X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxiatilla - przykro :( trzymaj się tam. Dużo siły dla Ciebie i partnera.

Nieukowa - ja też bez problemu otworzyłam listę. Fajna sprawa. Na pewno skorzystam w swoim czasie :)

Dziewczyny a kiedy zaczyna się ten magiczny 2 trymstr? 11w0d czy 11w6d, bo mnie ostatnio bardzo ta kwestia nurtuje :)

3500 g 54 cm <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats a nie 12tc+6 ? Juz nie pamietam kiefy to bylo :P to chyba malo wazne w sumie belly moze podpowie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was cały czas ale zablokowało mi się konto (podobno przez to, że długo nie używałam (?) i po konsultacji z adminem musiałam założyć nowe.

Saxatilla, i inne dziewczyny, którym się nie udało tym razem nie poddawajcie się! Czasem jest to po prostu nieszczęśliwy przypadek, czasem trzeba poszukać przyczyny. Jestem tego przykładem, obecnie w 4 ciąży po 3 poronieniach. Dopiero teraz jak trafiłam na właściwą diagnozę i lekarza. Nie mogę uwierzyć że poświęciłam na to 4 lata! Ale warto!!! Ostatnio byłam na usg w 8 tyg ciąży, kropka miała całe 16mm pierwszy raz była wielkości odpowiadającej wiekowi ciąży. Więc głowa do góry i jeśli sytuacja się powtarza poszukajcie dobrego lekarza. Ja swojego znalazłam na Bocianie w wątku o poronieniach. Nie jest to Pani doktor wylewna, zapewniająca że wszystko będzie dobrze ale absolutnie wie co robi! Więc nie dajcie się prowadzić jakimś konowałom. Walczcie! Będzie dobrze!

Nieukowa, Magda86_0309, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Nats a nie 12tc+6 ? Juz nie pamietam kiefy to bylo :P to chyba malo wazne w sumie belly moze podpowie :)
    A może i 12w6d :D
    Ehh ja już bym chciała, żeby ten pierwszy trymestr się skończył. A tu jeszcze tyle czekania.

3500 g 54 cm <3
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A może i 12w6d :D
    Ehh ja już bym chciała, żeby ten pierwszy trymestr się skończył. A tu jeszcze tyle czekania.

Mi Belly mówi że, za 8 dni! i wg kalkulatora belly będzie to 10t 6d. (czyli wg belly 11 tydzien. Troche dziwne bo ja jaks sobie liczylam blizej końca lipca... ale taka perspektywa mi się podoba. Chociaż najprawdopodobniej i tak najistotniejsze jest to usg konczące pierwszy trymestr.

Nats lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 wrote:
    Mi Belly mówi że, za 8 dni! i wg kalkulatora belly będzie to 10t 6d. (czyli wg belly 11 tydzien. Troche dziwne bo ja jaks sobie liczylam blizej końca lipca... ale taka perspektywa mi się podoba. Chociaż najprawdopodobniej i tak najistotniejsze jest to usg konczące pierwszy trymestr.
    W ogóle ostatnio gdzieś czytałam, ze jak już słychać serduszko na USG to ryzyko poronienia to ok 3 %. A po przekroczeniu tego magicznego 1 trymestru wynosi jeszcze mniej :)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    W ogóle ostatnio gdzieś czytałam, ze jak już słychać serduszko na USG to ryzyko poronienia to ok 3 %. A po przekroczeniu tego magicznego 1 trymestru wynosi jeszcze mniej :)

może chodzi o to, że ryzyko maleje wraz z bijącym serduszkiem z tym, że koniecznie tętno musi być odpowiednie. Podobno im wyższe tym lepiej. Bo sam fakt bicia serca niestety nie zawsze się sprawdza ( w moim przypadku biło 2 x ale słabo i nic z tego nie wyszło).

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka1 wrote:
    może chodzi o to, że ryzyko maleje wraz z bijącym serduszkiem z tym, że koniecznie tętno musi być odpowiednie. Podobno im wyższe tym lepiej. Bo sam fakt bicia serca niestety nie zawsze się sprawdza ( w moim przypadku biło 2 x ale słabo i nic z tego nie wyszło).
    Wiem kochana, ze niestey różnie może być. Ale powiem szczerze, ze jak czytam takie statystyki to trochę podnosi mnie to na duchu. Staram się myśleć pozytywnie, bo i tak praktycznie nie mamy wpływu na przebieg ciazy na tak wczesnym etapie.

Mam nadzieję, ze tym razem pięknie będzie bilo serduszko i za 9 miesięcy urodzisz zdrowego maluszka :)
    Przepraszam, ze tak pytam ale robiłaś jakieś dodatkowe badania odnośnie tych poronien? Tzn czy lekarz w jakiś sposób sprawdzał dlaczego tak się stało 2 razy?

3500 g 54 cm <3
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka co u Ciebie było przyczyną strat? Jesteś teraz na lekach? U mnie to kolejna ciąża i znów mimo leków dziecko jest mniejsze niż być powinno. Czuję że może być znów to samo.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Mam nadzieję, ze tym razem pięknie będzie bilo serduszko i za 9 miesięcy urodzisz zdrowego maluszka :)
    Przepraszam, ze tak pytam ale robiłaś jakieś dodatkowe badania odnośnie tych poronien? Tzn czy lekarz w jakiś sposób sprawdzał dlaczego tak się stało 2 razy?

Oczywiście, że robiłam kupe badań. Byłam u wielu lekarzy i każdy z nich jakieś badania zlecał i w końcu złożyło się to w całość i trafiłam na świetną doktor, ekspertkę od poronień. Wyszła mi mutacja MTHFR (podwójna, słabe przepływy maciczne, PCO, nietolerancja glukozy). Mój organizm nie przetwarzał odpowiednio kwasu foliowego i maleństwa były odcinane od subtancji odżywczych i następowały śmiertelne mutacje. Przed ciąża i teraz w trakcie jestem na ścisłej diecie (w ciąży teraz to raczej staram się być bo dieta i ciąża to jakaś abstrakcja przy mdłościach) biorę mnóstwo witamin i leków włączając Acard i zastrzyki z Clexane. Bez tego ciąża nie rozwijałaby się prawidłowo. Ale ile niedoinformowanych lekarzy po drodze spotkałam to tylko ja wiem. Sama dużo czytałam głownie na stronach z UK i USA bo u nas dość mało informacji jest. I ciągle tylko słyszałam, że najczęściej nie da się wykryć przyczyn poronień! Bzdury i tyle. Teraz jestem dobrej myśli! Pytałyście dziewczyny o testy Pappa i prenatalne. Mi właśnie ze względu na mutację genu MTHFR oraz poronienia przysługuje bezpłatnie państwowo chociaż finalnie pójdę z Medicover bo mam w pakiecie bo ciężko Państwowo z terminami więc im szybciej się umówicie tym lepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 23:35

Goździk89 lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa a to ciekawe co piszesz, ja i mąż też mamy ubezpieczenie grupowe u niego w pracy. Tylko nie wiem w czym, w Warcie chyba. A ile składki płacicie? Musiałabym się rozeznać w temacie.

Gosiu marne szanse, wszyscy mają okres karencji minimum 9 miesięcy lub 12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 23:46

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Saxatilla bardzo mi przykro ;( życzę dużo siły...

Dziewczyny ogarnęłam swoją listę wyprawkową... dodałam pełno komentarzy dziwnej treści po przetestowaniu wszystkiego co kupiłam na moim 1 dziecku, może którejś z was się przydadzą :P

https://drive.google.com/file/d/0B85lPEv1_C-6bG9yUm9zLW5NOUE/view?usp=sharing

Chyba trzeba mieć konto na google żeby móc ściągnąć. Dajcie znać czy widzicie...

Widać wszystko, dziękujemy, jest bardzo przydatna.

Saxatillia, bardzo, bardzo mi przykro :( Teraz stresuję się jeszcze bardziej przed swoją wizytą. To takie niesprawiedliwe, jak się chce, to ma się problemy, a taka patologia od razu za pierwszym razem i bez najmniejszych przeszkód. Trzymaj się, kochana :*

rrb7y10.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubezpieczenia jest jedno wyjście ja tak zrobilam nie ma karencji jesli dopisuja cie do grupowki juz istniejacej ja mam dzialanosc wuec mamy niby umoer ze z mimi współpracuje a znajoma mnie dopisuje
    We wszystkich ubezp jesli chcialabys zalozyc dobie grupowe nawrt otwatte jest karencja 9-10 miesięcy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rańca :)
    Czekam na wizytę, badanie i usg. (8:00)
    Trzymajcie kciuki żeby mnie wypuścili! :)

Mmeryy88, Helmi, Nats, Fiolk@ lubią tę wiadomość

• Babydream Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys trzymam kciuki! będzie dobrze :)
    ja już nie mogę się doczekać następnej wizyty, chcialabym zobaczyć już taką dużą fasolkę :)
    Po badaniach prenatalnych 20.07 powiem w pracy. Boję się reakcji szefowej, wiem że będzie wściekła. Trudno :D dla mnie najważniejsza jest dzidzia na którą czekaliśmy równe 12 miesięcy!

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam następną wizytę 1 sierpnia... nie wiem jak to wytrzymam... :D

Ja już dawno w pracy powiedziałam. Całe szczęście mam wsparcie leaderki i nawet dała mi książkę (a może bardziej księgę) ciąży z którą on przechodziła swoją. Miło :)

Aiwlys czekamy na info!

ganngox10a3bxdik.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys dawaj znac trzymamy kciuki ;)

Jacqueline co u Ciebie?
    Nic nie piszesz

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Co do ubezpieczenia jest jedno wyjście ja tak zrobilam nie ma karencji jesli dopisuja cie do grupowki juz istniejacej ja mam dzialanosc wuec mamy niby umoer ze z mimi współpracuje a znajoma mnie dopisuje
    We wszystkich ubezp jesli chcialabys zalozyc dobie grupowe nawrt otwatte jest karencja 9-10 miesięcy

a czy mąż mógłby mnie dopisac do swojego?

rrb7y10.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny szukam jakiejś polisy dla męża ale takiej że jeśli teraz się zapiszemy to żeby w lutym mógł dostać kasę za narodzenie dziecka.
    Może któraś z Was się orinyuje w temacie?

Ja tez szukłam i nie znalazłam, wszędzie minimum pełne 9 miesięcy karencja :-(

29bc599a58.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    a czy mąż mógłby mnie dopisac do swojego?

Z tego co wiem zwykle jest także w grupówkach, ale zdarzają się "okienka", gdzie można się dopisać bez tego okresu karencji (np. jak firm zmienia ubezpieczyciela).

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ