X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to faktycznie jakieś nieporozumienie z teściową...ja mam fajnych teściów, nie wtrącają się do niczego tylko podpowiadają choć teściu robi to delikatniej i bardziej taktownie niż teściowa ale bardzo ich lubię i mam nadzieję, że wzajemnie :)

201702067452.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Daawno mnie tu nie bylo.. Ale nie bylo o czym opowiadać;/ porobiłam wiekszosc badan wszystko ok , w moczu wyszly jakies bakterie ale na posiewie nic nie wyszło wiec gin zrobil cytologię i badanie na czystość no i dzisiaj jestem umowiona bo są wyniki. Pierwsze usg miałam na poczatku 4 tygodnia no i dzisiaj mam nadzieje ze zrobi mi te usg bo wtedy jeszcze byl tylko pęcherzyk.. A ja się naczytałam o tych pustych pęcherzykach i dalej nie mam pewności..
    Oprocz mdłości od czasu do czasu to nic nie mam..no i piersi lekko obrzmiałe.

Tak wiec mysle ze dzisiaj w końcu zobaczę co mam w brzuszku :)jak mi nie zrobi tego usg to chyba pojde na prywat..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    Ja krwi pępowinowej nie planuje pobierac.

Co do wyprawki to kupilam juz miesiac temu kilka rzeczy bo bylam z wizyta w Irlandii i byly taakie wyprzedaże. Teraz mniej kupuje bo calą energie poswiecam temu zeby nie zemdlec i brak mi sil na zakupy, chociaz mam upatrzone kilka rzeczy na necie i lada moment zamówie. Mam juz wybrany wózek i tylko podgladam na allegro zeby nie przestali robic tego koloru zanim zamowie.

Brzuszek mam chyba podobny do Ciebie Jacqueline, ale tez mu musze zaraz zrobic fotke zeby ocenic. Narazie waga stoi w miejscu 51 kg..

Moi tesciowie byli ostatnio u nas na grilu ale ani pól slowem nikt nie wspomnial o ciązy. Troche niemozliwe zeby nie wiedzieli bo wszyscy dokola wiedza i reszta rodziny i znajomi, wiec raczej obstawiam olewke, ale mam duzo innych problemów i nie zamierzam się tym przejmować.

A dzis mam w planie zakup jakiejs bielizny w która sie zmieszcze i zjedzenie zestawu w kfc bo to jedynd danie ktore mi od poczatku ciazy smakowalo...

A Twoi teściowie wiedzą o ciąży oficjalnie od Was? bo jak mieli się dowiedzieć z plotek od rodziny to może chcą potwierdzenia od Was? Nie chcą być wścibscy? No nie wiem, głośno myślę.
    Nasi znajomi też wiedzieli/domyślali się ale udawali, że nic nie wiedzą bo domyślali się, ze sami chcemy im przekazać :)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej dziewczynki!
    Daawno mnie tu nie bylo.. Ale nie bylo o czym opowiadać;/ porobiłam wiekszosc badan wszystko ok , w moczu wyszly jakies bakterie ale na posiewie nic nie wyszło wiec gin zrobil cytologię i badanie na czystość no i dzisiaj jestem umowiona bo są wyniki. Pierwsze usg miałam na poczatku 4 tygodnia no i dzisiaj mam nadzieje ze zrobi mi te usg bo wtedy jeszcze byl tylko pęcherzyk.. A ja się naczytałam o tych pustych pęcherzykach i dalej nie mam pewności..

Tak wiec mysle ze dzisiaj w końcu zobaczę co mam w brzuszku :)jak mi nie zrobi tego usg to chyba pojde na prywat..

Wspaniale <3 trzymam kciuki! na pewno wszystko jest dobrze! :) o której masz wizytę? jesteśmy w podobnym wieku ciąży - pochwal się fotką - ja mam usg dopiero za 2 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:40

• Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęscie na teściową nie mogę narzekać :)
    wesoła babeczka, popłakała się jak się dowiedziała o ciązy, już ubranka kupuje w neutralnych kolorach :)
    pogadam z nią zawsze, przed ciązą to i piwka się razem napiłyśmy także jest super jak dla mnie równa babeczka :)

to i ja pokażę swój brzuszek :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0c46f56ed9.jpg
    malutki bo malutki ale już jest :)

Wiesiołki, Jacqueline, cinnamon cookie, jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej dziewczynki!

Sandrula no wieki Cie nie było, to czekamy na wieści po wizycie :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin przyjmuje od 15.00 wiec zalezy która będę w kolejce :D
    Jak zrobi te usg to na pewno pochwale sie fotka!:)

Helmi- wieem ostatnio jakos pochłonęły mnie obowiązki domowe i rodzinne, non stop ktos ma urodziny,dzień ojca itd. A poza tym to u mnie nic kompletnie sie nie dzieje i nie ma co opowiadać :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Jak będę miała córkę też nazwę Pola. Śliczne imię! :)
    Grzeczna dziewczynka? ;)

U nas też będzie Pola ;) a chłopak Bruno

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie Emilka:) imię juz mam od gimnazjum wybrane, wybrałam je na bierzmowanie i od tej pory mówiłam ze jak kiedys będę miec córkę to będzie Emilia:D mężowi sie podoba na szczęście :D nad Polą też myślałam no ale tu juz sie nie zgadzamy z moim m :D ale jesli chodzi o chłopczyka to zupełnie nie mam pojęcia:D

Penduka1 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie . Wieści znów mało ciekawe-dziś pokazał się zarys zarodka ? ale nie wyłapał tętna -powiem szczerze ze tyle nerwów dawno nie przeżyłam . Teraz czekać kolejne 7 dni na usg-> lekarz mówi ze to albo zarodek albo strzępek tkanek które obumierają ... optymistyczne prawda ? oszaleję ...

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a może pojdz gdzieś jeszcze do innego gina i niech on oceni??
    Głowa do góry kochana jest nadzieja :)

Penduka1, polkosia lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mój P tak nastawił się, że chciałby pierwszego synka że jak będzie dziewczynka to jemu obojętnie nie ma ulubionego imienia wiec obstajemy za Bianką<3 albo Laurą :) w sumie jeszcze Inga mi się podoba :)
    Mi dla chłopczyka podoba się Kacper albo Kuba a mojemu Marcin i koniec :D
    Mój się smieje, że to i tak on pojedzie rejestrować maleństwo więc on ma ostateczną decyzję :D ale wiadomo że to takie żarciki ;p

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    ja już po wizycie . Wieści znów mało ciekawe-dziś pokazał się zarys zarodka ? ale nie wyłapał tętna -powiem szczerze ze tyle nerwów dawno nie przeżyłam . Teraz czekać kolejne 7 dni na usg-> lekarz mówi ze to albo zarodek albo strzępek tkanek które obumierają ... optymistyczne prawda ? oszaleję ...
    pamietasz co mialam w pt?baba nawet cialka zoltego nie widziala a 20min pozniej lekarz widzial cialko i zarys zarodka jak mozesz podzwon i idz dzis prywatnie do innego lekarza podpytaj kolezanek kogo polecaja poczytaj w necie i jedz jeszcze dzis

jestemhela lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa trzymam kciuki :*

Agatko szczerze to współczuję teściowej :/ czytałam trochę z przerażeniem... Niezbyt miło się zachowuje wobec Ciebie :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1ciazy kupowalam rzeczy od pozytywnego testu i zero komplikacji zdrowy slodki synek wiec nie wierze w zabobony :)Ja mam duzo rzeczy ale dla chlopaczka ;) jak bedzie corka wszystko do wymiany ale wyczuwam drugiego synka a z imion podoba Nam sie Bartuś mysle ze pasowalo by Bartuś i Dawidek :)a dziewczynka Ala lub Ola

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    a jaki wymiar pecherzyka?

• sandrula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa ja bym się wybrała jeszcze do innego ginekologa. Tez bardzo dużo zalezy od sprzętu :)

Helmi mój mąż jest Marcin :D u Nas na wsi i w okolicach same Marciny sa :p ja chciałam Kubusia ale mojemu się nie podoba;/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Malwa ja bym się wybrała jeszcze do innego ginekologa. Tez bardzo dużo zalezy od sprzętu :)

Helmi mój mąż jest Marcin :D u Nas na wsi i w okolicach same Marciny sa :p ja chciałam Kubusia ale mojemu się nie podoba;/

mojemu Kuba tez nie zbyt....jakos dla dziewczynek jest tyle pieknych imion a dla chlopczyka jakos trudniej cos wybrac :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    mojemu Kuba tez nie zbyt....jakos dla dziewczynek jest tyle pieknych imion a dla chlopczyka jakos trudniej cos wybrac :)

Tez tak myślę:D mój mi kiedyś wyskoczył z Abrahamem hahaha:D na poczatku wydawało mi się że mówi poważnie ale to były tylko żarty:D i tak bym na to nie pozwoliła ale tak jak mówisz - to oni idą zapisywać :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem ciezko zawsze chciałam Lena ale teraz jak juz doszło co do czego chyba nie chce:P a co do wyprawki myslalam ze szybka jestem ale Ina.a mnie przebiła a wózek jakis fajny masz wybrany? Ja szukam zeby był lekki mieszkam na 3 pietrze bedzie co nosić ;) macie moze jakies godne polecenia lekkie wozki

4rtki45b8sbxqzn7.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ