanem pielęgniarka mierzyła ciśnienie innej ciężarnej i jeszcze jedna pacjentka stała i o coś się dopytywała. Normalnie produkcja taśmowa. Myślę że warto zapłacić chociażby za luksus oglądania dziecka za każdym razem. Ale jeśli już wybierać lekarza prywatnego to takiego który zna się na rzeczy, ma porządny sprzęt i pracuje w szpitalu. Prywatni też czasem odwalają fuszerke.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi także się chyba przyjdzie pożegnać ...dzisiejsza wizyta nie przyniosła nic dobrego :( wg usg 6t2d -pęcherzyk ciążowy jest -ładny na 19 mm ale pusty :( nie widać zarodka-istnieje uzasadnione podejrzenie ciąży bezzarodkowej-potocznie pustego jaja płodowego :( kolejna wizyta 6,07 -kolejne usg które o wszystkim przesądzi.Dziś skierował na b/hcg-jutro mam pod wieczór zadzwonić może powiedzą-jeśli nie to w srodę ... czekam jak na wyrok :(

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 trzymaj się mocno i nie poddawaj. Trzeba czekać na wyniki badań.
    Ściskam mocno :*

w5wqio4puxjzt1om.png
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    mi także się chyba przyjdzie pożegnać ...dzisiejsza wizyta nie przyniosła nic dobrego :( wg usg 6t2d -pęcherzyk ciążowy jest -ładny na 19 mm ale pusty :( nie widać zarodka-istnieje uzasadnione podejrzenie ciąży bezzarodkowej-potocznie pustego jaja płodowego :( kolejna wizyta 6,07 -kolejne usg które o wszystkim przesądzi.Dziś skierował na b/hcg-jutro mam pod wieczór zadzwonić może powiedzą-jeśli nie to w srodę ... czekam jak na wyrok :(

Malwa jeszcze nic nie jest przesądzone. Już była tutaj taka historia na forum. A jak się czujesz? Jakieś objawy? Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Trzymam kciuki! ;)

88c5skjothme8kjn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Kurcze normalnie tak mi dzisiaj przykro. W duchu bardzo liczyłam, że w końcu dzisiaj będzie USG, a tu lipa. Położna założyła kartę ciąży i teraz mam mieszane uczucia co zrobić. To moja pierwsza ciąża. Rozejrzę się chyba za innym lekarzem :( Pakiet badań mam zrobiony więc może położna zgodzi się zrobić chociaż ksero i pójdę na wizytę prywatnie, żeby już nie powtarzać badań, bo żyły mam jak niteczki. Przy każdym pobieraniu pękają i nie jest to przyjemne.
    po pierwsze nie dajcie sobie wmówić ze nie naleza wam sie wyniki badana ... owszem orginał zostaje u nich w karcie ale kazdy wynik powinien miec ksero i zostac wydany ..
    jesli nawet czego nie maja .. to składasz pisemny wniosek o wydanie xsera dokumentacji i musza ci wydac nie ma bata to sa prawa pacjenta które jesli nieprzestrzegne sa argmentem do skargi do oddziału NFZ

https://www.bpp.gov.pl/aktualnosci/dostep-pacjentow-do-wynikow-badan-diagnostycznych-i-laboratoryjnych,175.html

tu kurat z Łodzi

https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dlapacjentow/jak-sie-leczyc/1423-dokumentacja-medyczna

sczerze jeszczze mi nigdy nie odmówili ksera..a jesli poradnia ma podpisna umowe np z diagnostyka - to wszytskie wyniki i tak mam dostep on line ;)

Fiolk@, Czarnaa94, jestemhela, Nieukowa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z Waszymi brzucholami? Bolą Was? Bo mnie od dwoch dni znowu łapią skurcze i zastanawiam się czy to normalne...

88c5skjothme8kjn.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:

Malwa 6 tydzień. Jeszcze jest na wszystko czas. Jak widzisz lekarz też jeszcze nie zawyrokował, ale chce zrobić usg za tydzień.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    kochana trzymam kciukiżeb malch sie ujawnił <3

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się ok-żadnych plamień -typowo ciążowe objawy
    beta 06.06 59ml/u
    beta 09.06 198ml/u

byłam pewna że przy ładnie przyrastającej becie będzie dobrze ... o ja głupia :(

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84

Dziękuję Ci bardzo za te informacje. Jesteś bardzo pomocna.
    Poproszę o ksero wyników zrobionych badań i pójdę na prywatną wizytę to mam nadzieję lekarz bardziej się zainteresuje, a nie tak jak dzisiaj - następna proszę... :(

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Malwa 6 tydzień. Jeszcze jest na wszystko czas. Jak widzisz lekarz też jeszcze nie zawyrokował, ale chce zrobić usg za tydzień.

stwierdził mimochodem że on tu by chyba tylko na cud liczył :( w sensie że chyba jak już nie ma -to nie będzie :/

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Ania_84

Dziękuję Ci bardzo za te informacje. Jesteś bardzo pomocna.
    Poproszę o ksero wyników zrobionych badań i pójdę na prywatną wizytę to mam nadzieję lekarz bardziej się zainteresuje, a nie tak jak dzisiaj - następna proszę... :(
    nie ma sprawy :)
    mi musieli nawet wydać badania które lekarz zatajał w czasie leczenia ;)
    tyle że ja to akurat się nie patyczkuje tylko jak mi któryś lekarz odmawia to od raz potrafie zadzownić przy nim do NFZ i na głośnomwiącym zapytać się czy lekarz ma mi prawo odmówić ..
    zawsze przed wizyta maozesz zadzownic do swojego oddziału NFZ z działem oraw pacjenta i zapytać dokładnie ;)

Fiolk@, Iśka79 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    czuję się ok-żadnych plamień -typowo ciążowe objawy
    beta 06.06 59ml/u
    beta 09.06 198ml/u

byłam pewna że przy ładnie przyrastającej becie będzie dobrze ... o ja głupia :(

Wierzę, że będzie dobrze ;) w 6 tygodniu jest bardzo możliwe, że lekarz jeszcze nie będzie w stanie potwierdzić prawidłowej ciąży. Ja jestem w 7 tygodniu i na piewrwsze usg ide dopiero 8 lipca, żeby w razie czego nie przeżywać tej niepewności co Ty. Miałam umówioną wizytę na 23 czerwca ale odwołałam bo pare dni wcześniej przeczytałam podobną historię do Twojej. Dziewczyna ok. tydzień żyła w strachu ze puste jajo płodowe, a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Radziłam się też dziewczyn czy to usg 23 czerwca to nie będzie za wcześnie i poradzono poczekać jeszcze z jakieś dwa tygodnie. Powodzenia! i daj znać;)

88c5skjothme8kjn.png
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    stwierdził mimochodem że on tu by chyba tylko na cud liczył :( w sensie że chyba jak już nie ma -to nie będzie :/

No to czekamy na cud...

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

88c5skjothme8kjn.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ