SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Z imieniem ciezko zawsze chciałam Lena ale teraz jak juz doszło co do czego chyba nie chce:P a co do wyprawki myslalam ze szybka jestem ale Ina.a mnie przebiła a wózek jakis fajny masz wybrany? Ja szukam zeby był lekki mieszkam na 3 pietrze bedzie co nosić ;) macie moze jakies godne polecenia lekkie wozki

Podpinam się do pytania o wózek, ja równiez mieszkam na 3 piętrze a nie mam możliwości schowania do piwnicy;/

201702067452.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na nr do lekarza u którego kiedyś byłam na oddziele-wieczorem zadzwonię i się umówię na jutro .

Iśka79 lubi tę wiadomość

xnw4krntb6zbdc82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    czekam na nr do lekarza u którego kiedyś byłam na oddziele-wieczorem zadzwonię i się umówię na jutro .
    oki super warto zasiegnac opinii innego specjalisty a skad jestes ?moze i ktoras z Nas by pomogla

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a to pierwsza ciąza???

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzucholinki :)

Mam pytanie, w zasadzie ponawiam po czasie.
    Chodzicie w spodniach jeansowych? (jakieś rurki?)
    Dzisiaj idę do kina i chcę założyć rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:13

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w rurkach niektóre sa mega obcisłe ale poki w nie wchodzę to chodzę :)

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Ja chodzę w rurkach niektóre sa mega obcisłe ale poki w nie wchodzę to chodzę :)
    czy to takie rurki, że jak zdejmujesz to zostają Ci ślady od szwu? na nogach i brzuchu? :P

• Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej się chodzi w leginsach, dzisiaj mam jeansy i męczą mnie;p

201702067452.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rurek ne noszę, mam spodnie z mocniej dopasowanymi nogawkami, ale nie takie typowe rurki, nic mi si nie odciska.

Ale już mnie uciskają w brzuchu i taka fałda się robi, czas za czymś innym się rozejrzeć ;)

Malwa - trzymam kciuki, ostatnio był sam pęcherzyk, dziś już coś tam widać, a może lekarz za dobrze nie spojrzał, jak mi robił lekarz w poniedziałek usg to zależy jak ułożył głowice - raz maluszka było ładnie widać, a raz to ledwo co. Dobrze, że idziesz gdzie indziej skonsultować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:28

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    czy to takie rurki, że jak zdejmujesz to zostają Ci ślady od szwu? na nogach i brzuchu? :P

Dokładnie takie i jeszcze musze pare razy dobrze poskakać zeby dobrze wejść w nie :P

jestemhela lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak zaraz przestaniesz się w nie mieścić :P lepiej od razu zrezygnuj :D
    ja chodzę w rurkach, obcisłych ale nie muszę się w nie wciskać, są elastyczne bardzo

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Malwa a to pierwsza ciąza???

ciąża nr 4 -a lekarz do którego chciałam się umówić-przebywa na wyspach Kanaryjskich grrrr :/

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła - dostałam zjebkę w pracy za to że zapierdzielałam 2 dni w weekend nie dlatego że ciąza itp tylko dlatego że nowa pracownica (koleżanka Pani prezes) nie została w to wdrożona ( robiłam impreze plenerową przy której w ogóle mi nie pomogła i na której jej nie było). Chciałam sobie wszytsko dopiąć na otatni guzik żeby było dobrze. Do tego nowa koleżanka która pełni funkcję kierownika i nie ma zielonego pojęcia o tej pracy nie wyrabia się i siedzi po godzinach - pomagam na ile mogę ale też mam swoja robotę i nie będe wszystkiego robić za nią - pożaliła się prezesce czyt. swojej koleżaneczce - kabel fałszywy - feeeeeeeeeeeeeeee. No i co zarabiamy tyle samo i co ja mam robić robotę za nią i za siebie? Niech się uczy ja się sama wszytskiego uczyłam

to wszystko o tej samej koleżance !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:54

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 nie daj się wykorzystywać! Spadaj na L4 jak najszybciej.
    Też chce już iść, mam dość roboty ale ja jeszcze nie powiedziałam szefowej. Będzie jazda!!!

Iśka79 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowałam we wrześniu ale chyba pójdę już w sierpniu...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    ciąża nr 4 -a lekarz do którego chciałam się umówić-przebywa na wyspach Kanaryjskich grrrr :/
    tzn sorry ze pytam ale 4 z czego 3pozytywnie zakonczone i masz juz 3dzieci czy byly komplikacje?masz jakies leki luteine czy cos?kurde...musisz szukac dalej w necie moze kogos polecaja

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że dopiero teraz ale wczoraj byłam cały dzień poza domem a jak wróciłam to mnie ścięło i poszłam spać o 21 ;P
    Co do wizyty oczywiscie niepotrzebnie panikuje. Wszystko jest ok moja fasolka ma ok 28mm Pani Dr powiedziała że Usg wskazuje na 10 tydzień serduszko bije. Ale w tym gabinecie mają jednak strasznie słaby sprzęt. Zdjęć nie drukuje a miałam Usg dopochwowo więc tętna sprawdzić też nie można było. Moja cysta się lekko pomniejszyła więc jest dobrze.
    Teraz zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi czy je robić. Z jednej strony to tez dla mnie dobra okazja by zobaczyć fasolkę na dobrym sprzęcie razem z mężem i dostac jakies zdjęcie też.
    Wy robicie prenatalne przy pierwszej ciąży.

Ps. Dziewczyny 1 dzień nie zaglądam aa tu 5 stron do nadrobienia :P Buziaki i udanych wizyt dla wszystkich.

Fiolk@, derii84, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię i to właśnie z tego względu że to moja pierwsza ciąża, nie wiem jakie mam skłonności, geny itd.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique ale nam stracha napędziłaś nieodzywając się! Usz Ty niedobroto :P
    Cieszę się, że wszystko dobrze z Tobą i dzidzią :):)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle się zastanawiam nad tymi prenatalnymi, Pappa itd bo co mi z tego, że dowiem się, że jest ryzyko 1:20 że dziecko będzie miało wadę? Przecież to żadna informacja. Jeśli chodzi o inne choroby, które można leczyć u dziecka jeszcze będąc w brzuchu mamy to rozumiem ale no Zespół Downa itd to i tak dowiem się z usg i pomiarów dokonanych przez ginekologa a i tak nic z tym nie można zrobić.

201702067452.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ