X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny. Nie wyobrażam sobie bez kawy :( Dziś obudziłam się 0 4:30 i przegląd tv- za nic nie mogłam już usnąć. Na szczęście udało się zdrzemnąć po 9 na godzinkę. Boję się co będzie jutro...

Jak radzicie sobie w pracy na tym zmęczeniu?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Kurcze, dziewczyny. Nie wyobrażam sobie bez kawy :( Dziś obudziłam się 0 4:30 i przegląd tv- za nic nie mogłam już usnąć. Na szczęście udało się zdrzemnąć po 9 na godzinkę. Boję się co będzie jutro...

Jak radzicie sobie w pracy na tym zmęczeniu?

U mnie moment kryzysowy następuje ok. godziny 14-15, mózg odmawia mi posłuszeństwa, więc zaczynam się ściemniać i robić "coś ważnego ' czekam aż szefowa wyjdzie i padam na kanapę w pokoju konferencyjnym. Nast. dnia przychodzę wczensiej do pracy i nadrabiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 15:50

gosia86, Brunetka lubią tę wiadomość

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo- kryzys po 14 :(
    Niestety moja szefowa nie wychodzi przed 19 :(

Dziewczyny, a dopytam Was jeszcze o coś- jak u was wygląda temperatura? Wzrasta, spada, utrzymuje się od terminu miesiączki? Mierzycie jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 13:17

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście the Best, Hela a z Cb to mega agentka.
    Mam.kryzys kolo 15-16,ale młody nie daje pospać, ogólnie jestem jak zombie, w nocy nie śpię, bo.mlody drze się co chwila, do.lozeczka nie da się odstawić, to śpi z nami ale rzuca się strasznie i dalej ryczy, nie wiem co.mu dolega. Jednak pierwszy syn był aniołem

Nie mierzylam temp, a jaka teraz macie?
    W.ogole piersi mnie nie bolą, nie mam nabrzmialych, ciągle boje się, że coś jest nie tak

jestemhela lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ciężkiej pracy ale pracuję po 12 h do 23 i pod koniec oczy mi się już zamykają, ale jakoś daję radę. Za to nie pracuję codziennie ;). Ja temperatury nie mierzę.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii ja dopiero co odstawilam małą od cyca i też nic a nic mnie nie bolą, jeszcze nawet mam mleko jak nacisnę. I nawet cycki nie zrobily sie pelne tylko takie flaki mi zostały :(
    U mnie pierwszy kryzys jest okolo 10-11 potem jak mi się nie uda zdrzemnąć z młodą to o 17 juz tylko czekam na 19:30 kiedy mała idzie się kąpać i spać po 20. No a jak juz ona zaśnie to potem ja nie mogę spać:(

Hela ty to agentka jesteś :D

jestemhela lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk o kurde, zmiany popołudniowe, współczuję.

Gosia mam podobnie, niby odliczam do 20,a później spać nie mogę

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się z nowymi paniami ;) super, że jest nas coraz więcej oby było nas jeszcze więcej i żeby żadna z nas nie musiała opuszczać już więcej tego wątku <3

Ja wczoraj trochę poogarniałam w domu. dziś się lenię. Wczoraj wieczorem wszedł mi ból w dół kręgosłupa ledwo chodziłam. Dziś rano też jeszcze bolał. Czasami zaboli mnie brzuch, ale to na moment i przestaje. Mam nadzieję, że groszek lokuje się we właściwym miejscu i że będzie tam przez 8 już miesięcy.
    Dziewczyny dostałam uczulenia. Tzn mam takie ślady jak po ugryzieniu komara. Swędzi. po jakimś czasie znika i nowe bąble powstają i mam to tylko na prawym ręku od przedramienia aż do bark a na lewym ręku mam tylko jedno na nadgarstku. Piję wapno może pomoże. Pójdę do gina to mu wspomne o tym.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette a kiedy robisz kolejną betę?

Paulette lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas sie zastanawiam czy zrobic bo w srode i tak ide do gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 16:58

• Helmi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bede robic dwa razy zeby zobaczyc przyrost. W poniedzialek i potem w srode i mam nadzieje ze dostane sie w czwartek lub piatek do lekarza :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy :) Podczytuję Was od 9-tej strony. Postanowiłam do Was dołączyć, ale na razie bardzo ostrożnie. To moja trzecia ciąża. Pierwsza :-/ ma 7 lat i chodzi di szkoły :), druga w 2012 obumarła - w 12 tc okazało się że 2 zarodki przestały rozwijać się w 8-mym tc. Ta ciąża jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, ale bardzo chciałabym ją donosić. Boję się, że nic z tego nie wyjdzie, mam 37 lat i już jedno poronienie za sobą. Mam jednak wielką nadzieję dotrwać razem z Wami do końca. Do lekarza lecę 20 czerwca. Robiłam tylko raz HCG w pracy. Na razie nie chcę za bardzo nikomu mówić. Pozdrawiam - Monia

Czarnaa94, Brunetka lubią tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i termin wg kalkulatorów to 8 luty 2017

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pracuję, siedzę w domu z córą :) I też mam ten kryzys koło 14 że padam na twarz. Na szczęście zazwyczaj mała też idzie kimać o tej porze więc i jak się czasem kimnę ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kciuki i witamy, trzymam mocno kciuki za ciebie, z reszta za nas wszystkie

p19uskjok4jap6fv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis witamy, witamy i trzymamy kciukasy oczywiście :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za serdeczne przyjęcie i też trzymam za Was kciukasy :)

Jeżeli chodzi o zmęczenie i senność to czuję się jak w innym świecie. Dzisiaj jest lepiej, ale ogólnie to spałabym cały czas a przynajmniej poleżała. Każda czynność sprawia mi trudność, a o myśleniu nie wspomnę działam z opóźnionym zapłonem :D

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    A i termin wg kalkulatorów to 8 luty 2017

Kolejna mamusia na 8 lutego :)
    Witam serdecznie i życzę powodzenia na kolejne 8 miesięcy.
    Coraz więcej nas tu kobietki - bardzo ładnie :)
    U mnie samopoczucie dobre. O 15 dopadł mnie blogi sen. Z mniej przyjemnych rzeczy to mega bolesne piersi. Staram się ich nawet nie dotykać. Mega bolą, są nabrzmiałe i ciężkie, ale dla Fasolki wszystko! :*

w5wqio4puxjzt1om.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mmonis

Boże co za ciężki dzień dzisiaj. Zakupy z tą moją królewną to wyzwanie. Ale w nagrodę że dostała nowe buciki zaczęła sama chodzić więc jestem mega szczęśliwa <3

A ja w ciąży to jestem niebezpieczna dla siebie i dla otoczenia.
    Dzisiaj rozlałam goroacy rosół jak niosłam talerz, rano wywalilam jajecznice z patelni przy mueszaniu. Ostatnio wylecisl mi nóż z ręki i dzięki bogu dobrze ze córki nie było w pobliżu i sobie nóg nie poharatałam tylko blat uszkodziłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, chodzące fatum wypadkowe :-)

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ