Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, udało mi się zrobić te wszystkie wyniki z moczu i krwi za darmo !
Mąż ma w pracy taki pakiet zdrowotny z LUXMED i mnie tez tam kiedyś zapisał a ja całkowicie o tym zapomniałam i dzisiaj jak czekałam w poczekalni to mi się przypomniało i zapytałam Pani a ona mówi, że oczywiście, że mam darmowe ufffMagda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Hej ja dzis mam wizytę i od paru dni mam jakieś dziwne i złe myśli. Staram się myślec pozytywnie ale jakoś to tak samo wychodzi ;/
Wizytą też się stresuje. Od paru dni też pobolewa mnie brzuch
Czy wy tez tak się stresujecie wizytami?
Podejrzewam że gdybym nie słyszała o tylu problemach i poronieniach byłabym spokojniejsza. Bardzo współczuje wszystkim dziewczyną które mają takie problemy, w moim bliskim otoczeniu też są takie osoby. Także przezywam to z nimi.
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, aby były udane
Ja dzis jakby lekko lepiej, wstałam na nogi. Z pomocą przyszły mi napoje izotoniczne i elektrolity, wmuszam małymi łyczkami ile się da ale już po pierwszych porcjach jest lepiej, więc może się obędzie bez szpitala.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Moniqe o ktorej wizyta?
Trzymam kciuki :*
Mnie tez lekko pobolewa podbrzusze, czasem cos zakluje i ogolnie takie uczucie jakby mi ktos balon tam wsadzil.
Ciagle zagladam czy nie plamie, na szczescie poki co jest czysto. Mam nadzieje ze ten dupek na podtrzymanie mi pomoze i groszek nie bedzie juz stresowal mamusi
W piatek wyjezdzamy na wakacje do Sopotu wiec poki co staram sie lezec i odpoczywac
A jak u Was dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:26
-
Magda86_0309 wrote:a czy mąż mógłby mnie dopisac do swojego?
-
Helmi wrote:Moniqe o ktorej wizyta?
Trzymam kciuki :*
Mnie tez lekko pobolewa podbrzusze, czasem cos zakluje i ogolnie takie uczucie jakby mi ktos balon tam wsadzil.
Ciagle zagladam czy nie plamie, na szczescie poki co jest czysto. Mam nadzieje ze ten dupek na podtrzymanie mi pomoze i groszek nie bedzie juz stresowal mamusi
W piatek wyjezdzamy na wakacje do Sopotu wiec poki co staram sie lezec i odpoczywac
A jak u Was dziewczyny?
Ja się zaraz zbieram i jade bo mam 15km
Nie mam wizyt na godzinę ale muszę przed 12 być.
Aż mnie ściska żołądek z nerwów. Ale musi być dobrze -
Brunetka wrote:Z tego co wiem zwykle jest także w grupówkach, ale zdarzają się "okienka", gdzie można się dopisać bez tego okresu karencji (np. jak firm zmienia ubezpieczyciela).
My mieliśmy podobną sytuację. Mąż mnie dopisał do ubezpieczenia a za miesiąc okazało się że jestem w ciąży. Po miesiącu też właśnie zakład pracy zmienił ubezpieczyciela. Myślałam że nie dostanę kasy, że ten okres karencji będzie się liczył od podpisania nowej umowy. Ale okazało się że w takim przypadku okres karencji wcale mnie nie obowiązywał Także można się zapisać i mieć nadzieję że się ubezpieczyciel zmieniBrunetka, Magda86_0309 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki. Ja dzisiaj zaczynam 9tc (8+0)... wczoraj czułam się bardzo źle zrobiłam dwa kroki kręciło mi się w głowie i musiałam się położyć. Myślę że to rpzez to że rpacowałam 7 dni pod rząd a sobota i piątek na maxymalnych obrotach od 6 do 19. Dzisiaj już lepiej ale dalej mi niedobrze. Ściska w żołądku a ochoty na nic nie mam.. wczoraj zrobiłam ruskie pierogi zjadłam trochę i tyle. Cera się psuje - wypryski bleee- nigdy ich nie miałam. Jak siedze conajmiej godzinę kręgosłup boli - a pracy siedzę 8 h- chyba od września pójde na l4 jak nic się nie poprawi. Powiedziałam w pracy i teraz już pół mojego miasta wie - tak szefowa i dziewczyna w rpacy rozsiewają plotki - nie wiem czy to taka sensacja czy jak ...
No nic biorę się do roboty. BuziakiMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Dziewczyny kto placi l4 w ciazy?
Ja bylam pewna ze po 30 dniach przechodzi to na ZUS a kolezanka z mojej pracy ktora jest teraz na macierzynskim mowi ze jej cale l4 wyplacala nasza firma.
Od czego to zalezy? Od ilosci osob jaka zatrudnia firma czy jak? -
nick nieaktualny
-
Nieukowa dzięki za ściągę trochę jestem przerażona jak to wszystko przeczytałam ile rzeczy trzeba, ile jeszcze nie wiem!!! Wow dzięki jeszcze raz
Helmi wszędzie czytam, że pierwsze 33dni firma a później ZUS
Agatka pracujesz po 13 godzin dziennie?! -
cinnamon cookie wrote:
Helmi wszędzie czytam, że pierwsze 33dni firma a później ZUS
Ja zastanawiałam się czy nie ma opóźnień wynikających z płaceniem przez ZUS i zapytałam koleżanki w 9 miesiącu ciązy jak to jest. Podobno owszem po tych 30/33 dniach płaci ZUS ale rozlicza się pracodwcą a pracodawca płaci nam. Nie wiem czy ktoś to może jeszcze tutaj potwierdzi? -
U mnie płaci ZUS! cinnamon cookie ogólnie pracuje po 8h ale organizowałam dużą impreze plenerową ( festyn) sama jako jeden pracownik - musiałam wszytsko ogarnąć- inni pracownicy cóż niby co innego mają do roboty no ale pozostawie to bez komentarza. Pracuje w Stowarzyszeniu...MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017