Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Prenatalne sa refundowane tylko dla kobiet po 35rz albo jesli sa w grupie ryzyka, tj. maja stwierdzony wade chromosomow one lub ojciec dzidcka, albo urodzily dziecko chore na chorobe genetyczna, albo ich najblizsza rodzina choruje na choroby genetyczne.
Ja tez ide 1.08 Cinnamoncookie.
Warto isc do specjalisty z certyfilatem FMF, to jest swiadectwo ze dobrze wykrywaja wady i sa faktycznie specjalistami...
W Poznaniu za Usg genetyczne z testem podwojnym od 350 do 400zl tak srednio...derii84, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Anaa ja to nawet nie wiem dokładnie ile nam poszło bo kupowaliśmy co miesiąc po trochu. Myślę że ok 5000 jeśli nie więcej. Wliczajac w to również rzeczy dla mnie do porodu itp. Ubranka część kupowaliśmy używane, część nowe i trochę dostaliśmy. Bujaczek też kupiliśmy używany.
-
Nieukowa wrote:Anaa jak znajde swoja liste wyprawkawa z poprzedniej ciazy to podlinkuje.
ok to czekam na listę przyda się już sobie ja schowam:))
właśnie też chce zacząć pomału kompletować może coś uda się kupić używanego w dobrym stanie a resztę niestety kupić nową i tak pomału kompletować) -
Dziewczyny jestem przerazona.
Rozbieram sie u gina a na wkladce sluz zabarwiony krwia. Zbadal mnie i mowi ze szyjka czysta ze nic nie ma i on nie wie skad ta krew ze moze z cewki moczowej ale ze szyjka czysta.
Zrobil usg i groszek ma 12mm. Serce bije mowi ze wszystko jest ok. Dal mi duphaston 2razy 1tabletka dziennie i kazal sie nie martwic. Wyszlam z gabinetu do kibla i sie rozryczalam -
nick nieaktualnyJa nie mam 35 lat, nie mam również podejrzeń o żadne choroby genetyczne w rodzinie, dostałam skierowanie na nfz z powodu takie, że pierwszą ciążę poroniłam. Ale moja ginekolog to świetna babka
helmi wszystko jest ok skoro lekarz od razu zbadał i nic nie stwierdził, głowa do góry, bo tylko nerwami szkodzisz maleństwu -
Ja już też po wizycie. Serduszko bije. Maleństwo ma 9.5 mm. Pan doktor powiedział, że jestem książkowa i chciałby mieć same takie pacjentki jupiiiii
groszek87, Czarnaa94, Magda86_0309, gosia86, derii84, aiwlys, Wiesiołki, Wiesiołki, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Helmi wrote:Dziewczyny jestem przerazona.
Rozbieram sie u gina a na wkladce sluz zabarwiony krwia. Zbadal mnie i mowi ze szyjka czysta ze nic nie ma i on nie wie skad ta krew ze moze z cewki moczowej ale ze szyjka czysta.
Zrobil usg i groszek ma 12mm. Serce bije mowi ze wszystko jest ok. Dal mi duphaston 2razy 1tabletka dziennie i kazal sie nie martwic. Wyszlam z gabinetu do kibla i sie rozryczalam
Ta krew może pochodzić z uszkodzenia mechanicznego, pęknietego naczynka, otarcia, itp.W ciązy w organizmie naprawdę dużo się dzieje i organizm szaleje, ale skoro lekarz mówi, że to nic, trzeba zaufać mu i się nie stresować. Bije serduszko!!! To najważniejsze;-) Ja mam jeszcze wizytę serduszkową przed sobą, dopiero w czwartek, więc stresuję się, czy to serduszko będzie, ale Ty już się nie martw, najważniejsze, że bije i maleństwo się rozwija;-) Teraz powinnaś myśleć pozytywnie. -
anaaa wrote:to faktycznie spora różnica mam nadzieje że mi też się uda wyszukać.
mam L4 więc będę mieć dużo czasu na poszukiwania:PP
Anaa, ja rozkładam zakupy dla maluszka na całą ciążę ( w każdym miesiącu kupię po kilka rzeczy) i dzięki temu nie odczujemy tego w kieszeni. Jeżeli chodzi o ciuszki, buciki,gryzaki, smoczki, czy butelki- jest ich całe mnóstwo w Pepco (mój ulubiony sklep, bo tam naprawdę te rzeczy są tanie).
A co do wyprawek- listy można znaleźć w necie, dzięki temu o niczym nie zapomnisz -
Jeśli chodzi o genetyczne to ja znalazłam taka liste lekarzy mających certyfikat- tylko masakrycznie się szuka moze ktoś ma z podziałem na woj
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
ooo okazuje się ze moja ginka ma ten certyfikat no to mam z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 19:36
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Magda86_0309 wrote:Anaa, ja rozkładam zakupy dla maluszka na całą ciążę ( w każdym miesiącu kupię po kilka rzeczy) i dzięki temu nie odczujemy tego w kieszeni. Jeżeli chodzi o ciuszki, buciki,gryzaki, smoczki, czy butelki- jest ich całe mnóstwo w Pepco (mój ulubiony sklep, bo tam naprawdę te rzeczy są tanie).
A co do wyprawek- listy można znaleźć w necie, dzięki temu o niczym nie zapomnisz
Wlasnie tez mam taki zamiar co miesiąc cosMagda86_0309 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny