Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki!
Daawno mnie tu nie bylo.. Ale nie bylo o czym opowiadać;/ porobiłam wiekszosc badan wszystko ok , w moczu wyszly jakies bakterie ale na posiewie nic nie wyszło wiec gin zrobil cytologię i badanie na czystość no i dzisiaj jestem umowiona bo są wyniki. Pierwsze usg miałam na poczatku 4 tygodnia no i dzisiaj mam nadzieje ze zrobi mi te usg bo wtedy jeszcze byl tylko pęcherzyk.. A ja się naczytałam o tych pustych pęcherzykach i dalej nie mam pewności..
Oprocz mdłości od czasu do czasu to nic nie mam..no i piersi lekko obrzmiałe.
Tak wiec mysle ze dzisiaj w końcu zobaczę co mam w brzuszku :)jak mi nie zrobi tego usg to chyba pojde na prywat..
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Ina.a wrote:Ja krwi pępowinowej nie planuje pobierac.
Co do wyprawki to kupilam juz miesiac temu kilka rzeczy bo bylam z wizyta w Irlandii i byly taakie wyprzedaże. Teraz mniej kupuje bo calą energie poswiecam temu zeby nie zemdlec i brak mi sil na zakupy, chociaz mam upatrzone kilka rzeczy na necie i lada moment zamówie. Mam juz wybrany wózek i tylko podgladam na allegro zeby nie przestali robic tego koloru zanim zamowie.
Brzuszek mam chyba podobny do Ciebie Jacqueline, ale tez mu musze zaraz zrobic fotke zeby ocenic. Narazie waga stoi w miejscu 51 kg..
Moi tesciowie byli ostatnio u nas na grilu ale ani pól slowem nikt nie wspomnial o ciązy. Troche niemozliwe zeby nie wiedzieli bo wszyscy dokola wiedza i reszta rodziny i znajomi, wiec raczej obstawiam olewke, ale mam duzo innych problemów i nie zamierzam się tym przejmować.
A dzis mam w planie zakup jakiejs bielizny w która sie zmieszcze i zjedzenie zestawu w kfc bo to jedynd danie ktore mi od poczatku ciazy smakowalo...
A Twoi teściowie wiedzą o ciąży oficjalnie od Was? bo jak mieli się dowiedzieć z plotek od rodziny to może chcą potwierdzenia od Was? Nie chcą być wścibscy? No nie wiem, głośno myślę.
Nasi znajomi też wiedzieli/domyślali się ale udawali, że nic nie wiedzą bo domyślali się, ze sami chcemy im przekazaćMagda86_0309 lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Hej dziewczynki!
Daawno mnie tu nie bylo.. Ale nie bylo o czym opowiadać;/ porobiłam wiekszosc badan wszystko ok , w moczu wyszly jakies bakterie ale na posiewie nic nie wyszło wiec gin zrobil cytologię i badanie na czystość no i dzisiaj jestem umowiona bo są wyniki. Pierwsze usg miałam na poczatku 4 tygodnia no i dzisiaj mam nadzieje ze zrobi mi te usg bo wtedy jeszcze byl tylko pęcherzyk.. A ja się naczytałam o tych pustych pęcherzykach i dalej nie mam pewności..
Tak wiec mysle ze dzisiaj w końcu zobaczę co mam w brzuszku :)jak mi nie zrobi tego usg to chyba pojde na prywat..
Wspaniale trzymam kciuki! na pewno wszystko jest dobrze! o której masz wizytę? jesteśmy w podobnym wieku ciąży - pochwal się fotką - ja mam usg dopiero za 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:40
-
ja na szczęscie na teściową nie mogę narzekać
wesoła babeczka, popłakała się jak się dowiedziała o ciązy, już ubranka kupuje w neutralnych kolorach
pogadam z nią zawsze, przed ciązą to i piwka się razem napiłyśmy także jest super jak dla mnie równa babeczka
to i ja pokażę swój brzuszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0c46f56ed9.jpg
malutki bo malutki ale już jestWiesiołki, Jacqueline, cinnamon cookie, jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość
-
sandrula wrote:Hej dziewczynki!
Sandrula no wieki Cie nie było, to czekamy na wieści po wizycie -
Gin przyjmuje od 15.00 wiec zalezy która będę w kolejce
Jak zrobi te usg to na pewno pochwale sie fotka!
Helmi- wieem ostatnio jakos pochłonęły mnie obowiązki domowe i rodzinne, non stop ktos ma urodziny,dzień ojca itd. A poza tym to u mnie nic kompletnie sie nie dzieje i nie ma co opowiadać
-
U Nas będzie Emilka:) imię juz mam od gimnazjum wybrane, wybrałam je na bierzmowanie i od tej pory mówiłam ze jak kiedys będę miec córkę to będzie Emilia:D mężowi sie podoba na szczęście nad Polą też myślałam no ale tu juz sie nie zgadzamy z moim m ale jesli chodzi o chłopczyka to zupełnie nie mam pojęcia:D
Penduka1 lubi tę wiadomość
-
ja już po wizycie . Wieści znów mało ciekawe-dziś pokazał się zarys zarodka ? ale nie wyłapał tętna -powiem szczerze ze tyle nerwów dawno nie przeżyłam . Teraz czekać kolejne 7 dni na usg-> lekarz mówi ze to albo zarodek albo strzępek tkanek które obumierają ... optymistyczne prawda ? oszaleję ...
-
u nas mój P tak nastawił się, że chciałby pierwszego synka że jak będzie dziewczynka to jemu obojętnie nie ma ulubionego imienia wiec obstajemy za Bianką albo Laurą w sumie jeszcze Inga mi się podoba
Mi dla chłopczyka podoba się Kacper albo Kuba a mojemu Marcin i koniec
Mój się smieje, że to i tak on pojedzie rejestrować maleństwo więc on ma ostateczną decyzję ale wiadomo że to takie żarciki ;p
-
nick nieaktualnyMalwa30 wrote:ja już po wizycie . Wieści znów mało ciekawe-dziś pokazał się zarys zarodka ? ale nie wyłapał tętna -powiem szczerze ze tyle nerwów dawno nie przeżyłam . Teraz czekać kolejne 7 dni na usg-> lekarz mówi ze to albo zarodek albo strzępek tkanek które obumierają ... optymistyczne prawda ? oszaleję ...
jestemhela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w 1ciazy kupowalam rzeczy od pozytywnego testu i zero komplikacji zdrowy slodki synek wiec nie wierze w zabobony :)Ja mam duzo rzeczy ale dla chlopaczka jak bedzie corka wszystko do wymiany ale wyczuwam drugiego synka a z imion podoba Nam sie Bartuś mysle ze pasowalo by Bartuś i Dawidek :)a dziewczynka Ala lub Ola
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwa30 wrote:ja już po wizycie . Wieści znów mało ciekawe-dziś pokazał się zarys zarodka ? ale nie wyłapał tętna -powiem szczerze ze tyle nerwów dawno nie przeżyłam . Teraz czekać kolejne 7 dni na usg-> lekarz mówi ze to albo zarodek albo strzępek tkanek które obumierają ... optymistyczne prawda ? oszaleję ...
-
Malwa ja bym się wybrała jeszcze do innego ginekologa. Tez bardzo dużo zalezy od sprzętu
Helmi mój mąż jest Marcin u Nas na wsi i w okolicach same Marciny sa :p ja chciałam Kubusia ale mojemu się nie podoba;/
-
sandrula wrote:Malwa ja bym się wybrała jeszcze do innego ginekologa. Tez bardzo dużo zalezy od sprzętu
Helmi mój mąż jest Marcin u Nas na wsi i w okolicach same Marciny sa :p ja chciałam Kubusia ale mojemu się nie podoba;/
mojemu Kuba tez nie zbyt....jakos dla dziewczynek jest tyle pieknych imion a dla chlopczyka jakos trudniej cos wybrac -
Helmi wrote:mojemu Kuba tez nie zbyt....jakos dla dziewczynek jest tyle pieknych imion a dla chlopczyka jakos trudniej cos wybrac
Tez tak myślę mój mi kiedyś wyskoczył z Abrahamem hahaha:D na poczatku wydawało mi się że mówi poważnie ale to były tylko żarty:D i tak bym na to nie pozwoliła ale tak jak mówisz - to oni idą zapisywać :p
-
Z imieniem ciezko zawsze chciałam Lena ale teraz jak juz doszło co do czego chyba nie chce:P a co do wyprawki myslalam ze szybka jestem ale Ina.a mnie przebiła a wózek jakis fajny masz wybrany? Ja szukam zeby był lekki mieszkam na 3 pietrze bedzie co nosić macie moze jakies godne polecenia lekkie wozki