X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny. Nie wyobrażam sobie bez kawy :( Dziś obudziłam się 0 4:30 i przegląd tv- za nic nie mogłam już usnąć. Na szczęście udało się zdrzemnąć po 9 na godzinkę. Boję się co będzie jutro...

Jak radzicie sobie w pracy na tym zmęczeniu?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Kurcze, dziewczyny. Nie wyobrażam sobie bez kawy :( Dziś obudziłam się 0 4:30 i przegląd tv- za nic nie mogłam już usnąć. Na szczęście udało się zdrzemnąć po 9 na godzinkę. Boję się co będzie jutro...

Jak radzicie sobie w pracy na tym zmęczeniu?

U mnie moment kryzysowy następuje ok. godziny 14-15, mózg odmawia mi posłuszeństwa, więc zaczynam się ściemniać i robić "coś ważnego ' czekam aż szefowa wyjdzie i padam na kanapę w pokoju konferencyjnym. Nast. dnia przychodzę wczensiej do pracy i nadrabiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 15:50

gosia86, Brunetka lubią tę wiadomość

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo- kryzys po 14 :(
    Niestety moja szefowa nie wychodzi przed 19 :(

Dziewczyny, a dopytam Was jeszcze o coś- jak u was wygląda temperatura? Wzrasta, spada, utrzymuje się od terminu miesiączki? Mierzycie jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 13:17

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście the Best, Hela a z Cb to mega agentka.
    Mam.kryzys kolo 15-16,ale młody nie daje pospać, ogólnie jestem jak zombie, w nocy nie śpię, bo.mlody drze się co chwila, do.lozeczka nie da się odstawić, to śpi z nami ale rzuca się strasznie i dalej ryczy, nie wiem co.mu dolega. Jednak pierwszy syn był aniołem

Nie mierzylam temp, a jaka teraz macie?
    W.ogole piersi mnie nie bolą, nie mam nabrzmialych, ciągle boje się, że coś jest nie tak

jestemhela lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ciężkiej pracy ale pracuję po 12 h do 23 i pod koniec oczy mi się już zamykają, ale jakoś daję radę. Za to nie pracuję codziennie ;). Ja temperatury nie mierzę.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii ja dopiero co odstawilam małą od cyca i też nic a nic mnie nie bolą, jeszcze nawet mam mleko jak nacisnę. I nawet cycki nie zrobily sie pelne tylko takie flaki mi zostały :(
    U mnie pierwszy kryzys jest okolo 10-11 potem jak mi się nie uda zdrzemnąć z młodą to o 17 juz tylko czekam na 19:30 kiedy mała idzie się kąpać i spać po 20. No a jak juz ona zaśnie to potem ja nie mogę spać:(

Hela ty to agentka jesteś :D

jestemhela lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk o kurde, zmiany popołudniowe, współczuję.

Gosia mam podobnie, niby odliczam do 20,a później spać nie mogę

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się z nowymi paniami ;) super, że jest nas coraz więcej oby było nas jeszcze więcej i żeby żadna z nas nie musiała opuszczać już więcej tego wątku <3

Ja wczoraj trochę poogarniałam w domu. dziś się lenię. Wczoraj wieczorem wszedł mi ból w dół kręgosłupa ledwo chodziłam. Dziś rano też jeszcze bolał. Czasami zaboli mnie brzuch, ale to na moment i przestaje. Mam nadzieję, że groszek lokuje się we właściwym miejscu i że będzie tam przez 8 już miesięcy.
    Dziewczyny dostałam uczulenia. Tzn mam takie ślady jak po ugryzieniu komara. Swędzi. po jakimś czasie znika i nowe bąble powstają i mam to tylko na prawym ręku od przedramienia aż do bark a na lewym ręku mam tylko jedno na nadgarstku. Piję wapno może pomoże. Pójdę do gina to mu wspomne o tym.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette a kiedy robisz kolejną betę?

Paulette lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas sie zastanawiam czy zrobic bo w srode i tak ide do gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 16:58

• Helmi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bede robic dwa razy zeby zobaczyc przyrost. W poniedzialek i potem w srode i mam nadzieje ze dostane sie w czwartek lub piatek do lekarza :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy :) Podczytuję Was od 9-tej strony. Postanowiłam do Was dołączyć, ale na razie bardzo ostrożnie. To moja trzecia ciąża. Pierwsza :-/ ma 7 lat i chodzi di szkoły :), druga w 2012 obumarła - w 12 tc okazało się że 2 zarodki przestały rozwijać się w 8-mym tc. Ta ciąża jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, ale bardzo chciałabym ją donosić. Boję się, że nic z tego nie wyjdzie, mam 37 lat i już jedno poronienie za sobą. Mam jednak wielką nadzieję dotrwać razem z Wami do końca. Do lekarza lecę 20 czerwca. Robiłam tylko raz HCG w pracy. Na razie nie chcę za bardzo nikomu mówić. Pozdrawiam - Monia

Czarnaa94, Brunetka lubią tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i termin wg kalkulatorów to 8 luty 2017

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pracuję, siedzę w domu z córą :) I też mam ten kryzys koło 14 że padam na twarz. Na szczęście zazwyczaj mała też idzie kimać o tej porze więc i jak się czasem kimnę ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kciuki i witamy, trzymam mocno kciuki za ciebie, z reszta za nas wszystkie

p19uskjok4jap6fv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis witamy, witamy i trzymamy kciukasy oczywiście :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za serdeczne przyjęcie i też trzymam za Was kciukasy :)

Jeżeli chodzi o zmęczenie i senność to czuję się jak w innym świecie. Dzisiaj jest lepiej, ale ogólnie to spałabym cały czas a przynajmniej poleżała. Każda czynność sprawia mi trudność, a o myśleniu nie wspomnę działam z opóźnionym zapłonem :D

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    A i termin wg kalkulatorów to 8 luty 2017

Kolejna mamusia na 8 lutego :)
    Witam serdecznie i życzę powodzenia na kolejne 8 miesięcy.
    Coraz więcej nas tu kobietki - bardzo ładnie :)
    U mnie samopoczucie dobre. O 15 dopadł mnie blogi sen. Z mniej przyjemnych rzeczy to mega bolesne piersi. Staram się ich nawet nie dotykać. Mega bolą, są nabrzmiałe i ciężkie, ale dla Fasolki wszystko! :*

w5wqio4puxjzt1om.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mmonis

Boże co za ciężki dzień dzisiaj. Zakupy z tą moją królewną to wyzwanie. Ale w nagrodę że dostała nowe buciki zaczęła sama chodzić więc jestem mega szczęśliwa <3

A ja w ciąży to jestem niebezpieczna dla siebie i dla otoczenia.
    Dzisiaj rozlałam goroacy rosół jak niosłam talerz, rano wywalilam jajecznice z patelni przy mueszaniu. Ostatnio wylecisl mi nóż z ręki i dzięki bogu dobrze ze córki nie było w pobliżu i sobie nóg nie poharatałam tylko blat uszkodziłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, chodzące fatum wypadkowe :-)

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ