Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia ja pierwsze co, to do endo się zapisałam bo u mnie prawdopodobnie ta tarczyca jest wszystkiemu winna.
Ja w ciąży przytyłam 17 kg, z czego zostały mi 2. Niby nie dużo te 2 kg ale powiem wam że różnica w moim wyglądzie ogromna.
Ja coś czuję że rozpakuję się w styczniu Na bank nie dotrzymam do lutego. -
Ciesze sie, ze grono sie rozrasta a to dopiero poczatek
Czy czujecie sie senne? Ja dzis spalam 2 razy w ciagu dnia!
Jak traktowac jajko na miekko? Lubie miec sciete bialko i plynne zoltko tylko teraz sie zastanawiam czy mozna? Co z jajecznica?Fryzia33 lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
infinity888 wrote:Ciesze sie, ze grono sie rozrasta a to dopiero poczatek
Czy czujecie sie senne? Ja dzis spalam 2 razy w ciagu dnia!
Jak traktowac jajko na miekko? Lubie miec sciete bialko i plynne zoltko tylko teraz sie zastanawiam czy mozna? Co z jajecznica?
ja też wczoraj spałam dwa razy )
-
Fryzia33 wrote:Ja już nie mogę doczekać się czwartku i wizyty. Dziś znów zrobiłam test ale po południu, widać drugą kreskę ale dużo jaśniejsza i strasznie się boję.
Spokojnie, wynik może zależeć od czułości testu oraz od tego czy test był robiony z porannego moczu czy nie. Ja z córą też tak miałam, ale jak widać niczego złego to nie wróżyło -
Fryzia33 wrote:Ja już nie mogę doczekać się czwartku i wizyty. Dziś znów zrobiłam test ale po południu, widać drugą kreskę ale dużo jaśniejsza i strasznie się boję.
Ja też idę w czwartek do lekarza u mnie będzie to początek siódmego tygodnia mam nadzieję zobaczyć już serduszko. -
derii84 wrote:Mi się stawia macica, także nie wiem czy dotrwam z wami, w Norwegii nie robią nic, tu jest naturalna selekcja. Trzymajcie kciuki, żeby dzidzia była cała
Tak się zastanawiam czy to możliwe w ogóle żebyś czuła jak Ci się macica stawia? Z tego co mi wiadomo to ona jest teraz wielkości małej piłki. Może Ci jelita tak pracują Bo ja też czasem takie dziwne rzeczy czuję, ale to jelita. Albo może wzdęcia?
P.S. mam sporo rodzinki w Norwegii chcieliśmy kiedyś też się tam przeprowadzić ale nie wypaliło -
Co do jedzenia to ja nie wiem skąd to jajo musiałoby być żeby coś złapać. Ja uważam że nie ma co przesadzać, tak jak derii napisała, w rozsądnych ilościach
Ja np z kawy niestety nie potrafię zrezygnować. Przerzuciłam się na rozpuszczalnągosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
U mnie rosół juz prawie gotowy (takie sa uroki wstawania przed 5)
Jemy śniadanko i jedziemy kupić buty dla małej toni może matka sobie jakies kupi bo mam tylko wysokie a przy maluchu to niezbyt wygodnie za nią latać.
Ja nie piję ani kawy ani herbaty, na ciepło jedynie inka a tak to woda mineralna. -
Czarna wiem, że to może być abstrakcja, ale jestem akurat na to wyczulona, to są skurcze macicy, i teraz pytanie czy się nie wzmoza.
Najgorsze jest to, że Olaf lubi wchodzić mi na ręce, a on waży ponad 10kg, także jest co nosić.
Ja 8 idę, ponieważ mam do ściągnięcia szwy, i przy okazji sprawdzę wiarygodność testów. Możliwe, że lekarz się uprze lub da się nakłonić na usg.
Tak dla wiadomości waszej, tu się chodzi do normalnego lekarza, rzadko to jest ginekolog i ma się tylko jedno usg, tzw polowkowe z Olafkiem poszłam gdy byłam w 12 tyg,ogólnie dowiedziałam się w Pl o ciąży na urlopie przy rutynowej kontroli, oczywiście okresu nie miałam i podejrzewalam, Olaf był świadomie planowanym dzieckiem.
Mam nadzieje, ze te maleństwo będzie silne i nie da się norweskiemu systemowi zdrowotnemuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:59
-
Kurcze naprawde w PL mamy duzo i czest te badania.
A co do jajek kupuje zerowki czyli ekologiczne myje je pod woda przed i po ugotowaniu.Troche mnie uspokoilyscie i bede sobie pozwalac na nie w weekendy - na miekko maja przeciez najwiecej witamin;)
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285