Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę robić badania prenatalne bo urodziłam sie z rozszczepem podniebienia.. Dlatego będę je miec za darmo. Lekarz mowil ze miedzy 11 a 14 tyg ciąży. Prawdopodobieństwo że moje dziecko takze będzie miało ta wadę wzrasta dwukrotnie jesli matka ja miała. Ale jakos sie nie boję. Wiem, ze teraz medycyna poszla do przodu, wiem ze u mnie nie ma po tym śladu i da się normalnie żyć chce tylko wiedzieć wcześniej żeby się do tego przygotować odpowiednio:)
Wiesiołki lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Wiecie ja w pierwszej ciąży nie robiłam z niewiedzy i opieszałości gina ( chodziłam prywatnie) - nie powiedział o tym nie robił usg przeziernistości - zmieniłam gina w 20 tyg - wiadomo było za późno - na szczęście urodziłam piękna i zdrową córę. Teraz chyba zrobie aby USGMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Jeszcze raz bardzo was przepraszam nie spodziewałam się że tak o mnie myślicie To miłe
Aaa mam już wreszcie karte ciąży i wczoraj robiłam dodatkowe badania krwi.
Mam teraz znowu inny powód do zmartwień. Miałam 2 szczurki hodowlane jedną musiałam uśpić w maju z powodu guza wczoraj zauważyłam u tej drugiej to samo a rośnie w takim tempie że to masakra jakaś. Czekam na męża i do weta ;( Jestem do niej strasznie przywiązana i nie wiem jak to ogarne jak będzie znowu źle. -
nick nieaktualnyAgatka_46 wrote:Wiecie ja w pierwszej ciąży nie robiłam z niewiedzy i opieszałości gina ( chodziłam prywatnie) - nie powiedział o tym nie robił usg przeziernistości - zmieniłam gina w 20 tyg - wiadomo było za późno - na szczęście urodziłam piękna i zdrową córę. Teraz chyba zrobie aby USG
-
Ja na żadne testy PAPP-a się nie zdecyduję bo to jest tylko statystyka i jeśli coś by nie tak wyszło to wtedy zalecają amniopunkcję, a na to w życiu nie pójdę. Jeśli lekarz zauważyłby coś niepokojącego na tym usg pierwszego trymestru, to pewnie pomyślelibyśmy o tym całym Nifty czy Harmony, wiem, że to kupa kasy, ale amniopunkcja potrafi się mylić też, a niestety zdarzają się powikłania po amnio.
Także nie zamierzam sobie dokładać stresów, bo zostanie ze mnie kłębek nerwów A gdzie cieszenie się z ciąży
W ciąży z córką nie szłam na to specjalistyczne prenatalne takie do lekarza z tym całym certyfikatem bo i o tym nie wiedziałam, organy i przezierność badał gin u którego prowadziłam ciążę, ma dobre opinie. I teraz też tak zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:20
Wiesiołki lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja usg będę robić na pewno. Z córeczką też robiłam. I wcale nie chodzi o to że gdyby tfu tfu coś było nie tak to usunę ciążę ale żeby być przygotowanym na wszystkie możliwe okoliczności. Choćby Np rodzic w szpitalu o wyszej referencyjności (chociaż i tak w takim rodzilam bo mam do niego najbliżej i mój lekarz tam.pracuje)
-
Helmi wrote:Ja bede u swojego gina 18 lipca to zapytam ale raczej nie bede robic
Helmi ja mam USG pierwszwego trymestru właśnie 18 lipca
Ja robie sobie zarówno USG jak i testy Pappa ze względu na moją mutację. Jak wyjdą źle pewnie będę robić Harmony/Nifty. Ale oczywiście nie zakładam złych scenariuszy tutaj!
-
gosia86 wrote:Ja usg będę robić na pewno. Z córeczką też robiłam. I wcale nie chodzi o to że gdyby tfu tfu coś było nie tak to usunę ciążę ale żeby być przygotowanym na wszystkie możliwe okoliczności. Choćby Np rodzic w szpitalu o wyszej referencyjności (chociaż i tak w takim rodzilam bo mam do niego najbliżej i mój lekarz tam.pracuje)
Tak, usg to standard ale mówimy o np tescie Papp-a a to z krwi. -
Penduka1 wrote:Helmi ja mam USG pierwszwego trymestru właśnie 18 lipca
Ja robie sobie zarówno USG jak i testy Pappa ze względu na moją mutację. Jak wyjdą źle pewnie będę robić Harmony/Nifty. Ale oczywiście nie zakładam złych scenariuszy tutaj!
I masz pełne uzasadnienie na wykonanie tych testów oczywiście w związku z tym masz je za darmo? -
Wiesiołki wrote:I masz pełne uzasadnienie na wykonanie tych testów oczywiście w związku z tym masz je za darmo?
Tak, przez mutacje i wcześniejsze poronienia są bezpłatne chociaż nie idę Państwowo bo nie udało mi się wstrzelić z nimi przed moją wizytą umówioną u lekarza. Okazało się ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, że są w pakiecie Medicover i to tam właśnie będę je robić.Wiesiołki lubi tę wiadomość
-
Penduka1 wrote:Helmi ja mam USG pierwszwego trymestru właśnie 18 lipca
Ja też 18 lipca już się nie mogę doczekać.Penduka1 lubi tę wiadomość
-
Co do wózka to wkleję zdjęcie jak znajdę na to sposob☺ ja akurat mieszkam w domu I nie muszę nosić wózka, za to lubię te cięższe o dużych kołach.
Badania prenatalne chyba zrobię bo mi przysługują z racji wieku bezpłatne ale te inwazyjne to na pewno nie, tylko usg i z krwi.
A wiecie co, taka ciekawostka- drugi raz w ciąży zjadłam twister w KFC i na kilka godzin mdłości jak ręką odjąć, mój żołądek był zachwycony. Po niczym innym nie było mi tak lekko i smacznie. Ech mogłabym takie jeść codziennie.
Iśka79 lubi tę wiadomość