Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Helmi wrote:wyniki na czczo to na pewno, ja jak mialam skierowanie od lekarza z nfz to miałam wszystko darmowe tylko musiałam zrobić wyniki w tej przychodni w której byłam u lekarza
tak, ja bede robiła w tej samej przychodni, tylko dopiero jutro rano, bo dzis nie byłam u lekarza na czczo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda86_0309 wrote:a kiedy ciałko żółte powinno być?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:11
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie
Chciałam zapytać czy umawiacie się na badania prenatalne między 11,a 13 tc? Termin mam na 8 luty więc lekarz polecił mi zrobić je między 15, a 30 lipca a tu z terminami krucho i tak się zastanawiam czy jak zrobię je max. tydzień później to też będzie oki? -
nick nieaktualnysaxatilia poczekaj jeszcze. Wszystko zmienia się z dnia na dzień. U mnie w 6tydz5dz był już zarodek ale zaledwie 3mm. Więc u Ciebie z dnia na dzień też może się to zmienić tym bardziej, że miałaś owulacje jak ja (z różnicą jednego dnia) i u mnie zagnieżdżenie było dopiero po 10dniach. A cykle mam 30/31 dni. Nie nastawiaj się negatywnie z góry.
saxatilia, Magda86_0309 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFiolk@ wrote:Witam wszystkie
Chciałam zapytać czy umawiacie się na badania prenatalne między 11,a 13 tc? Termin mam na 8 luty więc lekarz polecił mi zrobić je między 15, a 30 lipca a tu z terminami krucho i tak się zastanawiam czy jak zrobię je max. tydzień później to też będzie oki? -
Fiolk@ wrote:Witam wszystkie
Chciałam zapytać czy umawiacie się na badania prenatalne między 11,a 13 tc? Termin mam na 8 luty więc lekarz polecił mi zrobić je między 15, a 30 lipca a tu z terminami krucho i tak się zastanawiam czy jak zrobię je max. tydzień później to też będzie oki?
Mnie lekarz kazał zapisać się na badania prenatalne (razem z testem papa!z racji wieku) od 11 tc do 13 + 6 dni. Powyżej tego czasu wyniki mogą być niemiarodajne. Ja mam termin porodu na 8 luty i zapisałam się na 2 sierpnia. -
Hej dziewczyny. Czy badania prenatalne są płatne? Czy jeśli chodzi się do lekarza NFZ to są refundowane?
Ja mam jutro druga wizytę i wreszcie założy mi kartę ciąży. Mam też nadzieję że dostanę chorobowe. Bo u mnie taka masakra w pracy że już za tydzień nie mam do czego wracać -
nick nieaktualnymoniqe1985 wrote:Hej dziewczyny. Czy badania prenatalne są płatne? Czy jeśli chodzi się do lekarza NFZ to są refundowane?
Ja mam jutro druga wizytę i wreszcie założy mi kartę ciąży. Mam też nadzieję że dostanę chorobowe. Bo u mnie taka masakra w pracy że już za tydzień nie mam do czego wracać -
mmonis wrote:Mnie lekarz kazał zapisać się na badania prenatalne (razem z testem papa!z racji wieku) od 11 tc do 13 + 6 dni. Powyżej tego czasu wyniki mogą być niemiarodajne. Ja mam termin porodu na 8 luty i zapisałam się na 2 sierpnia.
Mnie najbliższy termin zaproponowali na 8 sierpnia, więc z tego co liczyłam to zdecydowanie za późno. muszę szukać innej opcji. -
nick nieaktualnyaiwlys wrote:saxatilia poczekaj jeszcze. Wszystko zmienia się z dnia na dzień. U mnie w 6tydz5dz był już zarodek ale zaledwie 3mm. Więc u Ciebie z dnia na dzień też może się to zmienić tym bardziej, że miałaś owulacje jak ja (z różnicą jednego dnia) i u mnie zagnieżdżenie było dopiero po 10dniach. A cykle mam 30/31 dni. Nie nastawiaj się negatywnie z góry.
A ile cm pevherzyk? -
Hej dziewczyny dawno mnie nie było. Nie było czasu. Nie miałam jeszcze usg pierwsze będzie to prenatalne.ide do niego pod koniec lipca i wtedy wyznaczy termin usg. Mam już założona kartę ciąży. Jak na razie wyniki ok. Kolejne pod koniec lipca. Ogólnie czuję się ok. Piersi bolą i czasem niedbrze ale już mniej jak wcześniej. Zasuwalam w sobotę i wczoraj w robocie od 6 rano do 19 ( organizowała imprezę plenerowa) szefo przyszła na gotowe ... dzisiaj mam wolne ale ściągnęła mnie na chwilę do pracy, musialam jechać z córką bo aby we dwie dzisiaj jesteśmy. Tak sie wlurzylam że mnie brzuch i kręgosłupa boli... wrrrr jak tak można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 12:54
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Hej dziewczyny. Dziś miałam wizytę u gina. Na USG zobaczyłam moja malutką około 3 mm fasolkę i bijące serduszko:) Rano bardzo się bałam tej wizyty ponieważ nie mam żadnych typowych objawów ciąży, jednak ciąża jest i puki co wszystko jest ok. Powiem wam że do gina chodzę prywatnie, jednak dzisiejszą wizytę miałam w szpitalu, mój gin (nadmienie, że to ordynator) zrobił mi to UZG, nie wziął żadnej kasy. Poradził mi żebym zapisała się do poradni ginekologiczno-położniczej, bym zrobiła badania a z wynikami przyszła do niego i wtedy już założy kartę ciąży. Poszłam od razu do tej poradni, zapisałam się, jeszcze dziś mnie przyjęli, położna wypisała mi skierowania na badania morf, mocz, glukoza, WR, Hbs Ag, HCV, HIV, Toxo, Różyczka, grupę krwi. Jutro idę zrobić te badania. Na wyniki czeka się 3 dni. Położna poradziła mi żebym prywatnie zrobiła sobie jeszcze TSH, FT4 i CMV.
derii84, Wiesiołki lubią tę wiadomość