X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxatillia - bardzo mi przykro, serce mnie boli jak czytam takie wiadomości:(
    Powodzenia w następnej próbie!:*

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udało mi się zrobić te wszystkie wyniki z moczu i krwi za darmo !:):)
    Mąż ma w pracy taki pakiet zdrowotny z LUXMED i mnie tez tam kiedyś zapisał a ja całkowicie o tym zapomniałam i dzisiaj jak czekałam w poczekalni to mi się przypomniało i zapytałam Pani a ona mówi, że oczywiście, że mam darmowe :) ufff :)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis mam wizytę i od paru dni mam jakieś dziwne i złe myśli. Staram się myślec pozytywnie ale jakoś to tak samo wychodzi ;/
    Wizytą też się stresuje. Od paru dni też pobolewa mnie brzuch :/
    Czy wy tez tak się stresujecie wizytami?
    Podejrzewam że gdybym nie słyszała o tylu problemach i poronieniach byłabym spokojniejsza. Bardzo współczuje wszystkim dziewczyną które mają takie problemy, w moim bliskim otoczeniu też są takie osoby. Także przezywam to z nimi.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, aby były udane :-)

Ja dzis jakby lekko lepiej, wstałam na nogi. Z pomocą przyszły mi napoje izotoniczne i elektrolity, wmuszam małymi łyczkami ile się da ale już po pierwszych porcjach jest lepiej, więc może się obędzie bez szpitala.

Nieukowa lubi tę wiadomość

29bc599a58.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe o ktorej wizyta?
    Trzymam kciuki :*
    Mnie tez lekko pobolewa podbrzusze, czasem cos zakluje i ogolnie takie uczucie jakby mi ktos balon tam wsadzil.
    Ciagle zagladam czy nie plamie, na szczescie poki co jest czysto. Mam nadzieje ze ten dupek na podtrzymanie mi pomoze i groszek nie bedzie juz stresowal mamusi :)
    W piatek wyjezdzamy na wakacje do Sopotu wiec poki co staram sie lezec i odpoczywac :)
    A jak u Was dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:26

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa- super ściągawka, dzięki :)

Helmi, ja też ostatnio miałam takie uczucie jakbym miała balon w brzuchu napompowany.

201702067452.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie wczoraj pierwsze wymioty. Okupowałam sedes o 22. A dzis jestem na pobraniu krwi. Czekam juz z pól godziny a jeszcze z 10 osób przede mną. Strasznie juz sciska w żołądku:(

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    a czy mąż mógłby mnie dopisac do swojego?
    Może ale pieniędzy za urodzenie dziecka już nie dostaniesz. Tak samo okres karencji jest 9 miesięcy. Wyjątkiem jest sytuacja gdyby on zaczął prace i z dniem rozpoczęcia umowy ubezpieczył was. Wtedy nie ma okresu karencji.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Moniqe o ktorej wizyta?
    Trzymam kciuki :*
    Mnie tez lekko pobolewa podbrzusze, czasem cos zakluje i ogolnie takie uczucie jakby mi ktos balon tam wsadzil.
    Ciagle zagladam czy nie plamie, na szczescie poki co jest czysto. Mam nadzieje ze ten dupek na podtrzymanie mi pomoze i groszek nie bedzie juz stresowal mamusi :)
    W piatek wyjezdzamy na wakacje do Sopotu wiec poki co staram sie lezec i odpoczywac :)
    A jak u Was dziewczyny?

Ja się zaraz zbieram i jade bo mam 15km :)
    Nie mam wizyt na godzinę ale muszę przed 12 być.
    Aż mnie ściska żołądek z nerwów. Ale musi być dobrze ;)

w4sqvfxmck01v371.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Z tego co wiem zwykle jest także w grupówkach, ale zdarzają się "okienka", gdzie można się dopisać bez tego okresu karencji (np. jak firm zmienia ubezpieczyciela).

My mieliśmy podobną sytuację. Mąż mnie dopisał do ubezpieczenia a za miesiąc okazało się że jestem w ciąży. Po miesiącu też właśnie zakład pracy zmienił ubezpieczyciela. Myślałam że nie dostanę kasy, że ten okres karencji będzie się liczył od podpisania nowej umowy. Ale okazało się że w takim przypadku okres karencji wcale mnie nie obowiązywał ;) Także można się zapisać i mieć nadzieję że się ubezpieczyciel zmieni :P

Brunetka, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dobre wiesci kochana bedzie dobrze :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny

Mój najmłodszy w końcu wydobrzal, wiec mogę się wziąć za.porzadki i pakowanie nas na urlop.

Będę zaglądać później

Helmi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Ja dzisiaj zaczynam 9tc (8+0)... wczoraj czułam się bardzo źle zrobiłam dwa kroki kręciło mi się w głowie i musiałam się położyć. Myślę że to rpzez to że rpacowałam 7 dni pod rząd a sobota i piątek na maxymalnych obrotach od 6 do 19. Dzisiaj już lepiej ale dalej mi niedobrze. Ściska w żołądku a ochoty na nic nie mam.. wczoraj zrobiłam ruskie pierogi zjadłam trochę i tyle. Cera się psuje - wypryski bleee- nigdy ich nie miałam. Jak siedze conajmiej godzinę kręgosłup boli - a pracy siedzę 8 h- chyba od września pójde na l4 jak nic się nie poprawi. Powiedziałam w pracy i teraz już pół mojego miasta wie - tak szefowa i dziewczyna w rpacy rozsiewają plotki - nie wiem czy to taka sensacja czy jak ...

No nic biorę się do roboty. Buziaki

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto placi l4 w ciazy?
    Ja bylam pewna ze po 30 dniach przechodzi to na ZUS a kolezanka z mojej pracy ktora jest teraz na macierzynskim mowi ze jej cale l4 wyplacala nasza firma.
    Od czego to zalezy? Od ilosci osob jaka zatrudnia firma czy jak?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa 30jak sie czujesz? o ktorej jutro wizyta?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzięki za ściągę :) trochę jestem przerażona jak to wszystko przeczytałam :D ile rzeczy trzeba, ile jeszcze nie wiem!!! Wow :) dzięki jeszcze raz :)

Helmi wszędzie czytam, że pierwsze 33dni firma a później ZUS

Agatka pracujesz po 13 godzin dziennie?!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Helmi wszędzie czytam, że pierwsze 33dni firma a później ZUS

Ja zastanawiałam się czy nie ma opóźnień wynikających z płaceniem przez ZUS i zapytałam koleżanki w 9 miesiącu ciązy jak to jest. Podobno owszem po tych 30/33 dniach płaci ZUS ale rozlicza się pracodwcą a pracodawca płaci nam. Nie wiem czy ktoś to może jeszcze tutaj potwierdzi?

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płaci ZUS! cinnamon cookie ogólnie pracuje po 8h ale organizowałam dużą impreze plenerową ( festyn) sama jako jeden pracownik - musiałam wszytsko ogarnąć- inni pracownicy cóż niby co innego mają do roboty no ale pozostawie to bez komentarza. Pracuje w Stowarzyszeniu...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe jak wizyta?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też co chwilę odświeżam a ona nic nie pisze!;/

201702067452.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ