X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Z imieniem ciezko zawsze chciałam Lena ale teraz jak juz doszło co do czego chyba nie chce:P a co do wyprawki myslalam ze szybka jestem ale Ina.a mnie przebiła a wózek jakis fajny masz wybrany? Ja szukam zeby był lekki mieszkam na 3 pietrze bedzie co nosić ;) macie moze jakies godne polecenia lekkie wozki

Podpinam się do pytania o wózek, ja równiez mieszkam na 3 piętrze a nie mam możliwości schowania do piwnicy;/

201702067452.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na nr do lekarza u którego kiedyś byłam na oddziele-wieczorem zadzwonię i się umówię na jutro .

Iśka79 lubi tę wiadomość

xnw4krntb6zbdc82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    czekam na nr do lekarza u którego kiedyś byłam na oddziele-wieczorem zadzwonię i się umówię na jutro .
    oki super warto zasiegnac opinii innego specjalisty a skad jestes ?moze i ktoras z Nas by pomogla

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a to pierwsza ciąza???

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzucholinki :)

Mam pytanie, w zasadzie ponawiam po czasie.
    Chodzicie w spodniach jeansowych? (jakieś rurki?)
    Dzisiaj idę do kina i chcę założyć rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:13

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w rurkach niektóre sa mega obcisłe ale poki w nie wchodzę to chodzę :)

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Ja chodzę w rurkach niektóre sa mega obcisłe ale poki w nie wchodzę to chodzę :)
    czy to takie rurki, że jak zdejmujesz to zostają Ci ślady od szwu? na nogach i brzuchu? :P

• Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej się chodzi w leginsach, dzisiaj mam jeansy i męczą mnie;p

201702067452.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rurek ne noszę, mam spodnie z mocniej dopasowanymi nogawkami, ale nie takie typowe rurki, nic mi si nie odciska.

Ale już mnie uciskają w brzuchu i taka fałda się robi, czas za czymś innym się rozejrzeć ;)

Malwa - trzymam kciuki, ostatnio był sam pęcherzyk, dziś już coś tam widać, a może lekarz za dobrze nie spojrzał, jak mi robił lekarz w poniedziałek usg to zależy jak ułożył głowice - raz maluszka było ładnie widać, a raz to ledwo co. Dobrze, że idziesz gdzie indziej skonsultować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:28

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    czy to takie rurki, że jak zdejmujesz to zostają Ci ślady od szwu? na nogach i brzuchu? :P

Dokładnie takie i jeszcze musze pare razy dobrze poskakać zeby dobrze wejść w nie :P

jestemhela lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak zaraz przestaniesz się w nie mieścić :P lepiej od razu zrezygnuj :D
    ja chodzę w rurkach, obcisłych ale nie muszę się w nie wciskać, są elastyczne bardzo

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Malwa a to pierwsza ciąza???

ciąża nr 4 -a lekarz do którego chciałam się umówić-przebywa na wyspach Kanaryjskich grrrr :/

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła - dostałam zjebkę w pracy za to że zapierdzielałam 2 dni w weekend nie dlatego że ciąza itp tylko dlatego że nowa pracownica (koleżanka Pani prezes) nie została w to wdrożona ( robiłam impreze plenerową przy której w ogóle mi nie pomogła i na której jej nie było). Chciałam sobie wszytsko dopiąć na otatni guzik żeby było dobrze. Do tego nowa koleżanka która pełni funkcję kierownika i nie ma zielonego pojęcia o tej pracy nie wyrabia się i siedzi po godzinach - pomagam na ile mogę ale też mam swoja robotę i nie będe wszystkiego robić za nią - pożaliła się prezesce czyt. swojej koleżaneczce - kabel fałszywy - feeeeeeeeeeeeeeee. No i co zarabiamy tyle samo i co ja mam robić robotę za nią i za siebie? Niech się uczy ja się sama wszytskiego uczyłam

to wszystko o tej samej koleżance !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:54

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 nie daj się wykorzystywać! Spadaj na L4 jak najszybciej.
    Też chce już iść, mam dość roboty ale ja jeszcze nie powiedziałam szefowej. Będzie jazda!!!

Iśka79 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowałam we wrześniu ale chyba pójdę już w sierpniu...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    ciąża nr 4 -a lekarz do którego chciałam się umówić-przebywa na wyspach Kanaryjskich grrrr :/
    tzn sorry ze pytam ale 4 z czego 3pozytywnie zakonczone i masz juz 3dzieci czy byly komplikacje?masz jakies leki luteine czy cos?kurde...musisz szukac dalej w necie moze kogos polecaja

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że dopiero teraz ale wczoraj byłam cały dzień poza domem a jak wróciłam to mnie ścięło i poszłam spać o 21 ;P
    Co do wizyty oczywiscie niepotrzebnie panikuje. Wszystko jest ok moja fasolka ma ok 28mm Pani Dr powiedziała że Usg wskazuje na 10 tydzień serduszko bije. Ale w tym gabinecie mają jednak strasznie słaby sprzęt. Zdjęć nie drukuje a miałam Usg dopochwowo więc tętna sprawdzić też nie można było. Moja cysta się lekko pomniejszyła więc jest dobrze.
    Teraz zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi czy je robić. Z jednej strony to tez dla mnie dobra okazja by zobaczyć fasolkę na dobrym sprzęcie razem z mężem i dostac jakies zdjęcie też.
    Wy robicie prenatalne przy pierwszej ciąży.

Ps. Dziewczyny 1 dzień nie zaglądam aa tu 5 stron do nadrobienia :P Buziaki i udanych wizyt dla wszystkich.

Fiolk@, derii84, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię i to właśnie z tego względu że to moja pierwsza ciąża, nie wiem jakie mam skłonności, geny itd.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique ale nam stracha napędziłaś nieodzywając się! Usz Ty niedobroto :P
    Cieszę się, że wszystko dobrze z Tobą i dzidzią :):)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle się zastanawiam nad tymi prenatalnymi, Pappa itd bo co mi z tego, że dowiem się, że jest ryzyko 1:20 że dziecko będzie miało wadę? Przecież to żadna informacja. Jeśli chodzi o inne choroby, które można leczyć u dziecka jeszcze będąc w brzuchu mamy to rozumiem ale no Zespół Downa itd to i tak dowiem się z usg i pomiarów dokonanych przez ginekologa a i tak nic z tym nie można zrobić.

201702067452.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ